Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med kondenstørk?

#1

Vito sa for siden:

Er de bra? Blir tøyet tørt? Noe merke å anbefale, evt advare mot?

Går og lurer litt på om vi skal skaffe oss en slik, det blir jo urovekkende mye vask med en liten en i hus, noe som er greit nok nå med god tørk, men til vinteren derimot ....


#2

Libra sa for siden:

Du mener tørketrommel ja? Altså tørketrommel uten utlufting? I så fall så er det det jeg har. Jeg er veldig fornøyd med min. Eneste utfordringen er at det blir veldig varmt i det rommet den står i, jeg har ikke vindu eller annen utlufting og rommet er veldig lite. Derfor må vi ha døra til vaskerommet stående åpent når trommelen går. Oppleves ikke som noe problem for oss, siden vi kan lukke døra til gangen og dermed slipper vi lyden fra trommelen.

Merket jeg har er AEG. Klærne blir tørre og jeg opplever ikke noe forskjell på min maskin og de jeg har borti tidligere som har utlufting.


#3

Irma sa for siden:

Vi har elektronisk kondenstrommel av merket Whirlpool og er veldig fornøyd. Som Libra sier blir det ekstremt varmt på vaskerommet når den går, men vi har utluftsvifte (eller hva det nå heter) så det går greit.


#4

Libra sa for siden:

Måtte dobbeltsjekke merke. Det er vaskemaskinen vår som er AEG. Trommelen er Whirlpool.


#5

Gaia sa for siden:

Vi har en fra Simens som er kjempegod.


#6

Vito sa for siden:

:knegg: Ja, det var tørketrommel jeg tenkte på ja, kan jo se at den ble litt uklar :prøver å være effektiv og skriver med en hånd mens jeg ammer:

Hva menes med at den er elektronisk? Er den da bedre enn en uten noe slikt?


#7

Irma sa for siden:

Du kan stille inn slik at den stopper av seg selv når klærne er tørre (evt. halvtørre eller hva du måtte ønske). Det er miljøvennlig og sparer både strøm og slitasje på klærne. Mulig de fleste av dagens tørketromler har den funksjonen, da vi kjøpte for ca. 5 år siden var mange slik at man kun kunne stille inn på tid.


#8

Vito sa for siden:

Det hørtes jo ut som en must! :nikker:

Hva med prisklasser, er det noen som har noe formening på om det er stor forskjell ute å går i kvaliteten på dyr/billig?


#9

Pelikan sa for siden:

Jeg har dårlig erfaring med kondens tørketrommel. Siden vi ikke hadde så god utluftning på rommet, så ble klærne nesten ikke tørr, og det dannet seg fukt i rommet. Vet at det er mange som har slitt med det samme.Vi solgte den, og har nå en vanlig tørketrommel med rør som går ut i fri luft.


#10

Svanen sa for siden:

Tror vi har UPO. Er kombinert vask og tørk da. Fornøyd vi (særlig siden den tar 7 kg vask og 5 kg tørk. Det er mye klær det, har veid nemlig...).
Kjøpte for 2-3 år siden da vaskemaskina røk. Hadde ikke tørkerommel før da, og utrolig nok savnet jeg ikke å ha, selv om jeg har tre barn. Men vi har vaskerom, så jeg har god plass til å tørke på stativ da. Og prøver å fordele vaskene jevnt i uka (pluss at vi sjelden skifter klær hver eneste dag).
Bruker mest til å tørke småplagg (truser, sokker og slik) og håndklær.
Vi har dessverre ikke slik som stopper av seg selv, men jeg tar heller litt lite tid på, og setter på lenger om det trengs. Aldri tørket for tørt. Småplagg "strør" jeg litt på stativet eller sofaen (:o...) så de tørker helt.Tørker sjelden håndkle helt tørre, for det tar en evighet, men de blir myke med 1-1,5 timer i maskin, for så å henge på stativet.


#11

Interference sa for siden:

Jeg er kjempefornøyd med vår kondenstrommel.
Det blir veldig varmt inne på badet, men da er det ekstra godt å ta seg en dusj og komme ut i varmt bad. :)


#12

Vito sa for siden:

Det var slik du kjøpte deg ja! Lurte på det i dag, husket ikke helt om det var slik eller slik.
Hvilke merke var det du hadde? Og hva kostet den? :gullfiskhukommelse:


#13

Ru sa for siden:

Vi har kondenstørketrommel, Elektrolux.
Vi har ikke utluftingsmuligheter, så vi har ikke noe valg.
Jeg ergrer meg vettlaus av akkurat det, for jeg synes den bruker mye lengre tid på å tørke tøyet enn den utluftstørketrommelen vi hadde før.
Svigermor er helt enig med meg i akkurat det. :nemlig:

Når vi får oss et bedre sted å bo, med vaskerom og utluftsmuligheter, skal jeg bytte tilbake. Vi fikk nemlig flett ny kondenstørketrommel av mine foreldre, så arvet de vår utlufts. :knegg:


#14

Fluke sa for siden:

Jeg leser kondomstrøk og innser at jeg snart bør få meg noe ...

Vi har en Miele kondenstørketrommel som vi er veldig fornøyde med. :nikker:


#15

Interference sa for siden:

Elektrolux. Tror den kostet 6-7 tusen.. teflon


#16

gullet sa for siden:

Jeg synes trommelen din bruker altfor lang tid ...
Vi har en 8-9 år gammel Elto-kondenstrommel, og den bruker ca 70 min på å tørke en full trommel med håndklær.

Det blir varmt på vaskerommet, men vi har uttrekksvifte og når det er kaldt er det ekstra oppvarming når døren står oppe.


#17

Helle sa for siden:

Vi har Miele og er veldig fornøyd med den.


#18

HP sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med vår AEG kondenstørketrommel.


#19

Trixie sa for siden:

AEG kondenstørktrommel, og veldig fornøyd. Koster vel 6-7 tusen eller noe. Bruker 83 min på en vask. :D


#20

Obelix sa for siden:

Har kondenstørk og er kjempefornøyd. Nå har vi ikke erfaring med vanlig tørketrommel bare så det er sagt.
Men en ting skal man huske på og det er å ikke lukke døren til badet. Da blir det fort veldig fuktig og det blir veldig varmt.

Jeg setter vår på 1,5 time og da er en full maskin med klær knusktørt.


#21

Vito sa for siden:

Blir det fuktig i det rommet den står i?


#22

Fadese sa for siden:

Vi har en tørketrommel fra Elektrolux, og er veldig fornøyde. Den stopper av seg sjøl når tøyet er tørt, men en display viser sånn cirka hvor mye tid som gjenstår. Vi kan stille inn på ulik tørrhetsgrad og velge program etter type tøy som skal tørkes. Dessuten har den en funksjon som gir ekstra skånsom tørk, og den bruker jeg til både våre og barnas klær.
Vår kostet rundt 5500,-. Går du opp et par tusenlapper, har de en utgave med litt bedre display og to ekstrafunksjoner: En som gjør at klærne blir svært strykelette/trenger ikke strykes, og en som fresher opp klær (istedet for å vaske det som ikke er skittent, så luftes det eller noe i tørketrommelen).


#23

Fadese sa for siden:

Det har jeg ikke reagert på, nei. Bare varmt, så vidt jeg kan kjenne.


#24

Pelikan sa for siden:

Det var vår erfaring,desverre. De nevnte også på Elkjøp (i ettertid seff) at det var mange som hadde hatt dette problemt. Så du bør ha mulighet for god utluftning.


#25

Filifjonka sa for siden:

Vi har en Siemens elektronisk kondenstrommel, som har fungert veldig bra i snart 5 år. Det blir varmt men ikke fuktig på vaskerommet, noe som bare er greit fordi annet tøy som henges opp tørker veldig fort der inne.
Det er et stort pluss at den er elektronisk styrt og ikke tidsstyrt, da det er vanskelig å unngå overtørking når man skal velge tid selv. Jeg har hatt det tidligere, så jeg vet at man lett lar det gå litt for lenge = tøyet blir mer krympet og slitt, og man bruker mer strøm.


#26

Vito sa for siden:

Det hørtes jo ut som mange lure funksjoner som kommer godt med :jupp:
noterer flittig


#27

Vito sa for siden:

Må drøfte litt med gubben da ... tror vel egentlig det er god nok utluftning i rommet den skal stå i.


#28

Ciela sa for siden:

Vi har bosch maxx og er godt fornøyd . den var ikke veldig dyr . Rundt 4 lapper . Den har to funksjoner vanlig og skånsom tørk samt at man stiller inn graden av tørrhet fra helt tørt til stryketørrt . Den stopper når den er ferdig men går noen runder ekstre hvor den kjøler ned tøyet slik at det ikke blir så skrukkete om man lar det ligge i trommelen . Den har også et lampedisplay som viser hvor i tørkeprossesen den er . Vi hadde vår på det bitte lille obosbadet vårt og det kunne bli litt fuktig om barna lukket døren på flisene rett over maskinen . Men badet var mindre en to ganger to meter og ingen annen lufting enn en liten vifte .


#29

HP sa for siden:

Jeg testet i dag og satt fuktighetsmåler ved tørketrommelen (6 år gammel AEG Lavatherm 57520 Electronic). Luftfuktigheten var 42% før jeg startet den og 22% (og 43 grader) når den hadde stått på i 1 time. Døren til vaskerommet/badet var lukket og viften av.


#30

Veronal sa for siden:

Vi har kondenstørketrommel. Hele poenget med kondenstørketrommel er at man bruker det hvis man ikke har mulighet til direkte utlufting. Vannet samles opp i en egen beholder (vanndampen kondenserer). Vi har en Siemensmodell (elektronisk) som nå er 8-9 år gammel. Det blir ikke fuktig i rommet, men det blir varmt. Siden vi har balansert ventilasjon kommer denne varmen resten av huset til gode. :stolt:


#31

Frost sa for siden:

Har Miele. Er veldig fornøyd med den. Den har utløpsslange for vannet.


#32

Ibidelma sa for siden:

Svigermor har. Og hun har døren på vaskerommet på gløtt når tørketrommelen er i gang, så åpner hun et vindu i nærheten om det trengs.


#33

Ibidelma sa for siden:

Ikke fuktig, men varmt!
En fordel om du har andre klær til tørk i samme rom :jupp:


#34

Skytte sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med vår. :jupp: Husker ikke merket og orker ikke gå opp i tredje etasje for å sjekke heller. lat


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.