Jeg skal ha et lite middagsselskap neste lørdag og har bare bestemt desserten. Da blir det Panna cotta med en lett musserende dessertvin til.
Jeg ønsker meg forslag til forrett og hovedrett, gjerne med forslag til vin også. Det ville vært supert om det i hvert fall passet med hvitvin til forretten. Gjerne en hvitvin som kan være både aperitiff og matvin. En lett rød eller hvit til hovedretten er jeg også ute etter. Ikke for tung mat. Forretten bør helst kunne lages ferdig i god tid i forveien og hovedretten bør ikke kreve veldig mye som skal gjøres i absolutt siste liten.
Jeg fant denne oppskriften på peppernet.no, og kan gå god for den. :ja:
Sitrus og honningglaserte kamskjell
Tid ca. 10 min
Til 4 personer:
4 kamskjell, 1 ss smør saften av 1/2 sitron 1 ss honning, blandet salat vinaigrette av olivenolje og vineddik
Framgangsmåte:
Varm smøret og stek kamskjell-musklene ca 1 min på hver side. Smelt honning og sitronsaft i pannen og vend kamskjellene i glasuren. Serveres på revet, blandet salat vendt i 2-3 ss vinaigrette*.
Når det gjelder vinaigrette, leste mannen et tips om å piske inn en eggeplomme før man sper i oljen. Det gjør at dressingen blir litt tykkere, slik at den "fester" seg bedre til salaten.
Denne tipset jeg en annen om for noen dager siden. Ikke så spesielt, men det ble virkelig godt! En (eks)studiekamerat av mannen og hans samboer var her, og de skrøt massemasse! :kry: Vi hadde for øvrig panna cotta til dessert. ;)
Ved siden av serverte vi Ygay Reserva 2002 el. 2003, og den var bare så nydelig!
(For ordens skyld: kjøttet ble ikke marinert i Ygay Reserva, altså)
Oj, jeg glemte helt løkkompotten jeg hadde til kjøttet! Jeg hadde ingen oppskrift, men skar 3-4 løk i ringer og lot dem surre seg myke i smør. Tilsatte (smakte til) rødvinseddik, litt balsamicoeddik, sukker, salt og pepper. Mulig jeg hadde i en dæsj rødvin også, husker ikke helt. Og så lot jeg det putre en stund. Jeg brukte en god del eddik og sukker, så den ble ganske sursøt. Veldig godt sammen med kjøttet.
Jeg slår et slag for dadler med bacon til tapas-forrett.
Veldig godt, og veldig lettvint.
(ta ut steinene, surr en halv baconskive rundt hver daddel, fest med tannpirker, sett på bakepapir i ovnen, stek til baconskivene ser ferdige ut).
Jeg tror det blir ovnsstekt kjøtt av noe slag i hvert fall, okse a la Fadese eller muligens innbakt svinefilet.
Jeg tror jeg skal gå for en kald forrett som kan gjøres ferdig på forhånd og så skal jeg spare kamskjelloppskriften til en annen lørdag og lage den til bare oss voksne.
Forrett:
Scampi marinert i chili, hvitløk og koriander.
Dette skal vi ha som forrett da vi skal ha en avdelingssamling hjemme hos sjefen i kveld. Jeg laget det klart i marinaden i går kveld, så i dag skal de bare i ovnen:
Masse chili hakkes med frø og det hele.
Frisk koriander hakkes
Hvitløk hakkes
Blandes sammen med olje og saften av lime
Bland inn scampiene.
Jeg legger det i en plastpost i kjøleskapet over natten og snur og blander det gjerne litt av og til.
Så kan de tas på grillspyd eller bare legges i en langpanne. Et par minutter under grillen til de er rosa.
Smaker kjempegodt. Jeg har servert det med focacciabrød til.
Tar en svinefilet og laget et snitt på langs. Fyller på med f.eks Tine kremost med urter (eller lignende).
Surr bacon rundt og surr det hele fast med tråd.
Stek i ovnen.
Kan serveres med det meste av tilbehør.
Både forretten og hovedretten her kan også tilberedes på grillen.