~froggie~ sa for siden:
Er det noen her som har en knallgod oppskrift på det?
Jeg digget den typen pastasalat på "PastaBasta" i Oslo, men så slutta di å lage den for 4-5 år siden. :leppe:
Det var noe hvitløksmaksgreier i den og. :ber:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
~froggie~ sa for siden:
Er det noen her som har en knallgod oppskrift på det?
Jeg digget den typen pastasalat på "PastaBasta" i Oslo, men så slutta di å lage den for 4-5 år siden. :leppe:
Det var noe hvitløksmaksgreier i den og. :ber:
Tertit sa for siden:
Høres kjempegodt ut!
Denne tråden skal jeg jammen følge med på.:ja:
cilen sa for siden:
Jeg også! :)
Lykken sa for siden:
JA, jeg har, men jeg må se om jeg klarer å rote den fram, det er noen år siden sist jeg lagde den. Men nå skal jeg jammen prøve på nytt.
Kommer tilbake. :)
Tertit sa for siden:
Så flott! Venter spent. :D
Lykken sa for siden:
Hm, skal vi se. Jeg mener at den jeg lagde var med rømmekolle, hvitløk og sitron, reker, tagliatelle. Og den oppskriften fant jeg ikke.
Men jeg fant en annen også som er god:
400 g pastaskruer
4-6 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss smør
50 g pinjekjerner eller hakkede mandler
1 dl grovhakket persille
Parmesanost
Miss Norway sa for siden:
Denne er kjempegod; jeg får alltid masse skryt når jeg serverer den. Den er bittelitt syrlig på en måte pga hvitvinen, og med masse hvitløksmak.
300 g pasta (tørrvekt) feks Fusilli, Penne eller Farfalle
1 pose Majones
1 dl Hvitvin
3 ss revet Gulost
1-2 Hvitløksfedd (eller mer...)
salt, pepper
Hakket persille
200 g pillede reker
Kok pasta.
Saus: varm majones i en gryte, smelt osten i den varme majonesen og tilsett hvitvin og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper samt hakket persille.
Bland sausen med pastaen – varm eller kald. Bland i reker og litt ekstra hakket persille på toppen.
Tertit sa for siden:
Det hørteskjempegodt ut. Men 1 dl olivenolje, blir ikke det litt mye?
Lykken sa for siden:
Jo, jeg synes det, det går sikkert an å redusere. Den med rømmekolle mener jeg at jeg blandet med majones.
allium sa for siden:
Jeg bruker ofte Heinz Garlic Sauce og blander med litt rømme.
~froggie~ sa for siden:
Tusen takk!!! :lykkelig:
Da skal jeg få prøvet denne til helgen!! :smask:
Tertit sa for siden:
Tror jeg prøver med litt mindre olivenolje jeg også. Syns det virka litt mye. :)
Filifjonka sa for siden:
Hm, går det an å erstatte majonesen med noe tro? Creme fraiche?
Lykken sa for siden:
Ja, absolutt! Erstatt med eller bare ha rømme, rømmekolle, kesam, creme fraiche, men ha selvfølgelig i litt væske. Forsiktig med sitronen, jeg ødela hele med å ta for mange teskjeer en gang, ble helt uspiselig.
Filifjonka sa for siden:
Denne skal jeg prøve i morgen, bare med Creme Fraiche i stedet for majones.
Miss Norway sa for siden:
Jeg har aldri laget den ikke-majones-basert og kan ikke egentlig tenke meg hvordan den smaker basert på creme fraiche. Salaten smaker ikke majones nemlig, den smaker vin og hvitløk.
Filifjonka sa for siden:
Jeg prøver. :) Er ekstremt var for majones-smak, så jeg kan rett og slett ikke forestille meg at jeg ikke vil kjenne smaken gjennom vin og hvitløk.
Miss Norway sa for siden:
Nei, det er selvsagt ikke en innertier da. Jeg er glad i majones jeg da, men fortrenger ofte smaken når jeg kjenner den av ren dårlig samvittighet. :flau:
Filifjonka sa for siden:
Nå har jeg laget den med (lett) creme fraiche, og det ble veldig godt. Puttet også i litt dill, og det passet fint det også. Så nå er det bare å glede seg til Teofelia og familien kommer til kveldsmat! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.