guttungen fisket to fisker i går. Visstnok sei. Og vi skal visstnok ha de til middag i dag. Hva gjør jeg da?? De ligger nå oppskjært i biter i kaldt vann.
Hører vel med til "historien" at jeg egentlig bruker å fiske mest findus... :sparke:
Har du filetert den eller er den med bein? Seifilet er godt å vende i mel, salt og pepper og steke den i panna. Stek også løk. Putt alt sammen i panna med en putt fløte og la det stå og surre noen minutter. Serveres med poteter og gulrot.
Du koker opp vann med rikelig salt og litt eddik og legger fiskestykkene ned i vannet. Der skal de trekke (ikke koke) til fisken løsner fra beinet.
Ved siden av serverer du kokte poteter, kokte gulrøtter, eggesmør og flatbrød. Nammis!
Dette er min favoritt, har fått mye skryt for den (det er en oppskrift jeg fant på lavkarbo.no selv om den ikke akkurat er lavkarbo da, hehe):
SEI-GRYTE
200 gram sei per person, i store terninger
2 store purreløk i ringer/hakket
1/2 - 1 pose gulrøtter, skrelt og i skiver
1 beger rømme
Salt, pepper og smør
Ha 2 stoore klatter smør (150-200 gram) i en gryte. La det smelte litt, og legg purren oppå. Legg seien oppå purren, og topp det hele med gulrot-skivene. Smør hele begeret med rømme utover gulrøttene, ha på litt salt og nykvernet pepper og legg lokk på.
La det surre på middels varme i vel en halvtimes tid, til gulrøttene er møre.
Rømmen, smøret og kraften fra grønnsakene lager en utrolig deilig saus.
vi satser på den! Men siden jeg ikke spiser lavkarbo bytter jeg ut rømme med kesam og tar en good del mindre smør ;) Da sprenegr jeg ikke dagens kcal nivå heller ;)
Eggesmør er kjempegodt til salt fisk. Det er rett og slett bare smeltet smør, hakket hardkokt egg og evt. persille. Jeg hardkoker eggene og deler dem først den ene veien og så den andre i eggedeleren slik at det blir masse små firkanter. Så rører jeg dem ut i smeltet smør og persille.
Filtrerer...?
Fileterer mener du vel? Altså får den skinn og beinfri? :knegg:
Kok den, plukk den ren, og stek den i småbiter i panna med masse løk, kokte poteter i terninger, og evt. andre grønnsaker.(Plukkfisk) Hvis du ikke vil spise den kokt med kokte poteter, smeltet smør og kokt gulrot da :)
Synes sei er kjempegodt. Lager biter på flatbrød med sei, potet, smør og gulrot. Nam nam :)
ISET - Det så sabla godt ut!!!! :hjerter:
Denne skal jeg teste ut når jeg er ferdig med min minislankekur.. eller kriseslankekur som det heter her hjemme. :knegg: