Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sei - hvordan i all verden?

#1

tinkadott sa for siden:

guttungen fisket to fisker i går. Visstnok sei. Og vi skal visstnok ha de til middag i dag. Hva gjør jeg da?? De ligger nå oppskjært i biter i kaldt vann.

Hører vel med til "historien" at jeg egentlig bruker å fiske mest findus... :sparke:


#2

trøtt sa for siden:

Har du filetert den eller er den med bein? Seifilet er godt å vende i mel, salt og pepper og steke den i panna. Stek også løk. Putt alt sammen i panna med en putt fløte og la det stå og surre noen minutter. Serveres med poteter og gulrot.


#3

liefje sa for siden:

Her er det massevis av bra oppskrifter med sei: www.godfisk.no/Forside

Jeg liker best sei i fiskekaker, synes ikke smaken er saa god som andre fisker naar den tilberedes paa annen maate, men det er jo en smakssak.


#4

tinkadott sa for siden:

takk for tips.

jeg aner ikke hvordan man filtrerer en fisk?

Har skjørt den i stykker, med bein ja.


#5

amo sa for siden:

Invitere noen til å lage middag sammen med dere? :knegg:
Jeg har ikke noe annet forslag,for ting som bor i sjøen er ikke min sterke side....


#6

Pasta sa for siden:

Du koker opp vann med rikelig salt og litt eddik og legger fiskestykkene ned i vannet. Der skal de trekke (ikke koke) til fisken løsner fra beinet.
Ved siden av serverer du kokte poteter, kokte gulrøtter, eggesmør og flatbrød. Nammis!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Dette er min favoritt, har fått mye skryt for den (det er en oppskrift jeg fant på lavkarbo.no selv om den ikke akkurat er lavkarbo da, hehe):

SEI-GRYTE

200 gram sei per person, i store terninger
2 store purreløk i ringer/hakket
1/2 - 1 pose gulrøtter, skrelt og i skiver
1 beger rømme
Salt, pepper og smør

Ha 2 stoore klatter smør (150-200 gram) i en gryte. La det smelte litt, og legg purren oppå. Legg seien oppå purren, og topp det hele med gulrot-skivene. Smør hele begeret med rømme utover gulrøttene, ha på litt salt og nykvernet pepper og legg lokk på.

La det surre på middels varme i vel en halvtimes tid, til gulrøttene er møre.

Rømmen, smøret og kraften fra grønnsakene lager en utrolig deilig saus.

Server med kokte poteter.


#8

tinkadott sa for siden:

vi satser på den! Men siden jeg ikke spiser lavkarbo bytter jeg ut rømme med kesam og tar en good del mindre smør ;) Da sprenegr jeg ikke dagens kcal nivå heller ;)


#9

tinkadott sa for siden:

jeg må koke ett stykke fisk og, så jeg vet at gutten selv liker maten ;) Men hvordan lager jeg egegsmør?? Aldri smakt det.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Eggesmør er kjempegodt til salt fisk. Det er rett og slett bare smeltet smør, hakket hardkokt egg og evt. persille. Jeg hardkoker eggene og deler dem først den ene veien og så den andre i eggedeleren slik at det blir masse små firkanter. Så rører jeg dem ut i smeltet smør og persille.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville heller brukt den nye magre Creme Fraichen (naturell) da, for kesam skal vel helst ikke koke, den skiller seg og blir fæl. :)


#12

Tertit sa for siden:

Stekt seifilet vendt i hvetemel med krydder og stekt på panne, servert med kokte poteter, kokt gulrot, stekt løk og BERNAISESAUS. :nemlig:


#13

Left sa for siden:

Filtrerer...?
Fileterer mener du vel? Altså får den skinn og beinfri? :knegg:
Kok den, plukk den ren, og stek den i småbiter i panna med masse løk, kokte poteter i terninger, og evt. andre grønnsaker.(Plukkfisk) Hvis du ikke vil spise den kokt med kokte poteter, smeltet smør og kokt gulrot da :)
Synes sei er kjempegodt. Lager biter på flatbrød med sei, potet, smør og gulrot. Nam nam :)


#14

Benzo sa for siden:

Kattemat? :knegg:


#15

tinkadott sa for siden:

he he ;)

Seien er oppspist, nydelig ble det!

Men litt lite mat til alle 5 så spedde på med noen laksepølser. Det var æsj, og jeg skal aldri mer bruke pengene mine på sånt!


#16

Shamu sa for siden:

ISET - Det så sabla godt ut!!!! :hjerter:
Denne skal jeg teste ut når jeg er ferdig med min minislankekur.. eller kriseslankekur som det heter her hjemme. :knegg:


#17

Canisa sa for siden:

Nyfisket (kokt/trekt) småsei med mandelpotet, flatbrød og smør i midnattsol. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.