Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt av en pangstart på ferien

#1

Bluen sa for siden:

Blåmann og Liv skulle kjøre oppover til hans foreldre i går, mens jeg skulle komme etter når jeg fikk ferie. På E6 ved Hamar ble det imidlertid full stopp - pang. Ei gammal dame bråstoppet fullstendig umotivert i høy hastighet på motorveien, og Blåmann klarte bare nesten å stoppe. Det endte med sammenstøt. Kjerringa innrømmet straks at hun hadde tråkket på bremsen i stedet for gasspedalen, og la seg helt flat. Likevel er det vel sånn at den bilen som kjører på noen bakfra, nesten alltid får skylda, eller..? Hennes bil fikk knapt en skramme, mens vår lakk fra radiatoren, var deformert i panseret og måtte hentes av NAF. Gudskjelov ble det ingen personskader.

Liv på 20 måneder gråt og ropte "bilen vår!" da den ble heist opp av redningsbilen og forsvant. Jeg har lyst til å grine, jeg også, kjenner jeg. Vi har en kjempestor bil nettopp med tanke på ferier, og hele sommeren var basert på bilen. Som erstatningsbil fra forsikringsselskapet har vi fått en liten fjert av en Renault Clio som verken har rom for bagasje (vogn, reiseseng, sykkelvogn) eller syklene på taket. "Vi har itte no anne', 'a ma!" :mumle:

Gudene vet hvor lang tid denne reparasjonen tar - hvis det overhodet lønner seg å reparere. Verkstedet påstår at de ikke greier å åpne panseret, og at flere ting innabords ser ut til å ha forskjøvet seg. Er det mulig å totalvrake en bil ved et sammenstøt i 5 km/t? Skal det mye til før en 2004-modell får dødsdommen? Hvor høy kan egentlig egenandelen på forsikringa bli hvis mannen får all skyld? Kan vi kreve en større leiebil? Jeg trenger litt trøst her nå. :(


#2

Donald sa for siden:

Sånn i utgangspunktet skal man klare å stoppe for alle hindringer. Selv om dama tråkket feil på brems så kunne det ha vært en elg og en reell nødbremsing hun gjorde. Så i utgangspunktet har dere vel ligget litt for nære?

Når det gjelder skade og vraking så skal det vel litt til. For at en såpass ny bil blir vrak så må nok rammen gi seg iallefall.

Får håpe dere får det raskt avklart. Godt det gikk bra med alle mann da.


#3

Bluen sa for siden:

Mannen - ikke jeg. Men jeg tenkte det samme. Forsikringsselskapet hadde imidlertid nevnt noe om en regel som ga rom for unntak der det ble foretatt en helt umotivert bråstopp, noe dette definitivt kvalifiserer som. Hadde det vært en elg, burde jo også mannen ha sett den?


#4

Aminta sa for siden:

Uff, fint at det gikk bra med alle!
Ellers aner jeg ikke, men husk at bilseter til barn må byttes etter kollisjon, uansett. (Får ofte det på forsikringen da.)


#5

Bluen sa for siden:

Ja, der sa du noe. Dette sammenstøtet var for øvrig så mildt at jenta ikke engang våknet av det.


#6

Estrella sa for siden:

Og nei så kjipt. Godt det gikk bra med alle. :klemmer:


#7

Joika sa for siden:

Syntes ikke elg og bråstopp kan sammenlignes. Man tar liksom ikke høyde for at alle bilene på motorveien plutselig stopper.. det er bare ikke sånn det fungerer.
Er det elgs i veibanen så er dette mer unntaksvis. En gammel dame er langt mer normalt.



#9

Bluen sa for siden:

Takk for link! Det står at seter bør skiftes ved kollisjoner over 25 km/t, og det var nok neppe denne - skjønt jeg var jo ikke til stede selv.


#10

emm sa for siden:

Vet ikke rent praktisk hvilke rettigheter dere har, men en klem skal du hvertfall få:klemme:
Sånnt er rett og slett kjipt!


#11

Nessie sa for siden:

Usj, så kjedelig! Heldigvis gikk det bra med mann og barn :klemme:
Hvordan det løses sånn skyldsmessig aner jeg ikke. :vetikke:
Tar det lang tid før bilen deres er OK igjen da?


#12

Bluen sa for siden:

Takk for trøst!

Det er det vi ikke aner. Det tyder jo ikke bra at verkstedet påstår de ikke greier å åpne panseret, men det er ikke godt å vite hvor hardt de har prøvd heller.


#13

Adrienne sa for siden:

Aiaiai, det høres skikkelig kjipt ut. Erfaringsmessig klarer man å ødelegge en bil ganske godt selv med lav fart. Vår lille bil var på grensen til å bli kondemnert etter at jeg plantet fronten inn i siden på en annen bil. Det er noe med at reperasjonskostnadene ikke skal overstige så og så mange prosenter av bilens verdi (husker ikke nøyaktig). Dere vil nok kjapt få vite om bilen blir kondemnert eller ikke, det tok ikke lange tiden før vi fikk vite at de ville reparere bilen og hvor mye det kom til å koste (takk gud for forsikring, sier bare jeg). Dersom bilen blir kondemnert kan dere kjapt sette i gang jakten på ny bil, hvis ikke må dere nok belage dere på 3-6 uker uten bil.


#14

Bluen sa for siden:

...ergo absolutt hele sommerferien. :gaah: Dette er helt utrolig utgjort. Det kan imidlertid hende at vi pga dette prosentprinsippet omsider får fordel av at bilen (etter mine begreper) var urimelig grisedyr - skjønt en så stor reparasjon vil jo sikkert gjøre et stort innhugg i bilens salgsverdi. :sur: Akk, vi skulle holdt oss til vår gamle prisklasse, der vi kunne kjøpe bilene kontant.


#15

Adrienne sa for siden:

Jeg vet det er dritkjipt, jeg gjorde kunststykket rett før sommerferien skulle starte (og selvsagt to minutter etter at jeg hadde vasket bilen), heldigvis var det bil nr. 2 og vi hadde planlagt mye av ferien med fly uansett.

Jeg har sjekket litt, og jeg er rimelig sikker på at grensen for reperasjoner går ved 60 % av listepris. Dere hadde vel kasko på en så ny bil?


#16

Bluen sa for siden:

Det håper jeg da inderlig! :eek: Dette orker jeg nesten ikke å sette meg inn i, kjenner jeg. :skremt: Jeg vet at vi ikke hadde det på de gamle bilene våre, men de var verd bare lommerusk. Da mannen ble påkjørt bakfra av en fyr som lette etter CD-cover på gulvet, fikk vi hele 13 000 for bilen som måtte kondemneres.


#17

LilleT sa for siden:

Så utrolig kjedelig! Enda godt ingen kom fysisk til skade!


#18

Adrienne sa for siden:

Dere hadde garantert kasko, jeg kan ikke forstå noe annet. Og hadde dere det vil det bare koste dere egenandelen, uavhengig av skyld (samt et tap av bonus). Mas på forsikringsselskapet om å få en større bil, de må jo kunne finne noe større enn en Clio (jeg fniser ved tanken på det som erstatning for en stor bil). Be mannen din finlese forsikringen, og mas, mas, mas og mas litt til. Og få han til å mase på verkstedet om å få en takstmann til å komme og se på tragedien, sånn at dere har noe å forholde dere til ang. kondemnering eller reparasjon.


#19

rajraj sa for siden:

Fy søren, for en start! Utrolig kjipt for dere. Nesten så man kan håpe at bilen blir kondemnert, da har dere i hvert fall mulighet til å finne en ny på rekordtid.

Ellers et lite tips om en usjarmerende, urimelig og ekstremt urasjonell måte å få ut litt sinne på: Å mase på forsikringsselskapet, kjefte, true og smelle - helt til de skaffer en større lånebil.


#20

Adrienne sa for siden:

Jeg var forresten gravid med lillesøster da jeg krasjet, og hormonell som jeg var gråt jeg i flere dager etterpå. Det var bare så utrolig kjipt, irriterende og skummelt, alt på en gang. Vet du om airbaggene løste seg ut? Bare det koster sånn ca. 10000 pr. airbag å reparere. :erfaren:


#21

Filifjonka sa for siden:

Nei, så skummelt, og så irriterende med bilen og med ferien og alt sammen. Håper det ordner seg på best mulig måte for dere. :klemme:


#22

Bluen sa for siden:

Rajraj - takk for tips! Mannen har allerede flere klageplaner klare; han koker av sinne.

Å, som jeg kjenner meg igjen! Jeg griner sjøl, enda jeg ikke var i bilen engang. Det er absolutt hovedsaken at ingen kom til skade, men likevel oppleves det som så rystende og urettferdig. Jeg har bare vært i helt minimale sammenstøt selv, men det har satt meg helt ut.

Ingen av airbagene løste seg ut, heldigvis, noe som vel også sier litt om den lave farten.

En tilsvarende bil av samme årsmodell koster ca. 280 000. Dessverre er det få av dem i landet (Toyota Avensis Verso); de fleste er importert. Vi brukte en del tid på å finne denne i fjor, og sommerferiene var mer enn halve årsaken til at denne typen ble valgt.


#23

Carrera sa for siden:

Huff, for en kjip start på ferien da, men godt det var kun materielle skader.

Sånn etter lover og regler så er det mannen din sin skyld ja, men det kan jo høres ut som forsikringsselskapet er medgjørlige, og spesielt hvis den gamle damen innrømmet å ha gjort feil. Det håper jeg dere har fått skriftlig??

(Og så kan man jo lure på hva eldre damer gjør i trafikken, når de er i stand til å gjøre en slik feil...)

At verkstedet ikke får opp panseret, høres for meg ut som det rene skjære sprøyt... Om det ikke går opp på normalt vis, så har da de virkelig utstyr til å dra ut fronten på bilen, slik at panseret går opp. En slik uttrekking må jo til åkke som, for å fikse fronten...

Kan ikke tenke meg at en slik smell ender med kondemnering. Da må i såfall bilen ha blitt rammeskev eller noe annet fatalt.


#24

Estrella sa for siden:

Er det noen som tørr å kjøre bilen sin uten å ha kasko da?


#25

Misteri sa for siden:

Uff så ergelig. Jeg mener med ganske stor sikkerhet at det er unntaksregler når man bråbremser uten mål og mening. Da er det du selv som får skylden. Si du trår inn bremsene for en katt, så kan du få skylden viss du blir påkjørt bakfra, men jeg vet ikke met 100% sikkerhet. Husker det var en diskusjon med kjørelærer engang og han påstod det. I alle fall delt skyld.

Er bilen rammeskjev så er det vel lite håp? En bil er jo lagd i dag for å bli totalvraket ved kræsj. Motoren skal skli under bilen istedenfor å få den i fanget osv. Så biler blir mye mer ødelagt en hva bilene fra 80 tallet ble, mindre skader på menneskene også.

Lykke til. :klemme:


#26

Fluke sa for siden:

Så utrolig kjipt Elinblu. :klemme: Håper dere kan få større leiebil og at dette ordner seg greit.

:juhu: 87-modell


#27

rajraj sa for siden:

Delkasko her.
:litt gammel bil og kun én inntekt:


#28

Estrella sa for siden:

Vi har heldigvis full kasko på bilen vår. :lettet: Måtte høre med mannen for jeg ble plutselig usikker på hva vi hadde. Vår bil er bare 2 år gammel da.


#29

Fluke sa for siden:

Det kan hende dere hadde droppet den dere også om bilen var 21 år. :fnis:


#30

Benzo sa for siden:

Et vennepar av oss måtte ha leiebil pga lignende situasjon i fjor sommer, forsikringsselskapet prøvde seg på samme stuntet som med dere, altså gi en svært liten bil. Venneparet kjørte stasjonsvogn og mannen i huset begynte bare å le når agenten kom opp med bil, det skulle ikke rare argumentasjonen til før de stilte med en Avensis. Så, klag på bilen, dere vil nok klare å få en større. :nemlig:


#31

Estrella sa for siden:

:fnise:


#32

Millen sa for siden:

:trøste:

Håper det løser seg for dere og at dere får en større bil.


#33

Inagh sa for siden:

Så utrolig kjedelig.

Det var nå endelig godt det bare var materielle skader og at alle kom helskinnet fra det. :klemme:


#34

emm sa for siden:

:flau: Jeg kræsjet, og gråt, var ikke gravid og kanskje ikke så hormonell engang:flau: igjen.


#35

Elisabet sa for siden:

Sjekk forsikringsvilkårene deres nøye. Krev større leiebil. Om dere ikke har leiebilavtale som dekker tilsvarende bil som dere har, så er den avtalen jammen ikke mye verdt. :nemlig: Poenget er jo at en skal kunne fortsette "der en slapp" for å komme videre.

Må bilen repareres så kan det jo ta lang tid, særlig nå når der er mye ferieavvikling på karosseriverksteder. Mas på forsikringsselskapet om dere synes ting går tregt. Håper at dere har dekt leiebil under hele reparasjonstiden også? Dette høres for meg ut som om dere i alle fall ikke skal få all skyld. Enten blir det skylddeling eller hun som kjørte foran får skylden. Gamle damer kan vel fort miste lappen også om de opptrer uaktsomt i trafikken. (Det kan jo alle forsåvidt.)


#36

Bluen sa for siden:

Ja, det har vi visst - mannen sjekket i dag. Da skulle en tro at vi hadde krav på en større bil også, vil jeg mene. Om ikke en 7-seter, som vår egen, så i det minste en vanlig stasjonsvogn. Vi kommer faktisk ikke hjem engang med den lille lusa vi har fått nå. (Les: Vi risikerer å parkeres hos svigers i én måned. :dåne: )


#37

Nuta sa for siden:

Åh nei, så utrolig kjip star på ferien! Dere må bare ikke ta til takke men en så liten bil, jeg håper dere klarer å få dem til å gi dere en større.


#38

Elisabet sa for siden:

Se å bli kvitt lusa. :knegg: Godt det gikk bra med alle i bilen som krasjet. :klemme:


#39

Mams sa for siden:

Har dere lån på bilen har dere kasko, mener man ikke kan velge noe annet så lenge det er lån på den.

Når det gjelder fordeling av skyld så vet jeg ikke jeg.
Man skal jo være aktsom i trafiken heter det jo, og jeg vil ikke si at man er uaktsom fordi man ikke beregner at bilen foran skal stoppe uten noen grunn.
Hadde det vært f.eks en elg eller noe ville jo mannen din sett den.
(men kanskje ikke om det hadde vært en katt eller noe? )
Så jeg ville nok belaget meg på at mannen din får all skyld alene, til nød at skylden ble delt.

Men en tragisk start på sommeren helt klart, og jeg synes absolutt dere bør kreve å få en større leiebil. Om de ikke har en inne nå, bør de få det raskt eller ordne med en større bil. Sjekk med forsikringsselskapet, de kan jo være hjelpsomme også. (tror jeg)


#40

Interference sa for siden:

Så utrolig skummelt. Men bra at ingen ble skadet! :klemme:


#41

Alexy sa for siden:

Uff, nei, for en kjip start på ferien. :( Skjønner reaksjonene dine kjempegodt. Håper dere får en større leiebil sånn at dere kan gjennomføre ferien likevel.


#42

Dronningen sa for siden:

Jævla leit. :nemlig: men veldig bra de kom uskadd fra det.

Kommer an på forsikringen du har. Vi kan det. Kan kreve en bil i samme segment som vi har fra før. Nå for tiden må vi ha en som f.eks. rommer tre bilstoler i bredde. De kan derfor ikke prakke på oss en liten Audi, som de forsøkte på sist.

Mannen har stor kjennskap til dette, så send meg en pm om du lurer på noe.


#43

apan sa for siden:

Uff, Elinblu, så leit! :klemmer: Likevel er jeg lettet over at det gikk bra med både Blåmann og Liv.
Ang bilen fra forsikringsselskapet: Her ville jeg vært vrang - det der går ikke an! Dersom de ikke har noe større selv, får de leie noe da. Akkurat en syvseter er det kanskje vrient å gi dere, men en eller annen type stasjonsvogn bør da oppdrives?

Ang skyld: Her vet jeg ikke. Vi ble faktisk selv påkjørt bakfra i rundkjøringen på Bjølsen, den bak Ullevål, da vi var på vei fra ultralyd med S i magen. Skal love at jeg klikka også for å si det sånn. Da var det strengt tatt hverken vår eller den bak sin skyld, det kjørte nemlig en kjerring (ja nettopp :kjerring: ) foran meg igjen som valgte å bråstoppe på vei ut i rundkjøringen uten mål og mening. Vi klarte å stoppe, men han bak klarte ikke. Vi fikk jo ikke damen foran med på skadeoppgjøret i det hele tatt, selv om både vi og han bak oss var enige om at hun hadde kjørt som en tulling, og mannen bak fikk skylda. Han var helt med på det selv også og hadde sikkert vært litt nær, men det er søren meg fort gjort når du kjører i 5 km/t.

Jeg håper dere snart får noe klarhet i dette :klemmer: .


#44

Røverdatter sa for siden:

Æsj, så kjipt, Elinblu. Håper dere får til en ordning som redder ferien deres. :klemme:


#45

Nenne sa for siden:

Skikkelig uflaks. Jeg håper damen tok på seg skylden skriftlig i skademeldingen. Lykke til i jakten på stor leiebil!


#46

Agurke sa for siden:

Æsj, så kjedelig! Men godt at det gikk greit med Liv og Blåmann.

Håper det ordner seg med større leiebil, og at dere få en ok ferie tross alt. :klemme:


#47

emm sa for siden:

Mannen min mente også at de fleste forsikringer med leiebilavtale betyr at man skal få en bil i samme størrelse. Den kan jo være mindre fin osv, men dette med plassen bør være avgjørende. Ring å klag!


#48

Tinka sa for siden:

Godt det bare ble matrielle skader, håper dere får byttet leiebil.


#49

Olvina sa for siden:

Godt det gjekk bra med mann og barn, men det er sjølvsagt utruleg kjipt det heile. Seier som dei andre her, sjekk forsikringa. Ofte kan ein kreve bil i tilnærma same storleik. Håpar det ordnar seg så kjapt som mogeleg, slik at det blir ein fin ferie til tross for ein kjip start.

Minner meg forresten om då Avensisen vår (stasjonsvogn) skulle stå på verkstad i to dagar, og eg fekk tilbod om å låne ein bil som bestod av 4 vakumpakka seter.... Eg såg berre dumt på den, og det datt ut av meg; "Jammen, den der kan eg no ikkje ha barnevogn i!" Verkstadmannen gjekk rett avstad og fann ein eldre Avensis stasjonsvogn til meg istaden....
[size=1][/size]


#50

Isa sa for siden:

ÅÅÅ, jeg skjønner godt at du er fortvilet. :klem:

Håper virkelig dere får tak i en annen leiebil, og at det ordner seg. Det er jo bare så typisk at sånt no skjer i sommerferien.


#51

Pio sa for siden:

Så utrolig kjipt. :(
Dere får bare mase på forsikringsselskapet slik at dere får låne en annen bil.
Vi maste så mye på selgeren da vår bil ikke ble levert i tide, at det endte med at han lånte bort sin egen. :knegg:


#52

Hjertensfryd sa for siden:

Mi lille erfaring med forsikrings selskap og slikt.

Mannen min kræsja front mot front i fjor vinter. Den som han kræsja med snakka i mobil, kunne ha sett han viss han fulgte med og hadde møteplass ved seg. Sjølv om den andre innrømma alt med ein gong, blei det skyld deling og vår bil blei kondemnert. Ein liten kolisjon var nok til at ramma blei skeiv og verkstedet nekta å ta imot bilen.
Eg gjekk mangen runder med forsikrings selskapet vårt men det var inga bønn. I følge dei skulle mannen min ha oppdaga at den andre sjåføren ikkje var oppmerksom og funne ein plass å stoppe sjølv. Og sidan det ikkje var plass til to biler på veien så blei det skyld deling uansett.

Leigebil. Slik vår forsikring er no har me ikkje rett på lik bil som me har, dersom uhellet skulle vera ute. Me må ha ei ekstra forsikring for å ha rett på ein tilsvarande bil.

Håper det ordner seg for dykk. Det er så ufattelig surt å stå der uten bil.


#53

Misteri sa for siden:

Vi har forresten heller ikke rett på lik leiebil som den vi har selv. Holdt på å le meg skakk da jeg hentet leiebilen da vår var på verksted for lakkering etter guttungen hadde tegnet den ut med stein. En bitteliten sak hvor det ikke var plass til alle barna samtidig. Vi kjørte volvo v70.

Kunne oppgradere, men da ville det kostet oss 100 kr ekstra for dagen.


#54

Dronningen sa for siden:

Mannen mente også at man ikke umiddelbart har rett på lik bil. Det avhenger av type forsikring man har. Det er gjerne den "litt dyrere" typen hos et selskap. Men ofte kan dette løses med å betale et mellomlegg. :ja:


#55

Angelique sa for siden:

Så utrolig kjipt Elinblu, godt ingen ble skadet.
Håper det har ordnet seg med leiebil.

DA jeg hadde leiebil sist, fikk jeg ikke i samme segment som den jeg eier selv. Jeg har en BMW X3 og det er neppe mange slike som leiebil til bilforretninger.Jeg har en plus avtale pga høy bonus (75% på 8 året) hos if. Leiebilen jeg fikk var "klassen" høyere enn de vanlige som her hos denne forhandleren er BMW 116 feks. Jeg fikk en BMW 320.Helt ok, men liten i mine øyne pga den store plassen jeg er vant til.


#56

turi sa for siden:

Prøv det som jeg gjorde når vi hadde leiebil( vår helt nye Opel var på reperasjon for ørtende gang ) Jeg kaster opp som ett uvær i småbiler, så det er kanskje best om jeg får en som er større :blafre:

Og jeg fikk det!


#57

Aminta sa for siden:

Hvordan går det Elinblu?


#58

T-bone sa for siden:

På dag 2 av en 20 dagers lang ferie i fjor klarte vi å kræsje. På toppen av det hele skjedde det i Nederland. Kunne sagt mye om hvor kjipt det var og hvor heldige vi var osv, men skal begrense meg.

Ovenfor forsikringsselskapet understreket vi at vi var på ferie og hadde med oss så mye stæsj at vi måtte ha en bil av en viss størrelse. Det fikk vi også, den var bare litt mindre enn den vi hadde kræsja. Men vi fikk den ikke før 5 dager etter kræsjet. Ekstrautgifter pga at vi ikke fikk ny bil straks ble dekket av forsikringsselskapet (bla div taxiturer og tog til Paris).

Bilen ble kondemnert så vi måtte ha ny bil da vi kom hjem. Den gode nyheten var da at man er garantert en gj.sn markedspris når man får igjen på forsikringen. Vi slapp da å ta til takke med en dårlig innbyttepris når vi skulle ha ny bil og all slitasjen etter barn som sparker og kliner overalt og div småriper ble heller ikke hensyntatt slik det sikkert ville blitt påpekt ellers.
Våre nye vinterdekk på kule felger som lå i garasjen hjemme kunne brukes på den nye bilen vi kjøpte, så da slapp vi å kjøpe nye dekk også. Heldigvis noen lyspnkter ut av en så innmari kjip opplevelse.


#59

Bluen sa for siden:

Tusen takk for all støtte og alle innspill! Vi er nå tilbake fra første ferierunde (uten nettilgang) - og kom hjem i mine svigerforeldres VW Passat stasjonsvogn. Den er flott, den altså, men det er ikke så moro å være avhengig av familiens velvilje. Det viser seg at forsikringen selvfølgelig kun dekker en bil av mindre type, og oppgradering til stasjonsvogn koster 253 kroner pluss moms per døgn. Synes det høres veldig dyrt ut, og ikke ville det vært noe hjelp i det heller all den tid Hertz Hamar ikke hadde noen stasjonsvogner tilgjengelig. De hadde heller ikke en eneste bil med takrails, så vi ville ikke hatt sjans til å få med syklene våre hjem. Vi har også tenkt å ha med sykler på ferie videre, i neste uke.

Bilen står parkert på verksted på Hamar, og som mannen i skranken sa: "Det spørs nok om dekk ser noe til denna bilen den nærmeste måneden." Det var den ferien! :mumle: De kunne ikke si noe som helst om hvor lang tid det tar, men skadene inkl. arbeid er estimert til 70 000. Det er helt utrolig hvor mye det kan koste med en nesten stillestående smell.


#60

gnuri sa for siden:

Huff- så trasig start på ferien deres, Elinblu :dakars:
Sier som de andre-enda bra at det kun var materielle ting som ble ødelagt, men selvsagt utrolig irriterende å få en bil som dere ikke kan bruke til ferieturer :(
Krysser fingre for at dere får en fin ferie likevel :nikker:


#61

Tallulah sa for siden:

Kjære deg, for en kjip start på ferien. Jeg kan null og niks om biler og forsikringer, og vil bare gi deg en klem. Håper dere får en fin sommer, selv med liten bil. :klemme:


#62

Bluen sa for siden:

Takk skal dere ha!

Må bare skrive litt om hvordan dette endte. Vi var så heldige å få låne stasjonsvogna til svigerforeldrene mine i de tre ukene det tok å få bilen på hjulene igjen, så ferien kunne gjennomføres som planlagt. I dag har mannen fått telefon fra forsikringsselskapet om at han får refundert egenandelen, da føreren av den andre bilen har påtatt seg skylda for uhellet. Det var da noe! :D


#63

LilleT sa for siden:

Så godt at det ordnet seg! :)


#64

mrc sa for siden:

Det vanlige på en standard kaskoforsikring som inkluderer leiebil er at man får leiebil av klasse B. Dette vil typisk være Golf, Corolla, Auris o.l.
Det trenger ikke koste så mye ekstra hvert år å få "toppforsikringen", som gjerne også kan ha en del andre fordeler. Slike går vel gjerne under navn som "Kasko Ekstra", "Kasko pluss" o.l. En ting er at man får rettigheter til bil av samme klasse, men det er også rettigheter på andre områder som kan være greie å ha med seg. Husker ikke detaljene rundt dette, men det kan f.eks. være ingen egenandel ved glasskade, ekstra mye i erstatning hvis bilen er under tre år gammel (i stedet for listepris + evt. justeringer man må krangle seg til om bilen var gått lite), større sum for utstyr som ligger i bilen ved innbrudd osv.

Tror for min egen del at det var snakk om 4-500 kr ekstra i året for bedre rettigheter på en haug områder...


#65

Lykketrollet sa for siden:

Så godt at det ordnet seg! :klem:


#66

Estrella sa for siden:

Det var godt å høre. :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.