Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge lever en mobil/din mobil?

Hvor lenge lever en mobil(din mobil?

  • 0-6 mnd
    4 stemmer
  • 6-12 mnd
    13 stemmer
  • 12-18 mnd
    26 stemmer
  • 18-24 mnd
    17 stemmer
  • over 2,5 år
    26 stemmer
#1

Blomst sa for siden:

Ja det lurer jeg på!
Gjerne utdyp med merke på mobilen.


#2

Estrella sa for siden:

De siste årene har jeg byttet 1 gang i året. Det har vært både Nokia og Sony Ericsson. De hadde sikkert holdt lenger også men blir lei av den. Min siste Nokia var også blitt så inmari oppskrapet på skjermen og ellers på mobilen. Så da byttet jeg til en ny klapptelefon fra Sony Ericsson for å beskytte skjermen.


#3

Michayla sa for siden:

De varer lenge, men de blir fort ripete og stygge, samt at jeg går lei desverre.
Men de jeg har hatt har ikke kostet all verden heller.
Men samtlige telefoner virker ypperlig.
De har havnet hos nye eiere i Thailand samtlige.
Min stemors familie overtar dem, da hennes familie ikke har penger til å bruke på slike ting.
Greit å vite at de blir brukt, godt brukt.

Den siste mobilen min nå var i det dyreste laget, men det er også et kamera på den med 5pixler og blits, som var hovedgrunnen til kjøpet, da har jeg et lite kamera med meg overalt. Da slipper jeg å irritere meg over dårlige bilder på den gamle mobilen.

Håper denne vare LENGE og det BØR den-


#4

Palmen sa for siden:

Tidligere har jeg vel byttet etter omtrent 18 mndr, men denne gangen ser det ut til at displayet er i ferd med å ryke etter omtrent 12 mndr. Stemte 12 til 18 mndr.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg har hatt min Sony Ericsson i litt over 2 1/2 år nå. Er overrasket over at det er vanlig å bytte mobil årlig; det hadde jeg aldri giddet (og ikke arbeidsgiveren min heller, som betaler gildet :fnise: ).

Den har fått seg noen skrammer etter noen turer i gulvet, men funker som bare det.


#6

Kirsebær sa for siden:

Jeg skifter telefon minst en gang i året. Men telefonene kunne fint ha holdt lengere.

I år har jeg allerede hatt 3 nye telefoner + en gammel en liten stund :flau:, litt fordi jeg legger fra meg telefonen forran mennesker som tror de bare kan ta den, litt fordi jeg da måtte ta i bruk en reservetelefon, mens jeg ventet på min nye, utrolig dårlige Nokia, og den siste (Og jeg sverger til Sony Ericsson)fordi sjefen ville gi meg en. Denne siste bør jeg ha i et års tid i hvertfall...


#7

Kirsebær sa for siden:

Jeg ønsker meg alltid ny telefon. Ny telefon er stas og moro!

Levetid på telefonene ligger på rundt 1 1/2 år, mener jeg. Da begynner alltid et eller annet å fuske, lyden blir dårlig, noen funksjoner skutter å funke og slikt. Det har jeg opplevd med både Sony og Nokia.


#8

løve70 sa for siden:

Mobiltelefonene mine varer som regel i 18 måneder. Jeg får nemlig skifte telefon hver 18. måned (betalt av arbeidsgiver). Sånn rent praktisk kunne de sikkert vart lengre. Jeg har for det meste hatt Nokia telefoner, nå har jeg min første SE :)


#9

Ru sa for siden:

Jeg har stadig hatt telefoner i over 2,5 år. Jeg har stort sett bare hatt Sony Ericsson.
Akkurat nå er er jeg luta lei telefonen min som jeg har på tredje året, men jeg venter med å kjøpe ny i håp om at arbeidsgiver spanderer. :glis:


#10

Mauser sa for siden:

Nokia 5110 var den siste telefonen av noenlunde kvalitet som ble laget. Overlegen lyd, alltid forbindelse, kjempebatteri og bygd som en liten traktor. Den hadde jeg i sikkert fire år.

Så en runde med en liten billigmøkknokia til 1 € og svinedyrt abonnement, med VGA-kamera. Husker ikke hva den heter, men var vel i den første 6xxx-serien. Den begynte å fuske ganske fort, og batteriet døde etter et års tid. Savnes IKKE!

Nå har jeg hatt Nokia N73 i to år, og kommer til å ha den til den dør. Kjøpte den på grunn av kameraet (og fordi jobben betalte). Den gjør alt den skal på en glimrende måte, tåler juling og har greit batteri. Når jeg får somlet meg til å oppgradere firmwaren blir den vel litt kjappere også.

Når det dukker opp en klassisk eller klapp-Nokia med greit kamera til en litt mer fornuftig pris enn hva tilfellet er nå, blir det nok en ny til fruen. Hun har en gammel SE og hater den. :knegg: En gang Nokia SMS-system, så er det no return.


#11

Miss Norway sa for siden:

De lever lengre enn min interesse for dem. Bytter sånn ca en gang i året hvis det er noe nytt jeg har mer lyst på (og det er det vanligvis). De siste tre mobilene mine virker helt greitt fremdeles og er reserve/utlåns/barnetelefoner. Har bare hatt SonyEricsson de siste årene og er veldig fornøyd. Selv den som fikk en badetur i saltvann ifjor virker faktisk; displayet er litt blasst dog.


#12

Ru sa for siden:

Det er akkurat sånn jeg føler det med SE, og ser med gru frem på at jeg kanskje ender med en Nåkia på jobben. :iiik:


#13

Agurke sa for siden:

Dulter på Miss Norway, og legger til at batterikapasiteten synker betraktelig etter ca et år. Nå må telefonen min lades daglig, og jeg bruker den ikke mye. ( :sparke: )

Jeg har Nokia nå, men kommer til å gå tilbake til SE til høsten.


#14

emm sa for siden:

Bytter ca en gang i året, mine blir utslitt. Jeg ringer mye i jobb og mobil er eneste telefonen jeg har.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg skifter dem når de er 2 til 3 år gamle. Som regel fordi de da er utslitt og har dårlig batteri. Jeg har tilfeldigvis hatt forskjellige merker på alle mobilene min. Nå har jeg SE og tror den neste også blir SE, men har vært gjennom Nokia, Siemens, Samsung og Motorola. Min nåværende har jeg hatt i ett år og er fortsatt veldig glad i den. Håper den holder minst et år til. :hjerter:


#16

Tåtti sa for siden:

Jeg kjøper meg ny mobil når jeg får lyst på ny, ikke fordi det er noe galt med den gamle. (Bortsett fra den ene som druknet i sykkelveska.) Jeg tror jeg holder ut et par år mellom hver gang. Gubben overtar de gamle, og da varer de mistenkelig kort. Vi har en Nokia 5210 han ikke har klart å drepe ennå, det må være et kvalitetsstempel. :nemlig:
Jeg har både hatt Nokia, Siemens, SonyEricsson og Samsung og har egentlig vært fornøyd med alle. Akkurat nå har jeg SE.


#17

Fibi sa for siden:

Jeg bytter mobil hvert år. Rett og slett fordi jeg da forlenger bindingstiden på det abonnementet jeg har, og får ny mobil til en krone. :knegg:

Forandring fryder. Akkurat nå har jeg en SE w580i. Råsa! :D


#18

Maverick sa for siden:

Aner ikke, den jeg har nå har holdt i over et år og is still going strong. Det er en Nokia ...eh... den man kan bruke som hammer. :nemlig: Stålkarosseri og noenlunde vanntett. Det ser ut som om den må byttes i noe mer fancy, for jeg trenger å kunne lese mail og synke med Outlook.


#19

Tinka sa for siden:

Gjør det samme som Ms.Lee.


#20

Anne C sa for siden:

Mobil er den eneste tlf jeg har, og jeg blir lei etter et år ca......


#21

Ibidelma sa for siden:

sony ericsson...varer bare max 1 år,,


#22

Kate sa for siden:

Samme som Ms. Lee.


#23

Mei sa for siden:

Jeg har akkurat fått ny telefon (i forsinket føde-gave fra mannen) - og den forrige har jeg minst hatt i 2 år. Sikkert 2,5. Den var begynt å streike litt. Det kunne forøvrig ikke falt meg inn å byttet telefon bare for at jeg var lei av den gamle. Lei av hva? Jeg ringer og tekster med den.

Denne nye tar også knallbra bilder og film, så da spørs det kanskje om jeg blir bitt av tilleggsutstyrbasillen?


#24

Misteri sa for siden:

De fleste lever opp mot et år, men de to sist har kun levd seks mnd. Etter 3 mnd måtte all innmaten byttes ut på den jeg har nå og den hangler enda. Må få levert den inn.


#25

Wix sa for siden:

Det var snedig! Hvorfor har ikke jeg kommet på det? Men hva slags abonnement har dere som gjør dette? Dyre greier eller?


#26

Wix sa for siden:

Mine mobiler varer i 2-3 år vanligvis. Nå bytter jeg ut en etter nesten 2 år fordi en gummidel på fremsiden holder på dette av. Den funker fortsatt og mannen min sier at han kan lime den på igjen for meg men jeg har sagt nei takk til det. :D Venter på en ny i posten istedet.

Jeg husker forresten også den Nokia 5110! Den døde jo aldri. En liten murstein av god kvalitet! :nemlig:


#27

Mauser sa for siden:

Dette er så godt som alltid den dyreste løsningen. Billig telefon betales gjennom dyr binding. Kjøp telefon uten abonnement, og sjekk ringepriser her: [url]www.telepriser.no[/url]

#28

Wix sa for siden:

Jammen ny telefon hvert år da! :hyper: :kjøp-og-kast-mentalisert-for-øyeblikket:

Det spørs jo selvsagt på abonnementet, men jeg bestilte nettopp en tlf til et par tusen nå med det samme abb jeg har. Uten abb i det hele tatt kostet den jo enda en tusenlapp såvidt jeg husker.


#29

maggypop sa for siden:

Jeg har hatt en SE K750i i ca 2,5 år. Den har fungert fin-fint, men fikk seg dessverre en tur i badebalja for et par uker siden. Den har forsåvidt fungert etter det, men batteriet har ikke vært til å stole på. Fikk ny gjennom jobben i dag, en SE810i. Jeg er ikke så veldig happy med den - jeg synes tastene er for små. Den varer nok neppe like lenge ;)


#30

Nenne sa for siden:

Jeg har bare hatt to. En Ericson fra 2000 til 2005 og en Sony Ericson fra 2005 og til nå.

Jeg har lest at gjennomsnitlig levealder for mobiltelefoner er 14 måneder. For en sløsing.


#31

turi sa for siden:

Jeg kjøper ny, når den gamle er død. Blir kun lei telefoner som er inviklet og vrange, men bryr meg ikke om hvordan de ser ut og dutter og datter.

Den mobilen jeg har nå har alt mulig rart som jeg ikke trenger, men har ikke smileyer, som jeg faktisk trenger.

Mobil er ett nødvendig onde, men ikke mer enn det, i kategorien med klær og vesker.


#32

Hjertensfryd sa for siden:

Her blir mobilen bytta ut etter behov. Som regel har dei holdt 1 års tid. Så då har eg tima det med forlenging av abbonemntet. ( har bedrifts abbonement, så det er ikkje så dyrt )

Min noverande SE fungerer heilt fint. Og har gjort det i ca 6 månader. Einaste problemet er at ladaren er ødelagt. Har ei lita tulle som har fått tak i den litt for mangen gonger og sutta på den. Dermed har den irra heilt. Prøvd å skrape vekk med ei lita nål, men fungerte ikkje.

Så eg må koble den til laptopen for å få lada den opp :knegg:


#33

Maverick sa for siden:

:hulk:

Not going strong, obviously. Det viser seg at andre ikke hører så godt hva jeg sier. Sånt kan man jo ikke ha noe av. Ny mobil på trappene. N 73? Jah. Tror det.


#34

Lucifer sa for siden:

Min LG K810i har vart i 1,5 år nå. Er litt lei den, så det blir vel snart et bytte. Det er masse riper i skjermen. Men den er rååååsa. Bursdagsgave fra Storesøster.


#35

Niobe sa for siden:

Jeg er kjent som "mobildødaren" her omkring... Den to første mobilene hadde jeg lenget (den første fikk jeg altså for 12 år siden nå! :eek: ), men den tredje var en SE som aldri virket, nummer fire mistet jeg i en dam, nummer fem kjørte jeg over med bilen, nummer seks havnet i vaskemaskinen, nummer syv har vi som "reservemobil" nå, og nummer åtte har jeg arvet av gubben.


#36

Dronningen sa for siden:

Jeg bytter som regel hvert år. Jeg vil ha en som er nyere og bedre. Som regel Sony Ericssons sine mest promoterte kameratelefoner.

Venter på C905 som kommer nærmere jul (håper jeg).


#37

Marge sa for siden:

Jeg har alltid hatt Nokia, og de har aldri vart lenger enn 2 år, da er batteriet gåent. :(


#38

TGM sa for siden:

Det har variert veldig fra modell til modell, men gjennomsnittet er vel 1,5 år uten at jeg har regnet nøye på det. Bindingstid er noe dritt, i hvert fall når man putter mobilen i både vaskemaskin og tørketrommel et halvt år før bindingstiden går ut.


#39

Maxine sa for siden:

Normalt sett holder de halvannet til to år. Bortsett fra den siste, som dessverre ikke tålte å være med Maxine inn i dusjen. :flau:


#40

Camomilla sa for siden:

Gjør det samme som deg.
Er du fornøyd med SE W580I?

De jeg bytter ut går gjerne til foreldrene mine eller så har vi en telefone som reserve om telefonen skal på rep eller noe.


#41

Skilpadda sa for siden:

Jeg er vel på min tredje telefon nå - eller er det den fjerde? Og det er på omtrent ti år. Før vi kjøpte iPhone nå har jeg jeg aldri giddet å bytte fordi jeg ville ha en ny telefon, for jeg har aldri brydd meg særlig om hvilken telefon jeg har, og jeg synes de er altfor dyre i forhold til hvor (forholdsvis) lite jeg bruker dem.


#42

Teofelia sa for siden:

Jeg er på min tredje telefon siden 2000. De to foregående har levd i hhv tre og fire år.


#43

Grey sa for siden:

Jeg har hatt 5 telefoner på 13 år. Gjennomsnittet blir vel da 2,5 år omtrent. Den jeg har nå er 1,5 år gammel (en nokia 6233), og nå vurderer jeg å bytte. Ikke fordi det er noe galt med den jeg har, men fordi jeg har funnet ut at jeg vil ha en med bedre kamera. Jeg vil egentlig bare ha ny. Tror jeg er bitt av vil-ha-telefon-med-masse-funksjoner-basillen. Viljen sier ja, fornuften sier nei, økonomien sier nei, men viljen sier ja. Nevnte jeg at viljen sa ja? Blir nok ny telefon snart ja. :knegg:


#44

Maya80 sa for siden:

Jeg bytter sånn ca når det har godt 18 mnd, har hatt både sony e og nokia. Dem kunne nok holdt mye lenger men som oftes da jeg ønsker noe annet.


#45

Pamina sa for siden:

Jeg blir veldig lei etter et års tid, og kjenner ønske om en ny brenne. Akkurat nå er lysten på en iPhone stor :vilha:


#46

Daisy sa for siden:

Dette høres ut som meg, jeg er på min andre. En Nokia fra 1999-2004, en Sony Ericson fra 2004 til nå. Byttet fordi jeg ville ha kamera. Ellers hadde den gamle sikkert fungert fint enda.

Jeg skjønner ikke at noen gidder å bry seg med å bytte tlf så lenge den virker. Jeg ringer og sender meldinger med den, ikke et smykke jeg har på meg.


#47

Fadese sa for siden:

Hvis jeg ikke husker feil, så er jeg på min fjerde telefon på ni år. Denne siste ble anskaffet fordi jeg mistet eller ble frastjålet den jeg hadde. Hadde det ikke vært for at den forsvant, vil jeg tro at jeg har mine telefoner i sånn cirka tre år. Grunnen til at jeg har skiftet telefoner vært at batteriene har blitt veldig dårlige.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.