Disse er kjempegode. De ser veldig kjedelige ut, men smaker knallgodt av hvit sjokolade.
100 g smør
400 g hvit sjokolade i småbiter
1 dl kremfløte
4 egg
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 klyper salt
200 g hvetemel
Egentlig skal dette være i, men jeg sløyfet det:
150 g skåldede mandler, grovhakket
100g pistasjer, grovhakket
Evt. melisdryss, melisglasur eller en plate hvit sjokolade som smeltes og blandes med 2-3 ss fløte.
Smelt smør i en gryte, tilsett sjokolade og fløte og rør til sjokoladen såvidt er smeltet. Avkjøl litt.
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle til det er hvitt. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland pistasjer, mandler og mel og bland dette i røren.
Hell røren i smurt, liten langpanne og fordel den jevnt utover. Stekes ved 180 grader på nederste rille i ca 45 min. Hvis den blir fort brun oppå, kan du legge et matpapir over formen siste del av steketiden.
Nei, jeg hadde heller ikke liten langpanne, måtte kjøpe en for å lage denne. :knegg: Men det var jo en god investering for meg som baker så mye da. Jeg kjøpte sånn pakke med 3 forskjellige langpanner i, og brukte den midterste. Da ble de jo ganske flate, så jeg skulle heller brukt den lille.
Krystall: :dåne: Bare en? Heldigvis vet jeg at gubben har masse hvit sjokolade på jobben! :D Jeg har instruert ham i viktigheten av å ha inne masse bakevarer. :knegg:
Nå har jeg forlengst kjøpt meg liten langpanne, men da jeg ikke hadde det pleide jeg å dele av den store med en kant av sammenbrettet aluminiumsfolie før jeg la i bakepapiret. Fungerte helt fint, selv om kanten ikke ble like rett og fin.
Lagde denne nå. Den var veldig god, men vi smakte ikke noe til sjokoladen siden nøttene overtok all smak. Kanskje den smaker mer sjokolade når den er kald?
Ja han glemte det.
Kjølene på jobben røyk, så han er unnskylt, litt i alle fall.
Mannen her og ser vikingkamp. :knegg: Kanskje jeg skal gå ut å bake litt?
Denne har jeg lyst til å prøve også... Trenger å finne meg noen gode kaker å lage som ikke allerede er "tatt" av familien... Alle har liksom hver sin spesialitet her og ingen må finne på å bake feks verdens beste, ostekake eller karamellpudding for da blir de slaktet dersom de ikke er akkurat som familiens ekspert lager...
svarte....prøver dere å ta livet av meg?
Ungene mine ender som tannløse fettklumper og blir kulturelt avstumpa fordi de er for feite og underernærte til å sappe mellom kanalene....
Tror egentlig ikke det, men den smaker jo en del av hvit sjokolade da. Min venninne som ikke liker det nektet å prøve den, men hun prøver aldri noe nytt. :knegg:
Nja. Ja, det vil jeg tro. Den smaker ganske kraftig av hvit sjokolade. Men det blir på en måte annerledes enn å spise ren hvit sjokolade, som jo er litt kvalmende.
Jeg lagde denne i går! Saftig kake med en god "aroma" av hvit sjokolade, synes jeg. Min mann syntes ikke at den smakte noe annet enn vanlige muffins sa han, men det skjønner ikke jeg altså. Jeg merket tydelig smaken av hvit sjokolade. Min ble forresten ikke helt hvit. Jeg stekte den i 40 min på 180 grader, nederste rille og med bakepapir på siste kvarteret, men den ble likevel lys brun. Vil kalle mine lysebrownies. :knegg:
Er litt i tvil om kaka var så god at den forsvarer kaloriene derimot.. :hm: Liksom "ta FIRE sjokoladeplater og smelt dem i enda mer smør og fløte". :knegg: Nei, jeg må si at den ikke slår daimiskaka, den er nok heller ikke særlig sunn men den er i allefall verdt kaloriene sine! :nemlig:
:knegg: Jeg sløyfer nøttene, synes den er såå mye bedre uten. Jeg liker nøtter i brownies og mye annet, men denne og CC-browniesene lager jeg helst uten.
Bakte disse i dag, og de ble kjempe gode.
Jeg hadde lavere steketemperatur (ca 160 grader) og kortere steketid (ca. 1/2 time). La matpapir over kaka etter 20 min. Da ble de helt perfekte :kry:
Ikke rart de ble veldig fluffy. :knegg:
Men det står vitterlig i oppskriften at man skal piske hvitt.
Men da vet jeg det til neste gang. Ikke piske hvitt, så unngår man fluffy whities.
Kaken smakte godt den, men jeg foretrekker likevel brownies. Min ble gjennomstekt da. 45 min var lenge altså.
Men grusomt kjedelig utseende, den ser jo ut som en formkake.
Utseendet er utrolig kjedelig ja. Den ser mye kjedeligere ut enn den smaker, for å si det sånn. Men man kan jo feks. ha hvit sjokoladeglasur eller noe på? Og strø sølvkuler eller noe oppå?
Åh ja, jeg visste jeg hadde hørt en grunn for at vi ikke laget det den gangen vi skulle. :knegg:
Pai er knallgodt! Men løkpai? Hm, interessant det har jeg ikke prøvd.