Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Whities (hvite brownies)

#1

Dixie Diner sa for siden:

WHITIES

Disse er kjempegode. De ser veldig kjedelige ut, men smaker knallgodt av hvit sjokolade.

100 g smør
400 g hvit sjokolade i småbiter
1 dl kremfløte
4 egg
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 klyper salt
200 g hvetemel

Egentlig skal dette være i, men jeg sløyfet det:
150 g skåldede mandler, grovhakket
100g pistasjer, grovhakket

Evt. melisdryss, melisglasur eller en plate hvit sjokolade som smeltes og blandes med 2-3 ss fløte.

Smelt smør i en gryte, tilsett sjokolade og fløte og rør til sjokoladen såvidt er smeltet. Avkjøl litt.
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle til det er hvitt. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland pistasjer, mandler og mel og bland dette i røren.

Hell røren i smurt, liten langpanne og fordel den jevnt utover. Stekes ved 180 grader på nederste rille i ca 45 min. Hvis den blir fort brun oppå, kan du legge et matpapir over formen siste del av steketiden.


#2

Salt sa for siden:

Takk, Iset! :D


#3

Nenne sa for siden:

Takk!

Hvordan er denne å fryse? Holdbarhet i kjøleskapet?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Aner ikke om den kan fryses, men går ut fra at det går greit. I kjøleskapet holder den nok like lenge som andre brownies. En stund. :)


#5

Interference sa for siden:

Dette er det beste jeg noen sinne har smakt innen kaker!
Gjett hvem som skal bake i morgen?

Iset: Hvis jeg dobler oppskriften, tilsvarer det stor langpanne? :blond:


#6

Mani sa for siden:

Du er jo et rent oppkomme av gode kakeoppskrifter :)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, det vil jeg tro. :D Men 800 gram hvit sjokolade?? Det er 160 kroner i sjokolade. :knegg: En dyr fornøyelse, men egentlig verdt det.


#8

Interference sa for siden:

Jaja, det er gubben som skal handle. :knegg:
Jeg har ikke liten langpanne, så jeg aner ikke hvordan jeg skal få stekt den om jeg ikke gjør den større.


#9

krystallklart sa for siden:

Jeg og ville lage stor, men tror du ikke at de bare hadde en hvit sjokolade på butikken. :dåne:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Nei, jeg hadde heller ikke liten langpanne, måtte kjøpe en for å lage denne. :knegg: Men det var jo en god investering for meg som baker så mye da. Jeg kjøpte sånn pakke med 3 forskjellige langpanner i, og brukte den midterste. Da ble de jo ganske flate, så jeg skulle heller brukt den lille.


#11

Interference sa for siden:

Hvor kjøper man slikt? :blånn:

Krystall: :dåne: Bare en? Heldigvis vet jeg at gubben har masse hvit sjokolade på jobben! :D Jeg har instruert ham i viktigheten av å ha inne masse bakevarer. :knegg:


#12

Filifjonka sa for siden:

Nå har jeg forlengst kjøpt meg liten langpanne, men da jeg ikke hadde det pleide jeg å dele av den store med en kant av sammenbrettet aluminiumsfolie før jeg la i bakepapiret. Fungerte helt fint, selv om kanten ikke ble like rett og fin.


#13

Interference sa for siden:

Det var lurt Maximilia! Takk for tips.:D


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøpte min 3-pkn på Coop Extra nede i sentrum. 109,- kroner. :)


#15

trøtt sa for siden:

Lagde denne nå. Den var veldig god, men vi smakte ikke noe til sjokoladen siden nøttene overtok all smak. Kanskje den smaker mer sjokolade når den er kald?


#16

Dixie Diner sa for siden:

Mulig. Jeg hadde ikke nøtter i, synes de er MYE bedre uten nøtter. Hadde nøtter i sist og ja, de tok for mye "oppmerksomhet".


#17

Elisabet sa for siden:

Denne hørtes jo veldig god ut. :nam:


#18

krystallklart sa for siden:

Nå står den klar til å komme i ovnen. :D


#19

Interference sa for siden:

Jeg tror jeg kommer på besøk jeg.
(det ble karamellkake her i dag, noen glemte å handle hvit sjokolade)


#20

krystallklart sa for siden:

Glemte han det! :mumle:
Du må bare komme, vi sitter bare her vi. Eller mannen hopper. :knegg: Han ser Viking-kamp.


#21

Interference sa for siden:

Ja han glemte det.
Kjølene på jobben røyk, så han er unnskylt, litt i alle fall.
Mannen her og ser vikingkamp. :knegg: Kanskje jeg skal gå ut å bake litt?


#22

Joika sa for siden:

Bilde?

Høres godt ut....


#23

Ekorn sa for siden:

Nå står kaka i ovnen, og det lukter kjempegodt! :nam:


#24

krystallklart sa for siden:

Stekte min i 25min, sjekket den og den er fullstendig gjennomstekt. :mumle:
Men den smaker nydelig da. :D


#25

Wix sa for siden:

Denne har jeg lyst til å prøve også... Trenger å finne meg noen gode kaker å lage som ikke allerede er "tatt" av familien... Alle har liksom hver sin spesialitet her og ingen må finne på å bake feks verdens beste, ostekake eller karamellpudding for da blir de slaktet dersom de ikke er akkurat som familiens ekspert lager...


#26

Joika sa for siden:

Hallo? Ingen som kan gi meg et bilde? Nysgjerrig! :jupp:


#27

Dixie Diner sa for siden:

Joika: av hva da? Karamellkaken? Whtiesen la jeg i hvertfall inn et stort bilde av i første innlegg.


#28

Joika sa for siden:

:flau:


#29

era sa for siden:

svarte....prøver dere å ta livet av meg?
Ungene mine ender som tannløse fettklumper og blir kulturelt avstumpa fordi de er for feite og underernærte til å sappe mellom kanalene....

altså det var...skriver handleliste IGJENN!


#30

Stikka sa for siden:

Må man like hvit sjokolade for å like denne?


#31

krystallklart sa for siden:

Tror egentlig ikke det, men den smaker jo en del av hvit sjokolade da. Min venninne som ikke liker det nektet å prøve den, men hun prøver aldri noe nytt. :knegg:


#32

Dixie Diner sa for siden:

Nja. Ja, det vil jeg tro. Den smaker ganske kraftig av hvit sjokolade. Men det blir på en måte annerledes enn å spise ren hvit sjokolade, som jo er litt kvalmende.


#33

Wix sa for siden:

Jeg lagde denne i går! Saftig kake med en god "aroma" av hvit sjokolade, synes jeg. Min mann syntes ikke at den smakte noe annet enn vanlige muffins sa han, men det skjønner ikke jeg altså. Jeg merket tydelig smaken av hvit sjokolade. Min ble forresten ikke helt hvit. Jeg stekte den i 40 min på 180 grader, nederste rille og med bakepapir på siste kvarteret, men den ble likevel lys brun. Vil kalle mine lysebrownies. :knegg:

Er litt i tvil om kaka var så god at den forsvarer kaloriene derimot.. :hm: Liksom "ta FIRE sjokoladeplater og smelt dem i enda mer smør og fløte". :knegg: Nei, jeg må si at den ikke slår daimiskaka, den er nok heller ikke særlig sunn men den er i allefall verdt kaloriene sine! :nemlig:


#34

Siri sa for siden:

Hvit sjokolade er tingen for meg. Må testes!


#35

trøtt sa for siden:

Hvis en tar nøtter i så trenger man ikke like hvit sjokolade for å like denne, det smakte mest nøtter.


#36

Joika sa for siden:

Hva er poenget med å lage denne om man ikke liker hvit sjokolade? :humre:


#37

Dixie Diner sa for siden:

Ja sant, da kan man jo like gjerne lage en formkake heller. :knegg:


#38

Joika sa for siden:

Ja eller drepe smaken med nøtter liksom. :koko:


#39

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Jeg sløyfer nøttene, synes den er såå mye bedre uten. Jeg liker nøtter i brownies og mye annet, men denne og CC-browniesene lager jeg helst uten.


#40

trøtt sa for siden:

Det står nøtter i oppskriften. :påpeker:


#41

Joika sa for siden:

Galskap!



#43

Nenne sa for siden:

Min ble brent og ganske tørr og smakte allikevel godt. Nesten gang blir det både lavere varme og kortere steketid.



#45

Interference sa for siden:

Åh der minnet du meg på at jeg skal bake slike..


#46

Tante Grønn sa for siden:

Bakte disse i dag, og de ble kjempe gode.
Jeg hadde lavere steketemperatur (ca 160 grader) og kortere steketid (ca. 1/2 time). La matpapir over kaka etter 20 min. Da ble de helt perfekte :kry:


#47

Interference sa for siden:

Dobbel røre i ovnen nå, det lukter himmelsk.


#48

Interference sa for siden:

Den virker litt lett, pisket jeg for mye? Iset, pisker du hvitt eller?


#49

Bomull sa for siden:

Herregud, enda mer å la seg friste over ... rømmer


#50

Interference sa for siden:

Jeg har snart spist opp en hel remse. :flau:
Det er så godt, til og med nå som den er litt lunken enda.


#51

Dixie Diner sa for siden:

Flott at de ble gode. :D Nei, jeg pisker det ikke mye, ikke i det hele tatt.


#52

Tante Grønn sa for siden:

Mon tro om det blir godt dersom man bruker lys kokesjokolade? Da blir det riktignok ikke whities lenger, men det kan jo bli godt lell....kanskje?


#53

Karamell sa for siden:

Dette må prøves!


#54

Millis sa for siden:

:nam: Fristende å bake denne, i morgen kanskje!


#55

Interference sa for siden:

Ikke rart de ble veldig fluffy. :knegg:
Men det står vitterlig i oppskriften at man skal piske hvitt.
Men da vet jeg det til neste gang. Ikke piske hvitt, så unngår man fluffy whities.


#56

Millis sa for siden:

Er fluffy nødvendigvis negativt? :D


#57

Interference sa for siden:

For meg er det det. :knegg: Jeg liker dem tunge og seige.


#58

krystallklart sa for siden:

De første jeg laget ble og fluffy. :mumle:


#59

Interference sa for siden:

Vispet du og hvitt som i oppskriften?


#60

Karamell sa for siden:

Da står denne i ovnen. Ungene likte ihvertfall røren. :knegg: Det blir kake til barnehagefest i morgen. :jupp:


#61

Karamell sa for siden:

Kaken smakte godt den, men jeg foretrekker likevel brownies. Min ble gjennomstekt da. 45 min var lenge altså.
Men grusomt kjedelig utseende, den ser jo ut som en formkake.


#62

Dixie Diner sa for siden:

Utseendet er utrolig kjedelig ja. Den ser mye kjedeligere ut enn den smaker, for å si det sånn. Men man kan jo feks. ha hvit sjokoladeglasur eller noe på? Og strø sølvkuler eller noe oppå?


#63

Interference sa for siden:

Ødelegge den med glasur? :skuffet:


#64

Dixie Diner sa for siden:

Jeg trenger ikke det siden jeg liker den som den er, men jeg bare tenkte at de som synes den ser så boring ut kan fiffe den opp litt. :glis:


#65

Interference sa for siden:

Jeg vet da at du liker den som den er. :knegg:


#66

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker det meste. :knegg:


#67

Interference sa for siden:

Kanskje vi skulle funnet opp alternativ "glasur" til denne?
Litt sjokobiter, eller druer eller noe slikt?

Den er ikke god med glasur på altså, virkelig ikke. :skuffet:


#68

Dixie Diner sa for siden:

Hmm, kanskje rett og slett bare litt hakket hvit og mørk sjokolade? :hmm:


#69

Interference sa for siden:

Ja, eller skavet, det ser så stilig ut.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Skavet ja! Mye bedre! DET skal jeg lage i helgen! :hyper:
HVIS det blir noe igjen, sender jeg restefest-melding, hehe.


#71

Interference sa for siden:

:hyper: Rester av whities? Det bare mååå være noe igjen! :ber:


#72

Interference sa for siden:

Kaketreff? Julekaker? Kaker? Kaker? :hyper:
Sa du kaker? :D

Og vårruller. :nemlig:


#73

Interference sa for siden:

Åh ja, jeg visste jeg hadde hørt en grunn for at vi ikke laget det den gangen vi skulle. :knegg:
Pai er knallgodt! Men løkpai? Hm, interessant det har jeg ikke prøvd.


#74

Tangerine sa for siden:

Denne skal jeg prøve å lage nå. Kjekt at så mange har laget den før meg, så slipper jeg for eksempel fluffy, brent kake. :D

Min pynt blir hvit sjokolade og hvite og lyserosa sukkerhjerter (vi skal i selskap til en 2-åring. Gutt :cool: )


#75

Magica sa for siden:

Jeg tenkte lage denne i kveld, skal ha klubb i morgen, må bare på et møte først... men baking til langt på natt er jo moro. ;)

Noen nye inspill før jeg setter i gang i 22-tiden? Skal prøve å ikke piske hvitt og steke på litt lavere temperatur litt kortere tid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.