Sitron sa for siden:
Jeg har ikke brødform.
Jeg har en kilo hvetemel, en halv liten pakke sammalt mel. Tørrgjær. Salt og sånt. Egg.
Det pissregner, det var tomt for brød i frysen og jeg har ikke det minste lyst til å gå på butikken.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Sitron sa for siden:
Jeg har ikke brødform.
Jeg har en kilo hvetemel, en halv liten pakke sammalt mel. Tørrgjær. Salt og sånt. Egg.
Det pissregner, det var tomt for brød i frysen og jeg har ikke det minste lyst til å gå på butikken.
Stillongs sa for siden:
Jeg tror jeg ville skippa egget.
Sitron sa for siden:
Jeg sier bare hva jeg har. Jeg trenger en oppskrift. Jeg baker aldri brød.
Dixie Diner sa for siden:
Det går heelt fint. Ha alt melet i en bolle, ha i tørrgjæren og salt, og tilsett vann til det blir en passelig deig. Den må ikke være for løs siden du ikke kan bruke brødform. Du kan jo også steke den i langpanne, til feks. brytebrød. Har du linfrø, havregryn etc kan du ha i det også, eller feks. presset hvitløk og urter.
Ja, så skal den jo heve. Ha plast over bollen og la den heve i en times tid, så former du et brød og lar det heve en halvtime på stekeplaten før du steker det på 200 grader (?) i 40-50 minutter, eller til du ser det er ferdig.
Svigermor lager slike brød hele tiden, uten grovt mel da. Kun hvete, vann og salt.
Kaz sa for siden:
Det kan du godt, men det min erfaring er at uten form blir brødet litt for "skorpete".
Har du ingenting du kan bruke? Leste om noen som bakte brød i leirgryte, tror det var her. Det går også an å bake i blomsterpotter. :)
Ellers så kan du jo lage pitabrød? Da trenger du ikke form. Det ligger en oppskrift på grove pitabrød her et sted som ser fin ut.
Har ingen oppskrifter, så konkret hjelp ble dette jo ikke da...
Ville droppe egg, ja.
Sitron sa for siden:
Takker, jenter. Dette blir nok bra, for sitronen slipper nå å bli våt.
Dixie Diner sa for siden:
Ja herregud, jeg glemte jo å si fra at du må ha litt mel igjen til å elte med. :sparke:
allium sa for siden:
Jeg har alltid trodd at man ikke bør blande i mer væske etter hvert, så jeg starter med alt det grove melet, salt, gjær og væske, og så tilsetter jeg fint mel til deigen er passe.
Dixie Diner sa for siden:
Kom over en genial brødside her:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har nå alltid tatt i vannet til slutt. Poenget er jo at det ofte er litt vanskelig å vite hvor mye vann som trengs, og vann er jo noe man har ubegrenset av.
allium sa for siden:
Sant nok, men som regel har jeg nok fint mel også, og litt erfaring med mengdene som skal til.
Jeg mener bestemt at skolekjøkken-læreren min sa at all væsken skulle i med en gang, men hun tok kanskje feil?
Sitron sa for siden:
Skolekjøkkenlæreren min sa at det tørre skal i først, så skal man spe på med væske til det er nok.
allium sa for siden:
Jaja. Vi får gjøre som vi pleier.
Jeg har alltid hatt i all væsken først, for så å spe med mer tørt, og det blir ihvertfall veldig bra resultat.
Dixie Diner sa for siden:
Min også, pluss Jamie Oliver og de fleste oppskrifter jeg har sett. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.