Jeg ser at det skal være fersk basilikum i endel oppskrifter og jeg har enda tilgode å ha en basilikum overlevende i over en uke. Lukter jævlig gjør de også :knegg:
Men kan jeg hakke opp en hel basilikum og legge i en pose i fryseren, sånn at jeg bare kan ta opp det jeg trenger når jeg trenger det?
Jeg har ikke plass til å ha potter stående, ikke orker jeg å ha alle de luktene i huset heller, så det blir liksom alltid til at jeg bruker tørket. Hadde jo vært geniaaalt om det gikk an å fryse det.
Jeg har små bokser med det meste av urter fra verandaen min i fryseren. Dersom vi kjøper kryddervekster klipper jeg de ned og fryser etter at vi har brukt det vi trenger i maten. De visner jo så utrolig fort ellers. Maten smaker mye bedre med frosne urter enn slike tørkede på glass.
De må ha mye vann. Jeg vanner mine på skålen hver eneste dag, da holder de en stund. Men det beste er sikkert å potte dem om.
Jeg har pleid å fryse basilikum, det går helt fint.
Jeg så på Nigella forrige uke at man kunne fryse ned ferske urter, men da måtte man huske å bruke dem frosne også - de skulle ikke tine før de ble brukt. :)