Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bounty-kake

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bakt igjen. :flau: Til mitt "forsvar" spiser jeg knapt av kakene jeg lager (må bare smake at de ikke smaker hoppetau før jeg gir dem bort). Jeg sender dem med mannen på jobb. :p

Denne ble ikke akkurat FLOTT å se på, men smaker veldig godt. Omtrent som Bounty, samme seige deilige konsistensen på kokosbunnen.

BUNN:
200 gram melis
200 gram kokosmasse
6 eggehviter

SJOKOLADEKREM:
150 gram smør
150 gram kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
6 eggeplommer

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk, blank marengs. Vend inn kokosmassen. Hell bunnen i to runde former eller en stor langpanne kledd med bakepapir. Stek i ca. 30 minutter på 150 grader.
La bunnen(e) avkjøles HELT i formen, hvelv den ut og dra forsiktig av bakepapiret. Dersom du brukte langpanne, skjærer du bunnen i to deler på midten. Jeg skar den i fire og fikk dermed en litt høyere kake.

Sjokokremen lages ved å smelte smør og ha i sjokoladen. La den smelte helt og avkjøles. Den skal helst være litt kald når den blandes med eggene. Pisk eggeplommer (ikke eggedosis) og melis. Ha i vaniljesukkeret. Bland med den avkjølte sjokolademassen og rør godt. Blir konsistensen suppete, sett bollen i kjøleskapet i et kvarters tid til den er blitt fastere. Ikke glem tiden, det er umulig å smøre den utover kaken om den har stivnet helt.

Smør kremen på bunnene og oppå kaken. Strø over kokos.


#2

Nenne sa for siden:

Den ser fantastisk ut! :hjerteøyne:


#3

m^2 sa for siden:

Næmmen! Glutenfri jo!
Skal prøves - takk for spennende oppskrift :jupp:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Nåja, den SER ikke så bra ut, men den smaker i hvertfall nydelig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.