Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva jevner dere saus med?

#1

daffy sa for siden:

Jeg har begynt å lage de fleste sausene selv nå, etter påvirkning fra FP! Enten et par ss hvetemel ristet ut i vann, eller med maizenajevning.

Hva bruker dere å jevne med, hva syns dere smaker best, og er det noe forskjell sunnhetsmessig mellom hvetemel, maizenajevning og eventuelle andre ting man kan jevne med?


#2

Salt sa for siden:

Jeg spiser lavkarbo, så jeg bruker johannesbrødkjernemel. :)


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke konsistensen som det blir med maizena (som jeg syns minner om posesaus), så jeg bruker hvetemel.


#4

Ru sa for siden:

Hvetemel utristet i vann. :nemlig:


#5

Veronal sa for siden:

Hvetemel eller maizenna.


#6

turi sa for siden:

Hvetemel eller maizenna. Men nå er jeg en lavkarboer, så jeg lager ikke vanlige sauser,bare koker ut panna med litt cf og div krydder. Har ikke blitt en så dugelig lavkarbis at jeg har handlet inn johannesbrødkjernemel.


#7

Skremmern sa for siden:

Hvetemel blandes i smør, salt, pepper, curry og løk. Så melk til riktig konsistens. Vips - hvit saus.


#8

DM sa for siden:

Jeg har smør og havremel (store glutenfrie havregryn kjørt i mikser til de har melkonsistens) i gryten, og så heller jeg på grønnsaksvann og har i urtesalt.


#9

Kanina sa for siden:

jeg har cøliaki, så jeg bruker maizena. hvor får man kjøpt johannesbrødkjernemel, og hvordan bruker man det?


#10

trøtt sa for siden:

Vanligvis bruker jeg hvetemel. Sist hadde jeg ikke hvetemel i hus og brukte derfor potetmel. Fungerte bra det også.


#11

Salt sa for siden:

Helsekost.


#12

daffy sa for siden:

Johanneskjernemel høres spennende ut. Blir smaken like god som med hvetemel, eller er det et valg man gjør først og fremst av sunnhetshensyn?


#13

Veronal sa for siden:

Potetmel bruker jeg også, forresten. Man tager hva man haver.

Johannesbrødkjernemel kjøpte jeg i sin tid på apoteket. Under krigen ble dette brukt som kakaosubstitutt - et heller dårlig et. Det brukes i ferdigbrød og i tillegg brukes det i f.eks. lettyoghurtprodukter (for å få tykkere konsistens). Det smaker bæsj. :knegg: (Men det er selvfølgelig avhengig av dosen. Jeg brukte det som tilsats i brødproduksjonen. Brukte jeg noen ts for mye satte det en bismak.)


#14

Esme sa for siden:

Om det er hvite/tette sauser så bruker jeg hvetemel utristet i vann. Gjennomsiktige sauser som buljonger og saftsauser bruker jeg potetmel i, og om jeg skal tykne en wok eller gryterett bare bittelitt, bruker jeg Maizena.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker litt av hvert. Hvetemel vispet inn i smeltet smør er vel den jeg bruker mest. Ellers kan jeg bruke både maizena og hvetemel utristet i vann, hvetemel rørt rett i gryta og maizena-jevning rett i gryta. Jeg har ikke forsket noe større på hva som blir best, men tar det jeg syns passer til maten jeg lager.


#16

Donald sa for siden:

Smør og mel ++


#17

indie sa for siden:

Som regel hvetemel, men har jeg ikke det tar jeg maizena eller potetmel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.