Pia sa for siden:
Dette er favoritt kaken min. Den er nyydelig. (men mektig)
Marmorert ostekake
Bunn
225 g kjeks med sjokoladebiter
60 g smør
25 g mørk sjokolade
Fyll
350 g kremost
100 g melis og/eller sukker
2 dl yoghurt
3 dl kremfløte
1 pose gelatinpulver (kan sløyfes)
3 ss vann (kan sløyfes)
175 g smeltet mørk sjokolade
175 g smeltet hvit sjokolade
-
Legg kjeksen i en plastpose og knus dem med en kjevle. Ta smulene i en bolle og rør det sammen smøret iblandet den smeltete sjokoladen. Press kjeksen i en springform på 20 cm
-
Rør ost og sukker/melis sammen med en treskje til en jevn masse. Pør inn yoghurt. Pisk fløten, og rør den inn i massen. [kan sløyfes] Dryss gelatinen over vannet i en ildfast bolle, og la den stå litt. Sett den over en gryte med varmt vann, og rør til gelatinen er oppløst. Rør den inn i blandingen. [/kan sløyfes]
-
Del blandingen i to, og rør den mørke sjokoladen inn i den ene halvparten og den hvite i den andre.
-
Legg skjefuller av fyllet oppå kjeksen. Rør veldig lett med en spissen av en kniv, slik at du får et marmorert mønster. Avkjøl minst 2 timer før servering.
Denne er absolutt best dagen etter. Jeg får ikke til gelatinen, derfor har jeg kuttet den ut. Like god uten.