På fredag kommer det 20 internasjonale studenter på middagsbesøk. Jeg har tidligere servert fiskesuppe, tomatsuppe, brødmat (smøre"lunsj" med forskjellig pålegg)...
De har også fått servert vafler, sjokoladekake og eplekake.
Det er noen vegetarianere, og noen som ikke spiser svinekjøtt.
Hva serverer jeg på fredag?
Det er fint om jeg slipper å stå på kjøkkenet hele dagen, og om vi unngår suppe. ;)
:D
bacalao. Det er blitt meg fortalt at den feridigbacalaoen som selges i sorte bokser er kjempegod. (må tilsette potet og olivenolje bare) Jeg har bare smakt ekte bacalao.
Grandiosa blir det ikke. :knegg: Det er bare en grunn - jeg har bare en ovn, og grandis til 20 mennesker blir minst 15 pizzaer.
Neida.
Men bacalao er en god idé - jeg glemte nemlig å nevne at vi ikke har ordentlig spisestue til 20 stk, så det blir i sofaer og stoler og på hjørner - stående buffet.
Spekemat/koldtbord hadde vært bra, men de har fått mye av maten før, og dette er såpass sent på dagen at de trenger litt ordentlig mat.
Namnam, den er god. Hvis det er den som man får kjøpt på Rema så. Jeg var på Rema nylig og så disse boksene og da kom jeg på at jeg må spise dette igjen snart.
Bacalao dePedro heter den jeg tenker på. Strengt tatt er vel ikke bacalao opprinnelig norsk mat, den er importert fra Spania på 1800-talet, men det gjør kanskje ikke så mye.
De svarte boksene er kanongode. Det burde gå fint i langpanne, men jeg ville heller skaffet en stor gryte og gjort den ferdig dagen før, og så bare varmet opp. Bacalao er best dagen etter :nam:
Bacalao er vel litt sært på smaken kanskje? Du kan vel lett risikere at det er mange som ikke liker det. Jeg ville nok sørget for å ha et eller annet i tillegg i tilfelle noen av gjestene er like sære i matveien som meg ;)
Nå ser jeg at du har bestemt deg. Baccolao er kjempegodt. :nam:
Jeg lurer litt på om kald laks og kald sei er typisk norsk mat? Noen som vet? Det er i alle fall veldig godt på varme dager. Kokt kald sei, agurksalat (agurk, eddik, sukker, vann), rømme og poteter.
Jeg har to forskjellige oppskrifter på bacalao, en som er ganske barnevennlig og en mer voksen variant med masse hvitløk, masse olivenolje, olivener, pinjekjerner og i det hele tatt. Jeg serverer flatbrød til den første varianten, og foccachia-brød til den andre varianten.
Jepp, den er nydelig. Enig at det må tilsettes mer potet og olje, evt en boks hermetiske tomater.
Men det blir svindyrt til over 20 mennesker, en plastboks bacalao koster rundt 90 kr, holder til 2 personer om man sper ut litt som beskrevet.
Noen gjør, mens andre ikke gjør. Spiser man fisk er man pesche-vegetarianer. Spiser man fisk, egg og melk er man pesche-ovo-lakto-vegetarianer osv, men de fleste kaller seg bare vegetarianere uansett. Litt stress å bruke alle disse betegnelsene i hverdagen. :knegg:
Bacalao er vel spansk, men godt er det uansett. Og aldri i verden om jeg hadde giddet aa lage ekstramat til folk som "kanskje ikke liker det". Greit nok om man er vegetarianer eller allergisk, men det faar da vaere maate paa saann ellers.
Arrangementet har gått av stabelen, og det var mette og lykkelige studenter som forlot huset vårt.
Til min overraskelse fikk jeg beskjed om at 10 til ville bli med, noe som medførte at planene ble noe endret. Jeg hadde lagt fisk i vann, men fant bare 2 bokser med ferdig-bacalao, og måtte dermed lage selv. Brukte torskefilet (Firstprice i pose :D ), mer tomat, mer paprika og løk, og vips - nydelig mat. Alle forsynte seg to ganger! Det er litt igjen, men det er mest fordi jeg var redd det ikke ville bli nok...
Til dessert ble det Verdens beste (Kvæfjordkake), eplekake og cream cheese brownies, i tillegg til en kasse jordbær og bringebær med fløte.
Tusen takk for tips om bacalao - dette ble veldig vellykket!