Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spennende norsk mat?

#1

Observatøren sa for siden:

På fredag kommer det 20 internasjonale studenter på middagsbesøk. Jeg har tidligere servert fiskesuppe, tomatsuppe, brødmat (smøre"lunsj" med forskjellig pålegg)...

De har også fått servert vafler, sjokoladekake og eplekake.

Det er noen vegetarianere, og noen som ikke spiser svinekjøtt.

Hva serverer jeg på fredag?
Det er fint om jeg slipper å stå på kjøkkenet hele dagen, og om vi unngår suppe. ;)
:D


#2

Honda sa for siden:

Fiskekaker
Fiskegrateng.
Fiskeboller

:fnis:

kanskje mere nordnorsk mat :fnis:

brødmat-smørre lunsh tror jeg er noe mere sørnosk tradisjon en norsk :fnis:


#3

Señora sa for siden:

Lapskaus? Komle? Reker? Krabbe?

Smørbrød? Sodd? Fiskekaker? Pølse i brød

Nå tok jeg ikke hensyn til vegetarianere og de som unngår svinekjøtt.


#4

Blåbær sa for siden:

Hva med ett lite koldtbord?
Smørbrød med røkelaks og eggerøre, spekekjøtt, reker, fiskekaker?
Eller kanskje rømmegrøt med spekekjøtt?


#5

Che sa for siden:

bacalao. Det er blitt meg fortalt at den feridigbacalaoen som selges i sorte bokser er kjempegod. (må tilsette potet og olivenolje bare) Jeg har bare smakt ekte bacalao.



#7

Observatøren sa for siden:

Grandiosa blir det ikke. :knegg: Det er bare en grunn - jeg har bare en ovn, og grandis til 20 mennesker blir minst 15 pizzaer.

Neida.

Men bacalao er en god idé - jeg glemte nemlig å nevne at vi ikke har ordentlig spisestue til 20 stk, så det blir i sofaer og stoler og på hjørner - stående buffet.

Spekemat/koldtbord hadde vært bra, men de har fått mye av maten før, og dette er såpass sent på dagen at de trenger litt ordentlig mat.


#8

Beathe sa for siden:

Terteskjell med fiskepudding, reker, erter og asparges i hvis saus?


#9

ElinM sa for siden:

Namnam, den er god. Hvis det er den som man får kjøpt på Rema så. Jeg var på Rema nylig og så disse boksene og da kom jeg på at jeg må spise dette igjen snart.


#10

Observatøren sa for siden:

Jeg har nå bestemt meg, det blir bacalao. Hva har jeg som tilbehør? Brød og smør? Det går fint å lage bacalao i langpanne i ovnen, sant?


#11

Pio sa for siden:

Lapskaus med flatbrød. :nam:


#12

ElinM sa for siden:

Bacalao dePedro heter den jeg tenker på. Strengt tatt er vel ikke bacalao opprinnelig norsk mat, den er importert fra Spania på 1800-talet, men det gjør kanskje ikke så mye.


#13

Observatøren sa for siden:

Men fisken er norsk! ;) Det teller nok i denne sammenhengen.


#14

Tertit sa for siden:

Bacalao :ja:

Eller så griller du, med enkelt tilbehør.


#15

him sa for siden:

Reinskav. :nam: I fløtesaus, med potetmos og tyttebær. (Jeg har også grønnsaker til: broccoli, stekt sopp etc)


#16

Tertit sa for siden:

En kjempegod ide! Faktisk bedre enn Bacalao :ja:


#17

Observatøren sa for siden:

Men ikke så bra når jeg har noen veggiser, dessverre. Da blir det liksom en gryte for dem, og en for de andre...


#18

Tertit sa for siden:

Uff, da. Det glemte jeg. :o


#19

Señora sa for siden:

Hva med å lage focacciabrød i langpannen til å servere sammen med bacalaoen. Evt. kan du servere baguetter eller fransk brød til.

Vi bruker å ha hvitløk i bacalaoen også, mange oppskrifter har ikke det. I tillegg har vi litt gulrøtter oppi.


#20

gajamor sa for siden:

Og du bor hvor, sa du?

De svarte boksene er kanongode. Det burde gå fint i langpanne, men jeg ville heller skaffet en stor gryte og gjort den ferdig dagen før, og så bare varmet opp. Bacalao er best dagen etter :nam:


#21

Maylen sa for siden:

Laks? Seifilet? Kan stekes før de kommer og hives i ovnen.


#22

Observatøren sa for siden:

Jeg løper og kjøper Bacalao i ferdigpakke. Foccacia ved siden av høres godt ut. :nam:


#23

Botero sa for siden:

jeg hadde var glad med laks :jupp:


#24

løve70 sa for siden:

Bacalao er vel litt sært på smaken kanskje? Du kan vel lett risikere at det er mange som ikke liker det. Jeg ville nok sørget for å ha et eller annet i tillegg i tilfelle noen av gjestene er like sære i matveien som meg ;)


#25

Observatøren sa for siden:

Tenkte å lage en med vanlig torsk i tillegg, altså torsk i tomatsaus. ;)


#26

him sa for siden:

Nå ser jeg at du har bestemt deg. Baccolao er kjempegodt. :nam:
Jeg lurer litt på om kald laks og kald sei er typisk norsk mat? Noen som vet? Det er i alle fall veldig godt på varme dager. Kokt kald sei, agurksalat (agurk, eddik, sukker, vann), rømme og poteter.


#27

Erica sa for siden:

Jeg har to forskjellige oppskrifter på bacalao, en som er ganske barnevennlig og en mer voksen variant med masse hvitløk, masse olivenolje, olivener, pinjekjerner og i det hele tatt. Jeg serverer flatbrød til den første varianten, og foccachia-brød til den andre varianten.

Bacalao er kjempegodt!


#28

Amelie sa for siden:

Jepp, den er nydelig. Enig at det må tilsettes mer potet og olje, evt en boks hermetiske tomater.
Men det blir svindyrt til over 20 mennesker, en plastboks bacalao koster rundt 90 kr, holder til 2 personer om man sper ut litt som beskrevet.

Og, ikke alle vegetarianere spiser fisk altså!


#29

Tertit sa for siden:

He, he :D Skal man gå etter kartet burde jeg vel slått et slag for Bacalao og ikke finnbiffen. Bacalao er godtdet, men finnbiff...


#30

turi sa for siden:

Spiser Vegetarianere fisk? Tror noen ikke gjør det.


#31

løve70 sa for siden:

Høres ut som en god idé :)


#32

Dixie Diner sa for siden:

Noen gjør, mens andre ikke gjør. Spiser man fisk er man pesche-vegetarianer. Spiser man fisk, egg og melk er man pesche-ovo-lakto-vegetarianer osv, men de fleste kaller seg bare vegetarianere uansett. Litt stress å bruke alle disse betegnelsene i hverdagen. :knegg:


#33

liefje sa for siden:

Bacalao er vel spansk, men godt er det uansett. Og aldri i verden om jeg hadde giddet aa lage ekstramat til folk som "kanskje ikke liker det". Greit nok om man er vegetarianer eller allergisk, men det faar da vaere maate paa saann ellers.


#34

Observatøren sa for siden:

Jeg oppdaterer:

Arrangementet har gått av stabelen, og det var mette og lykkelige studenter som forlot huset vårt.

Til min overraskelse fikk jeg beskjed om at 10 til ville bli med, noe som medførte at planene ble noe endret. Jeg hadde lagt fisk i vann, men fant bare 2 bokser med ferdig-bacalao, og måtte dermed lage selv. Brukte torskefilet (Firstprice i pose :D ), mer tomat, mer paprika og løk, og vips - nydelig mat. Alle forsynte seg to ganger! Det er litt igjen, men det er mest fordi jeg var redd det ikke ville bli nok...

Til dessert ble det Verdens beste (Kvæfjordkake), eplekake og cream cheese brownies, i tillegg til en kasse jordbær og bringebær med fløte.

Tusen takk for tips om bacalao - dette ble veldig vellykket!


#35

Ariel sa for siden:

Rømmegrøt hadde jeg servert da. :nemlig: :lat:


#36

Azi sa for siden:

Komle! :D
Hønse/lammefrikasse?
Kjøttkaker
Skalldyr?


#37

Observatøren sa for siden:

Jeg tror det er norsk, altså. Nå fikk jeg lyst på det.

Atte.. Jeg liker ikke rømmegrøt... Og de gangene jeg har servert grøt tidligere har ikke vært noen suksess. Det er ikke alle som liker melkemat.


#38

Ariel sa for siden:

Jeg liker heller ikke rømmegrøt, men de utlendingene jeg har servert det til har elsket det. :knegg: Og så får man kjøpt det i pose fra Toro. :latere:


#39

Canisa sa for siden:

Uten å ha lest de andre forslagene, slår jeg et slag for Bacalao! Det er enkelt å lage, selv til mange, og kan lages ferdig på forhånd.

Dessuten er det ganske enkelt nyyyyydelig, og klippfisk er en norsk råvare som virkelig har satt Norge på kartet.


#40

Canisa sa for siden:

Og der ser jeg at det var det du serverte! Smart valg!:D


#41

Che sa for siden:

Så bra det ble en suksess! - Bacalao ER jo supergodt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.