Zip sa for siden:
Vil gjerne ha tips og råd om hvordan dere koker de ulike grønnsakene jeg. Mye vann, lite vann, lokk, ikke lok, hvor lenge osv :)
Har som regel kokt med mye vann og uten lokk men tror det er feil på mye av grønnsakene....???
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Zip sa for siden:
Vil gjerne ha tips og råd om hvordan dere koker de ulike grønnsakene jeg. Mye vann, lite vann, lokk, ikke lok, hvor lenge osv :)
Har som regel kokt med mye vann og uten lokk men tror det er feil på mye av grønnsakene....???
Kaz sa for siden:
Vi bruker å dampe vi, har kjøpt gryte på IKEA. Kjempelett!
Zip sa for siden:
Hørtes kjekt ut. Egen kjele da, ekstra lag i bunn til vann liksom?.
Kaz sa for siden:
Det er en sånn:
Med en sånn oppi:
Vann i gryta opp til der hvor innsatsen "begynner".
Veldig greit. Tror vi begynte å bruke de fordi jeg leste et aller annet sted at det holdt bedre på vitaminenen. :) Vet ikke om det stemmer.
SpetakkelRandi sa for siden:
Man koker opp vann.
Når det koker heller du oppi grønnsakene.
Lar de få et oppkok og kok de i et par minutter.
Slik.. ferdig!
Jeg liker best å wok'e jeg da.. eller smørdampe.
Katrin sa for siden:
:dulte: Slik gjør vi det også!! Men dampkjelen fra Ikea - den så smart ut!
Tinka sa for siden:
Damper grønnsakene i samme kjelen som det er bilde av.
Hannah sa for siden:
Damper som regel grønnsakene vi også. Men vi har gryter som vi kan vakumkoke med, og da koker vi grønnsakene uten vann. Da blir de passe møre, og smaker kjempegodt :jupp:
Storm sa for siden:
Koker ofte grønnsaker i mikrobølgeovnen. Da bevares næringsstoffene på linje med dampkoking.
amylin sa for siden:
Vi koker, men kun noen få minutter slik at de holder seg sprø. Noen grønnsaker koker vi litt lengre pga. lillegutt og tygging og slikt. Broccolig og broccoli skal ikke koke, men kun trekke.
Mandarin sa for siden:
Gjør som de over, damper, og vi gjøre av og til i mikroen også:
Legger i en skål, pittelitt vann, lokk over og noen min på full styrke!
Voila!
Zip sa for siden:
Ja slik gjør jeg det og, men synes egentlig ikke grønnsakene blir veldig gode av å koke de i vann (men har nok kokt ihjel endel og ;) ) Må nok kjøpe meg en dampkoker ja :D
Bruker endel wok og, men passer ikke til alt.
SpetakkelRandi sa for siden:
Ja jeg har også litt lyst på en slik gryte sånn at jeg kan dampe dem:D
Kaija sa for siden:
Hvis du koker skal du ha lite vann og bruke lokk. Kok opp vannet før du legger i grønnsakene.
Vi mikrer gjerne. Deler grønnsakene i passende biter, legger i skål og har i bittelitt vann. Sette på lokk og mikrer bittelitt.
Damping er bra. Om du ikke har en egen dampgryte, kan du kjøpe damprist til å legge i vanlige gryter. Litt vann i bunn av gryta og grønnsakene oppå damprista. - Vi har en hel samling av damprister, for svigersene mine kjøper inn en ny nesten hver gang de er her. SÅ vanskelig er det å finne fram i mine kjøkkenskuffer.
Ibidelma sa for siden:
Jeg damper dem over potetgryta.
Dersom jeg koker, så koker jeg opp vannet først, så legger jeg grønnsakene nedi, det samme gjør jeg med potetene. Dette for å bevare vitaminene osv best mulig :) Jo mindre tid de ligger i vannet, jo mer vitaminer :)
Harriet Vane sa for siden:
Kok opp LITT vann, bare et par cm, ha i salt og gjerne litt smør eller olivenolje. Del grønnsakene opp og ha i et som trenger mest tid først (gulrot og andre røtter først, deretter blomkål, bønner, sukkerter osv). Jeg koker det lynkjapt, det skal ha litt tyggemotstand og være mørt samtidig. Jo mindre biter, jo mer smak og jo fortere går det. God effektivisering av matlagingen.
Det verste du kan gjøre mot grønnsaker er å koke dem hele lenge i usaltet vann. Da blir de vasne, smakløse og i grunnen temmelig uspiselige. Mye av manges avsmak mot grønnsaker ligger her, i de helkokte blomkåler, gulrøtter og kålrøtter. :grøsser: Det smaker jo helt JÆVLIG med helkokte gulrøtter. Det utterste blir vassent og bløtt, lenge før den tykkeste delen er kokt. :fy: det burde vært forbudt å gjøre sånt mot grønnsaker.
Ru sa for siden:
Vi har en dampkoketing i bambus, slik stable-sak som vi bruker.
Vi damper alt av grønnsaker i den, tar ikke lang tid i det hele tatt! :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.