Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bruker man den MME'en jeg fikk på blå resept?

#1

Isolde sa for siden:

Når barna er 1 år skal de jo egentlig slutte med MME, men vi har jo fått det på blå resept.

Hvordan har dere andre som har melkeintollerante gjort dette?

Nå får han flaske med melk av og til, men det er det.

Hvor mye trenger de som oftes?


#2

Gerbera sa for siden:

Vi bruker Nutramigen, og på den står det oppgitt dagsdose til 210 ml x 2, så hun får en flaske med 210 ml før hun sover på formiddagen, og det sammen igjen før hun legger seg på kvelden.

Jeg vet man kan bruke det i mat, det har ikke vi prøvd enda.

Når hun begynner i barnehagen, regner jeg med å sende med pulver dit, så blander de melk til lunsj til henne av dette, og hun fortsetter nok en stund med (kose)flaska på kvelden.


#3

Erica sa for siden:

Lag melk av den som du bruker på samme måte som vanlig melk. Men den smaker jo ikke noe godt da, så hvis barnet er vent til smaken og syns det er greit holder det vel med et par-tre glass om dagen. Da behøver du ikke bruke det i matlagingen.


#4

Isolde sa for siden:

så en 2 flasker om dagen er ikke for mye?

Er så redd for at det skal bli grusomt mye kalorier etter hvert som han blir eldre. Men han beveger seg vel mer og mer og.


#5

goldnugget sa for siden:

Gutten vår får i seg ca 500 ml Nutramigen om dagen. Det dekker hans behov for bla kalsium.

Han bruler det som vanlig melk til frokost, lunsj og kvelds. (Litt varm)

Han skal fortsette med det ennå en stund. Vi skal ikke provosere med melkeprodukter før neste år.


#6

annemede sa for siden:

Vi har vedtak på melkeerstatning til de er 10 år. Når de er over ett år heter det melkeerstatning og ikke MME. ;) (Tror jeg). Neocate smaker hy og lukter enda verre, så ungene får det på flaske. Vi pleier å blande medisiner i melken også.


#7

Isolde sa for siden:

Det står morsmelkerstattning på pakken så da er det morsmelkerstattning. Og den er fra fødselen.

Så om man kaller det morsmelkerstattning eller melkeerstattning så er det like mye kalorier og fett i den.

A er ikke en liten gutt. Han ligger godt over gjennomsnittet på høyde og vekt.

Jeg vil ikke gi han noe som gir han unaturlig mye kalorier.

Tror ikke han kommer til å drikke Prosobee fra glass kald. Den smaker jo py. Fikk først resept på minimax men den er ikke lenger mulig å få tak i.

Det skulle vert noe man kunne fått som var litt mer melkeaktig i kalori, smak og bruksområde.

Jeg tenker egentlig ikke noe på kalorier og sånt men MME fra fødselen er jo feit nok til å kunne leve på bare den. Er ganske mye mat i det.


#8

Tallulah sa for siden:

Men er det noen grunn til at han må ha en melkeerstatning? Barn over året kan jo fint leve uten melkeprodukter og få kalsiumet og næringstoffene i melka andre steder i fra.


#9

goldnugget sa for siden:

Det er sant at de lever på dette når de er babyer, men det dekker ikke barnets nærings-behov når det blir eldre.

Jeg tror ihvertfall gutten vår regulerer mye selv. Han spiser vanlig mat, variert etter det han tåler. Om mengeden kanskje er litt mindre pga Nutramigen så er ikke det så nøye om han spiser 1 eller 2 skiver.
Han er en stor gutt, men det ligger nok i gener. Han er lang og slank. Jeg er glad for at han ikke har blitt liten og pinglete pga all allergien, men kostholdet hans er godt planlagt sammen med ernæringsfys helt fra baby-tiden. Det vi er spesielt oppmerksomme på er protein-rikt pålegg og kjøtt og grønnsaker slik at han får nok jern.
Det er faktisk mange som blir overrasket fordi han ser så sunn og frisk ut, tiltross for all allergien og det som følger med.

Han har også vedtak til han er 10 år, men jeg håper han vokser av seg melke-allergien innen få år!


#10

Isolde sa for siden:

Hvor får man kalium fra da?

Forsatt så elsker han å kose seg med en flaske melk når han skal sove.
Vet ikke hvor lenge jeg skal forsette med det, men tror kansje han får med seg litt i barnehagen sånn at han kan ha det det. må nesten se det an.

Vi har ikke fått snakket med eneringsfysiolog. Selv om jeg har spurt om det ikke var best. Haukeland vil jo at legen min skal ta seg av oppfølgingen og hun kan ikke noe mer enn hva som står i pasienthåndboka.

Helsestasjonen sa først 3 glass melk for dagen, og så 3 dl


#11

Tallulah sa for siden:

Kalium eller kalsium? Kalium får man bl.a. i banan, linser, aprikos og sardiner. Kalsium finnes i broccoli, spinat, grønnkål og andre grønne grønnsaker (jo grønnere, jo bedre), samt grove kornprodukter, nøtter og endel frukt. Man kan også få kalsiumberiket soya eller havremelk. De har mer melkekonsistens og smaker ikke så verst. De fleste jeg kjenner med melkeintolreante barn har gått over på dette når barnet har fyllt ett år. Det finnes også kalsiumtilskudd.

Sønnen min drikker ikke melk, men tåler sure melkeprodukter, så han får gjerne en yoghurt om dagen.

Jeg ville absolutt forlangt å snakke med en ernæringsfysiolog, de har jo dette som spesialfelt, og kan gi mye bedre råd enn fastlegen din. Det er jo viktig at barnet ditt får en sammensatt og god diett.


#12

annemede sa for siden:

Det jeg fikk beskjed om, og som vi voksne har erfart, er at om man ikke får i seg melkeprodukter, så får man i seg veldig lite fett, om man ikke er veldig bevisst på det å tilsette olje etc i kosten. Så barn under 10 år tror jeg det er, har problemer med å få nok kcal i seg uten melkeprodukter.


#13

Isolde sa for siden:

Så da trenger jeg ikke være redd for at han får for mye uansett?

Høres bra ut.

Synn han begynner å gå avsmak på melken :(

Sikkert drukket 2 dl i dag.


#14

Erica sa for siden:

Det er helt riktig, men man skal være ganske bevisst på hva man gir barna for å sikre at de får alle næringsstoffene de skal ha. Sånn sett er det enklere å gi melk. Vi har en gutt med melkeallergi (har vokst den av seg, heldigvis), og han likte dårlig nutramigenmelken. Vi var til ernæringsfysiolog for å sikre at vi ga gutten fullverdig kost, og fikk hjelp til å få oversikt over hva vi måtte gi som erstatning.


#15

Gerbera sa for siden:

Vi ble henvist til ernæringsfysiolog i februar, og har fremdeles ikke fått tildelt time. I mellomtiden har jenta begynt å spise mer mat, og rutiner skal etableres. Jeg skjønner ikke at det må være så lang ventetid på sånne ting, nå kommer vi antakelig ikke inn før nærmere jul, og i mellomtiden går det litt på lykke og fromme hva hun faktisk får i seg. (Mer kresen enn sin mor) Heldigvis liker hun Nutramigenmelken, så hun får den i hvertfall.


#16

Dragen sa for siden:

Bonus blir to i september, og får fortsatt Prosobee på flaske. Det skal han få en god stund til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.