Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norsk brød tilsatt masse konserveringsmidler?

#1

safran sa for siden:

I lys av matpakketråden kom jeg til å tenke på hva en venn av meg hevdet igår, nemlig at norsk butikkbrød var tilsatt masse dritt for å øke holdbarheten. Dette var forbudt i EU.

Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte noe av dette?


#2

Ru sa for siden:

Her er en liste over Mesterbakerens produkter (de leverer til Rema 1000)
Link


#3

Jessica sa for siden:

hm......det forundrer meg ikke.

Jeg har hørt at de tilfører ekstra med gluten for å få de ekstra luftige...


#4

Jessica sa for siden:

Det så ikke galt ut det der....så langt jeg kan se.

Hvis det er noe jeg skal reagere på der så er det grovheten i brødene. Brødene har ikke mye fiber i seg, så langt jeg kan se


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg reagerer også på at det er sukker i de fleste brød. Til tross for at Wenche "Brölich" sier noe annet. Og hvordan et brød det står "grovhetsprosent = 100" på kan veie like lite som et franskbrød.


#6

Jessica sa for siden:

Enig.

Hvorfor i all verden skal det være sukker i alt som er.... Jeg skjønner jo hvorfor da MEN..........

En ting vi også skal passe oss for er herdet fett. Det fettet finns i kjeks og andre god saker. Dette fettet legger seg i celleveggene og blir ikke borte. Itte bra...

Mie fali...... :(


#7

kisha sa for siden:

Ingen her i huset liker kjøpbrød. Og de som er hjemmebakt har hverken sukker, smør, sirup eller melk i seg.


#8

safran sa for siden:

Sukker tilsettes vel for hevingens skyld, eller? Jeg syns ikke det er problematisk med en liten teskje sukker i et helt brød. Verre er det med det herdede fettet man finner i ferdige kaker og kjeks.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Ja transfett/herdet fett unngår jeg helst som pesten. Steker feks. heller aldri i margariner (eller bruker margariner overhodet, for den saks skyld).

Nei det er ikke så voldsomme mengder sukker i brød, men jeg skjønner ikke helt vitsen med sukker i grove brød. Jeg baker mye brød selv og har aldri sukker i dem. Hever seg bra gjør de allikevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.