I lys av matpakketråden kom jeg til å tenke på hva en venn av meg hevdet igår, nemlig at norsk butikkbrød var tilsatt masse dritt for å øke holdbarheten. Dette var forbudt i EU.
Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte noe av dette?
Jeg reagerer også på at det er sukker i de fleste brød. Til tross for at Wenche "Brölich" sier noe annet. Og hvordan et brød det står "grovhetsprosent = 100" på kan veie like lite som et franskbrød.
Hvorfor i all verden skal det være sukker i alt som er.... Jeg skjønner jo hvorfor da MEN..........
En ting vi også skal passe oss for er herdet fett. Det fettet finns i kjeks og andre god saker. Dette fettet legger seg i celleveggene og blir ikke borte. Itte bra...
Sukker tilsettes vel for hevingens skyld, eller? Jeg syns ikke det er problematisk med en liten teskje sukker i et helt brød. Verre er det med det herdede fettet man finner i ferdige kaker og kjeks.
Ja transfett/herdet fett unngår jeg helst som pesten. Steker feks. heller aldri i margariner (eller bruker margariner overhodet, for den saks skyld).
Nei det er ikke så voldsomme mengder sukker i brød, men jeg skjønner ikke helt vitsen med sukker i grove brød. Jeg baker mye brød selv og har aldri sukker i dem. Hever seg bra gjør de allikevel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.