Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pancakes - amerikanske frokostpannekaker

#1

Fibi sa for siden:

Denne ble en hit her i huset!

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss sukker
3 dl melk
30 gr smeltet smør
2 egg

Rør sammen det tørre i en bolle, og det våte i en annen. Bland, men ikke rør det glatt. Det gir seige pannekaker. Stek på middels varme. Serveres med bacon, bær, frukt, smør og lønnesirup. Eller hva som helst annet du har lyst på.

Kan med fordel tilsettes sjokoladelinser (chocolate chip pancakes) eller blåbær (blueberry pancakes).

Namme!


#2

Vimsen sa for siden:

Sjokoladelinser til frokost??!? GISP!!!


#3

kokosbolle sa for siden:

Skal man virkelig ha 225 g hvetemel pluss 3 dl hvetemel?


#4

Fibi sa for siden:

Det skulle være melk. :flau: Har endret nå.


#5

Fibi sa for siden:

Som søndags/jule/påske/bursdagsfrokost syns jeg det passer ypperlig. :D :sjokoholiker:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Det er da helt legitimt av og til, feks. på julaften. starter dagen med julestrømpe Jeg kunne godt funnet på å servere slike pannekaker med sjokoladelinser til frokost 1-2 ganger i året, ja kanskje mer. Men så får vi (i hvertfall mann og barn) sukker fra ganske få andre kilder i det daglige.

:knegg:


#7

kokosbolle sa for siden:

:D Da forstår jeg.

Hvor mange pannekaker får du av denne oppskriften?

:har laget røre nå :ja::


#8

Fibi sa for siden:

Jeg bruker en sånn liten øse, så det blir vel en åtte-ti-tolv pannekaker. Alt ettersom. Lager dem på størrelse med store lapper.


#9

Ibidelma sa for siden:

takk for oppskrift. Skal prøve disse i helga =)


#10

kokosbolle sa for siden:

Pannekaker er stekt og fortært og var poppis hos stor og liten! :D


#11

krystallklart sa for siden:

Så flaks, vi har jo ikke mat i hus, men ingredienser har vi. :D


#12

Fibi sa for siden:

De ble veldig poppis her i huset også. :jupp: Jeg spiste dem med tykke baconskiver i går. Herregud noe så godt! :dåne:


#13

Honda sa for siden:

Blir det sånn tykk røre som ikke renner utover i steikepannen?

Sånn som man eks kan steike på takke?


#14

Fibi sa for siden:

Yes. :jupp:

Jeg ønsker meg en takke.


#15

kokosbolle sa for siden:

Er offiselt hekta :flau: Lager pannekaker igjen. Til kvelds og litt til frokost i morgen :glis:


#16

Fibi sa for siden:

:fnis: Du er ikke alene.


#17

Agent Scully sa for siden:

Lønnesirup ... :hjerter: :bestillerpannekakerhosmor:


#18

kokosbolle sa for siden:

Har nå fortært pannekaker med nyrensede ferske jordbær og lønnesirup på!! Det er bare himmelsk!


#19

Ibidelma sa for siden:

Da jeg hellet de våte ingrediensene i hverandre så skillet jo smøret seg, naturlig nok...skal det være slik? Eller skal smøret være ved siden til steking?


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker alltid mikser, da blander det seg godt. :)
Forresten, brukte vanlig ballongvisp en gang og da blandet det seg også godt. Smøret vil alltid legge seg oppå først, men så må man piske og piske inn i evigheten for å blande det.


#21

Fibi sa for siden:

Jeg bare pisker i det våte mens jeg heller i smøret, og heller det sporenstreks oppi det tørre. Husk at røren skal være klumpete! (Slik som amerikanske muffins) Blir den helt glatt får du seige pannekaker.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg visper aldri for lenge, samme med brownies. Liker ikke FOR klumpete røre men helt glatt skal den ikke være nei. :)


#23

Fibi sa for siden:

Jeg bare blander det såvidt sammen. Pannekakene blir så fluffy at det er en fryd. :D


#24

Honda sa for siden:

Rolig rolig :fnis:

Dere kan jo lage en haug selv å sende hit så skal jeg si hvem som har best :haha:


#25

Isolde sa for siden:

Jeg synes de smakte mye bakepulver. Har nok rørt litt mye jeg og.


#26

Jinx sa for siden:

Kjempegode,måtte lage dobbel porsjon her,hadde to småjenter her som spiste masse.Men jeg savnet salt i oppskriften,tilsatte det og syns de ble mye bedre da.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Salt ja, det har jeg i mine også (hadde det i de du spiste hos meg, Lee). Jeg synes også de blir enda bedre med litt salt i.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Ny vri; sist jeg laget disse hadde jeg oppi et par ss kakaopulver. Brune sjokoladepannekaker! Men det var litt kvalmende da, smakte litt kakerøre. Liker de vanlige best.


#29

Blomst sa for siden:

Jeg bruker ferdig røre fra usa jeg da:sparke:
Anyway, noe barn liker er hvis du tar sjokoladesaus til øyer, nese og munn oppå di, å lager piggsveis av halve jorbær på toppen, ser flott ut også.


#30

Juste sa for siden:

Pancakes er fantastisk godt. Vi spiser det med bacon og lønnesirup. Et veldig godt tips er og ta litt mais (korn fra boks) oppi når man steker, det gjør dem ekstra saftige og gir en deilig frisk smak.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har smakt endel av de ferdige rørene fra USA, de er kjempegode, men disse smaker faktisk akkurat likt. :D
Spesielt om man tar i litt vanilje, jeg bruker alltid det. Liker vaniljesmak.


#32

Blomst sa for siden:

Takket være denne tråden er jeg, Knoll og Tott akkurat ferdig med å fortære pancakes med lønnesirup:) å det er godt asså :tenker ikke på de tusenkaloriene som er i:


#33

Bokormen sa for siden:

Nå hadde jeg store planer om å spise mindre sukker og hvetemel, men det florerer jo av fristende oppskrifter her. :p



#35

kokosbolle sa for siden:

Kan jeg bytte ut deler av hvetemelet her med sammalt hvete og havregryn?

:en tager hva man haver:



#37

kokosbolle sa for siden:

Jeg byttet ut halvparten av melet med havremel, og det ble bra! De måtte stekes på litt lavere varme, men gode var de!


#38

Shamu sa for siden:

:dåne: Disse skal prøves!


#39

Misteri sa for siden:

Jeg må visst ta en tur på kjøkkenet skjønner jeg. :nemlig:


#40

Ciela sa for siden:

Disse ble laget til frokost for barna , noe de satte stor pris på . Laget de med fullkornshvetemel med godt resultat .Vi kommer nok til å gjennta det senere .


#41

skyfri sa for siden:

Og jeg lagde de til frokost på onsdag. Da hadde 2 åringen bursdag, og mumset fornøyd på disse herlige pannekakene, som ble servert med nyrørt blåbær og lønnesirup. Sambo mente dette var farlige greier som vi straks burde innføre restriksjonstiltak på. :D


#42

Mikkeline sa for siden:

Disse ble servert til frokost i dag. Ungene var overbegeistret (og det var igrunnen mammaen også ;) )


#43

Skvetten sa for siden:

Denne må jeg bare ta vare på sånn at jeg finner den igjen.


#44

Tjorven sa for siden:

Jeg sier det igjen. Jeg våkner og får vanvittig lyst på amerikanske pannekaker, går inn her og finner en utrolig lettlaget oppskrift. Jeg leste bare de 4-5 første innleggene. Ellers hadde nok jeg også puttet salt i. Men de ble gode uansett.

Vel, knerten vil IKKE ha, men han har jo heller aldri spist en karbohydrat frivillig.


#45

Skytte sa for siden:

Hmmm.. høres ut som lunsj-mat i dag. Poden våknet opp og ville ha pannekaker til frokost, men det avviste jeg blankt. Det var før jeg gikk inn hit. :humre:

Hvor mye er litt salt?


#46

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bare drysser litt salt i, kanskje en knivsodd.


#47

Mauser sa for siden:

De ble borte i løpet av ti minutter i morges.


#48

Tjorven sa for siden:

Snuppa (ved lunsjtid i dag): Kan ikke vi lage sånne pannekaker til lunsj også? Det gikk jo så fort før frokosten i dag. Jeg kan hjelpe deg jeg, mamma.


#49

Skytte sa for siden:

To pannekaker forsvangt fort ned på en Pode her i gården også (og noen på hu mor :sparke: ). Ser for meg at det hadde vært godt med blåbær i, men det er kanskje for sent å få plukket det nå...

Må prøves med litt grovere mel også tror jeg. :jupp:


#50

Mei sa for siden:

De duger fint som kveldsmat også! :D

(Men det er veldig lett å røre for mye - og de er virkelig best når de ikke er seige)



#52

Smurfine79 sa for siden:

kanskje frokost i morra, minstemann er så enormt småspist for tiden så må finne noe han vil spise :jupp:, sjekke om jeg har alti skapet jeg nå. :riktig:


#53

Smurfine79 sa for siden:

:( mangla visst bakepulver jeg, ellers hadde jeg alt ja ja, tirsdagsfrokost da :D


#54

Pepper Lemon sa for siden:

Disse var innmari gode! :jupp: Jeg lagde disse i helgen, stor suksess.


#55

Ole Brumm sa for siden:

Tror jammen jeg skal høre med størsten om vi skal lage disse i selskapet hans.


#56

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du skal lage dem i et barneselskap, lag noen med nonstop eller m&ms i røra, så får du DET fargespettet i pannekakene. Kjempekult!


#57

Najade sa for siden:

Disse ble utrolig gode, og kommer nok til å bli en fast slager her i huset. Takk for oppskriften!


#58

Hyacinth sa for siden:

Stekte du baconet før eller etter pannekakene? Hvordan holder du det varmt? Synes bacon må steke lenge for å bli sprøtt. Og så spruter det noe
så inni helvete... (Tenk å få baconsprut i øyet! :angst: )

Men det så godt ut. Veldig.


#59

polarjenta sa for siden:

Stek baconet i stekeovnen, så slipper du alt sølet :)


#60

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, jeg steker nesten alltid baconet i stekeovnen, genialt. Gjorde det i dag da jeg skulle lage mine gode oste- og baconhvitløksbrød, fikk plass til en hel pakke bacon på et stekebrett, praktisk. Og man slipper å stå der og passe på i stekeosen, det lager liksom seg selv, trenger ikke å snu det heller, man slipper søl og greier.


#61

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Informer meg, please. Med teskjeer. Og blir det søl i stekeovnen?


#62

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker stekebrett med bakepapir og det blir lite søl, egentlig. Noen ganger har det rent litt fett under bakepapiret men det er ikke mye, og brettene vasker jeg jo bare kjapt i vasken om det skjer.
Jeg steker på ca. 225 grader i tja, 5-10 minutter avhengig av hvor sprøtt jeg vil ha baconet.


#63

Hyacinth sa for siden:

Og det renner ikke baconfett ned i ovnen? Spruter det på ovnsdøra? :fettsølfobi:


#64

Hyacinth sa for siden:

Øverste rille?


#65

Dixie Diner sa for siden:

Det spruter sikkert bittelitt, men ikke nevneverdig. Du vet jo hvordan jeg er med vasking og rydding og alt det der. knegg Det spruter mye mer i stekepanne. Og jeg kan ikke huske å ha fått noe fett på ovnsdøra etter baconsteking nei. Ikke nede i ovnen heller.

Edit: nå kikket jeg nettopp inn i ovnen, siden jeg stekte bacon i kveld, ingenting fett, rent og pent.


#66

Dixie Diner sa for siden:

Jeg steker det i midten men du kan vel velge, tror ikke det har så mye å si. Hvis du steker det øverst må du kanskje passe litt bedre på siden det vel brenner fortere da.


#67

Hyacinth sa for siden:

Takk! Må prøves. Og nå har jeg jo fått meg pyrolyseovn. :D



#69

Hyacinth sa for siden:

De ble gode, men litt tørre? Jge hadde til og med i 40 g smør, det var den klatten jeg hadde igjen. Jeg veide alt. Men det var godt, men tørt, som sagt. Jeg rørte nesten ikke i det hele tatt. De ble ikke seige, men ikke saftige heller.


#70

Fibi sa for siden:

Stekt for lenge?


#71

Hyacinth sa for siden:

Jeg lurte litt på det selv, men de stekte ikke lenge altså. Jeg steker lapper, f.eks, mye, mye lenger, ellers blir de rå inni. Disse fikk skorpe på begge sider og egentlig ikke så mye mer.

Lurer på om jeg skal lage nye til kvelds.. :sparke:


#72

Tjorven sa for siden:

Vi lager disse titt og ofte.

Jeg har kjøpt inn ingrediensene til å lage dette til frokost disse på hytta vi befinner oss, men jeg har ingen vekt. Hvor mange dl er 225 g hvetemel?

Jeg pleier å tilsette et ekstra egg og en del havregryn. Dette blir også veldig bra.


#73

Hyacinth sa for siden:

Tja, mer enn ejg trodde, jeg tror jeg kom opp i 5 dl omtrent.


#74

Susse sa for siden:

Dette var en genial ide til lørdagsfrokost med fullt hus. 6 barn her i natt.
Trippel røre kanskje ? :knegg:


#75

Erica sa for siden:

Du blir nok den mest populære mammaen da, ja. :)


#76

kokosbolle sa for siden:

På mitt litermål tilsvarer det bare 4,2 dl ca. Og det var mer enn nok for røra ble ganske tykk (og jeg hadde svære egg i tilleggg).


#77

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg må redigere litt på denne oppskriften, for de ble litt tørre i dag også. Skal de være tørre eller? Er det sånn at lønnesirupen gjør dem saftige? :undrer:

Evt må jeg prøve med flere egg.


#78

Dixie Diner sa for siden:

De er litt tørrere enn vanlige, tynne pannekaker, men ikke så tørre at jeg har lagt merke til det nei. Jeg må passe på å ikke steke dem for lenge da, det er ikke alltid like lett å finne balansen mellom varmegrader og tid og sånt. 2-3 pannekaker går alltid til helvete når jeg steker slike.
Flere egg er nok lurt ja, og røren må ikke være altfor tykk. Noen sier den skal være kjempetykk, men de blir saftigere om røren er litt rennende, synes jeg.


#79

Hyacinth sa for siden:

Det er såvidt de får stekehinne, men har jeg for lite mel, så renner de veldig utover.


#80

Dixie Diner sa for siden:

Så rart. Jeg synes i hvert fall ikke de blir veldig tørre. Lavkarbopannekakene jeg lager, derimot, de blir merkelig porøse. irritert


#81

iben sa for siden:

Nam, disse lager jeg nå! Og småspiser underveis :)
Er hjemme med ungene i dag for storesøster er ikke helt i form..


#82

Hot Lips sa for siden:

Nå har vi spist oss gode og mette på disse! (Etter inspirasjon fra pannekaketråden. :knegg:) Pannekakefrokost er vår nye påskeaftentradisjon! :nam:


#83

Tilde sa for siden:

Disse må prøves.:)


#84

Fløyel sa for siden:

Amerikanske pannekaker er veldig godt med meloner og jordbær til :) så blir det litt sunt også :knegg:


#85

GydaG sa for siden:

Prøvde denne vi da, siden det er så mye pannekakepåmminnelser her for tiden.
Men hvis man skal ha blåbær i bør de være ferske ja, man kan ikke innbille andre enn 7-åringen at gusjeblågrønne pannekaker er flotte greier. :knegg:


#86

Benzo sa for siden:

Blir det ikke melklumper i røra ved å kun blande den lett sammen?


#87

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må røre litt mer enn "lett" men man skal altså ikke blande kraftig, feks. med kjøkkenmaskin. Jeg får ikke noe særlig med klumper i røra, har i hvert fall ikke merket noe.


#88

Ibidelma sa for siden:

Laget igår etter et laaangt opphold. Måtte prøve meg frem med væskemengden. Syns ikke det gjør noe om røra blir litt tynnere. Bedre med tynnere enn tykkere syns jeg :jupp:


#89

Imma sa for siden:

Laget og fortært. Populære her også. Takk for oppskrift.


#90

mamaria sa for siden:

Jeg elsker amerikanske pannekaker, men ungene liker dem ikke!
Jeg må ha feilet på et viktig punkt i barneoppdragelsen. :nemlig:


#91

GinaK sa for siden:

Datt akkurat innom her da jeg søkte på pannekaker.
Største svømmer og er så sulten etter trening så da må han spise noe som metter og jeg trenger mer tips.
Dette er jo supert som kveldsmat eller alternativ til matpakke og turmat.
Skal lages i kveld. :)


#92

tante Veronica sa for siden:

Takker GinaK for å ha dratt fram en gammel tråd.
Til glede for flere. Må prøves :)


#93

Supernala sa for siden:

Laget dette til kveldsmat i dag..nam :nam:
Men er alene hjemme og stekte derfor bare halve røren, kan resten stå i kjøleskapet over natten?


#94

skyfri sa for siden:

Ja, klart den kan. :nikker:


#95

Amic@ sa for siden:

Denne må prøves!


#96

Carpe Diem sa for siden:

Laget i dag! Veldig gode, men som andre nevner i tråden; litt porøse :jupp:


#97

Timar sa for siden:

Dagens søndagsfrokost! :riktig:

Skal prøve ut med grovt mel etterhvert. Yummi!!


#98

IOA sa for siden:

Disse er alltid en vinner! :) I panna akkurat nuh, og ungene elsker meg.


#99

IzziCreo sa for siden:

Disse må prøves, dog er de amerikanske pannekakene laget på vailjeyoghurt som jeg også har funnet her inne, veldig gode!


#100

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager ofte disse (uten egg og melk) i helgene, smaker helt likt de i HI og er helt fantastiske. Skal jeg være ekstra "grei" har jeg facon (vegansk bacon) oppi røra.
Fibi, det må du prøve!! Stek masse facon og ha det pluss stekefettet i røra, håhå!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.