225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss sukker
3 dl melk
30 gr smeltet smør
2 egg
Rør sammen det tørre i en bolle, og det våte i en annen. Bland, men ikke rør det glatt. Det gir seige pannekaker. Stek på middels varme. Serveres med bacon, bær, frukt, smør og lønnesirup. Eller hva som helst annet du har lyst på.
Kan med fordel tilsettes sjokoladelinser (chocolate chip pancakes) eller blåbær (blueberry pancakes).
Det er da helt legitimt av og til, feks. på julaften. starter dagen med julestrømpe Jeg kunne godt funnet på å servere slike pannekaker med sjokoladelinser til frokost 1-2 ganger i året, ja kanskje mer. Men så får vi (i hvertfall mann og barn) sukker fra ganske få andre kilder i det daglige.
Da jeg hellet de våte ingrediensene i hverandre så skillet jo smøret seg, naturlig nok...skal det være slik? Eller skal smøret være ved siden til steking?
Jeg bruker alltid mikser, da blander det seg godt. :)
Forresten, brukte vanlig ballongvisp en gang og da blandet det seg også godt. Smøret vil alltid legge seg oppå først, men så må man piske og piske inn i evigheten for å blande det.
Jeg bare pisker i det våte mens jeg heller i smøret, og heller det sporenstreks oppi det tørre. Husk at røren skal være klumpete! (Slik som amerikanske muffins) Blir den helt glatt får du seige pannekaker.
Kjempegode,måtte lage dobbel porsjon her,hadde to småjenter her som spiste masse.Men jeg savnet salt i oppskriften,tilsatte det og syns de ble mye bedre da.
Ny vri; sist jeg laget disse hadde jeg oppi et par ss kakaopulver. Brune sjokoladepannekaker! Men det var litt kvalmende da, smakte litt kakerøre. Liker de vanlige best.
Jeg bruker ferdig røre fra usa jeg da:sparke:
Anyway, noe barn liker er hvis du tar sjokoladesaus til øyer, nese og munn oppå di, å lager piggsveis av halve jorbær på toppen, ser flott ut også.
Pancakes er fantastisk godt. Vi spiser det med bacon og lønnesirup. Et veldig godt tips er og ta litt mais (korn fra boks) oppi når man steker, det gjør dem ekstra saftige og gir en deilig frisk smak.
Jeg har smakt endel av de ferdige rørene fra USA, de er kjempegode, men disse smaker faktisk akkurat likt. :D
Spesielt om man tar i litt vanilje, jeg bruker alltid det. Liker vaniljesmak.
Takket være denne tråden er jeg, Knoll og Tott akkurat ferdig med å fortære pancakes med lønnesirup:) å det er godt asså :tenker ikke på de tusenkaloriene som er i:
Disse ble laget til frokost for barna , noe de satte stor pris på . Laget de med fullkornshvetemel med godt resultat .Vi kommer nok til å gjennta det senere .
Og jeg lagde de til frokost på onsdag. Da hadde 2 åringen bursdag, og mumset fornøyd på disse herlige pannekakene, som ble servert med nyrørt blåbær og lønnesirup. Sambo mente dette var farlige greier som vi straks burde innføre restriksjonstiltak på. :D
Jeg sier det igjen. Jeg våkner og får vanvittig lyst på amerikanske pannekaker, går inn her og finner en utrolig lettlaget oppskrift. Jeg leste bare de 4-5 første innleggene. Ellers hadde nok jeg også puttet salt i. Men de ble gode uansett.
Vel, knerten vil IKKE ha, men han har jo heller aldri spist en karbohydrat frivillig.
Hmmm.. høres ut som lunsj-mat i dag. Poden våknet opp og ville ha pannekaker til frokost, men det avviste jeg blankt. Det var før jeg gikk inn hit. :humre:
To pannekaker forsvangt fort ned på en Pode her i gården også (og noen på hu mor :sparke: ). Ser for meg at det hadde vært godt med blåbær i, men det er kanskje for sent å få plukket det nå...
Må prøves med litt grovere mel også tror jeg. :jupp:
kanskje frokost i morra, minstemann er så enormt småspist for tiden så må finne noe han vil spise :jupp:, sjekke om jeg har alti skapet jeg nå. :riktig:
Stekte du baconet før eller etter pannekakene? Hvordan holder du det varmt? Synes bacon må steke lenge for å bli sprøtt. Og så spruter det noe
så inni helvete... (Tenk å få baconsprut i øyet! :angst: )
Jepp, jeg steker nesten alltid baconet i stekeovnen, genialt. Gjorde det i dag da jeg skulle lage mine gode oste- og baconhvitløksbrød, fikk plass til en hel pakke bacon på et stekebrett, praktisk. Og man slipper å stå der og passe på i stekeosen, det lager liksom seg selv, trenger ikke å snu det heller, man slipper søl og greier.
Jeg bruker stekebrett med bakepapir og det blir lite søl, egentlig. Noen ganger har det rent litt fett under bakepapiret men det er ikke mye, og brettene vasker jeg jo bare kjapt i vasken om det skjer.
Jeg steker på ca. 225 grader i tja, 5-10 minutter avhengig av hvor sprøtt jeg vil ha baconet.
Det spruter sikkert bittelitt, men ikke nevneverdig. Du vet jo hvordan jeg er med vasking og rydding og alt det der. knegg Det spruter mye mer i stekepanne. Og jeg kan ikke huske å ha fått noe fett på ovnsdøra etter baconsteking nei. Ikke nede i ovnen heller.
Edit: nå kikket jeg nettopp inn i ovnen, siden jeg stekte bacon i kveld, ingenting fett, rent og pent.
Jeg steker det i midten men du kan vel velge, tror ikke det har så mye å si. Hvis du steker det øverst må du kanskje passe litt bedre på siden det vel brenner fortere da.
De ble gode, men litt tørre? Jge hadde til og med i 40 g smør, det var den klatten jeg hadde igjen. Jeg veide alt. Men det var godt, men tørt, som sagt. Jeg rørte nesten ikke i det hele tatt. De ble ikke seige, men ikke saftige heller.
Jeg lurte litt på det selv, men de stekte ikke lenge altså. Jeg steker lapper, f.eks, mye, mye lenger, ellers blir de rå inni. Disse fikk skorpe på begge sider og egentlig ikke så mye mer.
Lurer på om jeg skal lage nye til kvelds.. :sparke:
Jeg tror jeg må redigere litt på denne oppskriften, for de ble litt tørre i dag også. Skal de være tørre eller? Er det sånn at lønnesirupen gjør dem saftige? :undrer:
De er litt tørrere enn vanlige, tynne pannekaker, men ikke så tørre at jeg har lagt merke til det nei. Jeg må passe på å ikke steke dem for lenge da, det er ikke alltid like lett å finne balansen mellom varmegrader og tid og sånt. 2-3 pannekaker går alltid til helvete når jeg steker slike.
Flere egg er nok lurt ja, og røren må ikke være altfor tykk. Noen sier den skal være kjempetykk, men de blir saftigere om røren er litt rennende, synes jeg.
Prøvde denne vi da, siden det er så mye pannekakepåmminnelser her for tiden.
Men hvis man skal ha blåbær i bør de være ferske ja, man kan ikke innbille andre enn 7-åringen at gusjeblågrønne pannekaker er flotte greier. :knegg:
Jeg må røre litt mer enn "lett" men man skal altså ikke blande kraftig, feks. med kjøkkenmaskin. Jeg får ikke noe særlig med klumper i røra, har i hvert fall ikke merket noe.
Laget igår etter et laaangt opphold. Måtte prøve meg frem med væskemengden. Syns ikke det gjør noe om røra blir litt tynnere. Bedre med tynnere enn tykkere syns jeg :jupp:
Datt akkurat innom her da jeg søkte på pannekaker.
Største svømmer og er så sulten etter trening så da må han spise noe som metter og jeg trenger mer tips.
Dette er jo supert som kveldsmat eller alternativ til matpakke og turmat.
Skal lages i kveld. :)
Jeg lager ofte disse (uten egg og melk) i helgene, smaker helt likt de i HI og er helt fantastiske. Skal jeg være ekstra "grei" har jeg facon (vegansk bacon) oppi røra.
Fibi, det må du prøve!! Stek masse facon og ha det pluss stekefettet i røra, håhå!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.