Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reise med nyfødt

#1

trøtt sa for siden:

Hvordan løse det praktiske?

Vi planlegger å reise til Hellas i slutten av september. Det blir meg, gubben og en liten nyfødt. Jeg har termin 25.aug og planen var å reise 23. eller 25. september.

Hvordan løser man dette i forhold til bestilling av biletter, pass, personnr til baby osv? Og ikke minst hvordan blir man enig om etternavnet til babyen så fort. :knegg: Noen som har reist med en så nyfødt som har noen tips?


#2

Lykken sa for siden:

Vi reiste med en nesten syv uker gammel baby til Helles i mai det året minste ble født, og du må ha eget pass til babyen. Det betyr at personnummer må være på plass. Og da må du nok ha et navn registeret i folkeregistreret også (selv om p.nr muligens uansett er registrert, men på mors navn). Vi måtte skaffe nødpass siden vi reiste på svært kort varsel, det kan dere også gjøre. Billetter må også være i et navn og fødselsdato, tror ikke du trenger personnummer der. Ring politistasjonen og reisebyrå og hør angående detaljer.
Ellers må jeg si at ferien gikk strålende, vi reiste med veldig mange familiemedlemmer og en rolig sovebaby som bare "puppet" og sov. :) Vi gadd ikke styre med reiseseng eller babyseng på hotellet, vi hadde med kombivogn med bærebag, så hun sov i den. Plassbesparende i en trang leilighet. Ellers var mange lette helsetepper praktisk.


#3

Agent Scully sa for siden:

Vel, hvis du går 15 dager over tiden så er det slettes ikke sikkert du rekker å få pass. Vi purret masse og fikk det 1mnd etter at guttungen var født. Vi reiste da han var 6 uker.

(Og det er ikke passet som tar tid, det er (kan være) registreringen i folkeregisteret som tar tid. )


#4

trøtt sa for siden:

Det er akkurat den jeg er litt redd for, men nødpass kan man vel alltids få? Det hadde ikke forundra meg om jeg gikk over tia denne gangen siden de tre andre kom før termin. :knegg:


#5

Angelique sa for siden:

Minsten var 6-7 uker første gang han var ute og reiste første gang.
Det jeg husker som mest plundrete var å ta passfoto av han.
Vi hadde ikke planlagt turen veldig lang tid i forveien, ble en impulsiv tur.
Vi var en uke på Mallorca.

Pass får man i løpet av et par-tre dager Sist vi bestilte vanlig ordinært pass (ikke nødpass) lå det i postkassen dagen etter at vi var hos Lensmannen (bor i liten kommune, har Lensmann)

Dere har jo tid nå før babyen kommer til å bestemme for. og etternavn?
Etternavn hadde vi bestemt lenge før vi visste kjønn.Da vi fikk vite kjønn (fostervannsprøve) kom navnet ganske kjapt.

Vi sendte papirer til Folkeregisteret rett etter at vi kom hjem fra klinikken med han.Dersom man ringer og sier at det haster med personnummer , er de kjappe.Vi gjorde det.

På billettene trenger man ikke å oppgi personnummer.
Det holder med navn.

Vi hadde med altfor mye stæsj, bla reiseseng som vi ikke pakket opp engang.Det holdt lenge med kombivognen.Hadde med engangskluter og bleier og alt mulig annet en baby trenger.
Det jeg var veldig glad jeg hadde med til så liten baby var bæresele.Må jo sjekke inn vognen før man går gjennom sikkerhetskontrollen.
Og egentlig er det litt greit å få pakket vekk vogn etc lit forsvarlig når man har litt tid før sikkerhetskontrollen istedet for i allhast når man boarder flyet.

God tur.


#6

Lykken sa for siden:

Bare du får personnummeret så kan du få nødpass. Mulig det holder å ringe folkeregisteret og forklare saken for å skynde på prosessen, med en gang alle papirer er klare og sendt, er litt usikker på om vi måtte framvise fødselsattest på politistasjonen. Det letteste er nok som jeg skrev, ringe og høre med de rette instansene.
Åja, passfotoet er ikke så lett. :knegg: Vi holdt en sovende baby opp inni fotoboksen, flaks at hun lukket opp øynene litt.


#7

Angelique sa for siden:

Vi måtte ha med fødselsattesten da minsten fikk sitt første pass.
Og begge foreldrene måtte være med, eller fullmakt fra den andre part med kopi av legitimasjon etc. (vi er ikke gift)


#8

Angelique sa for siden:

Min kjære satt med et hvitt laken dapert over skuldrene og holdt minsten opp slik at jeg fikk knipset et uttall bilder av han.
alle sendte jeg så over til fotobutikken på fil slik at de som er proff på hvordan passbilde skal se ut kunne plukke det beste.
Glad jeg har digitalt kamera ja.


#9

Lykken sa for siden:

Ja, fullmakt fra den andre med legitimasjonen eller kopi av legitimasjonen må man ha, enten man er gift eller ei. :nikker:


#10

trøtt sa for siden:

Vi har fornavn klart, men ikke etternavn. :knegg: Lillemann var 5 mnd da vi tok passbilde av han, han kunne i det minste holde hode selv.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg har dratt med begge gutta når de var ca 9 uker. Første gang var det mer impuls selv om vi hadde snakket om det i forkant. Nå sist bestilte jeg turen over et halvt år før han ble født, men da med god margin i forhold til overtid. Gikk 16 dager over med eldstemann så jeg la det inn i regnskapet. (Og jeg ville ha gjort unna 6 ukers kontrollen før jeg dro...)

Forøvrig har det ikke vært noe problem på tur. Dvs, første gangen vi dro tenkte vi ikke på å bestille plasser helt foran i flyet og han vill IKKE ta puppen på flyet. Så da var jeg glad for at han tok flaske. Hadde sinnsykt vondt i puppene begge veier etter puppenekt på ungen og flyreise på nesten 7 timer med forsinkelser. (Lanzarote)

Sist var alt bare strålende, plass helt foran i flyet, ungen sov nesten hele veien og tok puppen.


#12

Gerbera sa for siden:

Legg ungen på et hvitt håndkle på stellebordet, og ta bilde av h*n rett ovenfra, fungerer finfint!

Bestill plasser foran i flyet, hvor dere kan få bassinette, og ta med noe å bære i. (Sjal er litt styrete å drive med inne på flyet :erfart:)

God tur!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.