Jeg kan anbefale denne. Jeg har laget de tre rettene sammen og hver for seg flere ganger, og vinvalget er gjort i samråd med min gode kompis på polet. Alt er lett å lage til mange, lett å forberede og lett å lykkes med.
Legg gjerne ut oppskriftene i fulltekst her, jeg sliter skikkelig med å kunne veksle mellom programmer her i dag, så kopiering byr på problemer...:gaah:
alt freses i smør/olivenolje. ha i en klype safran, og fres videre i ca 1 minutt Ha i 4-5 dl hvitvin, ha i 2 kilo blåsskjell og damb blåskjellene under lokk i 2-3 min.
Sil av kraften, og varm den opp med 6 dl fløte. Smak til med pepper og evt salt. Den kan gjerne skummes litt opp med stavmikser.
Fordel skjell (evt rensede) og grønnsaker i suppetallerkner og øs suppen over.
Hovedrett: Lykkelige Stangekyllingbryst med sellerirot- og mandelpotetpure, med portvinnsaus.
Beregn et kyllingbryst pr pers. stekes i panne med smør, frisk timian og et hvitløksfedd. salte og pepre brystene under stekingen. Når brystene er gylne legges de i langpanne/ildfast form. Skyll pannen mellom hver omgang med steking. Stekes videre i ovnen i 14 minutter.
Kok 1 kg mandelpoteter og 500 g sellerirot i små biter i usaltet vann. Når alt er mørt brukes moses alt sammen med 6 ss meierismør og 3 dl fløte. Smak til med salt og pepper.
Til sausen: Kok 7 dl god kraft eller buljong og 3 dl portvinsaus inn til det halve, pisk inn 4 ss smør, strø i noe frisk timian og smak til med pepper og evt salt.
Dessert: pasjonsfruktmousse-ostekake
Nøttebunn
2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter
Still stekeovnen på 180 grader.Pisk eggehviter og sukker
til marengs.Vend inn malte hasselnøtter.
Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Pasjonsfrukt krem
500 g naturell kremost
325 g sukker
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice (skrap ut innholdet av rfuktene i en sil, gni med baksiden av en sleiv el. for å skille saft fra steiner)
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
6 dl kremfløte
Ha kremosten og sukker i en kjøkkenmaskin.Visp det sammen.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen.
Frys kaken.
Gelé
1, 5 dl g pasjonsfrukt juice
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 1/2 plater gelatin
Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.
Smelt hvir sjokolade, og smør sjokoladen ut over et bakepapir, ha i frysen og ta ut igjen når kaken skal pyntes.
Fjern kakeformen. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer.
Jeg tror at neste gang skal jeg lage bringebærcoulis ved siden av.
Hvitvin til forrett: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2002, kr 99.90
Rødvin til hovedrett:
Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi 2001 kr 115,20.
Sprudlende hvitvin til desserten:
Saracco Moscato d'Asti 2004 kr 113,90.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.