Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kreta - hva er viktig?

#1

Blomst sa for siden:

Ja vi reiser til kreta i august.
Jeg har jo to gutter på litt over 3,5 år, hva er det viktig/lurt å ha med?
Det er først turen så langt borte de skal på, de har jo vært i sverige og danmark å sånt da, men ikke i sånn syden strøk før.

Håper på gode tips og erfaringer :D


#2

Blomst sa for siden:

up up up


#3

Hyacinth sa for siden:

Vi har akkurat kommet hjem fra 15 dager på Kreta med to barn på 4 og 6. Litt vanskelig å svare på spørsmålet ditt, kan du være litt mer presis? ;)


#4

Interference sa for siden:

Kulltabletter eller flytende kull kan være greit å ha med seg om man får magetrøbbel.
Solkrem med høy solfaktor og en god aftersun.
Du var litt vag i formuleringen din så det er litt vanskelig å vite hva du egentlig spørr etter.


#5

løve70 sa for siden:

Det kan sikkert være greit å ta med bærbar pc/dvd spiller til flyreisen. Nintendo DS e.l. er også genialt på fly. Ellers trenger du vel ikke noe spesielt på Kreta, en får tak i det meste tenker jeg. Solkrem med høy faktor kan det kanskje være greiest å ta med hjemmefra. Ellers lette klær, det er som regel varmt i august.

Et enkelt utsyrt reisemedisinskrin er også greit å ha med.

Kreta er en flott øy, god tur :)


#6

kisha sa for siden:

Vi skal også til Kreta i august. Det meste er vel å få kjøpt der nede, men jeg ville tatt med solkrem og leker til barna.


#7

Nooria sa for siden:

Kreta er en fredelig øy hvor du får tak i det meste og sjangsen for å rammes av magetrøbbel er ganske liten.

Jeg kan nesten ikke komme på noe spesielt til tross for at vi nylig har vært der i to uker.


#8

Callisto sa for siden:

Kreta er eneste plassen jeg har gått ned for telling med akkurat magetrøbbel. Fikk en ganske så kraftig Salmonella infeksjon og var satt ut i ukesvis. Akkurat det året (2003) var Kreta på "magesyketoppen"

Så anbefaler å ha med noe magetabletter!


#9

Hyacinth sa for siden:

Ikke jeg heller. Vi hadde med minimalt med klær, litt solkrem og kjøpte mer solkrem der nede. Det er kjekt med strandleker og oppblåsbare leker, men det kjøper man jo der nede. Jeg hadde ikke med noe spesielt i det hele tatt, kanskje bortsett fra Paracet og termometer, samt nesespray til flyet.


#10

Blomst sa for siden:

Ja tenkte jo egentlig på det dere har svart, sånn generellt til barn i syden og på fly, siden det er første gang de gjør begge deler!
:D


#11

Hyacinth sa for siden:

Et tips kan være litt vaskepulver og litt Vanish eller noe sånt. Vi slet en del med å få bort flekker på tøy, og det var ikke så mye som var effektivt. De hadde riktignok Vanish, men det var dyrt. Jeg mener ikke at du skal dra med deg en hel flaske altså, men vært obs på at man få mer flekker enn hjemme.

Ta med LITE klær! Pakk det du tror du trenger og ta bort halvparten. Det tørker på et blunk også. Vi dro på 4-5 sett badetøy, men hadde greid oss med ett. Solfaktorklær KAN være lurt, men min erfaring er at det gikk like greit med faktor 30, selv med barn med blåhvit hud som aldri tar farge.


#12

Hyacinth sa for siden:

Vi fløy forresten hjem om natta og da sov ungene (dog ikke vi...) Hvis dere reiser med Thomas Cook/ MyTravel, har de puter og tepper, men vær kjapp med å ta. Andre selskaper har nok de også.


#13

Nooria sa for siden:

Jeg fant ikke flekkfjerner, så det ville jeg tatt med. Annet vaskepulver får du tak i lett som en plett. Det jeg var mest glad for på vår tur, var at vi hadde pakket sekker til ungene med leker, Mp3 spillere med lydbøker, noe å spise på og overraskelser. Det var gull verdt på den flyturen hvor de ikke sov.


#14

emm sa for siden:

Man får jo tak i det meste over alt, men her er noen generelle tips.
Lite reiseapotek med feks:
-Remedier mot magetrøbbel, både løs og fast.
-Nesespray (fint å ha med inn på flyet i tilfelle trykkvondter i ørene og vansker med å utligne)
-Paracet
-Plaster
Flekkfjerner som nevnt her, greit å kunne ta bort umulige flekker.
Ellers:
Tegnesaker, fargebøker til flyturen.
Mp3 spiller med lydbøker og musikk. Vi har en split og to hodetelefoner så begge barna kan høre på samtidig. Noen småbokser med frukt o.l Og kanskje litt småleker? (vi tar med et minimum av slikt) Ikke la de pakke sekken til flyturen, det er fint med overraskelser.

Kan også skrive under på at det trengs et minimum med klær.

God tur!


#15

Jessica sa for siden:

De har det meste der. Jeg var nettopp i Bulgaria, og siden jeg ikke er bereist i forhold til "syden" så var jeg innom apoteket. Der ble jeg anbefalt å ta to kapsler Idoform fra tre dager før og til vi kom hjem. Jeg fikk også med meg Imodium.

I 2004 var jeg og minstejenta mi som var 4 år da på Kreta. Siste natta der ble jeg dårlig i magen. Det var helt forferdelig. Heldigvis hadde jeg noen venner i nærheten så de tok seg av jenta mi, mens jeg lå sammenkrympet over doen.


#16

GinaK sa for siden:

Å ha på solkrem - ofte. Og bruke Aloe Vera gele på ettermiddagen til hud som har vært i solen hele dagen. Deilig å ta på også. Tror det reddet storebror sin rygg når vi var på tur i fjor vår. Får kjøpt sånt på Apotek der også da..


#17

Elin sa for siden:

Da har du vært ekstremt uheldig, for sjansen for å få Salmonella på Kreta er ikke stort større enn å få det i Norge. Dersom ulykken allikevel skulle være ute, så finnes magesyketabletter å få kjøpt på Kreta også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.