Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bryllup og steforeldre


#2

Kaz sa for siden:

Det er vel du som bestemmer hvem som sitter hvor? Mine foreldre er også skilt, men vi hadde likevel bare de "ordentlige" foeldrene ved hovedbordet. Slik har det vært i andre bryllup jeg har vært i også.


#3

Divine sa for siden:

Siden det var personer i min nære familie jeg ikke ønsket i bryllupet mitt, så valgte mannen min og jeg å ikke invitere noen av familiene. Det var kjipt å ikke ha de nærmeste der, men det var likevel å foretrekke framfor å tilbringe bryllupsdagen sammen med personer jeg ikke ville føle meg komfortabel sammen med.


#4

cilen sa for siden:

Men hvis han sitter ved siden av mamma'n din, trenger du ikke se han under middagen i det hele tatt.. deg-pappa'n-stemor-mamma-han. Hvis dere har så stort hestesko-bord da.


#5

Nenne sa for siden:

Jeg lar noen ganger diplomati være diplomati og gjør det som passer for meg. I ditt tilfelle hadde moren din fått valget mellom plassen ved hovedbordet uten sleskefyren eller å sitte sammen med ham et annet sted, et godt stykke unna deg. Det er ditt bryllup og det aller viktigste er at du og din mann får det hyggelig. Så lenge ikke moren din er den som betaler gildet får hun finne seg i at du innretter deg som det passer deg best.


#6

Marge sa for siden:

Signerer Kaz.


#7

annemede sa for siden:

Jeg var i et bryllup der det ene foreldreparet var skilt, da delte det andre foreldreparet seg, slik at ved siden av bruden satt brudens far og bortenfor derigjen brudgommens mor, og motsatt på andre siden.


#8

Skytte sa for siden:

Hos oss er begge foreldre skilt og tre av foreldrene våre har nye partnere. Min mor satt sammen med min svigerfar, min far satt med min svigermor. Tvers over våre foreldre satt deres respektive samboere/ektefeller; dvs at min fars sambo satt sammen med min svigermors sambo. Min mors mann satt tvers overfor min mor, men han satt "alene" i og med at Svigerfar ikke har partner.

Funket bra; alle var fornøyde. :jupp:



#10

Aminta sa for siden:

Jeg ville glatt gitt beng i at moren min evnt. ble sur, mitt bryllup, jeg bestemmer.
Høyst sannsynlig hadde jeg ikke engang invitert han, jeg inviterer bare de jeg liker og faktisk vil ha der til bryllupet. Men dersom du føler at du må be han så hadde jeg glatt plassert han i andre enden av rommet for den saks skyld, og sagt til moren min at hun måtte velge å sitte sammen med han et annet sted, eller alene i nærheten av deg.
Hun bestemmer uansett ingenting, ikke hvor de sitter eller hvem hun sitter sammen med. Det er da du og din mann som skal ha en fin dag og være fornøyde. Og man klarer virkelig å ikke sitte ved siden av hverandre under en middag, en dag altså. Ellers får hun bare la han være hjemme.
Sånn oppførsel hører da ingensteds hjemme.


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde plassert foreldrene der de hører hjemme og blåst i hva mamma sa. Det er ditt bryllup.


#12

Gaia sa for siden:

Jeg syns ikke det er noen grunn til å ha steforeldre på et hovedbord med mindre de faktisk har fungert som foreldre i oppveksten.


#13

Irma sa for siden:

Helt enig. Og slik gjorde vi det selv også. Mamma sin samboer satt et annet sted, og mamma og pappa på de "riktige" plassene. Nå er vi såpass sære at vi inviterte de vi hadde lyst til å ha til stede også vi da. Kun en bitteiten prosent av fetter/kusine/tante/onkel-bataljonen ble invitert, dvs. de vi har mye kontakt med. Mulig det ble litt surmuling rundtomkring, men vi hadde en vakker og minnerik dag. Jeg har ikke angret et sekund. Dersom du tror at din mors samboer kan komme til å ødelegge dagen for dere, så hadde jeg vært troende til ikke å invitere ham - og gi moren din en begrunnelse for valget. Men jeg skjønner at det kan være vanskelig.


#14

trøtt sa for siden:

Min ekssvigermors mann ble ikke invitert i mitt og eksens bryllup. Jeg kunne ikke fordra trynet på han og ville ikke ha han i bryllupet.


#15

DM sa for siden:

I alle slike bryllup jeg har vært i, så har det kun vært de biologiske foreldrene som har sittet med brudeparet. Jeg synes godt du kan si at det er det som er tradisjonen og slik velger du å gjennomføre det. Det er din dag, din fest, og din bestemmelse. Du kan til og med bestemme at ingen av de andre gjestene skal sitte med sine ektefeller om du vil. (Jeg var i et bryllup en gang der de spredte ekteparene/alle som kom sammen rundt, for at de skulle bli bedre kjent med andre og prate med andre enn hverandre. )



#17

DM sa for siden:

Men, nå setter du jo hennes behov forran dine behov. Og det på den dagen i livet som skal være en av de største opplevelsene dine, og der alt skal handle om deg og din tilkommende. Det er deres dag, og ikke en dag for å gjøre alle andre til lags på tross av deg selv.

Du har rett til å gjøre ting slik de fleste andre gjør det, og du har full rett til å la hennes surmuling være hennes egen. Hun har lov til å være sur, og hun har lov til å furte. Selv om det er unødvendig så klart, og hun burde holde det unna deg og skjønne at dette er din dag og ikke handler om henne. Men skjønner hun det ikke, så får hun bare ikke skjønne det da. Plasser ansvaret for følelsene hennes der de hører hjemme. Hos henne, voksne mennesket. Det er ikke din oppgave å gå på tross av deg selv fordi hun blir sur. :klem:


#18

TheVoice sa for siden:

jeg vet :(

tusen takk for støtten. Jeg trenger et puff bak. Sitter å vurderer å sende henne en sms nå....


#19

Irma sa for siden:

Dersom din mor ikke ser hvordan hennes kjære virker på dere, så tror jeg faktisk ikke du kan vente noen som helst forståelse fra henne dersom han ikke inviteres. Hun er sammen med ham liksom. Valget står antageligvis mellom det å invitere ham og ta konsekvensene av det, eller ikke invitere ham - og la moren din bli sur og lei seg. Det siste tenker jeg i hovedsak er hennes problem, hvis du jobber med å distansere deg og ikke la samvittigheten gnage. Dette er deres dag, ikke din mors. Jeg skjønner allikevel at det er et svært vanskelig avveining, litt sånn pest eller kolera.


#20

DM sa for siden:

Trenger du å advare henne da? :p Bare sett opp bordsettingen som du ønsker, så må alle sette seg der navnet deres står.

Forslag til sms:

Hei mamma, jeg vet du har lyst til å sitte med kjæresten din i bryllupet, og har vurdert det, men har kommet frem til at vi har lyst til å gjøre det tradisjonelt og slik andre gjør det, så vi kommer bare til å ha de biologiske foreldrene sittende med brudeparet. Bare sånn at du vet om det på forhånd. :)




#23

DM sa for siden:

Du får sende det jeg skrev nå som sms nummer to da. Og si at det første var et retorisk spørsmål og ikke noe du ventet svar på (om hun skulle svare noe). At du har tatt den avgjørelsen og slik blir det. :)


#24

TheVoice sa for siden:

kansje d ja :sparke:

Hun bør jo være såre fornøgd med at han er invitert og at jeg faktisk ikke har sagt et pip om at jeg egentlig ikke vil ha han der ;)


#25

Blå sa for siden:

Jeg har skilte foreldre. Min far er gift igjen, og min mor har kjæreste. Det var ikke snakk om at noen av dem satt på "foreldreplassene" ved bryllupsmiddagen vår. Der satt mine svigerforeldre og mine foreldre.

Du får si til din mor at det er det som er vanlig, det kommer det jo frem fra denne tråden at det er. Dessuten skal vel gifte vanligvis ikke ha hverandre til bords? :konvensjonell:


#26

Aminta sa for siden:

Synes DM sitt forslag til sms var glimrende, og ville sendt den.
Det er ikke hennes avgjørelse, det er din. Du skal være fornøyd, ikke henne.


#27

amo sa for siden:

Gjør som Dm sier nå, send sms nr.2.:nemlig:

Skjønner det er vansklig, men tenk litt på deg selv nå,det er deres dag, ikke mammaen din som skal bli fornøyd. Lykke til!


#28

annemede sa for siden:

DM er meget diplomatisk, og har mange gode triks på lur. :nemlig:



#30

DM sa for siden:

Gratulerer! :heia: Du sto i mot følelsesmessig utpresning. Du ble sint istedet for å la deg manipulere! :danse:

Klart du har dårlig samvittighet, det gjør ikke automatisk godt når man stiller opp for seg selv, det kan være veldig vanskelig og ubehagelig i starten, men duverden så mye bedre en får det på sikt!

Ikke gi etter nå, ikke la denne kampen være forgjeves, ikke dvel ved tanker og dårlig samvittighet. Alt vi skrev over gjelder fortsatt. Hennes følelser og ønsker er hennes og du har ikke ansvar for dem. Du har ansvar for deg selv. Ikke snakk mer med henne om dette, bare hold ut følelsen du har og trangen du har til å fikse opp igjen. Det er VELDIG BRA det du har gjort nå.

Så nå gjennomfører du. Ha dine biologiske foreldre hos dere, og de andre får sitte andre steder. Dette klarer du! :klem:



#32

Aminta sa for siden:

Så flott! :danse:
Bra gjort, helt riktig!


#33

DM sa for siden:

Så godt å høre. :)

Jeg synes ikke du skal beklage at du ble sint. Hvorfor skulle du det? Har du ikke lov til å bli sint? Dette oppnådde du fordi du ble sint. Det tjente til noe godt. :jupp:

#34

gurgle sa for siden:

Håper du og moren din finner ut av det. :klem:

Vi skal snart ha bryllupsfest. Der er det bare msåbord, plass til 8 ved hvert bord. Vi skal sitte med våre forlovere, og et vennepar til. :glis:


#35

annemede sa for siden:

Håper dagen blir gullefin, og at du klarer å ta hensyn til dine følelser.



#37

DM sa for siden:

Ok, du kjenner deg og situasjonen din best. :) Lykke til med bryllupet. Håper det blir en minnerik og fin dag. :klem:


#38

TheVoice sa for siden:

Tusen takk :klemme:


#39

Nenne sa for siden:

Bra for deg! :highfive:


#40

Observatøren sa for siden:

Å. jeg ble glad for å lese dette! Det kommer til å bli et flott bryllup.


#41

trøtt sa for siden:

Så bra at du sto imot henne.


#42

Kahlan sa for siden:

Så flott at du klarte å stå opp for deg selv og din dag :klapper:
(skulle ønske jeg hadde en DM på skuldra innimellom)


#43

Teofelia sa for siden:

Du sto i mot og ble sint. Godt for deg! Du oppnådde det du ønsket og det du absolutt burde ha oppnådd. Dine ønsker er nemlig helt legitime i denne saken. (Og dessuten ønsker du det som er tradisjonelt og vanlig, hvis du trenger ytterligere argumentasjon overfor deg selv eller noen andre. For min del syns jeg "Dette er slik min tilkommende og jeg ønsker at det skal være" er et bunnsolid og udiskuterbart argument i spørsmål om eget bryllup, men jeg har skjønt at ikke alle er like enkle som meg når det kommer til slikt.)

Nå skal du legge saken bak deg, slutte å ha dårlig samvittighet, og hver gang noen prøver seg på å ta opp saken til ny debatt – særlig hvis det er din egen dårlige samvittighet som prøver seg – skal du kort og kontant avvise forsøkene med svaret "Dette er vi ferdige med. Det blir som jeg har bestemt."

Lykke til med videre bryllupsplanlegging. :klem:



#45

Teofelia sa for siden:

Det er det absolutt ingen grunn til å bli lei seg for. Skikk og bruk tilsier at folk som er gift (eller fungerer som gifte) ikke skal sitte sammen under middagen.

Ingen gifte eller samboende par fikk sitte ved siden av hverandre i vårt bryllup. :tradisjonell:


#46

Salt sa for siden:

:heia:

Veldig bra! Tror du kommer til å bli så glad for at du valgte dette, når dagen kommer. :jupp:


#47

Maverick sa for siden:

Ikke brudeparet heller? :glis:

Bra jobba, TheVoice. :heia:



#49

Teofelia sa for siden:

:mumle: :klemme:

#50

DM sa for siden:

Er det lenge til bryllupet skal stå?


#51

TheVoice sa for siden:

Neste helg :) så det nærmer seg med stormskritt kan man si :)


#52

DM sa for siden:

Å, så kjekt, da er du vel spent tenker jeg. :) Får vi se bilder? :blafre:


#53

Dali sa for siden:

Herlig at du klarte å gjennomføre det du ønsket mest! Ble jammen i godt humør av å lese denne tråden. Lykke til med bryllupet til helga, måtte det bli en drømmedag!


#54

TheVoice sa for siden:

Så klart dere skal få bilder :D

Det er neste helg, den 26... ikke denne helga! Men den helga kommer nok fort kan jeg tenke meg.. :knegg:

åh som jeg gleder meg :lykkelig:


#55

Blå sa for siden:

Jo. ;) Skal man være erkekonvensjonell så tror jeg at man får ha hverandre til bords det første året eller halve året man er gift, men ikke deretter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.