Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sette gjærdeig dagen før den skal brukes

#1

Marit K sa for siden:

Skal bake kanelboller i morgen, men siden jeg er litt presset for tid, så lurer jeg på om jeg kan sette deigen i kveld, så den er klar til bruk i morgen tidlig.
Går det greit å bare sette den på benken, under plast, til heving over natten, eller er det noe annet jeg bør gjøre?



#3

Vimsen sa for siden:

Det går helt fit å sette den i kjøleskapt natten over. Da hever den sakte og min erfaring sier at baksten blir finfin.


#4

Mikkeline sa for siden:

Du bør sette den i kjøleskapet, og ikke på benken. Hever den i "evigheter" i romtemperatur, så får den ofte en litt gjæraktig smak.


#5

Vimsen sa for siden:

Nei, sier du det.. :knegg:


#6

Marit K sa for siden:

Takk for råd.
Skal huske å sette den i kjøleskapet.


#7

amylin sa for siden:

Ser du har fått svar allerede. Jeg setter ofte brøddeig på morningen, setter den i kjøleskapet og går på jobb og baker den ut etter middag. Det samme går helt fint med bolledeig. Som de andre sier, bruk litt mindre gjær. Jeg hadde også brukt tørrgjær og ikke lunken væske, men kald. Det senker også hevetiden.


#8

Marit K sa for siden:

Da har jeg testet dette, og jeg må si at det ikke funket helt bra.
Min deig este noe fryktelig, og da jeg bare tilfeldigvis måtte inn i kjøleskapet i går kveld, så var deigen i ferd med å ese seg opp mellom trådene i hylla over den. Dette kommer jo sikkert av at deigen hadde ganske bra temperatur, siden den var lunken da jeg satt den i kjøleskapet, så det er mulig det hadde gått bra dersom jeg bare hadde slått luften ut av den, og satt den tilbake i kjøleskapet. Skal prøve dette en annen gang også, men deigen jeg satt i går, bakte jeg ut i går kveld.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.