Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg bruke alle eplene til?

#1

My sa for siden:

Svigerforeldrene mine hadde med seg en stor bærepose full av epler fra hagen sist de var på besøk. Nå begynner de å bli litt myke i skallet (men er fortsatt gode), og enda har vi bare greid å spise en brøkdel. Er det noen som har gode forslag og oppskrifter til mat/kaker som inneholder epler, slik at jeg får brukt denne luksusen til noe fornuftig før det er for sent?


#2

Observatøren sa for siden:

Eplemos. Lag uten sukker.


#3

kisha sa for siden:

Bak eplekaker og frys ned.



#5

Tinka sa for siden:

Eplepaier, eple muffinser, eplesnurrer og frys de ned så har du når det kommer besøk.


#6

Fluke sa for siden:

Eplegelé er kjempegodt. :nikker:


#7

My sa for siden:

Gele er en av de få tingene jeg ikke takler av mat :grøsser: Jeg får gåsehud over hele meg og halsen snører seg sammen når jeg får det i munnen. Ellers takk for tipset ;)


#8

My sa for siden:

Jill: Tusen takk for link! Skal gå inn og kikke nærmere på den :nikker:
Saint: Uten sukker? Blir ikke det fryktelig surt? (syltetøy, fruktmos o.l. blir ellers av en eller annen grunn ikke brukt her i huset)

Hva med matretter, sauser og lignende, jeg har hørt om at epler brukes til sånt av og til ... Ser det er masse oppskrifter på dette inne på linken til Jill, men det hadde vært fint om noen av dere hadde oppskrifter dere anbefaler også! :jupp:


#9

Silence sa for siden:

Det eneste jeg vet om av middagsmat med eple, er en Toro(?) gryterett som var med eple og chili. Nydelig! Men navn på retten eller oppskrift... Det vet jeg ikke.


#10

Gremli Skremli sa for siden:

Tørkede epleringer som julesnacks! Skjær dem i tynne ringer og la dem ligge i stekeovnen over natta på... øh... kan det være 100 grader? Husker ikke.
Kjempegodt, og sunn snacks til ungene!


#11

Harriet Vane sa for siden:

Å bake mange eplekaker fullstappede med epler er en god ide. Da har du alltid noe i frysen når det kommer folk.

Bankers oppskrift:

250 g mykt smør
250 g sukker
250 g mel
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vailjesukker eller litt vaniljepulver

Alt mikses sammen og has i en form, skrell 4-5 epler og skjær i båter, ha i så mange båter (stapp litt ned i deigen) og strø på kanel og sukker.

Stekes på 175 C i 30-35 minutter. Prøv med pinne og se om de er gjennomstekt.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Amerikansk eplekake
Amerikansk eplekake 3
Apfelstrudel
Apfelstrudel 2
Apple-pie
Bestefars beste eplekake
Dansk eplekake
Dansk eplekake 2
Dessertkake med epler
Ellens eplekake
Emmas Eplekake
Enkel eplekake
Enkel eplekake 7
Eple opp-nedkake
Eple/toscakake
Epledrøm
Epleformkake
Eplekake
Eplekake 2
Eplekake 3
Eplekake 4
Eplekake 5
Eplekake 6
Eplekake fra Elsa
Eplekake fra Jenny
Eplekake fra Kristiansand
Eplekake fra Turid
Eplekake glutenfri
Eplekake glutenfri 2
Eplekake med aprikos
Eplekake med cottage cheese
Eplekake med mandelgitter
Eplekake med mersmak
Eplekake med nøtter
Eplekake med nøtter 7
Eplekake med poteter
Eplekake med rømme
Eplekake med rømme 2
Eplekake med vaniljekrem
Eplekrans 2
Eple-ostekake
Epler i konvolutt
Eplestang
Eplestrudel
Eplestrudl med brunost
Epleterte
Farmors eplekake
Fransk eplekake
Fruktkake 4

Glutenfri Aprikos/eplekake
Hasselnøttkake med epler
Havregryns-eplekake
Havregrynskake med epler
Havregrynskake med epler 2
Herregårdens eplekake
Herregårds eplekake
Hollandsk eplekake
Husets eplekake
Irsk potetkake
Italiensk pinjekjernekake
Juniors epleform
Jødisk fruktkake
Kake med eplefyll
Kalles eplekake
Kivikskake
Kjetil's eplekake
Krydret eplekake 2
Lettvint eplekake
Mandel- sjokoladerand
Mandelkake med epler
Marengskake med frukt
Mors fruktkake
Myk eplekake
Overraskelseskaker
Paradiskaker
Russisk eplekake
Russisk eplekake (Sharlotka)
Saftig kaffekake
Stiftgårdskake
Sunn eplekake
Sunn gulrot og eplekake
Svensk eplekake
Tarte Tatin
Østerrisk Eplekake


#13

Harriet Vane sa for siden:

Ovnsretter med eple:

Andestek
Andestek 2
Andestek 3
Appelsinbakt laks med fennikelsalat
Appelsinglasert påskekalkun (kald)
Blodpudding 3
Bogstek i folie
Braiseret svinefilet
Dansk andestek
Duer med eplesaus
Ellys julenøttestek
Eplepølse
Falukorv med karrieple
Falukorv surprise
Fasan med epler
Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot
Fasanrett fra Normandie
Fiskekaker epletzaziki og bakte tomater
Fransk lakseform
Franskinspirert duerett
Fylt gås
Fylt svinekam 7
Fylte villender
Glasert svinekam
Glaserte vaktler med eplegrateng
Gås med fruktfyll
Harr med eggerøre
Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot, li
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortefilet med honning
Juleand
Julekalkun
Julekalkun med sviske- og eplefyll
Juleribbe, pølser og medisterkaker
Kalkun 2
Kalkun med forskjellige stuffinger
Kalkun til jul
Kylling fra landet
Kyllingvinger med eplekarri
Laksekoteletter med syrlig eplesaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Makrell med eplesaus
Mortensgås
Mortensgås 1
Mortensgås 2
Normannisk fasan med fylte epler
Ovnsbakt kjøttkake
Ovnsstekt eplespekket pølse
Ovnstekt lever

Pensjonatets fiskespesial
Piggvar à la Normandie
Porsjonskyllinger på indisk vis
Potetform med epler
Potetmosreder
Pølser med eplefyll
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med spennede fyll
Ribbenstek
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Rugde med kantarellstuing
Røkt kalkun på koldtbordet
Selskapsbiffer i ovn
Siderposjert ørretfilet med eplekremsaus
Skåne-gås
Stekt and med aprikoser
Stekt and med svisker og epler
Stekt gås
Stekt kalkun 2
Stekt villand med kumquats
Svinekam med paprikasaus
Svinestek med salvie og epler
Søndagens eplesvineri (Epleflesk)
Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng
Villsvinstek i ovn


#14

Harriet Vane sa for siden:

Stekte retter/panneretter med epler

Biff med scampi 2
Blodpudding stekt
Blodpølse med epler
Edelgriskoteletter fra Hurum
Epleflesk
Epleflesk ( Gammeldags )
Epleflesk og rotmos
Eplekoteletter
Epleomelett
Fiskefilet med epledressing
Fylt orrhane med surkål
Fylte pølser
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Kalkun med krydderurtefyll
Kalvekjøtt i sur/søt saus
Karriboller
Karriskinke
Karriwurst med epler
Koteletter med epler og grønnsaker
Kylling i karry 3
Kyllingfilet i portvinsaus
Kyllingflette med karrisaus
Lettstekt harefilet
Lever med pasta
Leverpanne
Leversnitzel
Melkefri risrett
Ostepølse med eple
Paprika med pølsesalat
Picadillo
Ribbet og helstekt lirype
Seibiff med løk og epler
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Skinkerulader
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt fisk med sauterte epler
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Stekt makrell eller sild
Stekte Oksekarbonader m/glasert løk og eple
Svinekjøtt med søt/sur saus
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med pølse
Varmrøget laks med epleflesk



#16

Harriet Vane sa for siden:

Julegavetips?

Eplechutney:

6 epler
10 fersken
2 løk
2 dl god eddik
2 dl rosiner
50 g skåldede mandler
250 g brunt sukker
1 ss revet ingefær
10 nellik
3 hvitløkbåter
½ ts salt og litt pepper.
[INDENT]

Fremgangsmåte:
Eplene renses fri for blomst, stilk og kjernehus og skjæres i båter. Del ferskenene i to, ta ut steinene og skjær i skiver. Løken skrelles og skjæres i mindre båter. Ta alt over i kjele med eddik og kokes ca. ½ time. Ta så i rosiner, skåldede, grovhakkede mandler, sukker, ingefær, nellik, og hvitløksbåter. Kokes videre ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta det hele over på reine glass. Skru tett på lokk.
Avkjøles og oppbevares kaldt.<
[/INDENT]


#17

My sa for siden:

:blinke:

Tusen takk, her burde det være litt av hvert ... :riktig:

(nå må jeg bare bestemme meg for hva jeg vil lage av "blodpølse med eple", "leversnitzel" og "fylt orrhane med surkål" :knegg: Kanskje en treretters? :gruble: )


#18

Eia sa for siden:

Eplemos med bittelitt pære (søter litt) og mye kanel går ned på høykant som pålegg her i huset, både for store og små. I år har vi spist opp ca. 8 syltetøyglass fulle. Kan fryses.

Og så er det jo perfekt til tilslørte bondepiker :jupp:


#19

Mei sa for siden:

Jeg drar opp denne med vanvittige mengder linker for å spørre hva eplesnurrer er ;).


#20

Mei sa for siden:

Jeg skal plukke epler i morgen :hyper:.


#21

Blåbær sa for siden:

Disse lager jeg å sender med i barnehagen på turdager. Spiser de også når vi skal kose oss litt ekstra til kvelds.
Har kuttet ned til 2 ss sukker og 1 ts vaniljesukker.

Havre og eplemuffins

2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 ts kanel
2 egg
0,5 dl rapsolje
2 dl lettmelk
2 epler, revet (eller 2/3 revne gulrøtter hvis du vil lage gulrotmuffins)

Kanskje legge til hvordan de lages også. :nemlig:

Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Visp egg, olje og melk med gaffel i en annen bolle. Skrell og riv eplene. Lag et hull i melblandingen, ha i eggblandingen og revet eple og rør lett sammen til alt er blandet men det fremdeles er en litt klumpete deig. Ikke rør for mye, da blir muffinsene mindre luftige. Ha deigen i smurte muffinsformer. Stek midt i ovnen ved 180°C, ca. 20-25 min. Hvis du steker de i muffinspanne, må de avkjøles 5-10 min. før du lirker de ut av pannen.


#22

Trolljenta25 sa for siden:

Onkelen min skjærer slike epler i små biter og blander med stekt bacon. En veldig god ting å ha til søndagsfrokosten/brunsjen.


#23

Lucifer sa for siden:

Skygger unna. Tenkte jeg muligens hadde noen tips, men tviler på at det finnes fler oppskrifter med pler enn det er ramset opp her. :nemlig:


#24

Mei sa for siden:

Steker han eplene også, eller bare baconet?


#25

Trolljenta25 sa for siden:

Bare stekt bacon.


#26

lillamamma sa for siden:

Den må jeg prøve!


#27

Millis sa for siden:

Hvis du får tak i filodeig kan du lage små eplepakker.

Ha filoarket i en litt mindre en A4 størrelse. Lag sirup i kjele av smeltet sukker og bittelitt vann. Tilsett litt vanilje, fersk er best men essens fungerer fin-fint. Når sirupen har riktig konsistens heller du den over revet epler tilsatt litt kanel.
Legg eplene og sirupen så over på filoarkene og pakker de sammen på toppen. Disse steker man i ovnen og serveres med is til :nam:


#28

Mei sa for siden:

Åh-hå-hå! Eplepakker hørtes fantastisk ut :hjerter:. Er de veldig vanskelige å lykkes med for en som ikke har holdt på med filodeig før, eller burde det gå bra? Det skal bli ganske vått det man legger på arket?


#29

Millis sa for siden:

Det som er viktig er å arbeide litt raskt, så alle ingredienser bør være ferdige og klare til å danderes når du tar filoen ut av pakka.
Legg deigen på ett fuktig håndkle, dersom du har flere ark med deig fremme, legg de mellom 2 fuktige håndklær. Det er ganske krise om de blir tørre.

Gjør du det skal det nok gå så bra så :D


#30

Shamu sa for siden:

Disse hørtes knallgode ut!
Hvor mange blir det ca? Vurderer dobbelt oppskrift siden jeg har mange epler som skal brukes. :jupp:

Genial tråd, og Mim er Dronning av linker! :knegg:


#31

Kahlan sa for siden:

Eplechutney skal jeg prøve meg på i dag, spent på hvordan det blir.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.