Hva serverte dere? Vi tenkte å ha koldtbord, men i dag da jeg går i posten ligger det en pokkers uforutsett regning på 2000,- kroner (nei ikke NRK, men den lå fader der også), så da blir det litt mer lavbudsjetts enn vi hadde tenkt. :sur:
Gryterett er det jo mange som har, men jeg er litt skeptisk. I tillegg er mamma og tante vegetarianere, så de må jo i så fall ha noe utenom. :tenke tenke:
Vi skal ha gryterett. Lager to forskjellige. En med oksekjøtt, og en med kylling da vi har noen i familien som ikke spiser annet kjøtt enn det. Så har vi ris til. Vi fikk også en uforutsett regning, så det ble mye mer lavbudsjett enn planlagt. Men vi er jo flere enn dere da. Faktisk 13 personer flere enn i bryllupet. :knegg:
Jeg regnet på hvor mange vi blir nå, og det er faktisk 17 stk! 13 voksne, 2 barn og 2 babyer. Babyene spiser jo ikke da, så 15 stykker som skal ha mat. Vurderer å avlyse hele driten pga dårlig plass og råd, men det er jo litt kjipt det og. Hva slags gryterett serverer dere? Lager du fra bunnen av? :trenger oppskrifter:
Vi serverte Rondane-gryte i dåpen til yngstemann, men brukte karbonadedeig i stedet for viltkjøtt. Jeg bakte loff og laget en lekker salat til å ha ved siden av. Serverte med ris og tyttebærsyltetøy. Det ble stor suksess. Men det er jo ikke et alternativ hvis man har vegetarianene til bords.
Med loff og salat blir det jo et ganske godt måltid som de fleste liker ja. Spesielt om man baker brødet selv, og det koster jo ikke noe. :vurdere:
Det er bare 2 av dem som er vegetarianere, så jeg kan jo finne på noe annet til dem.
Å lage snitter selv går jo også ganske greit og koster ikke skjorta.
Masse karbonadesmørbrød og du trenger ikke lage så mye.
Da er det jo også litt lettere med tanke på vegetarianere.
I tillegg til gryteretten kan du lage eggerøre og kjøpe litt laks? Samt en boks reker/majones/sitron? Da har du litt av hvert til alle, og alt passer til loff og salat.
Hmm jeg heller litt mer mot snitter nå altså. Egg og brød er jo billig, og karbonader får man jo kjøpt ganske billig i store kvanta. Kan lage selv også, om jeg gidder. :lat:
Reker fra Coop er jo billig (og smaker faktisk helt greit), roastbiff får man jo ofte på tilbud, og kokt skinke er jo billig. Jeg tror jeg går for det altså! Da slipper jeg å lage noe ekstra til vegetarianerne, og barna er jo også glad i brød med godt pålegg.
Kaker da? Jeg tenkte jo å ta helt av på kakefronten (ingen bombe at jeg elsker å bake), men nå må jeg tenke litt billig. Kan jo lage en stor eplekake og en stor sjokoladekake, og ha iskrem til.
Lage koldtbord selv er jo en mulighet som ikke trenger koste skjorta.
:hvisker: jeg har tilgang til storcashkort og kan sikkert klare å ta deg med dit så du får handle hvis du vil.
Jeg var på Storcash i går faktisk (var med mannen til Lee) og handlet litt sjokolade. :flau:
Men er det så mye billigere der? Må jo legge på moms selv og sånt. Jeg så knapt på prisene, så jeg vet jo ikke.
Forresten, hadde dere blitt sure om dere var bedt i dåp og vertene spurte om dere kunne ta med en liten rett? For det hadde jo vært litt spennende om alle tok med seg noe (trenger jo ikke være noe dyrt og flott) og alt ble satt på bordet? Det er jo bare nær familie og noen venner som kommer, tror ikke de blir fornærmet for noe sånt, men er det litt teit? Jeg står jo uansett for drikke, brød, smør og mye annet.
Ja det kunne jeg gjort! Men jeg tror jeg går for snitter, og har litt god spekeskinke og sånt i tillegg. Kan jo bare lage et rimelig koldtbord, egentlig, så alle kan forsyne seg selv.
Okei, jeg har ikke peiling på sånt. :knegg: Men da gjør jeg ikke det.
Hadde jeg hatt dårlig råd, hadde jeg ikke hatt noen skrupler med å arrangere spleiselag. Og jeg hadde heller ikke blitt det minste fornærmet hadde jeg blitt bedt til et slikt lag heller. Jeg ville heller ha bidratt litt selv enn at vertsskapet skulle ha fått økonomiske problemer.
Storcash er en del billigere om man kjøper store kvanta. Vi kjøpte mye der til bryllupet. Fek hotellskinke er fine skinkeskiver, og så har de fryste reker, billige egg, Majones i gigantpakkninger til 25kr. Roastbiff og sånt har de og.
Det blir garantert billigere enn å kjøpe til normalpris i butikk. Men dyrere enn tilbud. Og så har de papirduker, servietter, serverinsbrett osv.
Eventuelt så kan dere lage lapskaus? Kansje litt kjedelig, men billig og godt. Ferdige oppskjerte grønnsaker og kjøtt.
Jeg hadde ikke invitert på spleiselag i dåp. Vet ikke helt hvorfor, men det føles feil. Når det ikke er flere enn 15 gjester så trenger det jo ikke bli så dyrt uansett? Du må jo ikke ha en stor middag.
I dåpen til nest yngste, laget mannen to varmretter, en pastarett med fløte, hvitløk, løk og bogskinke, og en pastarett med laks og gorgonzolaost i. Veldig enkle retter begge to, men veldig gode! Attåt var det fuccatiabrød og salat.
Hva med smørbrødkake? Hvis du likevel tenker på snitter mener jeg... Gjør seg flott på et bord også! Billig hvis du fyller med tunfisksalat og reker (evnt. crabsticks) og pynter med reker og persille. En klassiker vi serverer eller tar med 17.mai, bursdagslag etc. Hadde det til og med på koldtbordet i bryllupet vårt!
Vi lagde gryte selv, det ble billig og godt. Vi fikk mye skryt for maten også. Skal vel helst ikke si høyt på FP at man bruker Toro, men det gjorde vi altså. ;)
Vi hadde 44 gjester, hvorav 30 voksne, her er "oppskriften":
Kjøtt (kjøpte i Sverige) 5,5 kg á SEK 69,-/kg = 302,- (norske)
Toro Stroganoffposer 13 stk á 23,- = 299,-
4 L helmelk á kr 11,50 = 46,-
1 L kremfløte á kr 26 (?)
Loff 4 stk á kr 28 = 112,-
Jasminris, 4 kg = 29,-
Blandet Salat etter ønske ca 100,- (Vi brukte isbergsalat, ananas, paprika, agurk) + dressing
Alt i alt ble dette ca kr 915,- altså litt over kr 20 pr person, og billigere blir det vel ikke. :vetikke:
Vi måtte holde oss på lavbudsjett, men ville ikke utelukke noen for det. DEssuten kostet jo lokalet, brus, kaffe og ingredienser til kaker også litt, men alt i alt ble det veldig billig. (Det lokale cateringselskapet skulle ha kr 195,- pr person for Stroganoff gryte med tilbehør, det ville blitt kr 8580,- det!)
Evnt kan dere lage en god suppe ved siden av? Jeg har oppskrift på nyydelig kremet kyllingsuppe med grønnsaker..kan også lages vegetar.
Jeg synes godt du kan spørre et par i familien om de har lyst til å bake en kake. Noen av våre venner bakte til bryllupet vårt, tenkte ikke på at det var noe feil.
Det er ikke gøy når penger skal ødelegge for feiringen. Men det er jo ikke først og fremst for middagen og kakene folk kommer til dåpen.
Vi hadde bankebiff (kjøtt i mørke) i den ene dåpen, lapskaus i dåp nr. to og snitter i dåp nr. tre.
Synes ikke det er noe feil i å spørre om noen kunne tenke seg å hjelpe litt til. -Ikke nødvendigvis fordi en vil spare på det, men rett og slett fordi en har mye gjøre med småfolk i huset. Vi fikk hjelp av både søsken, foreldrene mine og svigerforeldrene mine m. mat, venninna mi hjalp til med bordpynting, og både den ene og den andre tok med seg kaker, i tillegg til kakene jeg bakte selv. Jeg har spurt litt i god tid om noen vil ta med seg litt eller hjelpe med noe, og tror ikke noen har blitt fornermet av det. Selv er jeg raskt ute med å tilby kakebaking, siden kokekunstevnene og bordpyntegenene ikke er delt ut til meg.
Lykke til med dåpen. Jeg er sikker på at dere får en fin feiring.
Her laget vi koldtbordet selv. Svigermor, stemor, Bestemor og en tante og jeg laget maten, noe hver og kakene ble fordelt på samme måte. Vi hadde dåp i januar og hadde veldig knapt med penger, så vi sleit nok med å få kjøpt inn drikke egentlig.
Oj smørbrødkake er ikke dumt nei. Det skal jeg jammen lage! Har aldri laget det før, så det må jeg prøve. Aspic-kabaret tenkte jeg også på, jeg liker ikke det men de fleste synes det er godt. Tror jeg går for dette og snitter altså. Så kan kanskje Ms.Lee få mannen sin til å bidra med litt skinke eller noe siden jeg baker kake til hennes dåp? :blafre:
Hva med smörgåstårta? Som svensk føler jeg (:knegg:)at jeg må slå et slag for den mest populære serveringsretten på dop, jevne bursdager, eksamer etc.
Det er enkelt å lage, og trenger ikke bli dyr hvis du får tak i f.eks. billige reker.
Jeg og mannen min er veggiser men lager gjerne vegetarisk smörgåstårta.
Jeg har enda ikke møtt noen som ikke likt sörgåstårta.
Smørbrødkake (smörgåstårta siden jeg bor i Sverige) er veldig vanlig her.Vi hadde det som en del av koldtbordet. Lagd med majones,egg,reker, salat,skinke og leverpostei. Mest populær sammen med hjemmelagd gryte.
Vi hadde koldtbord i LilleVenn sin dåp. Enkelt og greit. Vi kjøpte fra et eller annet lite bakeri ikke langt fra Maxi. Det var bra, og heller ikke så dyrt synes jeg å erindre. Det går jo også veldig greit å lage til koldtbord selv, det blir nok en god del billigere.
Ellers synes jeg at gryterett er en god idé. Greit å lage, rimelig og noe de fleste liker :)
Ja, jeg tenkte å lage det selv, synes det er morsomt å lage til sånt. :) Ser bare for meg at det blir litt lite plass til alle kjølevarene ... :undrer: Jaja det går nok bra.
Det høres kjempeflott ut. Trenger heller ikke å bli så dyrt med et lite koldtbord. Når vi lager koldtbord har vi gjerne en hel kalkun på fat (pyntet med de hvite mansjettene som følger med pakken) og pynter fatet med salatblader og f.eks tomat (eller hva man måtte ønske). Vi skjærer på forhånd opp bryststykkene og setter dem pent på plass igjen. Rimelig mat som metter mange og så ser det bra ut og ruver godt på bordet. Hjemmelaget eggesalat, italiensk salat og potetsalat er også rimelige og gode salater som passer til koldtbordet. Sammen med reker, karbonader, laks, eggerøre og brød har du et brukbart koldtbord, uten at det koster så alt for mye. Men brød og pålegg, med smørbrødkake i sentrum høres også kjempeflott ut.