Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Epilator vs voks (Hva er vondest?)

#1

DM sa for siden:

Jeg så en epilator på butikken i dag, og så tenkte jeg: Hvor mye vondere enn voks kan dette være da egentlig? (For alle sier den er sååå vond.)

Er den egentlig noe særlig vondere? (Det er så styrete med den klisne voksen, jeg har lyst på noe enklere. :nemlig: )


#2

Interference sa for siden:

Det er litt vondere de første gangene du bruker den, men etter noen epileringer så er det på linje med voksing. Jeg kjenner mindre og mindre for hver gang jeg epilerer med mindre jeg lar pelsen gro for lang da.


#3

DM sa for siden:

Bare litt? :hyper:


#4

DM sa for siden:

Det er litt dumt at man ikke kan få prøve dem før man kjøper, men det ville vært litt dumt å brette opp leggen og teste i butikken også. :fnise: :ser det for meg:


#5

Katinka sa for siden:

Jeg har en epilator liggende på baderomshylla. Der samler den støv. Ikke hår. Brukt én gang. Det får da være måte på selvpåført smerte.

høveldame


#6

Interference sa for siden:

Jeg synes det ja.
Synes ikke det er veldig vondt, men alle er forskjellige.
Men hvis du er vant til å vokse så vil jeg ikke tro du vil få veldig vondt.


#7

Veronal sa for siden:

Voksing er raskere overstått ifht. epilator ettersom epilator tar mindre områder av gangen. Hvis du takler litt småvondt over lengre periode så går det greit. Jeg har en Philipssak med iselement (skal avkjøle og dempe "smerten") - denne har også et barbermaskinhode hvis man skulle pingle ut. Jeg har aldri hatt bruk for iselementet, men jeg har begrenset hårvekst i tillegg til at hårene er tynne. Jeg bruker epilator på beina, bikinilinjen og under armene.


#8

løve70 sa for siden:

Jeg synes ikke at å bruke epilator gjør noe særlig vondt. Det kjipe er at det tar lang tid og må gjøres ofte :(


#9

banana sa for siden:

Det er ikke så ille, synes jeg. Jeg har epilert i perioder, nå lar jeg noen vokse meg i salong. Tåler du voksing så tåler du epilering. Huden blir nokså fort litt bedøvet, det er i allefall min erfaring, så det er det første minuttet det gjør vondest. Utsiden av leggen nederst er det vondeste stedet. Resten er barnemat.


#10

Nenne sa for siden:

Epilator er seigpining. :skremt:


#11

Miss Norway sa for siden:

Enig med Nenne.

Man kan ikke sammenligne seg med andre; tettheten av hår varierer fra person til person, og noen har kraftige hårrøtter (som gjør vondere å nappe ut) enn andre med slankere hår og mindre røtter. Det sier seg selv at å vokse/nappe hår er mer smertefullt pr. cm når man har mange tette hår med tykke rotplugger.

Min erfaring er at det er litt mindre vondt pr cm å epilere, men det tar mye lengre tid. Hvis man er flink å epilere en-to ganger i uken så gjør vedlikeholdsepileringen lite vondt, men da må man huske det. Min erfaring er at man er så lettet når man er ferdig at man ikke orker tanken på nye runder før det er for sent.


#12

DM sa for siden:

Varer det ikke like lenge som voksing en gang? :eek:


#13

Veronal sa for siden:

Selvfølgelig varer det like lenge som voksing.


#14

DM sa for siden:

Åh. Takk. :lettet:


#15

Kaija sa for siden:

Epilator er vondt med en gang, men en blir litt nummen etter hvert, og da er det ikke så ille. Det tar lang tid, men på meg tok den i hvert fall mere av hårene enn det en voksing gjør. Mine hår vil nemlig ikke vokses ut, og vondt gjør det uansett. Som Allium fikk jeg inngrodde hår etter epilatorbruk, så for min del ble det fort slutt på selvpiningen. Sverger til høvel, eller på vinterstid ganske skjeggete legger.


#16

Kahlan sa for siden:

:nemlig: - du hører på lyden at det der er sinnsykt vondt.


#17

dharma sa for siden:

Jeg gjør det bare på leggene og så lenge jeg gjør det jevnlig så er det ikke vondt. Er det lenge siden og lange hår, så kjennes det ja, men fullt overkommelig. Jeg har mørk og kraftig hårvekst.
Jeg plages også med inngrodde hår, det var derfor jeg sluttet på bikinilinjen.
Dere som vokser, plages dere med inngrodde hår?


#18

banana sa for siden:

Ja, jeg merker ikke forskjell på mengden inngrodde hår.

Men mine blir ikke sånn ordentlig inngrodde med betennelse og sånt, de bare ligger som mørke streker rett under det ytterste, gjennomsiktige laget på huden. Til gjengjeld får jeg så mange av disse (enten jeg vokser eller epilerer) at det nesten er uholdbart å drive med denne typen hårfjerning for meg.


#19

Filifjonka sa for siden:

Hvis man ikke har prøvd voksing før, er det er godt tips å sjekke på et lite område om man tåler voksen. :skremt: Jeg fikk vokset leggene i hudpleiesalong for noen år siden, og gikk rundt hele sommeren med heldekkende allergisk utslett og sår på leggene. Ikke så veldig lekkert, og ikke så veldig behagelig heller. Aldri mer voks på meg!

Epilering har jeg ikke prøvd, men jeg har ikke så voldsom hårvekst (relativt tynne og lyse hår), så jeg nøyer meg med høvel.


#20

dharma sa for siden:

Godt å høre, kanskje jeg skal tørre å prøve voks en gang.
Mine blir heller ikke betente på leggene, men i bikinilinjen så gjør de det.

Maximilla, det hørtes ikke godt ut nei. Testing er sikker lurt ja.


#21

Elise sa for siden:

Jeg syns epilering gikk greit etter å ha vokset jevnt en god stund (1,5 år), men da merket jeg nesten ikke at hun dro ut hårene når jeg vokset i salong heller, da.

Så jeg syns det er vondere enn voksing, og tar lenger tid. Men om du er vant til voksing så er det ikke ekstremt vondt, liksom. Er du vant til å barbere og har store tjukke monsterhår så ville jeg først satset på voksing en periode. ;)


#22

banana sa for siden:

Men forsvant hårene virkelig for godt der?


#23

dharma sa for siden:

Må innrømme at det var dritvondt de første gangene, men det ble mer tålelig etterhvert.
Laser hadde vært drømmen ja. 4000 kun for bikinilinjen?


#24

dharma sa for siden:

Det skjønner jeg godt.


#25

Filifjonka sa for siden:

Jeg også. :)


#26

annemede sa for siden:

Men laser, tar de røde hår?



#28

era sa for siden:

voksinge er noe klin og jeg synes det er vondt, epilator ruler, men under armene der sier jeg takk for meg, bein og bikini linje ok, undersiden av eldlere deler og armuler blir barbert:deler:

det jeg hater er at det klør så inni gamperæva når det vokser ut.


#29

Divine sa for siden:

Jeg klarer virkelig ikke å utføre tortur på meg selv, så det overlater jeg til hudpleieren min. Hun river og jeg auer.

Jeg fatter rett og slett ikke at folk klarer å vokse/epilere selv. :tårer i øynene ved tanken:


#30

Mauser sa for siden:

Så, så. Den er helt sikker ikke så stor. :dakars:


#31

GinaK sa for siden:

Jeg har brukt epilator i 12 år og er helt avhengig. Viser meg ikke i bikini uten å bruke den gitt. E rlitt vondt og det er riktig at huden blir litt nummen så det er bare å stå på. Smerten blir man vant til og det varer så lenge før hårene vokser ut igjen så det er verdt all pining.


#32

DM sa for siden:

Takk for svar. :)

Et lite spørsmål til: Kan man liksom "dra den (epilatoren) fort over området" slik man gjør når man vokser? Eller må man dra den saaaakte over? Sånn gummistrikklugging er jo mye verre enn en rask røtsj med voksen liksom (nesten som å fjerne plaser sakte vs fort).


#33

tiddelibom sa for siden:

Da jeg prøvde epilator for første gang var det så vondt at jeg bannet og skreik. Nå merker jeg det knapt.


#34

Elise sa for siden:

DM, "hodet" på epilatoren går fort rundt, så hvert enkelt hår blir nappet relativt kjapt ut. Men greia er jo at den tar bare omtrent ett hår av gangen, ikke 5x15 cm på 2 sekunder, som voksing gjør. ;)


#35

Arran sa for siden:

Jeg får også mye mer inngrodde hår av epilator enn når jeg vokser. Det er også vondere. På leggene gjør det meg ingenting. Bikinilinja synes jeg er verre, og full brasiliansk med epilator anbefales ikke.


#36

Mani sa for siden:

Epilator er genialt! Gjør skikkelig vondt første gangen, men etter et par ganger kiler det bare litt, enkelt og greit er det også.


#37

-ea- sa for siden:

Epilator rykker jo bare i hårene, voks prøver jo å dra av deg huden i tillegg! :eek:


#38

Arran sa for siden:

Ja, er det ikke genialt? Hårfjerning og peeling i ett :knegg:


#39

Smash sa for siden:

Jeg syns epilatoren er mye vondere enn voksing, men voksing er det så mye klin med. Så, stort sett så tar jeg høvel'n på leggene.
Bikinilinja m.m. blir vokset hos en hudpleier, ble så lei av å bruke høvel'n. Det er verdt 235 kroner. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.