Kahlan sa for siden:
Spinnoff fra tråden om nedfrysing. Jeg ser for meg at det kan bli en del av min basilikum som jeg sådde i april, men har du gode oppskrifter hvor jeg kan bruke den?
Fant denne som jeg ikke har prøvd enda, men ser spennende ut
Ingredienser:
1 kurv jordbær, bruk gjerne utenlandske de norske er best naturell :-)
2lime
Melis
Seterrømme
Basilikum frisk
Framgangsmåte:
Rens og del jordbærene (for at saften skal blande seg med marinaden)
Press en lime og bland i melis til du synes at den er passe søt/sur.
Hakk basilikumen opp i fine strimler, velg selv og prøv deg frem hvor mye basilikum du vil ha.
Bland jordbær, lime med melis og basilikum godt i en skål og la stå litt for at smakene skal blande seg.
Rasp lime skall på en tallerk, press limen
Ta seterrømme limesaft, lime skall og melis (igjen nok til at du syns det er søtt nok, smak deg frem) i en bolle og pisk, seterrømme oppfører seg litt som fløte, den blir luftig når den piskes.
Server i skål en klatt med lime rømmen og ha jordbærene på toppen. Fungerer også utrolig godt sammen med en mørk sjokoladekake.