Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiller du bridge?

Spiller du bridge?

  • Ja, i klubb og andre sammenhenger
    2 stemmer
  • Ja, men mest med familie og venner
    1 stemmer
  • Ja, jeg kan reglene med spiller sjelden
    11 stemmer
  • Nei, men jeg kunne tenke meg å lære meg det
    19 stemmer
  • Nei, jeg foretrekker andre (mindre krevende) kortspill
    25 stemmer
  • Jeg spiller ikke kort
    16 stemmer
#1

Koma sa for siden:

Det lurer jeg på ...


#2

Skremmern sa for siden:

Bridge-hva-for-noe?


#3

Maz sa for siden:

Jeg har vokst opp med bridgespillende foreldre og har derfor aversjon mot bridge.

Jeg elsker kortspill men nekter å krysse av for "mindre krevende" Fysj.


#4

Pingis sa for siden:

Halve slekta spiller, men jeg har sluppet unna galskapen. Er ikke glad i kortspill.


#5

Left sa for siden:

Har for mange år siden gått et kurs, så kan reglene sånn bob bob, men fikk ikke spilt så mye like etter at jeg lærte det, at jeg kunne nok behøvd en oppfriskning, men liker spillet :)


#6

Lucifer sa for siden:

Kan ikke spillet og det ser ikke fristende ut å lære heller. Kort er noe jeg sjelden spiller.


#7

Anne C sa for siden:

Jeg vet egentlig ikke hva det er.....:o


#8

Maverick sa for siden:

Jeg tok faktisk bridge/sjakk som valgfag på folkehøyskolen. :knegg: Ergo kan jeg reglene, men spiller det helst ikke.


#9

Nenne sa for siden:

Jeg har spilt i klubb tidligere, men etter at jeg fikk barn og flyttet har jeg hverken makker eller tid. Når jeg får mer tid for meg selv, vil jeg definitivt gå på makkerjakt. Bridge er jo bare SÅ moro! :)


#10

Lotte sa for siden:

Jeg kan reglene men spiller ikke noe særlig.Det er jo gøy å spille, men jeg kjenner ikke mange som kan bridge. Bortsett fra bestefar og svigerfar.;)


#11

Koma sa for siden:

Antok at noen kom til å reagere på den, men det er jo egentlig sant. Jeg vet ihvertfall ikke om noen spill som er mer krevende ? Jeg vet jo at det folk som teller kortene i blackjack o.l. og det er jo klart mentalt krevende, men vil man gjøre det skarpt i bridge så gjør man jo det samme der, bare at man må memorere både farge og verdi på alle kort som spilles.


#12

Maxine sa for siden:

Jeg spiller vri åtter, idiot og gris. Med ungene. That's it. Og jeg godtar at de kalles mindre krevende jeg altså :blond:


#13

Labolina sa for siden:

Nei.. Har aldri prøvd å spille det heller.


#14

Lilith sa for siden:

Kan ikke bridge nei. Mange år siden jeg har spilt kort, men jeg synes jo det er moro da. For tiden spiller vi heller andre kortspill, som Munchkins o.l.


#15

him sa for siden:

Dette gjelder jo mange andre kortspill også. Man vil utvilsomt gjøre det bedre i amerikaner hvis man memorerer farge og verdi på kortene som spilles. Til og med i idiot vil det være en fordel å vite om alle essene er gått, og åttene i vri-åtter.

Når du sier at du ikke vet om noen spill som er mer krevende, mener du at bridge er vanskeligere enn feks sjakk? (Når du sa krevende så tenkte jeg at du mente at bridge var et spill som det var krevende å bli flink i pga vanskelighetsgraden).


#16

Koma sa for siden:

Selvsagt gjelder det alle kortspill, men dersom man ikke har helt spesielle evner, så tviler jeg på at de fleste gidder å bruke så mye kapasitet på dette i kosespilling.
Jeg kjente en som telte kort på casino, og han var helt utslått og mentalt utladet i mange dager etter noen timer spill.

Jeg vet ikke om verdens beste bridgespillere memorerer absolutt alle kort og beregner sannsynligheter utfra hvilke kort som har gått, og hva de andre spillerne har spilt, kastet og meldt. Jeg har ikke kapasitet til dette ihvertfall. Jeg prøver å telle alle fargene, og har kontroll på utkast, invitter, spilte toppkort, avkast på renonser og meldingsforløp og gjør samlete vurderinger utfra dette, men total kontroll kan jeg ikke si jeg har. Kanskje derfor jeg neppe blir noen verdensmester:o


#17

him sa for siden:

Nei, selvfølgelig ikke. Jeg sitter ikke å husker kortene etterhvert som de spilles. Men hvis jeg for eksempel hadde spilt poker om penger, så hadde jeg absolutt prøvd å huske kortene. Hvorfor er bridge mer krevende enn poker?

PS! Jeg la til et spørsmål i forrige innlegg, det kom etterpå så det er ikke sikkert du har sett det. Fint om du kan svare på det.


#18

Veronal sa for siden:

Nei, jeg kan absolutt ingenting om bridge annet enn at jeg sporadisk har sett kryptiske meldinger i diverse aviser og at faren til min venninne hadde bridgeblader på gjestetoalettet. Det nærmeste jeg kommer bridge utenom det er at jeg datet en fyr som spilte bridge.


#19

mkj sa for siden:

Du kan spørre hvilken kortspiller du vil. Bridge er det mest krevende kortspillet. Sjakk kan jeg ikke, men antar at det også er veldig krevende, selv om det nok er andre talenter der på et vis (Simen Agdestein, stormester i sjakk og middels i bridge f.eks.) Når det er sagt så kjenner jeg mennesker som er utrolig dyktige både i bridge, poker, sjakk og backgammon.

Å sammenligne bridge med amerikaner blir litt som å sammenligne formel 1 med gocart synes jeg. Er du den flinkeste sjåføren vil du vinne, men det er mye mer krevende med bridge enn amerikaner hvis man skal spille det på et høyt nivå.

Når det er sagt så kan man ha det hyggelig med bridge også på et avslappet hobbynivå. Jeg spiller i klubb og diverse men på et middels (minus) nivå for å ha det gøy.


#20

mkj sa for siden:

det er forresten fint å spille bridge på nettet, hvis noen har lyst så send meg gjerne en PM


#21

Libra sa for siden:

Kan ikke reglene, vet egentlig ikke hva det går ut på og har egentlig ikke noe lyst til å finne det ut heller. Bridge høres svært lite fristende ut. Jeg foretrekker UNO eller Idiot.


#22

Hasselnøtt sa for siden:

Litt motvillig måtte jeg også krysse av for "mindre krevende kortspil". Jeg spiller poker.


#23

mkj sa for siden:

Bevares poker er da også krevende. De beste vinner i lengden og det er bevis nok på at det krever 'skills'

Men verdens beste pokerspiller - hvem det nå enn er kan utmerket godt komme sist i en turnering, mot middels spillere. Det kan ALDRI skje i bridge. Elementet flaks er nesten ikke til stede i bridge.


#24

him sa for siden:

Ja, men jeg skjønner ikke helt hva som gjør bridge mer krevende enn andre kortspill, og det er det jeg lurer på. Jeg har spilt noe sjakk, og det som jeg synes er gøy med sjakk (i forhold til andre spill jeg har spilt) er jo at begge spillerne har like forutsetninger, det er lite "hell og lykke" i sjakk. Men jeg synes ikke sjakk i seg selv er mer krevende enn ludo, det er bare det at man taper oftere hvis man ikke trener. Reglene er ikke spesielt vanskelige.

#25

Koma sa for siden:

Men da vil du helt sikkert like bridge. Det sies at 70% av bridgespillet avgjøres i meldingsforløpet og 30% i selve spillingen. Som mkj sier er det helt innlysende at 99% bingofaktor i meldingsforløpet i amerikaner gjør at det blir helt vanvittig å sammenligne de to spillene, selv om selve spillingen i hovedtrekk er lik (bortsett fra at man kan spille uten trumf i bridge, og at man har blindemann). Likeheten er vel omtrent at høyeste kort vinner.

Meldingssystemene i bridge er alt fra relativt enkle standardregler til ett sinnerikt system med falske meldinger. Man velger selv, det viktigste er at du og makker er enige om hva en melding betyr slik at makker forstår informasjonen som gis. Derfor er det utfordrende og krevende, man skal samtidig tolke motstandernes meldinger. Det finnes forskjellige spillformer i bridge, men uansett er det ett taktikkspill. Det koker ned til at du må kalkulere om det er lønnsomt å la motstanderne få en melding, (og at de kanskje ikke klarer den) eller om det kan være mer poenggivende å overby dem og heller ta straffen.

Når du spiller må du ta med deg all informasjonen fra meldingsforløpet for å prøve å plassere kortene hos motstander og/eller makker. Derfor må man følge nøye med på hvert kort som spilles og vurdere informasjonen løpende. Man må tenke langsiktig og ha en strategi hele veien både som spillefører og i motspill. (Ikke fullt så langsiktig som i sjakk, da det tross alt bare er 13 stikk ;)


#26

Beckett sa for siden:

Jeg spiller ikke bridge, og kunne vel tenke meg å lære det. Men foreløpig er jeg godt fornøyd med Canasta, Phase 10 og Uno. :knegg:


#27

Millen sa for siden:

Jeg har aldri likt å spille kort, så svaret gir seg vel selv.


#28

maggypop sa for siden:

Jeg har spilt noe som heter Spades, og kanskje kan minne litt om bridge.


#29

him sa for siden:

Takk for forklaringen, jeg skjønner at det er meldingssystemet som skiller. Tror UNO må være verdens beste barnspill. Det er så mange særkort at det er full action hele tiden. Eldste her har vært glad i å spille UNO, jeg har ikke spilt det før hun begynte.

#30

Beckett sa for siden:

Ta deg noen drinker, og spill UNO med maken - da blir det gøy. :nemlig:

#31

mkj sa for siden:

[quote=maggypop;1093598]Jeg har spilt noe som heter Spades, og kanskje kan minne litt om bridge.


#32

Maverick sa for siden:

Jeg :mumle:t også litt over at poker liksom er "mindre krevende". :knegg: Det dreier seg jo om krevende på forskjellige måter. På samme måte som med bridge kommer man ikke så himla langt hvis man bare kan reglene.



#34

nolo sa for siden:

Jeg kan ikke Bridge, men har lyst til å lære, for jeg elsker allslags spill. Min far påstår det er en del av allmenndannelsen, på linje med å kunne sjakk.:)


#35

Martis sa for siden:

Du er den første jeg har sett som kan dette spillet, jeg elsker det, spesielt 4 manns med 2 par. :hjerter:

Jeg kan godt tenke meg å lære bridge en dag, men foreløpig koser jeg meg med mindre krvende kortspill. :snurt:


#36

Martis sa for siden:

Og Mim også! Nå står ikke verden til påske. Jeg trodde dette spillet var det islandsk fenonem for jeg har aldri truffet noen i Norge som kan (før jeg har lært den opp :kry: ).


#37

Bluen sa for siden:

Jeg svarte at jeg kan reglene, men spiller sjelden. Vi pleide å spille en del med min svoger og svigerinne i helger og ferier, men det har blitt slutt på det etter at de ble skilt. :(

Jeg elsker kortspill - særlig bridge og amerikaner. Dessverre er jeg en oppsiktsvekkende dårlig taper. :o

Til nå i ferien har det kun blitt barnevennlig Uno-spilling. Jeg hater det. Ingen vin og intet kortspill - dette er ingen ordentlig sommer, altså! :mumle:


#38

Beckett sa for siden:

Å ja, det er gøy, det!

#39

Tåtti sa for siden:

Jeg kunne reglene, men de har nok gått i glemmeboken. Vi hadde jevnlig bridgeturnering i familien vår i gamle dager (da alle unga bodde hjemme). Kan ikke huske at jeg har spilt etter at jeg ble voksen.
Vi spilte generelt mye kort, så jeg kan også canasta. :stolt:


#40

Nenne sa for siden:

Jeg spilte mye Canasta før, men etter at jeg lærte Bridge er andre kortspill blitt mindre spennende.

Bridge er komplisert, men utrolig moro.


#41

Manga sa for siden:

Jeg kan ikke reglene, men det hadde vært moro og lært. Jeg elsker kortspill. Dessverre er det ingen som vil spille med meg.


#42

mkj sa for siden:

Det er årets bridgefestival på lillehammer nå, og i den forbindelse har de utdannet 81 nye bridgelærere over hele landet, så det kan bli en del kurs utover. Alle dere som har lyst: ta med en venn og begynn på et kurs, det kommer dere aldritil å angre på!


#43

Mandarin sa for siden:

Vil kanskje lære reglene.
Er i familie med bridgespillende folk som er på OL-nivå. Men tror kanskje amerikaner, poker, bondebrigde, casino og idioten er mer i min bane.


#44

mkj sa for siden:

man behøver slettes ikke å være på OL-nivå for å ha det gøy med bridge. Har man lyst har man lov.


#45

kalufs sa for siden:

Jeg kan ikke reglene, men kan gjerne tenke meg å lære dem! Elsker kortspill og har jo jobbt som dealer i mange år!


#46

Elise sa for siden:

Før jeg leste tråden krysset jeg av på at jeg kunne tenke meg å lære det. Nå vet jeg ikke lenger... ;)

Spiller mye Rummy i min familie. Det synes jeg er ålreit.


#47

Susse sa for siden:

Nei, og har heller ingen planer om å lære meg det. Er ikke glad i kortspill, men gutta mine elsker "idiot" og "vri åtter" så jeg må spille litt med dem innimellom.


#48

Gulla sa for siden:

Jeg kan reglene, og spilte mye for noen år siden. Absolutt favorittkortspillet mitt. Hmm, tror jeg må fiske etter makker jeg også.


#49

placenta sa for siden:

Morfar var en ihugga bridge-fantast, så jeg har alltid sett på bridge som en "gammelmanns-idrett"... :)

fordomsfull


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.