Jeg vet det er en milliard kaketråder fra før, men en til kan vel neppe skade. Jeg har bursdag snart, og skal bake kake til feiringa. Skal som vanlig lage bløtkake med masse jordbær (fordel med sommerbursdag), men har lyst til å lage ei kake til. Hva da, tro? Kom igjen, kakedamer og -menn!
Pavlova med masse god frukt på! Jeg lagde med vaniljekrem, fersk ananas og druer til dåpen. Den fikk bein å gå på, ja...
Bunnen var enklere enn jeg hadde trodd.
Fire eggehviter
200 g sukker
0,5 ts eddik
1,5 ss maizena
Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive før du har i sukkeret. Pisk til det blir skikkelig stivt og tykt (ca tyve minutter). Tilsett eddikk og maizenna mens du rører. Settes inn i ovnen som er forvarmet til 180. Når du setter inn marengsen, så skrur du ovnen ned til 150, og lar den stå 1,5 timer. Så skrur du av ovnen, og setter døren på gløtt, og lar den stå der til dagen etter. Da er det bare å slenge på kremen (piano vaniljekrem+pisket kremfløte), og ønsket frukt.
Budapestkake:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll med vaniljesmak( uten koking )
100 g hasselnøtter
Fyll:
8 ss aprikossyltetøy (jeg droppet dette)
3 dl kremfløte
2 ss melis
2 bokser med mandariner
pynt: 25 g hasselnøtter, melisdryss
Pisk eggehvitene stive, pisk inn sukker litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret og malte hasselnøtter.
Fordel halvparten av marengsdeilgen i rundt form 26 cm med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter ELLER:
hvis du har et slikt verdens beste fat kan du steke i langpanne og dele kaken på midten, så slipper du å bake den i to omganger til den runde formen.
Hvis ikke: Gjenta med resten av deigen, men dryss grovt hakket hasselnøtter over denne kaken. Jeg brukte langpanne og hadde hakkede hasselnøtter over hele kaken.
Pisk kremen, legg bunn, krem, mandarinbåter, lagvis i to lag, avslutt med kake. Sikt melis over til pynt.
Jeg har som sagt brukt langpannen og da virket denne oppskriften superenkel. Det er jo litt mer jobb å steke i to omganger, med to springformer. Jeg droppet aprikossyltetøyet, men vil du ha det med har du det bare før kremen.
Jeg har hatt mye suksess med en helt enkel sukkerbrød/sjokoladekake:
Et vanlig sukkerbrød deles i to eller tre (avhengig av hvor mye det faller sammen under steking :knegg: ), dynkes med appelsinjuice/ananasjuice/melk/cointreu eller hva som helst du liker, fylles med vaniljekrem eller romkrem, og dekkes med et tynt lag mørk sjokoladeglasur (av den typen som blir helt stiv og hard).
Kjapt og enkelt, og appellerer til de fleste - spesielt dem som ikke liker bløtkake og andre kremkaker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.