Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Visumproblemer! HJELP! (Haster)

#1

Salt sa for siden:

Min mann har inne en søknad om oppholdstillatelse i Russland, ergo sitter russiske myndigheter på passet hans. De hadde lovet at det skulle være ferdig i dag, siden han skal reise til Polen i kveld. Det er det selvfølgelig ikke, og han får ikke passet sitt tilbake.

Den norske ambassaden mente at de ikke kunne hjelpe fordi de "ikke har den typen kontakt med de russiske myndighetene", noe jeg synes høres MEGET rart ut. Trodde det var jobben dems, liksom...

De kunne utstede et nødpass, men det hjelper ikke så lenge han ikke får visum, for uten visum kommer han ikke ut av landet. Ambassaden mente at kopien han har av visumet ikke var godt nok.

What to do? Noen som har noen geniale forslag? Bryllupet i Polen står i morgen tidlig, ergo han MÅ få reist i dag...


#2

Salt sa for siden:

Og det var ingenting som kunne bli gjort.. :leppe:

Ergo, jeg er alene i Polen..


#3

Propella sa for siden:

Så kjedelig. :trøste: Håper at du likevel får det koselig i bryllupet.


#4

Kneazle sa for siden:

Utrolig kjipt. Du får slå ut håret og prøve å kose deg likevel! :klem:


#5

Muskat sa for siden:

Å nei så kjipt! Håper du får en hyggelig helg likevel! :klemme:


#6

Salt sa for siden:

Takk takk, alle sammen... Nå har jeg ordnet hår og sminke, og blir snart hentet av bruden. Blir nok koselig dette her! :ja:


#7

liefje sa for siden:

Saann til en evt. neste gang: Det er mulig - og veldig praktisk - aa ha to pass dersom man maa levere fra seg passet sin naa og da ifm. visumsöknader. Mannen min reiser mye og har to pass nettopp pga. slike situasjoner. Hjelper jo ikke naa da, men jeg haaper du faar det fint selv uten han naa.


#8

Manga sa for siden:

Uff, så kjedelig. Håper du koser deg allikevel.


#9

Muad'Dib sa for siden:

Er dette til hvis man har dobbel statsborgerskap ? Trodde det ikke var lov å ha to pass/nasjonaliteter mere, i.o.m. det da blir bråk om hvilket land er ansvarlig hvis man trenger repatriering og bistand.


#10

kris sa for siden:

Jeg forstod liefje som at det er mulig å ha to identiske pass, altså med samme statsborgerskap.


#11

Salt sa for siden:

Ikke når man skal til Russland, visst. Han spurte nemlig om dette, men da hadde han hatt store problemer med å komme inn i Russland igjen, ettersom han allerede har et gyldig pass inne hos russiske myndigheter.

Han fikk i allefall endelig passet sitt tilbake i dag, og er på vei hit nå! :lykkelig:


#12

løve70 sa for siden:

Det skal være mulig ja. Det ene passet blir da merket med 'Duplikat. Vet om flere på jobb som har måttet gjøre dette.


#13

Blånn sa for siden:

Min far har også to pass. Han reiser mye og i forskjellige verdensdeler. I enkelte land kommer man ikke inn hvis man har stempel fra "feil" land. Dermed er det mest praktisk med to pass.

Så bra at mannen din kommer etter da!


#14

liefje sa for siden:

Jeg mente to identiske pass, ja, hvor det ene er et duplikat. Men dette maa jo planlegges tidligere, da, for man maa vel bruke samme pass hver gang man besök ett bestemt land for at det ikke skal bli totalt kaos, regner jeg med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.