Jeg kan melde om at marengs med lime er temmelig deilig. Her er oppskriften:
4 eggehviter
250 g sukker
Revet skall av ca. 1/2 lime
Saft av ca. 1/2 lime
Visp eggehvitene skikkelig stive og blanke med sukkeret. Bland inn revet limeskall og saft. Bruk to teskjeer og sett små topper på bakepapir, stek ved 100 grader ca. 1.5 time. (Steketiden avhenger av størrelsen, de skal være sprø utenpå og seige inni).
Jeg har også laget noen med knuste kirsebær, som ble artig lyslilla, men de smaker ikke så mye kirsebær. Limesmaken ble mer fremtredende, og veldig god sammen med det søte og seige.
Jeg og jentene skal lage pikekyss i morgen, men kjenner jeg de to små prinsessene riktig blir det vel mest konditorfarge og minst sitron/lime-saft. Men jeg noterer meg tipset. :)
Jeg knuste mine egne da jeg prøvde meg på Splenda-marengser for noen år siden. :mumle:
Eneste som funker med marengs er sukker. Blæh! Men man kan få kjøpt ferdige lavkarbo-marengser, jeg bestilte fra USA for noen år siden, de var skikkelig gode. Vet ikke hvordan de har laget dem. Mulig www.lavkarbopikene.no kommer med marengser etterhvert (jeg har nettopp bestilt hauger og lass derfra, men de har ikke marengs foreløpig). :)
Med lime? Skeptisk! :skeptisk: Mine svigerforeldre har, etter et USA-opphold i ungdommen, en uvane med å blande sitron inn i søtsaker. Kroneksempelet er lemon-merengue-pie.
Det er grusomt vondt - og jeg er en virkelig slikkmunn, altså. :nemlig: (Jaggu greide jeg ikke å stave elendigheten feil også.) Tenker jeg holder meg til mine kjøpemarengs, jeg. :p
Disse ble snaskens! Perfekt til sommerfesten, men da må de vare i to døgn til. Får prøve å gjemme dem på et lurt sted, og glemme at jeg har dem.:himle:
Jeg brukte forresten sånn kremsprøytepose, og de ble utrolig lekre. Gleder meg til å servere dem. :kry:
Ja, de blir ekstra fine hvis man sprøyter dem. :) De holder fint i tett boks et par dager, sikkert lenger også. Ja, hvis du klarer å glemme at de fins.
Folk ble så imponert over pikekyssene mine på sommerfesten (:stolt:), så nå lager jeg ny ladning. Prøver meg på råååsa denne gangen, for det er til barneselskapet til Snuppa. Har lime i uansett, for det var dét som gjorde dem så gode.
Saken løste seg selv. Jeg hadde bare sitron i kjøleskapet..
Hvor mange topper fikk du? Jeg spør fordi jeg lurer på steketiden. Var de små eller store, eller middels, kanskje? Jeg ser ikke helt for meg at jeg greier å finne ut når de er seige inni bare ved å se på dem.
Og så fant jeg noen poser med Toppits sprøyteposer bakerst i skapet! :D