Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips: Stek pizza i gassgrillen

#1

Kneazle sa for siden:

Det er genialt!
Vi varmer opp vår nye Webergrill (:hjerter:) til den holder ca 400 grader, og lar pizzasteinen ligge inni der til den er skikkelig varm. Lager en stor pizzadeig, sauser og garnityr klart før gjestene kommer. Så får alle mekke sin egen pizza, som er ferdig på fem min. i grillen. Garantert suksess! :riktig:


#2

Ru sa for siden:

Hmm ...

Kanskje jeg må stjele pizzabakesteinen til broder'n og prøve. :undrer.


#3

Kneazle sa for siden:

Jepp, gjør det, Ru. :drikker rødvin og venter på gjestene og gleder meg:


#4

T-bone sa for siden:

Dette hørtes veldig kult ut for en grill-og-pizza-slave som meg selv. Men hva er en pizzastein? :confused:


#5

daffy sa for siden:

Grillpizza blir kjempegodt! Jeg har ikke pizzastein, men har med stort hell brukt silikonbakeunderlaget fra Eva Trio. Jeg steker pizzen 2 min på ene siden uten fyll, snur og legger på fyll og griller 5 min til. Begynner når grillen er glovarm.


#6

Kneazle sa for siden:

Pizzastein:

Fås på kjøkkenutstyrsbutikker, Jernia etc. Koster et par hundrelapper. Men du kan vel egentlig bruke en hvilkensomhelst flat og ren stein. ;)


#7

T-bone sa for siden:

Takk! Da blir det Jernia, butikken og pizza-grill-tid i dag.


#8

Kneazle sa for siden:

Så bra.:) Håper det smakte.


#9

Filifjonka sa for siden:

Dette skal jeg også prøve. Mangler bare steinen.


#10

Isolde sa for siden:

Tror dere det går med Høyang takke sten?



#12

Ami sa for siden:

Nå fikk jeg latterlig lyst på pizza.


#13

Aminta sa for siden:

Hmm, det har vi ikke prøvd, må ha pizzastein skjønner jeg. Vi elsker vår Weber gassgrill sånn generelt. :hjerter:


#14

Kneazle sa for siden:

Ja, det er vel egentlig bare en aluminiumsplate, som tåler høy varme? Vil tro det funker helt supert.

Også vi som syntes vi var så innovative her i heimen. :o Ble sulten av bildene dine, som vanlig. :)


#15

Irma sa for siden:

Er dere ikke det da? :dulte:

Mulig jeg har skrevet det i en av linkene jeg la ut, men vi har en Weber pizzastein, og er kjempefornøyd. Litt bedre plass på den enn de runde pizzasteinene. Den koster sikkert litt mer også, kjenner jeg Weber rett. :knegg:


#16

Kneazle sa for siden:

Åh! Finnes det? Mulig jeg må nevne det for mannen. Han er veldig ivrig på å shoppe når det kommer til (unødvendig) ekstrautstyr. ;)


#17

Irma sa for siden:

Du ser bilde av den i en av linkene, så får du et inntrykk. Lurer på om vi betalte 399,- eller noe sånt for den på Plantasjen.


#18

T-bone sa for siden:

Kjøpte en bake-/pizzastein på Jernia for to dager siden. Den var firkantet og dekket drøyt to av de tre brennerområdene på grillen. Fulgte også med en spade. Kostet kr 199, og det synes jeg ikke var dyrt.

Nå er ikke min sterke side baking, så den første pizzaen havnet ustekt i søpla etter at jeg klarte å revne hele greia da jeg skulle legge den på steinen. Men de to neste gikk bra, selv om den ene ble litt svidd (de blir jo så innmari fort ferdig). Det smakte jo bare så mye bedre enn hva jeg har klart tidligere!

Har noen tips om hvordan man lett kan få deigen plassert på steinen for steking uten for mye plunder med at den setter seg fast, revner osv? Mengden mel jeg brukte for å få det til å skli bedre var nok i overkant mye.


#19

daffy sa for siden:

Jeg slår igjen et slag for silikonbakeunderlag på grillen. Den blir like varm som en pizzastein, og deigen sklir av underlaget når bunnen er ferdig.


#20

Kneazle sa for siden:

Vi "jukser", og kjevler ut pizzaen på bakepapir, oppå en fjøl. Da er det bare å la pizzaen skli over på grillen, med papiret under.


#21

Palmen sa for siden:

Fant denne tråden her om dagen, og ble nødt til å prøve pizza på pizzastein i gassgrillen. Du verden! Nydelig sprø italiensk pizza på kun få minutter. Helt nydelig! og ny favoritt blandt både store og små i familien. Vi har også pizzaovn, men dette gir bedre resultat og er mye enklere!


#22

Spoon sa for siden:

Sverre Sætre lagde pizza på denne måten på Sommeråpent en kveld her, så kjempegodt ut! Må få tak i en sånn pizzastein tror jeg.... han brukte bare en vanlig flat stein/helle.


#23

Palmen sa for siden:

Jeg kjøpte pizzastein på Kitchn, 149 kroner funker råbra!


#24

Malama sa for siden:

Vi har pizzastein, som bare er brukt et par ganger, den er tre år gammel. Jeg trooooor den skal få prøve seg på grillen i år, kanskje mannen blir mer grillivrig da. (problemstillingen er om vår runde pizzastein passer inn i grillen som er kjøpt som "Ja, tenk, vi skal IKKE ha den største den har, den må gjennom stua når den skal inn for vinteren" nemlig...)


#25

Adrienne sa for siden:

Jeg har god erfaring med å lage minipizzaer i grillen, hvor hver og en får sette sammen sin egen pizza før den stekes. Da får alle det de ønsker selv, til og med ungen som ikke liker pizzasaus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.