Det er genialt!
Vi varmer opp vår nye Webergrill (:hjerter:) til den holder ca 400 grader, og lar pizzasteinen ligge inni der til den er skikkelig varm. Lager en stor pizzadeig, sauser og garnityr klart før gjestene kommer. Så får alle mekke sin egen pizza, som er ferdig på fem min. i grillen. Garantert suksess! :riktig:
Grillpizza blir kjempegodt! Jeg har ikke pizzastein, men har med stort hell brukt silikonbakeunderlaget fra Eva Trio. Jeg steker pizzen 2 min på ene siden uten fyll, snur og legger på fyll og griller 5 min til. Begynner når grillen er glovarm.
Mulig jeg har skrevet det i en av linkene jeg la ut, men vi har en Weber pizzastein, og er kjempefornøyd. Litt bedre plass på den enn de runde pizzasteinene. Den koster sikkert litt mer også, kjenner jeg Weber rett. :knegg:
Kjøpte en bake-/pizzastein på Jernia for to dager siden. Den var firkantet og dekket drøyt to av de tre brennerområdene på grillen. Fulgte også med en spade. Kostet kr 199, og det synes jeg ikke var dyrt.
Nå er ikke min sterke side baking, så den første pizzaen havnet ustekt i søpla etter at jeg klarte å revne hele greia da jeg skulle legge den på steinen. Men de to neste gikk bra, selv om den ene ble litt svidd (de blir jo så innmari fort ferdig). Det smakte jo bare så mye bedre enn hva jeg har klart tidligere!
Har noen tips om hvordan man lett kan få deigen plassert på steinen for steking uten for mye plunder med at den setter seg fast, revner osv? Mengden mel jeg brukte for å få det til å skli bedre var nok i overkant mye.
Fant denne tråden her om dagen, og ble nødt til å prøve pizza på pizzastein i gassgrillen. Du verden! Nydelig sprø italiensk pizza på kun få minutter. Helt nydelig! og ny favoritt blandt både store og små i familien. Vi har også pizzaovn, men dette gir bedre resultat og er mye enklere!
Sverre Sætre lagde pizza på denne måten på Sommeråpent en kveld her, så kjempegodt ut! Må få tak i en sånn pizzastein tror jeg.... han brukte bare en vanlig flat stein/helle.
Vi har pizzastein, som bare er brukt et par ganger, den er tre år gammel. Jeg trooooor den skal få prøve seg på grillen i år, kanskje mannen blir mer grillivrig da. (problemstillingen er om vår runde pizzastein passer inn i grillen som er kjøpt som "Ja, tenk, vi skal IKKE ha den største den har, den må gjennom stua når den skal inn for vinteren" nemlig...)
Jeg har god erfaring med å lage minipizzaer i grillen, hvor hver og en får sette sammen sin egen pizza før den stekes. Da får alle det de ønsker selv, til og med ungen som ikke liker pizzasaus.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.