Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har stek blitt borte som helgemat?

#1

Marit K sa for siden:

Jeg synes det er godt å lage søndagsmiddag slik vi hadde det da jeg var liten. Hjemme hos oss var det svært ofte stek av en eller annen type. Antagelig fordi det var lettvint å sette i ovnen før vi forsvant ut på søndagstur, slik at den var ferdig når vi kom hjem igjen.

Uansett, jeg vil gjerne ha stek på søndager, men synes det er bortimot umulig å finne. I nærbutikken her hadde de 1 stek liggende i disken, og det var en svinestek på ca 2,5 kg. Litt i overkant digert for oss. Ellers finner man fra tid til annen ferdigstekte steker, men disse synes jeg i grunnen ikke blir så gode som den jeg tilbereder og steker selv.
Stek av vilt finner man vel som regel i frysedisken, men det blir for dyrt synes jeg.
Har kikket i flere butikker i området her, men jeg finner lite, eller ingen ting.

Så, hvor ble det av oksestek, kalvestek, og lammestek?
Jeg tar de gjerne frosne altså, hadde jeg bare funnet det noe sted...


#2

Bluen sa for siden:

Ja, jeg tror nok kanskje at tradisjonell steik har gått litt av moten. Lammesteik er det ganske lett å få tak i, men det er kanskje bare i høstsesongen? Ellers tror jeg nok at du får de andre typene hvis du oppsøker en gammeldags slakter eller en av de aller største dagligvarebutikkene.


#3

gajamor sa for siden:

Vi bor tydeligvis et umoderne sted, for Rema har alltid et godt utvalg av steik i frysedisken.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Har som regel ikkje problemer med å få tak i steik dersom me vil ha det.


#5

Isolde sa for siden:

Rema har alltid svinesteiker her. Eller ferdigstekt oksestek.


#6

allium sa for siden:

Små svinesteker er sjelden noe problem å få tak i.

Men om de er litt for store, gjør det ikke noe det heller. Kald stek er god restemat.


#7

Ariel sa for siden:

Stek spises hos mamma, så det har jeg aldri sett etter i butikken.


#8

Filifjonka sa for siden:

De fins, de. Vi har diverse søndagssteker rett som det er, men ikke om sommeren da.
Nå er jo vi en stor familie, så jeg lager gjerne store steker, men jeg ville uansett ikke stekt noe mindre enn et par kilo. En av fordelene med å lage en stek er jo at man kan bruke restene dagen etter og kanskje dagen etter der igjen. :)


#9

Aminta sa for siden:

Vi har støtt stek, mindre om sommeren for da griller vi mye, men resten av året har vi det flere ganger i mnd. Mannen er kokken her da, og han synes det er så enkelt og godt er det jo!
Vi har alltid for mye stek, men mannen skjærer det i skiver, og fryser det i passe porsjoner, så kan vi bare ta det opp neste gang vi vil ha og varme skivene i pannen.
Vi har aldri hatt problemer med å finne det i butikken, vi handler på helsekosten og Meny, og tom. Meny har godt utvalg, og økologisk stek som vi vil ha.


#10

Marit K sa for siden:

Høres jo ut som det er butikkene rundt meg det er noe aldeles galt med.
Får prøve å bevege meg enda litt nermere sivilisasjonen, og se om det da er lettere å finne stek i butikkene. Jeg håper det, for det er jo så lettvindt og deilig!


#11

Apple sa for siden:

Tror det er greit med stek her. Har dog hatt noen problemer innimellom.
Det er sjelden vi har det, men i dag skal vi faktisk ha lammestek. Kjøpt i Sverige.


#12

Tangina sa for siden:

Vi har stek titt og ofte, og jeg har aldri problemer med å finne det. Vi lager oftest svinestek, og jeg er så umoderne at jeg tom bruker römertopf til å steke den i - eller en leirgryte kjøpt i Hellas. Steika blir fin og saftig på det viset. Jeg kjøper også ofte små svinesteker og bruker i gryteretter eller til wok - på bl.a. Rema er det ofte det billigste alternativet.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg er antakelig dobbelt umoderne jeg da, siden jeg bruker å ha steik og siden jeg bruker römertopf'en.


#14

Filifjonka sa for siden:

Römertopf er moderne igjen.


#15

Ru sa for siden:

Vi har stek av og til, det er ikke noe problem å få tak i om du vil ha de ferdigstekte, men vil du krydre og styre litt selv, så er det litt verre. Desverre.
Jeg er knallgod på lammestek, men hva hjelper det når butikkene er fulle av ferdigstekte.
Det er for mange late kokker rundt omkring tror jeg. :nemlig:


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg bor ikke i noen storby, men butikkene her har masse steker av forskjellig slag, som ikke er ferdigstekte.


#17

Koma sa for siden:

Jeg har ikke peiling på å lage stek, men vi spiser det ofte hos min far.
Han lager bare stek når han inviterer på middag, og da både lammestek, oksestek, skinkestek og dyrestek. Han bor i Oslo, men hvor han kjøper det vet jeg ikke.

Jeg synes stek er godt, men det krever en god saus.


#18

Aminta sa for siden:

Butikkene her også, og det midt i Oslo.

Vi har gassovn så da blir steken saftig uansett. :D


#19

Miriel sa for siden:

Bor du i nærheten av svenskegrensa så finner du fine steker i butikkene der iallefall - både okse, kalve, svine og lamme steker :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.