Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsikring på Mallorca

#1

Mandarin sa for siden:

Vi skal reise dit med en treåring og en 8 mnd gml baby. Vi planlegger å leie bil og kjøre rundt (har leid hus). Hvordan skal vi gjøre det med bilsikring?
Ta med maxicosi setet til baby og en pute til 3 åring? Har bilutleiefirmaer barneseter i bilene om man ønsker dette?

Hva gjør man egentlig ? :vetikke:


#2

Ariel sa for siden:

Du kan vel høre om de har bilsikring, men jeg ville ikke gamblet på det. I alle fall ikke til baby.
Jeg hadde uansett tatt med hjemmefra, for da vet jeg liksom hva jeg får. :sparke:

Forresten har (i alle fall) SAS begynt å ta betalt for spesialbagasjeposene sine. :snill: Bare 50,-, men greit å vite for det kanskje?


#3

Kneazle sa for siden:

:humre: Jeg sitter akkurat og funderer på det samme, og la akkurat inn en tråd om SitSac. Det står at den er fra fire år / 15 kg, men treåringen min er jo 15 kg, så da går det kanskje? :vetikke:

Jeg ville tatt med MaxiCosi'en til babyen, uten tvil. Har dårlig erfaring med å leie sete med bilen i utlandet.


#4

Føniks sa for siden:

Vi reiser til Mallorca neste uke og skal ha med en på 8 månder og en på 2 og et halvt år. Vi kommer itl å ha med både Maxi Cosi og Britax TWE. Stoler ikke på leiebilfirmaene og deres ide om sikkerhet.

Ser bare når jeg er på fastlandet hos familien min, de har et helt annet syn på bilsikkerhet.


#5

Selma sa for siden:

Vi leide bil gjennom Avis på Mallorca tidligere i sommer. Vi leide bilputer til begge jentene - helt nye og fine. Jeg så også at de hadde nye og fine barnestoler for mindre barn (størrelsen etter babysetene) - forovervendte riktignok.

Vi kjørte litt rundt på vestsiden av Mallorca -besøkte blandt annet Luch (gammelt kloster), Soller og Porto Soller. Veldig fint! Skikkelig svingete fjellveier fra Alcudia til Soller, men utrolig flott natur og utsikt! På vei tilbake kjørte vi mot Palma - kjørte da på motorvei og slapp svingene :)

Anbefaler en tur innom Festival Park - det ligger litt nord for Palma midt i ingemannsland og er et senter med ca 30 fabric outlets - blandt annet Camper, Reebook, Nike og Levis. Vi var også innom Campers fabrikkutsalg i Inca så det ble to par Camper-sko med i kofferten hjem :)


#6

Mandarin sa for siden:

Selma: TUsen takk for utrolig nyttig info. Bestilte dere seter og bil lenge på forhånd?

Tror vi skal bo ikke så langt fra Inca.
Var det billigere enn hjemme for skoene?
:vilha:


#7

Irma sa for siden:

Vi har leid bil fra to ulike utleiefirmaer på Mallorca, og erfarte første gang at de kun hadde forovervendte seter. Neste gang tok vi med oss sete, føltes mye tryggere. Risikoen for ulykker er jo gjerne større på ukjente veier.

Litt for sent nå antar jeg, men jeg anbefaler bilutleiefirmaet doyouspain.com. Vi leide der sist til omtrent halve prisen som hos Avis, med mye mindre plunder og heft. Alle forsikringer inkludert (i motsetning til Avis) og ikke masse ekstrabetalingstull.


#8

Bokormen sa for siden:

Vi har alltid med egne bilseter. :)


#9

Selma sa for siden:

Vi bestilte leiebil et par dager før vi skulle ha bilen (Avis hadde fast kontortid på hotellet vår - Sunwing). Bilputene bestilte vi samtidig med bilen

Jeg betalte 42 euro for Camper-skoene mine så billig ja :D. De hadde riktignok ikke alle modellene - jeg ønsket meg Helena (de sorte med rem) men de fant jeg ikke. De hadde mest typiske sommersko (mye sandaler og fargerike sko)


#10

Apple sa for siden:

Vi har leid bilstol på Mallorca. Vi leide da bil og utstyr av en "ukjent" forretning, men bilstolen var av et kjent merke og så ny og fin ut. Eneste var at den skulle monteres forovervendt. Lillegutt var da 2 år og det er tydeligvis mest vanlig i Europa i den størrelsen. Babyseter kan vel monteres bakovervendt.


#11

Tjorven sa for siden:

Dere som tar med bilstol: Hvordan føler dere dere sikre på at bilstolene ikke får støt og slag under flyturen? Hvis man er i kollisjon skal jo bilstoler byttes ut, og slik som kofferter og vogner har sett ut etter enkelte flyturer så mener jeg at de må få støt minst tilsvarende dette.

Vi reiser til Kreta, og jeg har alltid fått ålreite bilseter der (dog forovervendte).


#12

Sansa sa for siden:

Ta med stoler til begge. Det er liksom ikke den samme tryggheten med pute. Puter får du nok leid de fleste steder, men min erfaring fra i fjor er at de ikke hadde beltestoler.


#13

Sansa sa for siden:

Hvordan vet du at bilstolene du leier ikke har fått seg en smell? Det handler vel om tillit.


#14

Mandarin sa for siden:

Takk for supert tips. Ikke for sent!
Klem


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.