Jeg skal lage så mange kaker til dåpen nå, at jeg vurderer å bestille "selve" dåpskaken, siden jeg faktisk er litt dårlig på marsipankaker og har litt lyst på en flott en. Men de koster jo 3-400,- kroner, er det noe sted jeg kan få tak i en rimeligere? Rundt 200-lappen? Eller er det litt vel optimistisk?
Jeg klarer det sikkert, men jeg blir litt stressa i og med at jeg skal lage 5-6 kaker selv, og marsipankaker er faktisk ikke min sterkeste side. Så jeg har litt lyst å bestille den og få den ut av verden. :hmm:
Kjevle kun et rundt lokk med marsipan og ha på toppen, bruk vanlig krem i sirkel rundt kanten og ned langs sidene. Pynt med frukt eller sjokolade eller begge deler. Ha gjerne et bilde av barnet i midten, spiselig papir eller vanlig foto.
Ja jeg tror kanskje jeg bare baker den selv, noen av de andre kakene kan jo bakes flere dager før dagen så da er jo DE i boks. Men sånt sukkerbilde av poden til å legge på kaken, hvor får jeg tak i det? De er så stilige.
Jeg kan jo kjøpe sukkerbrødet ferdig, så vet jeg at jeg ikke mislykkes med det (jeg tør ikke ta sjansen, sukkerbrød er heller ikke min sterke side, spesielt ikke når de skal deles i tre lag). Selger de langpanne-sukkerbrød eller får man bare tak i de runde?
Jeg har litt lyst å bake en marsipankake med blåbær. :)
Ja, ser de har ferdige lokk, tror kanskje jeg gjør det enkelt og kjøper det. Men har hørt noen ha dårlige erfaringer med at lokket går i stykker når de ruller det ut?
Funker bra med de ferdige lokkene. Jeg syns det er mye finere med f.eks. tre enkle marsipanroser, kanskje noen blader og litt "stengler" og et lett melisdryss, enn med de babybildene. Har alltid syntes det blir litt feil å spise fjeset til dåpsbarnet, konfirmanten eller hvem det nå er.
Blåbær har utrolig mye farge i seg, og jeg tror kanskje sukkerbrødet kan bli litt grønt om du bruker blåbær. Når kaken ser grønn ut, så ser den litt muggen ut også. Bare et lite tips.
Jeg ville også droppet det bildet. Jeg synes rett og slett ikke det er så pent. Jeg tror også du klarer å lage kaka selv, Iset! ;) Det skulle til og med jeg ha klart. (Og jeg kan virkelig ikke bake.)
De er finest de man lager selv. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Og, som sagt, dette kommer fra en som ikke kan bake. Så få du øve deg litt med Play Doh!
her er vår dåps kake. enkelt pyntet. med marmoret marsipan.
Laget av min konditorvenninne. Hun jobber på butikkbakeren. Men hun har laget bryllups kaken vår hjemme på sitt kjøkken
Blåbær gir ofte grønn/muggen farge ja. :knegg: Det ser skikkelig udelikat ut, men smaker godt.
Jeg vil tro at om du legger blåbærene på kaken vil du unngå det, det er somregel blåbærsyltetøy og blåbær som bakes sammen med kaken som gir den ekle fargen.
Lykke til med bakingen! Håper du legger ut bilde av resultatet. :D
Sukkerbrødet fra Schønberg Erken som heter hertuginnekake i boken er det nesten umulig å feile med. Det er dessuten klart best.
Oppskriften har jeg ikke her, men minn meg på det på ettermiddagstid så skal jeg grave det frem. (En morsomhet er at det ikke står på den siden det skal i boken, ei heller i opptrykket).
Jeg syns disse ferdiglokkene ikke er særlig gode, jeg da. De er for tykke, og virker ofte litt tørre, syns jeg (ihvertfall de jeg har prøvd). Ville nok heller kjevlet selv var jeg deg, det er litt mer jobb men det er helt greit å få til. Klipp opp en vanlig bærepose og kjevle marsipanen med en "poseside" under og en over. Bruk masse mel, så unngår du at lokket blir blankt og klissete. Melet kan børstes av etterpå. Å lage marsipanroser selv er heller ikke noe problem, her er en videosnutt som viser det veldig greit. Du som er så flink til å bake klarer dette flotters, vet du. ;)
Åh tusen takk, da kjevler jeg selv og prøver meg på roser! Ser jo egentlig lett ut, og de kan jo lages dagen i forveien. Så trikset for å unngå svett marsipan er hvetemel altså?
Den lilla fra Odense er absolutt best på smak, men den er ikke så god å forme syns jeg. Det er faktisk en billig en fra Rema eller ett eller annet som er kjent for å være bra til å lage figurer av.
Ah, greit å vite. :) Men til ren utkjevling er det greit å bruke den lilla? Siden den smaker best, mener jeg. Den smaker jo som Nidar julemarsipan. :sikle:
Så kan jeg kjøpe Landlord eller lignende til å lage roser av.
Man skal bruke hvetemel med utbaking IKKE melis.
Det lærte min konditor venninne meg
Så skal masipanen kjevles til 2 mm. Og man tar en pensel å koster av melet.
Og så har man en lag REN krem rett under masipanen opp på bunnen, ikke med noe i. eks jordbær. for da blir det klumpet og masipanen trekker til seg ting fra den.
og sukkerbrød trikks. Er å ha stiv eggedosis. og så bare vende inn mel med slikkepott. ikke røre
Enkle blomster å lage selv er kala blomster. Bruker de ferdig rullene når jeg lager runde kaker. Sist laget jeg langpanne marsinpankake. En sterk mann og vips så har man rullet ut en firkantet marsipanlokk.
Ja, jeg trodde alltid man skulle bruke melis før, for det står det i enkelte oppskrifter, men da blir jo lokket garantert svett. :eek: Så hvetemel skal bli!
Hva er en "pnser"? :o
Takk for tipsene, forresten. :D
Haha ja, jeg lar alltid mannen kjevle, nesten samme hva det er. :knegg:
Jeg har også litt lyst å lage marsipankaken i langpanne, men ser for meg at det å dele den bunnen i 3 lag blir et helvete. Men det hadde vel holdt meg 2 lag, og jeg kunne jo muligens bakt den i en svær langpanne og bare delt den rett over på midten og lagt bunnene oppå hverandre? :hmm:
Melis smelter så marsipanen blir klissete. Jeg får ikke kjevlet marsipan om man har melis.
Jeg har noen blomster former fra cacas kjøpt på jernia som jeg bruker om jeg skal lage marsipankake, å ikke har min høyere makt tilgjenngelig. Sånn som når hun bodde lengre nord :fnis:
hun har prøvd i 5 år å lært meg å lage masipanroser. :haha: Kan si det sånn at jeg er flink å lage marsipan fotballer;)
et lag holder om du har langpanne. Vi hadde det i bryllupet vårt.
med jordbær og banan :)
Ha en god kniv. lang. så holder du på kaken og kjærer igjennom. så godt du kan
Kjempefine kaker! Jeg tror kanskje jeg lager langpanne ja, og skjærer den i 2 lag istedet for 3. :D
Men holder det med EN pakke Odense-marsipan til en langpanne?
Landlord-marsipan fra Rema er den beste til kjevling. Billig er den også. Ferdiglokkene er for små synes jeg.
En rask og lettvint måte å skjule eventuelle stygge skjærekanter nederst er å knytte et bredt bånd rundt kaken. Sånt bånd med ståltråd i kantene, så det kan formes lett og knyttes i en pen sløyfe. Har et bilde av en fin sånn kake på hjemme-pc'en, men jeg er selvfølgelig ikke hjemme nå...
Takk for tips! Jeg brukte den Landlord-marsipanen for en stund siden, da jeg skulle kjevle den ut til en paibunn som skulle stekes (ble ikke godt, må nok bruke den lilla til steking ja). Men "rå" smaker den jo helt greit, selv om den ikke er på langt nær så god som den lilla. Men nå skal det jo bare være et tynt lag rundt kaken da, så det går jo greit. :)
Ja det gjorde jeg sist, men jeg endte opp med å hive marsipanen i gulvet og stå og trampe på den. Sinnesgal, jeg? :flau: Bakepapiret flyttet hele tiden på seg (selvsagt), jeg fikk ikke helt teket på det.
Bruker plast til å rulle ut. Sånn matplast, hva pokker heter det da. :knegg:
Sånn man dekker maten med. Så er det bare å da av plasten under og over når man er ferdig. Voila. :værsågod:
Plastfolie. :knegg: Det var litt lurere ja, innbiller meg at det ligger litt mer stabilt.
Jeg tror nok jeg kommer til å bruke 5 kg mel og kjevle på bordet, er LIVREDD for at marsipanen skal bli svett. :skrekk-scenario:
Jeg tror faktisk jeg skal lage en frisk bringebærmousse og fylle i kaken! Og så må jeg ha knust ananas i et av lagene. Og masse krem, selvsagt. Jeg er litt usikker på om jeg skal bruke vaniljekrem og krem, eller bare ren krem.
Har du et bakeunderlag fra Tupperware kan du tape det fast i bordet. Husk å ikke kjevle marsipanen for tynn, det er da den svetter.
Kjøp to pakker marsipan, det blir ca 40 kr, Landlord. Dersom du kjeveler stort blir resultatet mye bedre, og ingen bulker langs kantene på kaken når du legger ¨på marsipanlokket.
Eggene og sukker vispes 1/2 time (eller nesten 100 år senere hvitt med mikser) tilsett siktet mel og bakepulver.
Ha i en godt smurt form og stek i ca 3/4 time. (tror det er ca 180 grader står ikke noe i boken naturlig nok.
Den oopprinnelige oppskriften har med fyll osv, men det har jeg aldri brydd meg med. Vi bruker denne til alle typer sukkerbrød. Det er ikke noe problem og bake det i forkant. God dynking er alltid godt i bløte kaker.
Hvis du bor et sted hvor de selger PALS overtrekksmarsipan, er den veldig, veldig grei - til og med for sånne som meg som alltid får klissete marsipan av en eller annen grunn.
Jeg sverger til denne nå fordi jeg ikke har hatt ett eneste uhell med den!
ulempen er at du må kjøpe en diger pakke, evt. ringe et bakeri og høre om du kan få tigd til deg en bit fra dem til en liten penge :jupp:
(eller en veldig grei løsning: ringe baker og høre om de kan selge deg ferdig rullet marsipanlokk - det solgte vi rett som det var i bakeriet jeg jobbet i før)
Min konditor venninne sier at rema marsipanen er like bra om så ikke bedre en å får en klump hos en baker.for den er MYE dyrere. om du ikke får den ferdig rullet.
Den lilla er fra Odense, Landlord er i gjennomsiktig emballasje tror jeg. Odense sin smaker best som spisemarsipan (den smaker som Nidar sin, fantastisk), men Landlord sin funker nok helt fint til kake ja. Dessuten er Odense svindyr mens Landlord er billig. Penger spart for de fattige!
Vanskelig å definere hva som er tynt eller ikke for tynt. Jeg har ihvertfall brukt det tipset og kakene verken svetter eller sprekker. Lett å løfte lokket over på kaka også.:)