Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor bestille billigst mulig dåpskake?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal lage så mange kaker til dåpen nå, at jeg vurderer å bestille "selve" dåpskaken, siden jeg faktisk er litt dårlig på marsipankaker og har litt lyst på en flott en. Men de koster jo 3-400,- kroner, er det noe sted jeg kan få tak i en rimeligere? Rundt 200-lappen? Eller er det litt vel optimistisk?


#2

Filifjonka sa for siden:

Den klarer du vel fint å lage selv? :)


#3

Bokormen sa for siden:

Har dere kokke/konditorlinje i nærheten av der dere bor? Jeg vet om noen som bestilte kake fra konditorlærlinger, den kostet ikke så mye. :)


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg klarer det sikkert, men jeg blir litt stressa i og med at jeg skal lage 5-6 kaker selv, og marsipankaker er faktisk ikke min sterkeste side. Så jeg har litt lyst å bestille den og få den ut av verden. :hmm:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja det har vi jo. :highfive: Jeg kan ringe Goddalen videregående skole og høre med dem!


#6

Dixie Diner sa for siden:

Eh ... Jeg kom på at det er sommerferie nå, skolen har jo stengt. :sukk:


#7

Donald sa for siden:

Kjevle kun et rundt lokk med marsipan og ha på toppen, bruk vanlig krem i sirkel rundt kanten og ned langs sidene. Pynt med frukt eller sjokolade eller begge deler. Ha gjerne et bilde av barnet i midten, spiselig papir eller vanlig foto.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg tror kanskje jeg bare baker den selv, noen av de andre kakene kan jo bakes flere dager før dagen så da er jo DE i boks. Men sånt sukkerbilde av poden til å legge på kaken, hvor får jeg tak i det? De er så stilige.
Jeg kan jo kjøpe sukkerbrødet ferdig, så vet jeg at jeg ikke mislykkes med det (jeg tør ikke ta sjansen, sukkerbrød er heller ikke min sterke side, spesielt ikke når de skal deles i tre lag). Selger de langpanne-sukkerbrød eller får man bare tak i de runde?

Jeg har litt lyst å bake en marsipankake med blåbær. :)


#9

Elisabet sa for siden:

Vil du slippe og kjevle så får du kjøpt ferdige marsipanlokk til kake på butikken. Bare å rulle på.


#10

Kaktus sa for siden:

Et lite tips til: Sett kaka, dekket med krem, i fryseren i 10-15 minutter før du legger på marsipanlokket.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Flott tips, tusen takk!

Ja, ser de har ferdige lokk, tror kanskje jeg gjør det enkelt og kjøper det. Men har hørt noen ha dårlige erfaringer med at lokket går i stykker når de ruller det ut?


#12

Filifjonka sa for siden:

Funker bra med de ferdige lokkene. Jeg syns det er mye finere med f.eks. tre enkle marsipanroser, kanskje noen blader og litt "stengler" og et lett melisdryss, enn med de babybildene. Har alltid syntes det blir litt feil å spise fjeset til dåpsbarnet, konfirmanten eller hvem det nå er.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ja, du har et poeng. :knegg: Litt barbarisk.

Jeg kan kjøpe ferdige marsipanroser å pynte med, ser de selger sånne i bakerier.


#14

Señora sa for siden:

Blåbær har utrolig mye farge i seg, og jeg tror kanskje sukkerbrødet kan bli litt grønt om du bruker blåbær. Når kaken ser grønn ut, så ser den litt muggen ut også. Bare et lite tips.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville også droppet det bildet. Jeg synes rett og slett ikke det er så pent. Jeg tror også du klarer å lage kaka selv, Iset! ;) Det skulle til og med jeg ha klart. (Og jeg kan virkelig ikke bake.)


#16

Hyacinth sa for siden:

De er finest de man lager selv. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Og, som sagt, dette kommer fra en som ikke kan bake. Så få du øve deg litt med Play Doh!


#17

Fersken sa for siden:

Jeg var veldig fornøyd med Pie sin marsipankake til navnefesten. Og bare for å presisere, den er kjøpt hos baker.



#19

Filifjonka sa for siden:

Her er en jeg lagde til konfirmasjon i vår. Glemte melisdrysset i farten da, det syns jeg ellers gjør seg veldig.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Den var jo veldig lekker da. Jeg liker litt sånn stilren pynt.


#21

Honda sa for siden:

her er vår dåps kake. enkelt pyntet. med marmoret marsipan.
Laget av min konditorvenninne. Hun jobber på butikkbakeren. Men hun har laget bryllups kaken vår hjemme på sitt kjøkken

poff


#22

Señora sa for siden:

Det er mulig jeg blander med noe annet :svimmelogtrøtt:



#24

Interference sa for siden:

Blåbær gir ofte grønn/muggen farge ja. :knegg: Det ser skikkelig udelikat ut, men smaker godt.
Jeg vil tro at om du legger blåbærene på kaken vil du unngå det, det er somregel blåbærsyltetøy og blåbær som bakes sammen med kaken som gir den ekle fargen.
Lykke til med bakingen! Håper du legger ut bilde av resultatet. :D


#25

Skremmern sa for siden:

Det er rett og slett ikke lov å bestille kaker på FP.


#26

Maz sa for siden:

Sukkerbrødet fra Schønberg Erken som heter hertuginnekake i boken er det nesten umulig å feile med. Det er dessuten klart best.

Oppskriften har jeg ikke her, men minn meg på det på ettermiddagstid så skal jeg grave det frem. (En morsomhet er at det ikke står på den siden det skal i boken, ei heller i opptrykket).


#27

MokkMokk sa for siden:

Jeg syns disse ferdiglokkene ikke er særlig gode, jeg da. De er for tykke, og virker ofte litt tørre, syns jeg (ihvertfall de jeg har prøvd). Ville nok heller kjevlet selv var jeg deg, det er litt mer jobb men det er helt greit å få til. Klipp opp en vanlig bærepose og kjevle marsipanen med en "poseside" under og en over. Bruk masse mel, så unngår du at lokket blir blankt og klissete. Melet kan børstes av etterpå. Å lage marsipanroser selv er heller ikke noe problem, her er en videosnutt som viser det veldig greit. Du som er så flink til å bake klarer dette flotters, vet du. ;)


#28

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk. :D Jepp det gjør jeg.

Nei det ser ikke slik ut. :knegg:

Ja takk! :D

Åh tusen takk, da kjevler jeg selv og prøver meg på roser! Ser jo egentlig lett ut, og de kan jo lages dagen i forveien. Så trikset for å unngå svett marsipan er hvetemel altså?


#29

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, det er den lilla fra Odense som er best på smak og forming, sant?


#30

MokkMokk sa for siden:

Ja, det funker ihvertfall fint for meg. Mine marsipankaker blir aldri svette. :D


#31

Filifjonka sa for siden:

Den lilla fra Odense er absolutt best på smak, men den er ikke så god å forme syns jeg. Det er faktisk en billig en fra Rema eller ett eller annet som er kjent for å være bra til å lage figurer av.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Ah, greit å vite. :) Men til ren utkjevling er det greit å bruke den lilla? Siden den smaker best, mener jeg. Den smaker jo som Nidar julemarsipan. :sikle:
Så kan jeg kjøpe Landlord eller lignende til å lage roser av.


#33

Filifjonka sa for siden:

Ja, det ville jeg gjort.


#34

Honda sa for siden:

Man skal bruke hvetemel med utbaking IKKE melis.
Det lærte min konditor venninne meg
Så skal masipanen kjevles til 2 mm. Og man tar en pensel å koster av melet.
Og så har man en lag REN krem rett under masipanen opp på bunnen, ikke med noe i. eks jordbær. for da blir det klumpet og masipanen trekker til seg ting fra den.

og sukkerbrød trikks. Er å ha stiv eggedosis. og så bare vende inn mel med slikkepott. ikke røre

glemte å si i går. lykke til


#35

Misteri sa for siden:

Enkle blomster å lage selv er kala blomster. Bruker de ferdig rullene når jeg lager runde kaker. Sist laget jeg langpanne marsinpankake. En sterk mann og vips så har man rullet ut en firkantet marsipanlokk.


#36

Misteri sa for siden:

Samme gjør jeg også. :)


#37

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg trodde alltid man skulle bruke melis før, for det står det i enkelte oppskrifter, men da blir jo lokket garantert svett. :eek: Så hvetemel skal bli!
Hva er en "pnser"? :o
Takk for tipsene, forresten. :D

Haha ja, jeg lar alltid mannen kjevle, nesten samme hva det er. :knegg:
Jeg har også litt lyst å lage marsipankaken i langpanne, men ser for meg at det å dele den bunnen i 3 lag blir et helvete. Men det hadde vel holdt meg 2 lag, og jeg kunne jo muligens bakt den i en svær langpanne og bare delt den rett over på midten og lagt bunnene oppå hverandre? :hmm:


#38

Honda sa for siden:

:haha:

Pensel. og børster bort overflødig mel.

Melis smelter så marsipanen blir klissete. Jeg får ikke kjevlet marsipan om man har melis.

Jeg har noen blomster former fra cacas kjøpt på jernia som jeg bruker om jeg skal lage marsipankake, å ikke har min høyere makt tilgjenngelig. Sånn som når hun bodde lengre nord :fnis:
hun har prøvd i 5 år å lært meg å lage masipanroser. :haha: Kan si det sånn at jeg er flink å lage marsipan fotballer;)

et lag holder om du har langpanne. Vi hadde det i bryllupet vårt.
med jordbær og banan :)
Ha en god kniv. lang. så holder du på kaken og kjærer igjennom. så godt du kan


#39

Dixie Diner sa for siden:

Kjempefine kaker! Jeg tror kanskje jeg lager langpanne ja, og skjærer den i 2 lag istedet for 3. :D
Men holder det med EN pakke Odense-marsipan til en langpanne?


#40

allium sa for siden:

Landlord-marsipan fra Rema er den beste til kjevling. Billig er den også. Ferdiglokkene er for små synes jeg.

En rask og lettvint måte å skjule eventuelle stygge skjærekanter nederst er å knytte et bredt bånd rundt kaken. Sånt bånd med ståltråd i kantene, så det kan formes lett og knyttes i en pen sløyfe. Har et bilde av en fin sånn kake på hjemme-pc'en, men jeg er selvfølgelig ikke hjemme nå...


#41

kisha sa for siden:

For å slippe søl med masipankjevling kan du legge marsipanen mellom to bakepapir. Den kleber seg ikke til papiret, og kjevlen er fortsatt ren.


#42

Misteri sa for siden:

Du steker kaken i to omganger. ;)

Lag en stor deig, hell i halve deigen. Gjenta og vips du trenger ikke dele det grann. ;)


#43

Honda sa for siden:

Ja det sier min venninne og at lanlord er best. og en rull holder fint til langpanne. man skal du lage roser og sånt så må du ha 2.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Takk for tips! Jeg brukte den Landlord-marsipanen for en stund siden, da jeg skulle kjevle den ut til en paibunn som skulle stekes (ble ikke godt, må nok bruke den lilla til steking ja). Men "rå" smaker den jo helt greit, selv om den ikke er på langt nær så god som den lilla. Men nå skal det jo bare være et tynt lag rundt kaken da, så det går jo greit. :)

Ja det gjorde jeg sist, men jeg endte opp med å hive marsipanen i gulvet og stå og trampe på den. Sinnesgal, jeg? :flau: Bakepapiret flyttet hele tiden på seg (selvsagt), jeg fikk ikke helt teket på det.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Ah lurt! De skal jo ikke stekes så lenge heller, så det tar jo ikke mange ekstra minuttene, egentlig. Den kaken så veldig god ut. :D


#46

Misteri sa for siden:

Bruker plast til å rulle ut. Sånn matplast, hva pokker heter det da. :knegg:
Sånn man dekker maten med. Så er det bare å da av plasten under og over når man er ferdig. Voila. :værsågod:


#47

Misteri sa for siden:

Nei tar ikke lange tiden å steke. Husk å dynke kaken med noe godt da. :)


#48

Dixie Diner sa for siden:

Plastfolie. :knegg: Det var litt lurere ja, innbiller meg at det ligger litt mer stabilt.
Jeg tror nok jeg kommer til å bruke 5 kg mel og kjevle på bordet, er LIVREDD for at marsipanen skal bli svett. :skrekk-scenario:


#49

Honda sa for siden:

tror det holder med litt mindre mel :fnis:

smørr inn bordet\benk i mel, og løft på lokket et par ganger mens det er tykt å hiv litt mere under.
Tror jeg

Jeg er ikke noe bake ekspert. men jeg har pørvd å lære av en ekspert :haha:


#50

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, jeg bruker nok en smule mindre. Kanskje 4 kg. :knegg:
Neida det går nok bra. Kjekt å få tips fra en som kjenner en ekspert. :D


#51

Honda sa for siden:

tror kanskje 3 1\2 holder :haha:


#52

Dixie Diner sa for siden:

Tja, jeg kjøper et par 2-kilos og setter på bordet i tilfelle. :skremt:


#53

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror faktisk jeg skal lage en frisk bringebærmousse og fylle i kaken! Og så må jeg ha knust ananas i et av lagene. Og masse krem, selvsagt. Jeg er litt usikker på om jeg skal bruke vaniljekrem og krem, eller bare ren krem.


#54

Fibi sa for siden:

Jeg er jo veldig glad i vaniljekrem, da. :sparke:

Men ikke ha vaniljekrem utenpå kaken. Da smelter marsipanen, og hele kaka blir suppe. :erfart:


#55

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det vet jeg. :knegg: Jeg kan jo ha vaniljekrem i ett av lagene.


#56

kisha sa for siden:

Bare husk at marsipanen ikke skal ligge i kjøleskapet. Da blir den hard og vanskelig å rulle ut.


#57

Apple sa for siden:

Har du et bakeunderlag fra Tupperware kan du tape det fast i bordet. Husk å ikke kjevle marsipanen for tynn, det er da den svetter.
Kjøp to pakker marsipan, det blir ca 40 kr, Landlord. Dersom du kjeveler stort blir resultatet mye bedre, og ingen bulker langs kantene på kaken når du legger ¨på marsipanlokket.


#58

Maz sa for siden:

Hertugindekaka (fra side 518 i Henriette Schønberg Erkens kokebok fra 1914).

6 egg
200 gr sukker
150 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver.

Eggene og sukker vispes 1/2 time (eller nesten 100 år senere hvitt med mikser) tilsett siktet mel og bakepulver.

Ha i en godt smurt form og stek i ca 3/4 time. (tror det er ca 180 grader står ikke noe i boken naturlig nok.

Den oopprinnelige oppskriften har med fyll osv, men det har jeg aldri brydd meg med. Vi bruker denne til alle typer sukkerbrød. Det er ikke noe problem og bake det i forkant. God dynking er alltid godt i bløte kaker.


#59

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk! Jeg skal bake sukkerbrødet nå denne uken for å teste. :D


#60

Honda sa for siden:

Nei den skal være tynn. ellers blir den ikke fin på kaka. Den bør være max 5 mm

om den er for tykk så blir den klumpete, den sprekker på kaka, og den blir seig, og bløt

Og som jeg ahr sagt før har man annet en ren krem rett under så svetter den og.

Og har nettopp hatt henne på bsøk, det er den billige marsipanen på rema i lilla? forpakning som er best. Er vel landlord det??


#61

m^2 sa for siden:

Hvis du bor et sted hvor de selger PALS overtrekksmarsipan, er den veldig, veldig grei - til og med for sånne som meg som alltid får klissete marsipan av en eller annen grunn.
Jeg sverger til denne nå fordi jeg ikke har hatt ett eneste uhell med den!

ulempen er at du må kjøpe en diger pakke, evt. ringe et bakeri og høre om du kan få tigd til deg en bit fra dem til en liten penge :jupp:
(eller en veldig grei løsning: ringe baker og høre om de kan selge deg ferdig rullet marsipanlokk - det solgte vi rett som det var i bakeriet jeg jobbet i før)


#62

Honda sa for siden:

Min konditor venninne sier at rema marsipanen er like bra om så ikke bedre en å får en klump hos en baker.for den er MYE dyrere. om du ikke får den ferdig rullet.


#63

Dixie Diner sa for siden:

Den lilla er fra Odense, Landlord er i gjennomsiktig emballasje tror jeg. Odense sin smaker best som spisemarsipan (den smaker som Nidar sin, fantastisk), men Landlord sin funker nok helt fint til kake ja. Dessuten er Odense svindyr mens Landlord er billig. Penger spart for de fattige!

Takk for tipset. :glis:


#64

m^2 sa for siden:

Vet du, det er det mange som sier! At Landlord-marsipanen er så bra. Men for meg funker det bare ikke...derfor denne hangen til PALS :)


#65

m^2 sa for siden:

lykke til med bakinga, forresten!


#66

Honda sa for siden:

Men hun sa den billige på rema. :ja:så hun har sikkert bommet litt med fargen på embalasjen i farta.
Så er Landlord`en hun mente


#67

Honda sa for siden:

Joda men ikke alle som får tak i PALS`en , og mange plasser er den SVINDYR.

Men får du den ferdigrullet for noen kr så er dte verd pengene.:ja:


#68

Apple sa for siden:

Vanskelig å definere hva som er tynt eller ikke for tynt. Jeg har ihvertfall brukt det tipset og kakene verken svetter eller sprekker. Lett å løfte lokket over på kaka også.:)


#69

Apple sa for siden:

Nå er jeg forresten veldig spent på denne kaka. Etter all tid her inne har du brukt mye energi på den likevel.:D Lykke til, legg ut bilde!


#70

Dixie Diner sa for siden:

Får helt prestasjonsangst her. :knegg:
Neida, jeg lover å legge ut bilde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.