Husker ikke hvilken tråd det var, men tusen takk til den som la ut oppskriften på R.O.O.M.s gulrotkake! Dette er den suverent beste gulrotkaka jeg vet, og det har faktisk hendt at jeg har dratt til R.O.O.M. bare for å spise kake... :o
Kaka er nå bakt og halve er fortært sammen med gjester som hadde vondt i magen da de gikk. Og så står det er digert stykke igjen i kjøleskapet... :D
Det var sikkert meg, jeg la den ut (linken) i Lee sin dåpskaketråd i går. Så den er god altså? Jeg tenkte å bake den om et par uker, i dåpen til minsten.
Hvis du lagde den i to små, og det ble passe, så vil det vel funke bra i stor langpanne? Jeg liker egentlig best når ikke gulrotkake er så veldig høy, det blir fort litt mye kake i forhold til krem.
Det står i oppskriften at man kan bruke stor langpanne, da må man bare passe på å steke den litt mindre. Jeg skal bruke stor langpanne, liker også best litt "tynnere" kaker. :)
Stor langpanne, altså den som fyller hele stekeovnen, blir litt stort til denne oppskriften etter min smak. Da vil den bli veldig tynn. Mine to tilsammen tilsvarer kanskje 2/3 av en stor langpanne. det går jo an å prøve, men vær da obs på steketiden. Jeg stekte den 45 min, så til stor langpanne tror ejg 30 min vil holde.
Jeg har en mellomstor langpanne også, da prøver jeg med den. Sønnen min blir 18 år på tirsdag, da skal vi grille og spise kaker. Det blir denne, brownies (New York City Bakery), og marengsbunn med vaniljekrem og masse frukt og bær. :nam:
Stor langpanne tolker jeg som 30X40 cm, det er det som pleier å stå oppgitt i oppskrifter også. Den som hører til komfyren er mye større, så den heter bare "svær langpanne". :knegg:
Jeg tror det. Jeg har faktisk ikke vært klar over at det var sjokolade i den når jeg har spist den tidligere ettersom sjokoladen er ganske finhakket, men den bidrar til den litt mørke kryddersmaken. Samtidig er eplene med på å gjøre kaka enda saftigere. Dessuten er det mye gulrøtter i denne i forhold til andre gulrotkaker jeg har sett.
Her er eldstemann 14 til tirsdag og jeg kunne tenke meg å kopiere dine kakeplaner.... Jenta selv har bestilt brownies og jeg er jakter på en ny oppskrift. Kan du hjelpe meg med din oppskrift og også når det gjelder kakeforslag nr 3?
Jeg synes det er mye mindre gulrøtter i denne enn i alle de andre jeg har bakt (pleier å være 6-700 gram), men jeg tviler ikke på at den er sykt god, gleder meg til å smake! :D
Her er New York City Bakery-oppskriften, som er veldig god. En annen jeg liker veldig godt er Nigellas med biter av hvit sjokolade.
Til marengskaken bruker jeg egentlig ikke noen oppskrift. Men marengs lager jeg etter denne oppskriften, steker litt lenger når det er en bunn enn til små pikekyss. Og bruker ikke smakstilsetning når jeg skal ha vaniljekrem, frukt og bær.
Den har jeg lyst å prøve til dåpen om 2 uker, men jeg tror jeg må doble den. Synes det blir så lite med en liten langpanne. Evt. kan jeg jo lage en av denne og en annen liten langpannekake (i tillegg til alle de andre kakene). Gleder meg i hvertfall til å prøve den!
R.O.OM-kaken skal også lages til dåpen.
Dette var en virkelig god gulrotkake. Tror det er den beste jeg har smakt. Den er garantert ikke bakt for siste gang her i huset.
(Har bare tatt en liten smaksprøve med litt av kremen på, har laget kremen ferdig men vil ikke ta den på før i morgen når kaken skal serveres).
Nå har jeg tatt på kremen og prøvesmakt igjen, og WOW! Denne er GOD! :)
Takker så mye for linken.
Jeg gikk forresten tom for sukker, og brukte derfor ca. 1/3 brunt sukker. Men det tror jeg absolutt ikke gjorde noe, kan godt hende at det brune sukkeret ga litt ekstra smak.
Jeg brukte solsikkeolje, det var det jeg hadde stående som ikke var olivenolje. Mener å huske at jeg har andre gulrotkakeoppskrifter der det står solsikkeolje,
Slike kaker er som regel enda bedre dagen etter, da har alle smakene "satt seg". De fleste kaker (ikke gjærbakst) er best etter 1-2 dager, av og til mer.
Tja, den er vel kanskje 100% optimal samme dag som den er nybakt, altså noen timer etterpå - men kjempegod dagen etter (og et par dager etter det igjen...) Jeg sitter nå og spiser på en bit som jeg bakte mandag kveld.
Jeg lagde ferdig kremen samme kveld som jeg bakte, satte den i en boks i kjøleskapet og tok den på rett før servering. Syns ellers gulrotkakekrem har en tendens til å bli litt tørr og uggen i fargen ganske fort, men denne ser fortsatt fin ut. Det er sikkert fordi den inneholder smør og ikke bare kremost.
Kaka er minst like god dagen etterpå, og det gjelder også kremen. Jeg er ellers ganske sær på å spise "gamle" kaker, men denne har jeg spist både 3 og 4 dager gammel, og den har vært like god.
Jeg brukte også mørk sjokolade. Tror det passer absolutt best i denne kaka.
Her er siste stykke av kaka bakt på mandag fortært i hagen i dag, med jordbær og bringebær til.
Tror dere jeg kan doble oppskriften, og steke den i en stor langpanne? Skal ha mange gjester.
Og gulroten, må den rives på det fineste på råkostjernet?
:måhaaltinnmedteskjeja:
Jeg rev den på den fineste rivjernet i foodprocessoren, og det er ca midt imellom det fine og grove på vanlig rivjern. Tror jeg ville ha revet dem på det fineste på vanlig råkostjern.
Råkostjern? Brukes det enda? :knegg: Jeg river alltid gulrøttene i min elskede food processor. Jo lenger den kjører, jo finere rives de. Jeg knuser alltid kjeks til ostekake i denne også, river sjokolade, hakker nøtter osv. :love:
:snurt: Ja, for tenk at det gjør det!
Men tenk på alle de kaloriene jeg kommer til å forbrenne på gulrotrasping og sjokoladehakking! Og den energien skal kompenseres med deilig gulrotkake. :nemlig:
Nei, og så bruker man den jo til ALT! Jeg lager burgere/karbonader og fiskekaker i den, jeg river gulrøtter, hakker sjokolade, nøtter og kjeks i den, jeg hakker grønnsaker i den og moser bananer og annen barnemat i den og myyye annet. Ja, jeg river ost i den også, det brukes den mye til! Å rive ost for hånd er jo et helvete, her rives osten på noen sekunder! Og løk hakkes på 2 sekunder. Genialt!
Ettersom svetten silte etter at jeg hadde raspet en halv gulrot, innså jeg at det ville bli ganske utfordrende å lage dobbel porsjon av denne kaka med rå muskelkraft. Jeg lette fram de nedstøvede ekstradelene til min gamle Braun stavmikser, sporet opp bruksanvisningen, og vips! Perfekt raspede gulrøtter, epler og sjokolade på kanskje to minutter tilsammen. Genialt!
Kaken var god, men ikke sånn fantastisk god som jeg hadde forestilt meg... Synes ikke det passet helt med sjokolade inni, vanlig gulrotkake er bedre. Jeg pyntet den med masse bringebær og det trakk smaken veldig opp for min del.
Jo, det blir mye glasur. Jeg smurte på et tykt lag og hadde fremdeles glasur igjen. Etter min smak blir det litt tynt om du halverer, men 2/3 holder nok.
Jeg bakte, og fulgte slavisk oppskrift. Hadde så mye glasur igjen at jeg måtte lage en kake til PLUSS kaste en del glasur. Man kan da ikke ha på all den glasuren på EN kake?! Det må da bli et høyere lag glasur enn kake...
Jeg bruker Philadelphia, men har også brukt Tine Naturell og kjenner i grunnen ingen forskjell. Men det er stort sett Philadelphia jeg bruker, om jeg ikke kommer over 10-kronerstilbud på Tine, det er det jo ofte.