Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Takk til den som la ut oppskrift på R.O.O.M.s gulrotkake

#1

Arran sa for siden:

Husker ikke hvilken tråd det var, men tusen takk til den som la ut oppskriften på R.O.O.M.s gulrotkake! Dette er den suverent beste gulrotkaka jeg vet, og det har faktisk hendt at jeg har dratt til R.O.O.M. bare for å spise kake... :o

Kaka er nå bakt og halve er fortært sammen med gjester som hadde vondt i magen da de gikk. Og så står det er digert stykke igjen i kjøleskapet... :D

Takk, snille kakefe!


#2

amor sa for siden:

Jeg la også merke til den oppskriften og har nå printet den ut. Skal prøves! Gulrotkake er nammenam!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det var sikkert meg, jeg la den ut (linken) i Lee sin dåpskaketråd i går. Så den er god altså? Jeg tenkte å bake den om et par uker, i dåpen til minsten.


#4

lavendely sa for siden:

Mmmmmm.... denne skal jeg prøve!

Lager dere den i stor eller liten langpanne?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Oppskriften er til liten langpanne. Jeg kommer til å bruke den mellomste størrelsen (har sånn sett med 3 forskjellige størrelser).


#6

Hyacinth sa for siden:

Det er så dumt at man ikke får kopiere fra disse sidene.
Men kaka skal definitivt lages! :D


#7

Arran sa for siden:

Jeg laget den i to små ovnsfaste former a 26 x 20 cm, og det ble akkurat passe.

Vanlig gulrotkake er godt. Denne er Djevelens verk.


#8

Kahlan sa for siden:

Fil - Lagre som, den siden du da lagrer på maskinen din kan du kopiere fra når du åpner den i word;)


#9

Filifjonka sa for siden:

Denne så veldig god ut. Sjokolade høres litt fremmed ut i gulrotkake, men jeg tviler ikke på at den er god!


#10

Hyacinth sa for siden:

Høh? Altså. Fil. Lagre som. Hm. Vet ikke om jeg skjønte. Jeg må prøve.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg prøvde å lagre siden på skrivebordet, men fikk fremdeles ikke kopiere fra det?


#12

Kahlan sa for siden:

Åpne den i word etter du har lagret så får du



#14

Filifjonka sa for siden:

Hvis du lagde den i to små, og det ble passe, så vil det vel funke bra i stor langpanne? Jeg liker egentlig best når ikke gulrotkake er så veldig høy, det blir fort litt mye kake i forhold til krem.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Det står i oppskriften at man kan bruke stor langpanne, da må man bare passe på å steke den litt mindre. Jeg skal bruke stor langpanne, liker også best litt "tynnere" kaker. :)


#16

Arran sa for siden:

Stor langpanne, altså den som fyller hele stekeovnen, blir litt stort til denne oppskriften etter min smak. Da vil den bli veldig tynn. Mine to tilsammen tilsvarer kanskje 2/3 av en stor langpanne. det går jo an å prøve, men vær da obs på steketiden. Jeg stekte den 45 min, så til stor langpanne tror ejg 30 min vil holde.


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg har en mellomstor langpanne også, da prøver jeg med den. Sønnen min blir 18 år på tirsdag, da skal vi grille og spise kaker. Det blir denne, brownies (New York City Bakery), og marengsbunn med vaniljekrem og masse frukt og bær. :nam:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Stor langpanne tolker jeg som 30X40 cm, det er det som pleier å stå oppgitt i oppskrifter også. Den som hører til komfyren er mye større, så den heter bare "svær langpanne". :knegg:


#19

Arran sa for siden:

Aha! 30x40 høres bra ut.


#20

Heiko sa for siden:

Er det sjokoladen og eplet som utgjør forskjellen fra andre gulrotkaker?


#21

Arran sa for siden:

Jeg tror det. Jeg har faktisk ikke vært klar over at det var sjokolade i den når jeg har spist den tidligere ettersom sjokoladen er ganske finhakket, men den bidrar til den litt mørke kryddersmaken. Samtidig er eplene med på å gjøre kaka enda saftigere. Dessuten er det mye gulrøtter i denne i forhold til andre gulrotkaker jeg har sett.


#22

amor sa for siden:

Gratulerer på forskudd!

Her er eldstemann 14 til tirsdag og jeg kunne tenke meg å kopiere dine kakeplaner.... Jenta selv har bestilt brownies og jeg er jakter på en ny oppskrift. Kan du hjelpe meg med din oppskrift og også når det gjelder kakeforslag nr 3?


#23

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er mye mindre gulrøtter i denne enn i alle de andre jeg har bakt (pleier å være 6-700 gram), men jeg tviler ikke på at den er sykt god, gleder meg til å smake! :D


#24

Filifjonka sa for siden:

Her er New York City Bakery-oppskriften, som er veldig god. En annen jeg liker veldig godt er Nigellas med biter av hvit sjokolade.

Til marengskaken bruker jeg egentlig ikke noen oppskrift. Men marengs lager jeg etter denne oppskriften, steker litt lenger når det er en bunn enn til små pikekyss. Og bruker ikke smakstilsetning når jeg skal ha vaniljekrem, frukt og bær.

Lykke til med bursdag! :)


#25

lavendely sa for siden:

Hvor stor er en mellomstor langpanne? :p


#26

Filifjonka sa for siden:

Den står nå i ovnen, i en 20x30 cm stor langpanne, og lukter utrolig godt. :nam:


#27

amor sa for siden:

..og min står nå på kjøkkenbenken til avkjøling. Det dufter herlig i huset! Jeg brukte også form i str 20x30.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Den har jeg lyst å prøve til dåpen om 2 uker, men jeg tror jeg må doble den. Synes det blir så lite med en liten langpanne. Evt. kan jeg jo lage en av denne og en annen liten langpannekake (i tillegg til alle de andre kakene). Gleder meg i hvertfall til å prøve den!
R.O.OM-kaken skal også lages til dåpen.


#29

Filifjonka sa for siden:

Dette var en virkelig god gulrotkake. Tror det er den beste jeg har smakt. Den er garantert ikke bakt for siste gang her i huset.
(Har bare tatt en liten smaksprøve med litt av kremen på, har laget kremen ferdig men vil ikke ta den på før i morgen når kaken skal serveres).


#30

Filifjonka sa for siden:

Nå har jeg tatt på kremen og prøvesmakt igjen, og WOW! Denne er GOD! :)
Takker så mye for linken.

Jeg gikk forresten tom for sukker, og brukte derfor ca. 1/3 brunt sukker. Men det tror jeg absolutt ikke gjorde noe, kan godt hende at det brune sukkeret ga litt ekstra smak.


#31

Arran sa for siden:

Jeg brukte økologisk rørsukker som er "lysebrunt", men skikkelig brunsukker er nok veldig godt i. Må prøves neste gang!


#32

Nessie sa for siden:

Åh.. denne hørtes god ut! :D


#33

scilla sa for siden:

Så deilig å få oppskriften på denne så slipper jeg å gå og kjøpe den hos den usannsynlig sure damen som jobber i cafeen på R.O.O.M. Tusen takk!


#34

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror ikke heller jeg hadde tenkt over at det var sjokolade i den hvis ikke jeg hadde visst det.


#35

Arran sa for siden:

Under cover-sjokolade :rolleyes:

gumler gulrotkake


#36

Marge sa for siden:

Hvilken olje bruker dere i denne kaken?


#37

Arran sa for siden:

Jeg brukte rapsolje


#38

Marge sa for siden:

Det er det jeg også har, kaldpresset fra Odelia. Den satte ikke smak på kaken altså?


#39

Arran sa for siden:

Nei

Edit: Strengt tatt er det vanskelig å si om oljen var med på å sette smak på kaken, men i så fall var det helt rett smak :-)


#40

Blånn sa for siden:

Den kaken var knallgod. Har servert den til svigerfamilien min i dag. Yummie!


#41

Kahlan sa for siden:

:sukk: - laget denne til mannens bursdag så han tok den med på jobb, og de nektet ham å ta med restene tilbake til meg.

Må lage ny :jupp:


#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg brukte solsikkeolje, det var det jeg hadde stående som ikke var olivenolje. Mener å huske at jeg har andre gulrotkakeoppskrifter der det står solsikkeolje,


#43

Kneazle sa for siden:

Kan jeg lage denne kaka dagen før jeg skal servere den, eller er den best fersk?


#44

Dixie Diner sa for siden:

Slike kaker er som regel enda bedre dagen etter, da har alle smakene "satt seg". De fleste kaker (ikke gjærbakst) er best etter 1-2 dager, av og til mer.


#45

Filifjonka sa for siden:

Tja, den er vel kanskje 100% optimal samme dag som den er nybakt, altså noen timer etterpå - men kjempegod dagen etter (og et par dager etter det igjen...) Jeg sitter nå og spiser på en bit som jeg bakte mandag kveld.

Jeg lagde ferdig kremen samme kveld som jeg bakte, satte den i en boks i kjøleskapet og tok den på rett før servering. Syns ellers gulrotkakekrem har en tendens til å bli litt tørr og uggen i fargen ganske fort, men denne ser fortsatt fin ut. Det er sikkert fordi den inneholder smør og ikke bare kremost.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Ja, slik krem MÅ vært med smør i. :nemlig:
Jeg fikk servert gulrotkake med bare melisglasur på en gang, da ble jeg nesten litt snytt. :mumle:


#47

Arran sa for siden:

Kaka er minst like god dagen etterpå, og det gjelder også kremen. Jeg er ellers ganske sær på å spise "gamle" kaker, men denne har jeg spist både 3 og 4 dager gammel, og den har vært like god.


#48

Marge sa for siden:

Bruker dere lys eller mørk kokesjokolade?


#49

Arran sa for siden:

Jeg brukte mørk. Synes at lys blir for pinglete i en gulrotkake med krydder i.

Siste stykket av kaka bakt lørdag ble for øvrig fortært i dag, og smakte fremdeles fortreffelig.


#50

Filifjonka sa for siden:

Jeg brukte også mørk sjokolade. Tror det passer absolutt best i denne kaka.
Her er siste stykke av kaka bakt på mandag fortært i hagen i dag, med jordbær og bringebær til.


#51

Kneazle sa for siden:

Tror dere jeg kan doble oppskriften, og steke den i en stor langpanne? Skal ha mange gjester.
Og gulroten, må den rives på det fineste på råkostjernet?
:måhaaltinnmedteskjeja:


#52

Arran sa for siden:

Det tror jeg bør gå bra.

Jeg rev den på den fineste rivjernet i foodprocessoren, og det er ca midt imellom det fine og grove på vanlig rivjern. Tror jeg ville ha revet dem på det fineste på vanlig råkostjern.


#53

Isolde sa for siden:

venter på at mannen skal komme hjem med gulerot


#54

Martis sa for siden:

Jeg tror jeg må ta meg en tur på R.O.O.M, før jeg begynner med noe bakeprosjekt her. :knegg:


#55

Dixie Diner sa for siden:

Råkostjern? Brukes det enda? :knegg: Jeg river alltid gulrøttene i min elskede food processor. Jo lenger den kjører, jo finere rives de. Jeg knuser alltid kjeks til ostekake i denne også, river sjokolade, hakker nøtter osv. :love:


#56

Kneazle sa for siden:

:snurt: Ja, for tenk at det gjør det!
Men tenk på alle de kaloriene jeg kommer til å forbrenne på gulrotrasping og sjokoladehakking! Og den energien skal kompenseres med deilig gulrotkake. :nemlig:

(Ja, jeg ønsker meg foodprocessor.)


#57

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Min kostet 600,- kroner på Elkjøp, det er jo ingenting. Bruker den hver eneste dag.


#58

Kneazle sa for siden:

Vurderer sterkt å gå og kjøpe en nå. Det frister ikke så veldig med så mye fysisk aktivitet i denne varmen. :lat:


#59

Dixie Diner sa for siden:

Nei, og så bruker man den jo til ALT! Jeg lager burgere/karbonader og fiskekaker i den, jeg river gulrøtter, hakker sjokolade, nøtter og kjeks i den, jeg hakker grønnsaker i den og moser bananer og annen barnemat i den og myyye annet. Ja, jeg river ost i den også, det brukes den mye til! Å rive ost for hånd er jo et helvete, her rives osten på noen sekunder! Og løk hakkes på 2 sekunder. Genialt!


#60

Kneazle sa for siden:

:woohoo:

Ettersom svetten silte etter at jeg hadde raspet en halv gulrot, innså jeg at det ville bli ganske utfordrende å lage dobbel porsjon av denne kaka med rå muskelkraft. Jeg lette fram de nedstøvede ekstradelene til min gamle Braun stavmikser, sporet opp bruksanvisningen, og vips! Perfekt raspede gulrøtter, epler og sjokolade på kanskje to minutter tilsammen. Genialt!

Kaka lukter forøvrig himmelsk!


#61

Solice sa for siden:

Takk for oppskrift! Denne skal prøves :)


#62

Marge sa for siden:

Kaken var god, men ikke sånn fantastisk god som jeg hadde forestilt meg... Synes ikke det passet helt med sjokolade inni, vanlig gulrotkake er bedre. Jeg pyntet den med masse bringebær og det trakk smaken veldig opp for min del.


#63

Nessie sa for siden:

:enda en tråd som må slettes:

:sukk:


#64

malena sa for siden:

Jeg skal bake denne i dag, til i morgen. Tenkte å doble oppskriften.

Men - ett kilo melis og 800 g kremost? Blir ikke det fryktelig mye glasur?


#65

Dixie Diner sa for siden:

For mye glasur?? Ingenting som heter det.


#66

Pingis sa for siden:

Jeg har tenkt å bake denne en dag, men har ambisjoner om halvering av glasurmengde. :banner i kirka:


#67

Arran sa for siden:

Jo, det blir mye glasur. Jeg smurte på et tykt lag og hadde fremdeles glasur igjen. Etter min smak blir det litt tynt om du halverer, men 2/3 holder nok.


#68

malena sa for siden:

Ok, så da lager jeg halvannen porsjon glasur til dobbel porsjon kake, da? :teskje:


#69

Isolde sa for siden:

Jeg halverte glasuren til stor langpanne og synes det var mer enn nok glasur. Da hadde jeg et GODT lag på hele kaken.


#70

malena sa for siden:

Men nå har jeg altså kjøpt inn to pakker melis og fire pakker filadelfia. Kan jeg lage av alt og så fryse ned det jeg ikke bruker? Tåler den det?


#71

Tangerine sa for siden:

Kan jeg lage denne i rund form type "vanlig størrelse"? (må måle for å vite hvor stor den er..)

Jeg skal lage kake til en dåp, og synest det da er finest å levere rund kake :)

Og hvilket smør bruker dere i glasuren?

Jeg bruker forøvrig soyaolje i kaken.


#72

Tangerine sa for siden:

Man kan fryse kaken, så tipper at det får å fryse glasuren da jeg regner med at man skal fryse kaken med glasur på.


#73

Arran sa for siden:

I går fortærte vi den andre av de to kakene jeg bakte sist, og den hadde vært frosset med glasur. Fremdeles like god.


#74

Tangerine sa for siden:

Arran: Hvilket smør brukte du i glasuren?

OG hjelp, hvordan lager jeg den i rund form? Mengde, steketid.... :desperat:


#75

malena sa for siden:

Jeg brukte meierismør. Men husk for all del å la det stå i romtemperatur slik at det er rørbart når du skal bruke det.


#76

Lykken sa for siden:

Det må vel gå an å erstatte oljen med smeltet smør? Er ikke så glad i olje i kaker, men har lyst til å prøve denne.


#77

Arran sa for siden:

Jeg brukte vanlig (saltet) meierismør i glasueren. Romtemperert selvsagt.

Har ikke prøvd den i rund form, så det kan jeg ikke hjelpe med.


#78

Tangerine sa for siden:

Jeg lagde den i stor langpanne, dåpsbarnet hadde visst altfor mange kaker allerede. Men jeg måtte bake likevel ;)

Glemte smøreost, så kaken blir fryst uten.


#79

Snippa sa for siden:

Jeg bakte, og fulgte slavisk oppskrift. Hadde så mye glasur igjen at jeg måtte lage en kake til PLUSS kaste en del glasur. Man kan da ikke ha på all den glasuren på EN kake?! Det må da bli et høyere lag glasur enn kake...


#80

Tangerine sa for siden:

Kanskje glasuren er ment for stor form?

Evt. kan en splitte kaken og ha glasur mellom laget. Eller spise det overskytende.. :kvalm:


#81

Snippa sa for siden:

Ja, det hørtes unektelig litt kvalmt ut :knegg:
Jeg tilbø mann og 4 barn å skrape bollen, men de orka bare en skje glasur hver, gitt.


#82

Musemus sa for siden:

Denne skal jeg lage denne uka - den ser så utrolig god ut. :)


#83

puselini sa for siden:

Denne er jeg helt nødt til å teste. Ser knallgod ut.


#84

Kahlan sa for siden:

Da er vi her igjen, mannen skal ha med kake på jobb og klok av skade lager jeg i år TO :nikker:


#85

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget den nå i ferien, for sikkert 50-ende gang, den er helt fantastisk. Veldig mektig.


#86

Filifjonka sa for siden:

Det er en skikkelig god kake. Beste gulrotkaka! :hjerter:


#87

tinkadott sa for siden:

jeg har jo bursdag i morgen! Da kan jeg jo servere denne :D


#88

Marge sa for siden:

Da må du pynte den med ferske bringebær, tett i tett. Passer helt nydelig til den søte osteglasuren. :tilber:


#89

Prilla sa for siden:

Denne kaka står i ovnen nå. Etter alt jeg har lest om den, gleder jeg meg veldig til å smake! :nam:


#90

iben sa for siden:

Hva er egentlig en liten langpanne? (mål)


#91

Pingis sa for siden:

20x30 cm.


#92

Shane sa for siden:

Himmel :tilber:endelig oppskrift på den nydelige kaken! Vært på R.O.O.M mange ganger.... nam!

Skal prøves ut veldig, veldig snart...


#93

iben sa for siden:

Hvilken kremost er best å bruke?


#94

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker Philadelphia, men har også brukt Tine Naturell og kjenner i grunnen ingen forskjell. Men det er stort sett Philadelphia jeg bruker, om jeg ikke kommer over 10-kronerstilbud på Tine, det er det jo ofte.


#95

Nessie sa for siden:

Oh, nå fikk jeg sykt lyst på kake. :dåne:


#96

Tussilago sa for siden:

Har skrevet ut oppskrifta - og skal kanskje lage den til helga. :nam:


#97

Tussilago sa for siden:

Du får smake kake hvis det ikke blir tur på deg da vettu.... selv om det er en mager trøst :klemme:.


#98

Nessie sa for siden:

Denne står i ovnen nå. :tvitvi:


#99

iben sa for siden:

Nam, denne laga jeg i går i vanlig langpanne. I dag er den nesten enda bedre!


#100

Musemus sa for siden:

Ååååh, den er så god! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.