Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å pakke til Tyrkia-tur ...

#1

tinkadott sa for siden:

det holder jeg på med nå :D MEN at det skal være så vanskelig da... Vi skal være i 2 uker, og barna er 4,6, og 10 år gamle. Hvor mye skal jeg satse på å ha med? Hva kan jeg bare legge igjen hjemme? Hva må jeg for all del ikke reise uten av ting jeg ikk ekommer på av meg selv...?

uff..... ikke lett :S Vet ikke om jeg er helt motivert for å satse på å vaske klær på hotellet heller, så vi ender vel opp med alt for mnye bagasje.
Nå har jeg prøvd meg på kofferten til mellomste. Tror det ligger 2 strandkjoler der, 3 shortser, 6 singlet/tskjorter, 2 finere kjoler, 2 bikini og en badedrakt.... Planen er at de reiser i piratbukse og en langermet genser over singlet...


#2

Left sa for siden:

Jeg ville også ha tatt med en langermet genser/jakke, og en bukse, vi valgte en deilig joggedress. Sokker er deilig å ha på når man skal ut om kvelden, mine nektet å gå barbeint da.
Jeg regnet nesten ett skift pr dag pr barn, for hadde bestemt meg for at jeg ikke gadd å vaske. Nå ble det til at jeg gjorde det allikevel, men for hånd.
Det er veldig fort gjort å skylle opp en shorts og ei t-skjorte, så vi hadde med oss masse tøy hjem igjen som ikke ble brukt. :)

Caps eller hodeplagg av noe slag er et must, men dere kjøper kanskje der nede?


#3

Elisabet sa for siden:

Jeg synes det høret ut som du har med lite. Men jeg er kanskje litt for ekstrem når jeg pakker. :sparke: 4 åringen vår klarte å grise noe vannvittig med mat og is når vi var på tur + et par tisseuhell, så hun brukte mange skift. Ett skift hver kveld, men på dagtid hendte det hun kunne bruke samme klærne to dager. Jeg gidder ikke og vaske på ferie, så til tre små barn så ble det mye klær med på oss. Du har litt større barn så de griser jo ikke så mye.

Ta med en langermet og en langbukse, sokker, sandaler og badesandaler, to sett badetøy, solhatt/hodeplagg og solkrem. Ekstrempakkeren meg har med i alle fall 7 strandkjoler, 4 shorts, 7 T-skjorter, samt kveldsantrekk i tillegg (som jeg gjerne har ett til hver dag om det er kjoler, eller en overdel til hver kveld + underdeler som kan brukes to dager.) Hvis du pakker halvparten av det jeg pakker så tipper jeg du har nok. :knegg: Men 4 åringen vår hadde ikke mye rent med hjem altså. Veldig deilig å ha et lite fleecteppe på reisa på både fly og buss, samt ei sånn lita oppblåsbar pute.


#4

Snippa sa for siden:

Du trenger ikke bukser, og ikke gensere.
Det du må ha, er en caps/solskjerm, solbriller og sko til å bruke på stranda. Av en eller annen grunn er sanda i Tyrkia ufattelig varm -umulig å gå barbeint. Litt avhengig av hvor dere skal, kan det være kjekt med badesko. I Alanya-området er det steinete bunn, mens vestkysten er mer ren sand.


#5

Hyacinth sa for siden:

:dåne: Jeg trodde du hadde reist en hel del? :knegg:

Jeg pakker omtrent som HI. Hjelpe meg, jeg gidder ikke vaske kontinuerlig fem dager etter jeg kommer hjem heller. Det er fort gjort å skylle opp et plagg på ferie.

Vi kom nylig hjem fra to uker på ferie, og halvparten var waste. Man trenger ikke annet en noen få shortser, t-shirts og kjoler. En lett jakke er greit på flyet, men trengs ikke der nede.


#6

Elisabet sa for siden:

Jeg har det, men lærer aldri. Vi er litt av et syn om alle 5 skal på ferie sammen i 2 uker. :knegg: Kunne trengt kurs i å pakke lite. Mannen er flink til å pakke til seg selv, men jeg er elendig på å pakke til ungene og meg. Har ei på jobben som kun reiser med håndbagasje selv om hun skal 2 uker til Thailand. Jeg har langt igjen dit for å si det sånn, men en mellomting hadde jo vært greit. ;)


#7

Lucifer sa for siden:

Pakk det du tror du trenger og ta ut halvparten fikk jeg i råd en gang. Tyrkia på denne tiden? Da er det varmt der. Ta ikke med mer enn èn langermet genser/jakke og langbukse.


#8

tinkadott sa for siden:

takk for innspill!

Nå har jeg spolert turen for snuppa på 6.... hun fikk en rosa kjole med glitter fra fadderen sin og har helt siden planlagt å bruke nettopp den på første middagen der (som er på min bursdag). i dag skulle hu i selskap, og fikk noen flekker på den. Jeg sjekket vaskelappen, og der stod 40 grader. Heiv den inni, og sammen med andre lyse klær. Hva er resultatet: ei hel maskin med glitterklær og en rosa kjole uten glitter, men med merkelig lyst mønster der glitteret var. hun kommer til å bli så lei seg!! Hun ba meg vaske vekk flekkene med klut, for hun var redd for glitteret, og hva skjer.... Ja, ja... finner neppe maken også, kjøpt for 3 mnd siden ca på KappAhl....


#9

MillyMollyMandy sa for siden:

Uff så leit! Kanskje du kan kjøpe sånn "male på t-skjorte-glitter" og la henne pynte kjolen sin på nytt med det? Hvis du stryker det med strykjern når det er tørt holder det kanskje gjennom neste vask?

Foresten- bruker ungene dine uv klær? Vi kom hjem fra varmere strøk i forrige uke og minstejenta (2 år) hadde brukt uvklærne sine stort sett hele tiden. Veldig greit å ha en slik uvdress og et par solhatter til begge jentene. På tross av at toåringen gikk mye i uv tøy skitnet hun alikevell ut minst 10 t-skjorter på et par dager... Mellomste (på 6 år) hadde med seg 5 kjoler og 8 tskjorter og to par shorts og to skjørt..

Jeg hadde med vaskemiddel og flekkfjerner:rolleyes:


#10

tinkadott sa for siden:

mulig det kan gjøres ja.... Takk for tips. Tror jeg legger oppi litt mer klær enn først. Regner med det blir kjøpt noe nytt der også. Og så tror jeg vi skal sjekke salget på senteret her i byen i morgen, kanskje vi kan finne en flott ny finkjole til henne.

UVklær har vi! Må bare huske å finne de frem!


#11

Lilith sa for siden:

I verste fall så lover du henne magedanserkjole. De selger slike i fleng der nede og ALLE barn på hotellet har kjøpt hver sin, det slår nesten aldri feil. Rosa flagrende skjørt med glitter og knytetopp med glitter, hvilken kjole passer bedre til anledningen når man feirer mammas bursdag i Tyrkia?

Jeg har vært i Tyrkia rundt 10 ganger, og har alltid pakket for mye. Slår stort sett ikke feil. Har bare hatt med barn 2 ganger, og begge gangene har det vist seg at jo enklere og lettere plagg, jo bedre. De badet jo hele dagen, og om kvelden var det nok å ha på seg en kjole når vi skulle ut og spise. Slapp vi opp for rent så vasket vi litt, det tørker jo på 1-2-3.

Det kan være en god ide å ta med Paracet o.l. selv. Doseringene er litt sterkere der nede. Solkrem er dyrt der nede. Bleier er litt billigere enn de norske og av ok kvalitet. Ta gjerne Idoform før dere reiser og fortsett med det der nede, feriemage f.eks. en 4 åring er ikke moro når det er langt mellom toalettene. Vær forsiktig med salater og frukt, da de gjerne er skylt i lokalt vann.

Husk laderen til fotoapparatet!

Kos dere, vi skal til Spania i november og jeg gleder meg sånn:D



#13

Left sa for siden:

Hvilken farge osv er det på den da? (oh my god...det står jo ROSA i HI)
Kan sjekke på Kappahl her?
Uansett må du jo klage, for står det 40 grader så skal den jo tåle det. Kanskje prinsessen kan bli med og velge seg ut noe annet hvis dere ikke finner lik kjole?


#14

tinkadott sa for siden:

jepp, vi skal ned på senetert og prøve å klage. Om du ser en slik rosa kjole med tyll ytterst og halterneck (?) så skal du belønnes rikelig, str 8 år. Men skal sjekke senteret her etterpå. Stakkar lille. Jeg syne sdet er tragisk. Hun har gledd seg slik til å ha på den kjolen første dagen.... HJun skal helt klart få kjøpe en ny om hun ser en slik/lignende på butikken.


#15

Elin sa for siden:

Langermet genser/jakke kommer du IKKE til å bruke (annet enn evt. på flyturen) believe me! Det er mellom 30 og 40 varmegrader i Tyrkia på denne tiden og det eneste du vil trenge er badetøy, tynne kjoler og singlet, shorts.


#16

allium sa for siden:

Enig med Elin. Jeg kommer nettopp fra Spania, og når jeg pakker har jeg lært meg et par regler som virker sprø her hjemme, men jeg vet at det stemmer:

Ikke bruk plass i kofferten på langbukser, gensere, sokker, sko eller noe som er laget av dongeri.

Vi har vaskemaskin, men den vasker ikke særlig rent. Sjokoladeis, for eksempel... Så til gutten pakket jeg i år 4 shorts, 6 t-skjorter, en hawaiiskjorte til pent, 3 badeshorts, 2 par sandaler og en haug underbukser. Til jenta ble det litt mer... alle klærne hennes matcher ikke på samme måte som brorens. Tre kjoler, to skjørt, en shorts, en capribukse, en haug topper, tre badetruser, undertøy, sandaler. Det holdt i massevis.

Siden vi kom hjem midt på natten, reiste de i tynne sommerbukser, t-skjorter og en lett bomullsgenser.


#17

Michelle sa for siden:

Så godt å høre at vi er flere:dulte: Jeg skjemmes nesten når vi er på tur pga all bagasjen. Ja jeg er også meget reisevant fra jeg var liten og etter å ha b.la arbeidet i reiselivet. Hater å ha med for lite og vi må da pynte oss i varmen og det krever ulike antrekk slik at vi ikke bruker det samme hver kveld:o Når vi kommer hjem er kun halvparten brukt.
Ang Tyrkiaturen så er det meget varmt der så det holder med kun ei jakke men selv den tror jeg ikke du får bruk for.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.