Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva fyller man i en marsipankake? Kom med deres favoritt

#1

Dixie Diner sa for siden:

Mye kakeprat med meg for tiden, men jeg er i dåps-modus. Nå trenger jeg bare forslag til hva jeg fyller dåpskaken med. Banan er utelukket siden 80 % av gjestene ikke liker det, men jeg ser for meg noe jordbær-greier siden det er sommer. Bare jordbær og krem? Eller noe annet spennende? Jeg komponerte en marsipankake med cuba-krem (ja, sjokoladen) og hermetiske pærer og valnøtter i storesøsters dåp, den fikk skamros. Men jeg hadde tenkt meg en litt mer tradisjonell kake denne gangen.

Kom med deres favoritt-fyll. :vilha:


#2

Benzo sa for siden:

Rørte jordbær, vaniljekrem og vanlig krem. :nam:


#3

Dragen sa for siden:

Valnøtter.


#4

Filifjonka sa for siden:

Banan i kremkaker er fysj og æsj. Helt enig med 80% av gjestene dine der.

Jeg lager som regel ett lag med vaniljekrem og enten jordbær eller bringebær (friske, eller frosne utenom sesongen), og ett lag med vanlig krem iblandet grovhakkede valnøtter og biter av fersk ananas. Det blir friskt og godt syns jeg.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja, valnøtter er SÅ godt i marsipankake! Men da får gjestene spader, siden mange av dem ikke takler nøter (les: klumper) i kakene. Snakk om barnehagegjeng. :mumle:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Det høres fantastisk godt ut! Skikkelig sommerlig. Tror kanskje jeg går for noe sånt, minus valnøttene (buhu).


#7

kisha sa for siden:

Jeg bruker bringebær. Det er så mange som ikke tåler jordbær at bringebær er blitt det vanlige fyllet her i huset.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Da skal jeg høre med gjestene først om alle tåler jordbær. :)


#9

Dragen sa for siden:

Det hadde jeg gitt blaffen i, all den tid det er andre kaker å velge mellom. Jeg hadde ikke engang spurt dem, bare bakt og servert. Hvis de surmuler, forteller det mye mer om dem enn om deg.


#10

Benzo sa for siden:

Enig. Liker de ikke valnøtter, tipper jeg det er nok av andre kaker å meske seg med.


#11

MokkMokk sa for siden:

Dette er mitt favorittfyll i marsipankaker. :nam:


#12

Misteri sa for siden:

Kommer ann på hvilket humør jeg er i. Enten jordbær eller bringebær.

Kjører f.eks bringebær i blenderen, siler av frøene og tilsetter gèlatin så den ikke blir så tynnflytende. Samme med jordbærene. Det blir en himmelsk smak. Blander inn i kremen og har gjerne to-tre lag med dette.


#13

Benzo sa for siden:

Gelatin skal absolutt prøves! :liker ikke soggy kaker:


#14

malena sa for siden:

Jeg tror du er rusk! Det smaker jo helt nydelig. Moset banan rett på bunnen og i kremen. Namenam.

Jordbær er også nydelig, men det må ikke spares på bæra. Friskt og utrolig godt.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Ja, du har jo et poeng.


#16

Filifjonka sa for siden:

:nemlig: Man trenger ikke like/tåle alle kakene.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror jeg må jekke meg ned noen hakk til tider, jeg er så opptatt av å være "den perfekte vert" at jeg sliter meg ut hver gang jeg skal stelle til noe.


#18

Tinka sa for siden:

Krokanfyll(ordentlig krokan, ikke juksekrokan) og vaniljekrem og et lag med jordbær brukte vi for 3 uker siden og den slo godt ann.


#19

Dragen sa for siden:

Det viktigste er at alle får mat, ikke at du er like flink som alle du kjenner til alt det de er flinke til. Det går nemlig ikke.

Hilsen hun som smurte smørbrød og vasket hus natten før barnedåp to ganger, og leide barnehagen og bestilte catering tredje gangen.


#20

Fibi sa for siden:

Jeg bruker sjokolademousse. :jupp:

Den jeg laget til Leos dåp hadde jeg jordbærsyltetøy og sjokoladesaus inni. :knegg: Men mannen spiste opp alle rester, så det må ha smakt godt likevel.


#21

Mani sa for siden:

Bringebær er min favoritt, ellers stemmer jeg for å sette bort kaker til venner og familie.


#22

Dragen sa for siden:

Vi skal i barnedåp på søndag. Det kunne ikke falle meg inn å klage på utvalget av kaker, uansett hva de serverer.

Det som imidlertid kunne falle meg inn, er å sjekke at de har noe glutenfritt (kransekake), så ungene mine får kake, og å tilby meg å ta med en kake selv.


#23

Dragen sa for siden:

Dessuten - hvis du bor i nærheten av Mrs. Lee, syns jeg dere burde utveksle tjenester ved den slags anledninger. Neste år har vel dere familieselskap med kun kort tid imellom, hva med å bake litt til hverandre, eller hjelpe hverandre med det dere er flinke til?


#24

Mani sa for siden:

Da må du også passe på at de ikke har trillet ut kransekaka i mel, sånn som jeg gjorde.


#25

Maxine sa for siden:

Bruker heller bringebær enn jordbær, blir ikke fullt så søtt! Og gjerne et lag med bær og krem, og et lag med vaniljekrem, eller krem med litt valnøtter.


#26

Fibi sa for siden:

Vi bor et stykke fra hverandre, men vi er jo "familie", og Isetfamilien er selvskrevne gjester ved alle slike anledninger. Hun bakte jo brownies til vår dåp, og jeg skal lage potet- og rekesalat til hennes. (Eller vil du jeg skal lage kake i stedet?)


#27

Dragen sa for siden:

Jeg foreslo igrunnen bare at dere skulle hjelpe hverandre. Det ser det ut til at dere har funnet på selv for lengst.


#28

Dragen sa for siden:

Selvsagt, men takk for omtanken.


#29

turi sa for siden:

Ett lag med jordebær, ett lag med most banan, pyntes med kiwi og raspet sjokolade. går heller ikke av veien for vaniljekrem. :man sikler for når man er på lavkarbo:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Det velger du selv. :D Gjør det du føler for, alt du lager er skamgodt uansett. :sikle: Bare gi meg beskjed om hva du velger å lage noen dager i forveien slik at jeg vet hva jeg ikke trenger å lage selv. :klemme:

Takk for alle tips! Tror jeg går for bringebær, kanskje. Nå er det jo friske bringebær i butikken og de koster ikke skjorta heller.


#31

Marit K sa for siden:

Det høres sikkert nokså merkelig ut, men mine favoritter av marsipankakefyll, er enten krem med multer i, eller krem iblandet hjemmelaget rabarbrasyltetøy. Det blir så friskt og deilig. Helt himmelsk! :nam:


#32

Señora sa for siden:

Har ikke lest alle svarene, men jeg liker best bringebær og vaniljekrem inni kakene.
Jeg har aldri laget marsipankake, bare spist.


#33

Honda sa for siden:

Jordbær (hjemmelaget syltetøy eller ferske som man "rører" litt) og banan.
Eneste jeg spiser i marsinkake. Resten kan andre få ha for selg selv hehe.

Banan gjør sånn at kaken blir litt "stiv" og ikke renner utover\blir suppe. Sier min venninne ;)


#34

Smash sa for siden:

Kaka di blir sikker god, men sørg for å ha noe annet enn søte kaker. Jeg setter stor pris på litt snacks sammen med alt det søte. Jeg forlangte det i min mors 50-årsdag selv om søsteren min som er kokk sa at det kun skulle være pene kaker på bordet. Jeg putta snacksen oppi ett par fine skåler, og mange av gjestene satte pris på det.


#35

Apple sa for siden:

Jeg liker godt kombinasjonen krem,marsipan og skogsbær. Er litt tradisjonell på fyllet, og liker ikke for mange kombinasjoner på én gang.
Bruker Noras hjemmelagede skogsbærsyltetøy, men har ikke funnet det i det siste. Har da blandet bringebær og blåbær.


#36

Mani sa for siden:

Hva er snacks da; potetgull?


#37

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde ikke satt snacks av type potetgull på kakebordet. Men hver sin lyst.


#38

Dragen sa for siden:

Saltstenger i glass på kakebordet. Det hadde jeg likt!


#39

Mani sa for siden:

Nei, det var derfor jeg lurte, det kræsjet i mine ører også.


#40

safran sa for siden:

Marsipankake. :grøsser:


#41

Divine sa for siden:

Det er jo det beste i verden. Fersk lukket valnøtt ... mmmmmmmmm ... :vilha: :harsåveldigveldiglystpå:


#42

Pia sa for siden:

Hmm... :hmm:

Jeg liker vaniljekrem, bringebær og valnøtter i marsipankake. Også skal den gjerne være en dag eller to gammel, slik at den er fast og god. Og for guds skyld ikke dynket i sitronbrus e.l. Jeg liker best kjøpemarsipankake jeg faktisk. :rar:


#43

Kanina sa for siden:

mangokrem sammen med f.eks jordbær eller annen frisk frukt. kjørr mango i kjøkkenmaskin, og bland med krem.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Ja, dette er altså gjester som ikke var i min forrige dåp, og noen som har forandret smak siden den gang. Desverre. :mumle:


#45

Adrienne sa for siden:

Jeg er ikke så begeistret for valnøtter i marsipankake, og prøver alltid å finne andre alternativer. En gang lagde jeg fromasjfyll av krem, gelatin, krokanrullsjokolade og aprikoser. Det var overraskende godt.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Nam. Jeg kommer nok til å bruke en frisk bringebærfromasj og vaniljekrem, og pisket kremfløte.


#47

Left sa for siden:

Nam nam ja - banan og vaniljekrem er uslåelig kombinasjon.
Rørte bringebær er jo bare så godt i kake.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes også krem og banan er fantastisk sammen. Er jeg riktig fysen på noe kan jeg godt skjære bananer i skiver og spise dem med pisket krem uten noe annet.


#49

Dronningen sa for siden:

Bringebær og hvalnøtter.


#50

Muskat sa for siden:

Nå på sommeren er friske jordbær favoritten. Ellers så er jeg også veldig glad i krem og banan. :nam: Hermetiserte fersken er også godt som fyll, og selvsagt bringebær.


#51

safran sa for siden:

:humre:

#52

Dixie Diner sa for siden:

Ser for meg sizen på de nøttene ja. :knegg:


#53

Tertit sa for siden:

Jeg pleier å lage kremkake og plander da moste kiwi i kremen. Det gir en syrlig og god krem. Har ofte krem med most banan i midten av kaken. Kiwikrem kan sikkert brukes i marsipankake også.

Var nettopp i en bursdag, hvor jeg fikk servert marsipankake. I midten var det vaniljekrem med daimkuler. Spennende, godt og annerledes.


#54

Susse sa for siden:

Jeg lager alltid bløtkake til de voksne i bursdagene til ungene. Favoritten går som følger : alle lag dynkes med ananasjuice, 1 lag smøres med knust ananas og et tynt lag krem, lag to smøres med vaniljekrem og hakkede hvalnøtter, lag tre med krem og friske bær fra hagen enten bringebær, bjørnebær eller jordbær. Tynt lag krem over det hele til slutt og marsipanlokk på toppen.
Her er en jeg laget til eldstemann. Hadde glemt å kjøpe pynt og laget med marsipanrester, cacasfarge og diverse former til plastelina.


#55

pucca sa for siden:

Jeg var i en 80-års bursdag en gang, og fikk servert bløtkake med sviskefyll. Dette husket jubilanten som det kakefyllet som ble brukt i gamle dager. Det var faktisk ganske godt, sviskene gjorde det søtt og smakfullt.


#56

Ariel sa for siden:

Barnehage du lissom. :snurt: Nøtter har generelt ikke noe i mat/kaker å gjøre, siden de smaker gjennomført kjetting.

Marsipankake skal forøvrig være enkel i min verden, bær og krem, thats it. :nam:


#57

Acsa sa for siden:

Rørte bringebær (med bare litt sukker/melis), vaniljekrem og valnøtter. Dynk sukkerbrødet med litt portvin.


#58

Arran sa for siden:

Endelig noen som har skjønt det. Klassisk, småalkoholisert marsipankake er en sikker vinner :nikker:


#59

Hyacinth sa for siden:

Jeg er HELT enig. Jeg fordrar ikke kresne mennesker. :fordomsfull:


#60

Hyacinth sa for siden:

:skremt: Er det nøttene til hvalen?


#61

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er godt, men med tanke på min familiehistorikk ang. alkohol så skal vi ikke ha noe som helst slikt i dåpen. :knegg:

Tror jeg kommer til å bruke bringebærsyltetøy, krem og vaniljekrem, og hakkede valnøtter i kaken. Mulig jeg bruker bringebærfromasj, får se hva jeg gidder, skal jo tross alt bake 6-7 kaker.


#62

Acsa sa for siden:

Det er jo ikke snakk om store mengdene alkohol, da, jeg pleier å blande 50/50 portvin og melk, så det er kanskje 3 ss hetvin på en hel kake, altså 1/4 ss per person hvis man tenker 12 stykker per kake. :fnise:


#63

Dixie Diner sa for siden:

Hehe jeg vet det, men det er snakk om alkoholikere her, som flyr utpå av små konjakksjokolader, så den sjansen tar jeg ikke. :p


#64

Acsa sa for siden:

Ei veninne av meg dynket en bringebærbløtkake med nesten uoppblandet hyllesaft, det var vanvittig godt! Hyll og bringebær var en spenstig kombinasjon.


#65

Dixie Diner sa for siden:

Åh det høres spennende ut!


#66

Acsa sa for siden:

Ja, og jeg var ganske lettet, for det var mitt påfunn... :p Jeg har pleid å kjøpe hyllesaft i utlandet, men nå begynner det jo å bli tilgjengelig her i Norge. Veldig svak for saft av hylleblomst/bær. Har vært med på å lage det i England, av blomstene.


#67

Dixie Diner sa for siden:

Ja de har hyllebærsaft på helsekosten, mon tro om jeg skal kjøpe det.


#68

Acsa sa for siden:

Hervik har hyllebærsaft nå, den røde typen av bærene tror jeg, og så selger IKEA den lysegule av blomstene.


#69

Tåtti sa for siden:

Min favoritt er rips og krem. Den syrlige ripsen passer utrolig godt sammen med søt krem og marsipan, man får klemt ned noen flere stykker før man blir kvalm enn med en tradisjonell søt kake. :kakemons:


#70

Apple sa for siden:

Når ER denne dåpen? Ikke denne helga heller, tydeligvis.:D


#71

Dixie Diner sa for siden:

På søndag. :) Jeg skal bo hos Ms.Lee fra i morgen og til torsdag, så endel av planleggingen måtte unna litt før det så jeg slipper å få hysterisk stressanfall når jeg kommer hjem, hehe.


#72

Ariel sa for siden:

Er litt redd for å spore helt av her nå, men den de selger på Ikea, er det den som heter Flädersaft på svensk? :be:

#73

Apple sa for siden:

Aha! Da legger jeg inn ønske om bilder fra kakebordet.


#74

Dixie Diner sa for siden:

Det skal jeg legge ut ja. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.