Mye kakeprat med meg for tiden, men jeg er i dåps-modus. Nå trenger jeg bare forslag til hva jeg fyller dåpskaken med. Banan er utelukket siden 80 % av gjestene ikke liker det, men jeg ser for meg noe jordbær-greier siden det er sommer. Bare jordbær og krem? Eller noe annet spennende? Jeg komponerte en marsipankake med cuba-krem (ja, sjokoladen) og hermetiske pærer og valnøtter i storesøsters dåp, den fikk skamros. Men jeg hadde tenkt meg en litt mer tradisjonell kake denne gangen.
Banan i kremkaker er fysj og æsj. Helt enig med 80% av gjestene dine der.
Jeg lager som regel ett lag med vaniljekrem og enten jordbær eller bringebær (friske, eller frosne utenom sesongen), og ett lag med vanlig krem iblandet grovhakkede valnøtter og biter av fersk ananas. Det blir friskt og godt syns jeg.
Ja, valnøtter er SÅ godt i marsipankake! Men da får gjestene spader, siden mange av dem ikke takler nøter (les: klumper) i kakene. Snakk om barnehagegjeng. :mumle:
Det hadde jeg gitt blaffen i, all den tid det er andre kaker å velge mellom. Jeg hadde ikke engang spurt dem, bare bakt og servert. Hvis de surmuler, forteller det mye mer om dem enn om deg.
Kommer ann på hvilket humør jeg er i. Enten jordbær eller bringebær.
Kjører f.eks bringebær i blenderen, siler av frøene og tilsetter gèlatin så den ikke blir så tynnflytende. Samme med jordbærene. Det blir en himmelsk smak. Blander inn i kremen og har gjerne to-tre lag med dette.
Jeg tror jeg må jekke meg ned noen hakk til tider, jeg er så opptatt av å være "den perfekte vert" at jeg sliter meg ut hver gang jeg skal stelle til noe.
Den jeg laget til Leos dåp hadde jeg jordbærsyltetøy og sjokoladesaus inni. :knegg: Men mannen spiste opp alle rester, så det må ha smakt godt likevel.
Vi skal i barnedåp på søndag. Det kunne ikke falle meg inn å klage på utvalget av kaker, uansett hva de serverer.
Det som imidlertid kunne falle meg inn, er å sjekke at de har noe glutenfritt (kransekake), så ungene mine får kake, og å tilby meg å ta med en kake selv.
Dessuten - hvis du bor i nærheten av Mrs. Lee, syns jeg dere burde utveksle tjenester ved den slags anledninger. Neste år har vel dere familieselskap med kun kort tid imellom, hva med å bake litt til hverandre, eller hjelpe hverandre med det dere er flinke til?
Bruker heller bringebær enn jordbær, blir ikke fullt så søtt! Og gjerne et lag med bær og krem, og et lag med vaniljekrem, eller krem med litt valnøtter.
Vi bor et stykke fra hverandre, men vi er jo "familie", og Isetfamilien er selvskrevne gjester ved alle slike anledninger. Hun bakte jo brownies til vår dåp, og jeg skal lage potet- og rekesalat til hennes. (Eller vil du jeg skal lage kake i stedet?)
Ett lag med jordebær, ett lag med most banan, pyntes med kiwi og raspet sjokolade. går heller ikke av veien for vaniljekrem. :man sikler for når man er på lavkarbo:
Det velger du selv. :D Gjør det du føler for, alt du lager er skamgodt uansett. :sikle: Bare gi meg beskjed om hva du velger å lage noen dager i forveien slik at jeg vet hva jeg ikke trenger å lage selv. :klemme:
Takk for alle tips! Tror jeg går for bringebær, kanskje. Nå er det jo friske bringebær i butikken og de koster ikke skjorta heller.
Det høres sikkert nokså merkelig ut, men mine favoritter av marsipankakefyll, er enten krem med multer i, eller krem iblandet hjemmelaget rabarbrasyltetøy. Det blir så friskt og deilig. Helt himmelsk! :nam:
Kaka di blir sikker god, men sørg for å ha noe annet enn søte kaker. Jeg setter stor pris på litt snacks sammen med alt det søte. Jeg forlangte det i min mors 50-årsdag selv om søsteren min som er kokk sa at det kun skulle være pene kaker på bordet. Jeg putta snacksen oppi ett par fine skåler, og mange av gjestene satte pris på det.
Jeg liker godt kombinasjonen krem,marsipan og skogsbær. Er litt tradisjonell på fyllet, og liker ikke for mange kombinasjoner på én gang.
Bruker Noras hjemmelagede skogsbærsyltetøy, men har ikke funnet det i det siste. Har da blandet bringebær og blåbær.
Jeg liker vaniljekrem, bringebær og valnøtter i marsipankake. Også skal den gjerne være en dag eller to gammel, slik at den er fast og god. Og for guds skyld ikke dynket i sitronbrus e.l. Jeg liker best kjøpemarsipankake jeg faktisk. :rar:
Jeg er ikke så begeistret for valnøtter i marsipankake, og prøver alltid å finne andre alternativer. En gang lagde jeg fromasjfyll av krem, gelatin, krokanrullsjokolade og aprikoser. Det var overraskende godt.
Jeg synes også krem og banan er fantastisk sammen. Er jeg riktig fysen på noe kan jeg godt skjære bananer i skiver og spise dem med pisket krem uten noe annet.
Nå på sommeren er friske jordbær favoritten. Ellers så er jeg også veldig glad i krem og banan. :nam: Hermetiserte fersken er også godt som fyll, og selvsagt bringebær.
Jeg pleier å lage kremkake og plander da moste kiwi i kremen. Det gir en syrlig og god krem. Har ofte krem med most banan i midten av kaken. Kiwikrem kan sikkert brukes i marsipankake også.
Var nettopp i en bursdag, hvor jeg fikk servert marsipankake. I midten var det vaniljekrem med daimkuler. Spennende, godt og annerledes.
Jeg lager alltid bløtkake til de voksne i bursdagene til ungene. Favoritten går som følger : alle lag dynkes med ananasjuice, 1 lag smøres med knust ananas og et tynt lag krem, lag to smøres med vaniljekrem og hakkede hvalnøtter, lag tre med krem og friske bær fra hagen enten bringebær, bjørnebær eller jordbær. Tynt lag krem over det hele til slutt og marsipanlokk på toppen.
Her er en jeg laget til eldstemann. Hadde glemt å kjøpe pynt og laget med marsipanrester, cacasfarge og diverse former til plastelina.
Jeg var i en 80-års bursdag en gang, og fikk servert bløtkake med sviskefyll. Dette husket jubilanten som det kakefyllet som ble brukt i gamle dager. Det var faktisk ganske godt, sviskene gjorde det søtt og smakfullt.
Ja det er godt, men med tanke på min familiehistorikk ang. alkohol så skal vi ikke ha noe som helst slikt i dåpen. :knegg:
Tror jeg kommer til å bruke bringebærsyltetøy, krem og vaniljekrem, og hakkede valnøtter i kaken. Mulig jeg bruker bringebærfromasj, får se hva jeg gidder, skal jo tross alt bake 6-7 kaker.
Det er jo ikke snakk om store mengdene alkohol, da, jeg pleier å blande 50/50 portvin og melk, så det er kanskje 3 ss hetvin på en hel kake, altså 1/4 ss per person hvis man tenker 12 stykker per kake. :fnise:
Ja, og jeg var ganske lettet, for det var mitt påfunn... :p Jeg har pleid å kjøpe hyllesaft i utlandet, men nå begynner det jo å bli tilgjengelig her i Norge. Veldig svak for saft av hylleblomst/bær. Har vært med på å lage det i England, av blomstene.
Min favoritt er rips og krem. Den syrlige ripsen passer utrolig godt sammen med søt krem og marsipan, man får klemt ned noen flere stykker før man blir kvalm enn med en tradisjonell søt kake. :kakemons:
På søndag. :) Jeg skal bo hos Ms.Lee fra i morgen og til torsdag, så endel av planleggingen måtte unna litt før det så jeg slipper å få hysterisk stressanfall når jeg kommer hjem, hehe.