Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg fylle eplene med?

#1

Søster sa for siden:

I går hadde vi bakte epler fylt med kremost, krydder og hvitløk som grillbehør. :nam: Nå har jeg lyst til å lage bakte epler til dessert, hva er godt å ha oppi? Jeg har tenkt på makronfyll, men er åpen for inspirasjon. :vilha:


#2

Dragen sa for siden:

Epler med makronfyll?

Hvor bor du, sa du?


#3

Søster sa for siden:

Hm, ja, kanskje det er en vinner. Bare snus deg fram så skal du få.


#4

Irma sa for siden:

Havre, smør, rosiner og sukker kanskje? Med vaniljesaus som tilbehør?


#5

Kneazle sa for siden:

Jeg har fått servert bakte epler med mandelfyll (det er vel kanskje det samme som makronfyll? :gruble:). Og vaniljekrem ved siden av. Funker sikkert veldig bra med vaniljeis til også. Det var ihvertfall knallgodt! :jupp:

Oppskrift:
Ingredienser:

  • 10 stk. eple

  • Mandelfyll:

  • 3 dl brunt sukker

  • 3 ts malt kanel

  • 3 ss vann

  • 150 g grovt hakkede mandler

  • Vaniljekrem:

  • 9 dl yoghurt naturell

  • 6 ts sukker

  • 5 ts vaniljesukker

                 		                <strong>Fremgangsmåte:</strong>
    
                     			                Slik gjør du:
    
  • Rør alle ingrediensene til vaniljekremen sammen. La den stå og trekke.

  • Rør sukker, kanel, vann og mandler sammen til en mandelmasse.

  • Grav ut kjernehuset i eplene med en teskje, så eplene blir hule.

  • Fordel mandelmassen i eplene og legg dem på et ildfast fat eller form.

  • Bak eplene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader C.


#6

Penelope sa for siden:

Bakte epler med honning og sitron!! Nydelig!


#7

Dragen sa for siden:

Emma - jeg kopierer oppskriften din inn i tråden for gode forslag uten melk og gluten. Vaniljesaus er lett å lage uten, nemlig.


#8

Kneazle sa for siden:

Smart! :riktig:


#9

Left sa for siden:

Rosiner er i hvert fall veldig godt i, så jeg er nok på nett med Irma her :)


#10

turi sa for siden:

Stekte epler med sjokolade, eller kanel og sukker.

Bananer stekt på bål, med sjokolade inni "båten" og er kjempegodt!!


#11

DM sa for siden:

Strøkavring, masse smør, sukker og kanel. Med melk på etterpå.


#12

Mei sa for siden:

Hvordan baker man epler? Søster kan du gi meg steg-for-steg oppskrift på den du lagde med kremost og hvitløk?


#13

Kaktus sa for siden:

Marsipan. :sikle:


#14

torsk sa for siden:

Hva med eplemos? :tradisjonell:


#15

Søster sa for siden:

Klart, jeg leste det på matsidene til aftenposten, men måtte gjøre endel endringer, siden originalen er med blåmuggost, som det bare er meg som spiser.

-Som siderett til kjøttmiddag tar du et eple pr person. Vask eplene og stikk ut kjernehuset, dekk bunnen av eplet med litt alufolie
-Fyll: Jeg brukte en liten boks Tine kremost med urter, rørte den sammen med pepper, cumin og 1 most hvitløksfedd (en sånn boks holder til fem epler)
-stapp fyllet ned i kjernehushulrommet i eplene, jeg brukte en teskje
-sett eplene i en ildsfast form, og bak på 180 grader i 25-35 minutter.


#16

Mei sa for siden:

Røde eller grønne epler?


#17

Søster sa for siden:

Jeg brukte sånne som er røde og gule, det som i mitt hode er "vanlige epler".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.