Søster sa for siden:
I går hadde vi bakte epler fylt med kremost, krydder og hvitløk som grillbehør. :nam: Nå har jeg lyst til å lage bakte epler til dessert, hva er godt å ha oppi? Jeg har tenkt på makronfyll, men er åpen for inspirasjon. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Søster sa for siden:
I går hadde vi bakte epler fylt med kremost, krydder og hvitløk som grillbehør. :nam: Nå har jeg lyst til å lage bakte epler til dessert, hva er godt å ha oppi? Jeg har tenkt på makronfyll, men er åpen for inspirasjon. :vilha:
Dragen sa for siden:
Epler med makronfyll?
Hvor bor du, sa du?
Søster sa for siden:
Hm, ja, kanskje det er en vinner. Bare snus deg fram så skal du få.
Irma sa for siden:
Havre, smør, rosiner og sukker kanskje? Med vaniljesaus som tilbehør?
Kneazle sa for siden:
Jeg har fått servert bakte epler med mandelfyll (det er vel kanskje det samme som makronfyll? :gruble:). Og vaniljekrem ved siden av. Funker sikkert veldig bra med vaniljeis til også. Det var ihvertfall knallgodt! :jupp:
Oppskrift:
Ingredienser:
10 stk. eple
Mandelfyll:
3 dl brunt sukker
3 ts malt kanel
3 ss vann
150 g grovt hakkede mandler
Vaniljekrem:
9 dl yoghurt naturell
6 ts sukker
5 ts vaniljesukker
<strong>Fremgangsmåte:</strong>
Slik gjør du:
Rør alle ingrediensene til vaniljekremen sammen. La den stå og trekke.
Rør sukker, kanel, vann og mandler sammen til en mandelmasse.
Grav ut kjernehuset i eplene med en teskje, så eplene blir hule.
Fordel mandelmassen i eplene og legg dem på et ildfast fat eller form.
Bak eplene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader C.
Penelope sa for siden:
Bakte epler med honning og sitron!! Nydelig!
Dragen sa for siden:
Emma - jeg kopierer oppskriften din inn i tråden for gode forslag uten melk og gluten. Vaniljesaus er lett å lage uten, nemlig.
Kneazle sa for siden:
Smart! :riktig:
Left sa for siden:
Rosiner er i hvert fall veldig godt i, så jeg er nok på nett med Irma her :)
turi sa for siden:
Stekte epler med sjokolade, eller kanel og sukker.
Bananer stekt på bål, med sjokolade inni "båten" og er kjempegodt!!
DM sa for siden:
Strøkavring, masse smør, sukker og kanel. Med melk på etterpå.
Mei sa for siden:
Hvordan baker man epler? Søster kan du gi meg steg-for-steg oppskrift på den du lagde med kremost og hvitløk?
Kaktus sa for siden:
Marsipan. :sikle:
torsk sa for siden:
Hva med eplemos? :tradisjonell:
Søster sa for siden:
Klart, jeg leste det på matsidene til aftenposten, men måtte gjøre endel endringer, siden originalen er med blåmuggost, som det bare er meg som spiser.
-Som siderett til kjøttmiddag tar du et eple pr person. Vask eplene og stikk ut kjernehuset, dekk bunnen av eplet med litt alufolie
-Fyll: Jeg brukte en liten boks Tine kremost med urter, rørte den sammen med pepper, cumin og 1 most hvitløksfedd (en sånn boks holder til fem epler)
-stapp fyllet ned i kjernehushulrommet i eplene, jeg brukte en teskje
-sett eplene i en ildsfast form, og bak på 180 grader i 25-35 minutter.
Mei sa for siden:
Røde eller grønne epler?
Søster sa for siden:
Jeg brukte sånne som er røde og gule, det som i mitt hode er "vanlige epler".
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.