Dixie Diner sa for siden:
Disse laget jeg i dag, de ble kjempegode! Smakte ganske likt Nutana Burger, for de som har smakt dem, bare litt mer moste inni. Jeg skal lage en haug av disse til dåpen:
LINSE- OG KIKERTBURGERE
250 gram røde linser
Ca. 400 gram (en boks) ferdigkokte kikerter
1 egg
2 store løk i skiver
1 hel kinesisk hvitløk (eller 4-5-6 fedd vanlig hvitløk), hakket
180 gram strøkavring eller lignende (jeg brukte griljer-mel)
1 stor ss tørket koriander
1 stor ss Tandoori masala-krydder
1 stor ss hakket persille (jeg brukte tørket)
1 ts ingefær
1 ss havsalt
Kok opp vann i en gryte og tilsett linsene i det kokende vannet. La de småkoke i 15 minutter eller til de er møre og har begynt å mose seg litt. Hell av vannet og avkjøl det litt.
Ha olje i en liten gryte og tilsett tandoori-krydderet og litt salt. La krydderet surre litt i oljen og tilsett løken og hvitløken. Stek det litt mykt, la det blandes godt med krydderoljen. Sett tilside for avkjøling.
Hell av laken fra kikertene og skyll dem. Ha dem i en food processor sammen med egget, løken og halvparten av linsene. Kjør alt til en glatt mos.
Ha mosen i en bolle og tilsett de øvrige ingrediensene. Bland godt uten å mose det for mye. Form boller og trykk dem flate som burgere.
Ha hvetemel på en tallerken og vend burgerne godt i melet så de er helt dekket på begge sider. Børst av overflødig mel (jeg lar burgerne "hoppe" forsiktig fra hånd til hånd) og stek dem i smør på middels varme, ca. 5 minutter på hver side. Det er bedre at de blir LITT brente enn for lite stekt.
Serveres med ønsket tilbehør. Jeg synes de er knallgode å bare spise i hånden sammen med en god rømmedressing.