Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjempegode vegetar-burgere

#1

Dixie Diner sa for siden:

Disse laget jeg i dag, de ble kjempegode! Smakte ganske likt Nutana Burger, for de som har smakt dem, bare litt mer moste inni. Jeg skal lage en haug av disse til dåpen:

LINSE- OG KIKERTBURGERE

250 gram røde linser
Ca. 400 gram (en boks) ferdigkokte kikerter
1 egg
2 store løk i skiver
1 hel kinesisk hvitløk (eller 4-5-6 fedd vanlig hvitløk), hakket
180 gram strøkavring eller lignende (jeg brukte griljer-mel)
1 stor ss tørket koriander
1 stor ss Tandoori masala-krydder
1 stor ss hakket persille (jeg brukte tørket)
1 ts ingefær
1 ss havsalt

Kok opp vann i en gryte og tilsett linsene i det kokende vannet. La de småkoke i 15 minutter eller til de er møre og har begynt å mose seg litt. Hell av vannet og avkjøl det litt.
Ha olje i en liten gryte og tilsett tandoori-krydderet og litt salt. La krydderet surre litt i oljen og tilsett løken og hvitløken. Stek det litt mykt, la det blandes godt med krydderoljen. Sett tilside for avkjøling.
Hell av laken fra kikertene og skyll dem. Ha dem i en food processor sammen med egget, løken og halvparten av linsene. Kjør alt til en glatt mos.
Ha mosen i en bolle og tilsett de øvrige ingrediensene. Bland godt uten å mose det for mye. Form boller og trykk dem flate som burgere.
Ha hvetemel på en tallerken og vend burgerne godt i melet så de er helt dekket på begge sider. Børst av overflødig mel (jeg lar burgerne "hoppe" forsiktig fra hånd til hånd) og stek dem i smør på middels varme, ca. 5 minutter på hver side. Det er bedre at de blir LITT brente enn for lite stekt.

Serveres med ønsket tilbehør. Jeg synes de er knallgode å bare spise i hånden sammen med en god rømmedressing.


#2

Ekorn sa for siden:

Å, det hørtes kjempegodt ut! Må prøves til helga!


#3

Millis sa for siden:

Nam, nam! Jeg laget disse her om dagen, kjempegode!! Jeg hadde ikke tandori krydder, men jeg brukte noen annet sterkt fra innvandrerbutikken.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja de er knallgode. Jeg har laget dem som boller også, ble en slags falafel. De gikk unna, gitt. Serverte dem med hummus. :D


#5

kalufs sa for siden:

Mmmm, den oppskiften hørtes veldig god ut.


#6

Amic@ sa for siden:

Har du en god oppskrift på hummus ?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes denne er knallgod:

www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118967570.asp

Det står "Tehina" i oppskriften, men puréen selges som regel under navnet "Tahini" og selges i helsekostforretninger og større matvarebutikker (Ultra, Meny osv). Kan brukes som pålegg også, smaker litt som svakt peanøttsmør og er rikt på kalsium. :)


#8

Mauser sa for siden:

Kjøttmat uten kjøtt er ikke mat heller!

:tofuhater:


#9

LilleRosin sa for siden:

Åh! En oppskrift med linser!

Tror du man kan bruke andre linser også? Skapet er fullt av greier jeg ikke aner hva jeg skal bruke til.


#10

Cazandra sa for siden:

ÅÅ dette skal lages!:nam:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Tofu smaker jo hoppetau. også tofuhater

Det tror jeg absolutt du kan. Prøv. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.