Ikke sant pannekaker skal spises med den glatte siden ut?
Altså, når man steker pannekaker, blir den glatt på den første siden man steker, og ruglete på andre siden.
Om man spiser pannekaker sammenrullet, brettet eller lignende, skal den glatte siden være vendt ut, og man har på f.eks. syltetøy eller annet på den ruglete delen. Ikke sant ja?
Hm. En helt ny problemstilling. Jeg er alltid med på at det er en riktig og en feil side på knekkebrød, men på pannekaker? Aldri falt meg inn å tenke over det.
Måtte gruble litt no. Men den sida som blir steikt først er den sida me som regel har ting på.
Så me har den glatte sida inn ( har aldri tenkt over at det er ei glatt og ruglete side. Får sjekke når eg setter i gang med steikinga om ei lita stund )
Same shit. Har ikke engang tenkt over at det er to sider.
Jeg slutter ikke å forundre meg over dere som har feil sider på knekkebrødet, dorullen og nå også pannekaker. :knegg:
Det har jeg aldri tenkt over men stemte ruglete side ut fordi den blir brettet sammen når den er ferdig stekt og når jeg da bretter de ut blir den liggende med glatt side opp. Da gidder jeg ikke snu den. :nemlig:
Det har jeg ikke tenkt på. Jeg snur som regel hele haugen når de er ferdig stekt, slik at vi begynner med den jeg stekte først. Da blir altså den opprinnelige undersiden også undersiden på fatet. :p
Pannekakene bli ikke ruglete om du lar være å bruke stekefett. Forøvrig - pannekakene her i huset blir brettet sammen og lagt i fat, og dermed blir førstestekeflaten den som får fyll på.
Det skal jeg innrømme at jeg ikke har tenkt på før. Og jeg har bare spist middagspannekaker til nå og på de skal det være sukker og bacon. Den eldre generasjonen har gjerne også poteter til.
Jeg har aldri før tenkt over at pannekaker har to forskjellige sider. Altså: same shit.
Vi spiser pannekaker når mannen ikke er hjemme. Jeg elsker det, og snuppa ligger ikke så langt etter. Det er jo egentlig dessert til middag, men ........
Her har jeg faktisk sterke meninger;). Må alltid ha den ruglete siden ut, ligger pannekaken omvendt på fatet, snur jeg den før jeg har på fyll. Merker at jeg får litt frysninger av tanken på å gjøre det motsatt......
Jeg er vanligvis ganske sär på hva som skal inn og ut og på skrå og alt det. Men pannekaker hadde jeg ikke tenkt på at hadde en bakside! Dette må studeres närmere. :nemlig:
Ruglete side? Næ, det har jeg aldri tenkt på gitt. Pannekaka spises den veien den tilfeldigvis havner på tallerkenen min.
Det blir litt som ei venninne på vgs. Hun kjøpte alltid vafler i kantina hvis det var firkantete den dagen -det smakte jo så mye bedre enn de andre :knegg:
Hun spiste også bare gulost hvis den var høvlet med "ruglete" høvel (sånn at osten blir stripete).
Ja.
Når jeg steker pannekaker, blir de lagt med den øverste (ruglete) siden ned, for så å bli snudd etterpå (slik at den første pannekaka kommer opp, da det er den som er minst varm).
Da blir det naturligvis den ruglete siden som blir inn ot den glatte ut når man tar dem fra bunken. :nikker:
Osten er best med bølgete høvel, sånn er det bare! :nemlig:
Og vaflene skal spises med riktig side opp, slik at syltetøy, smør og rømme renner ned i bøyen og ikke utenfor.
:sjokk: Jeg er overrasket over at så få synes det er viktig å ha glattsiden ut, altså. Er virkelig ikke folk opptatt av de viktige tingene her i livet?
Jeg er lærer (som cirka halvparten her inne har jeg inntrykk av), og i følge min far bør jeg da vite alt. Og da mener han ALT. :nemlig:
Jeg må bare bøye nakken ydmykt og innrømme at her er jeg på meget tynn is. At pannekaka har to sider har jeg selvsagt skjønt. :glup:
Men at det er viktig hvilken vei den ligger på tallerkenen har virkelig gått meg hus forbi. Men noe sier meg at jeg kommer til å tenke over det heretter. :knegg:
Knekkebrød og doruller er, som for mange andre, en helt annen sak. De har sine fasitsvar. Likedan hvordan bøkene skal organiseres i bokhylla, hvilken vei tallerken skal stå på bordet, hvilken side av melkekartongen som skal stå fremovervendt i kjøleskapet og så videre...
For ikke å snakke om tepper/pledd. Skal man ha pledd over seg, er det IKKE likegyldig hvilken vei det ligger. Merkelappen SKAL være på undersiden på fotenden. Grey-mannen gjør det alltid feil. :skuffet:
:knegg: Exbo er lærer og mora hans rister alltid skuffet på hodet hvis det er noe han ikke vet eller ikke kan hjelpe med "Og du skal være lærer?! Hva skal det bli av ungene. :skuffet:"
Må si at mine pannekaker verken blir glatte eller ruglete, jeg...? Har det noe med hvor mye smør en bruker i panna eller ikke? Eller, he?
Ja, same shit i hvert fall.
Men LilleHvit må ha den siste, lille, i hvert fall. Det er det eneste som er sikkert vedr. vår pannekakespising.
Jupp. Etter mye prøving og feiling har jeg slått fast at oversiden skal vende opp. For mange en uvesentlig detalj, og med flate frokosttallerkner kan man saktens slippe unna med å ha bunnen i været. Men etter Den Store Brennvarme Suppekatastrofen har i hvert fall jeg blitt meeeget nøye på på dette. Den dype siden må vende opp! Dal, ikke fjell!
Jeg er forøvrig også en av de som har litt faste vaner når det kommer til hva som er riktig og galt.
Dorullenflippen skal selvrølgelig henge utfra veggen. Noe annet gjør meg bare frustrert. Knekkebrødet blir fortært men den "glatte" siden opp og hullete side ned.
Men når det kommer til hvilken vei teppet er over føttene mine i sofaen så er jeg mer likegyldig.
Men det store men'et er at jeg virkelig ikke har tenkt over at pannekaker har en glatt og ru side. Gjett om jeg blir det fra og med nå da - oh yes!
Skal det være to sider på pannekaker altså? :noterer: Mine ser mer ut som noe bikkja har tygget og spyttet ut igjen. (Vi har ikke pannekaker så ofte, nei. :hehehe:)