Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pannekakespising

Hvordan spiser du pannekaker?

  • Den glatte siden utvendig
    15 stemmer
  • Den ruglete siden utvendig
    10 stemmer
  • Same shit.
    71 stemmer
  • Verker ruller eller bretter.
    1 stemmer
  • Spiser ikke pannekaker
    4 stemmer
  • Dustepoll (ja, helt klart).
    12 stemmer
#1

Maxine sa for siden:

Ikke sant pannekaker skal spises med den glatte siden ut?

Altså, når man steker pannekaker, blir den glatt på den første siden man steker, og ruglete på andre siden.

Om man spiser pannekaker sammenrullet, brettet eller lignende, skal den glatte siden være vendt ut, og man har på f.eks. syltetøy eller annet på den ruglete delen. Ikke sant ja?

Påll kommer.


#2

Pingis sa for siden:

Hm. En helt ny problemstilling. Jeg er alltid med på at det er en riktig og en feil side på knekkebrød, men på pannekaker? Aldri falt meg inn å tenke over det.


#3

tiddelibom sa for siden:

Har aldri tenkt over det. Ergo: same shit. (men knekkebrød, derimot, har helt klart en rett og en gal side)


#4

Maxine sa for siden:

Dette er mye viktigere enn knekkebrød :nemlig:


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Måtte gruble litt no. Men den sida som blir steikt først er den sida me som regel har ting på.

Så me har den glatte sida inn ( har aldri tenkt over at det er ei glatt og ruglete side. Får sjekke når eg setter i gang med steikinga om ei lita stund )


#6

Honda sa for siden:

spiser ikke pannekaker


#7

Pamina sa for siden:

Same shit, smaker godt uansett!


#8

Myrsnipa sa for siden:

What??? :dåne:

Same shit. Har ikke engang tenkt over at det er to sider.
Jeg slutter ikke å forundre meg over dere som har feil sider på knekkebrødet, dorullen og nå også pannekaker. :knegg:


#9

Mauser sa for siden:

Ikke sant? :knegg:

Særlig siden doruller skal henge med flippen ut fra veggen. Alt annet er naturstridig.


#10

Lucifer sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt over men stemte ruglete side ut fordi den blir brettet sammen når den er ferdig stekt og når jeg da bretter de ut blir den liggende med glatt side opp. Da gidder jeg ikke snu den. :nemlig:


#11

Muskat sa for siden:

Denne siden inn:

Denne siden ut:

:nemlig:


#12

Labolina sa for siden:

Same shit! Har aldri tenkt over det heller.


#13

Dronningen sa for siden:

Det har jeg ikke tenkt på. Jeg snur som regel hele haugen når de er ferdig stekt, slik at vi begynner med den jeg stekte først. Da blir altså den opprinnelige undersiden også undersiden på fatet. :p


#14

safran sa for siden:

Pannekakene bli ikke ruglete om du lar være å bruke stekefett. Forøvrig - pannekakene her i huset blir brettet sammen og lagt i fat, og dermed blir førstestekeflaten den som får fyll på.


#15

Left sa for siden:

Det er same shit her også ja - har aldri tenkt over det jeg. Har akkurat spist pannekaker nå vi.


#16

Alexy sa for siden:

Den siden som stekes først, er utsiden av pannekaken. :nemlig:



#18

Maxine sa for siden:

Muskat, Alexy & Tante Grønn: Det er jammen godt det er flere normale mennesker her : puster lettet ut:


#19

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser sjelden pannekaker, og har aldri tenkt på at de har ruglete eller glatte sider.


#20

Manga sa for siden:

Eh... same shit. Har aldri tenkt over dette.


#21

krystallklart sa for siden:

:nemlig:


#22

turi sa for siden:

Har jeg aldri tenkt over, dorullen kan henge med papiret ut eller inn samme for meg, og spiser ikke knekkebrød.


#23

Veronal sa for siden:

Jepp. :nemlig:


#24

Aminta sa for siden:

Spiser ikke pannekaker. :grøsser:


#25

Marit K sa for siden:

"Same shit" :knegg:


#26

Fersken sa for siden:

Det skal jeg innrømme at jeg ikke har tenkt på før. Og jeg har bare spist middagspannekaker til nå og på de skal det være sukker og bacon. Den eldre generasjonen har gjerne også poteter til.


#27

Isbjørn sa for siden:

Same shit. Slenger pannekaken på fatet og har på syltetøy. tenker ikke på hvilken side som er opp.


#28

Mei sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt over før - og jeg håper jeg ikke begynner nå :hehehe:.


#29

Tjorven sa for siden:

Jeg har aldri før tenkt over at pannekaker har to forskjellige sider. Altså: same shit.

Vi spiser pannekaker når mannen ikke er hjemme. Jeg elsker det, og snuppa ligger ikke så langt etter. Det er jo egentlig dessert til middag, men ........


#30

Skytte sa for siden:

Tror det er det samme her.

Pannekaka skal forøvrig rulles sammen med gaffelen og så kuttes opp bit for bit med gaffel. Kniv er unødvendig. :nemlig:


#31

rine sa for siden:

Her har jeg faktisk sterke meninger;). alltid ha den ruglete siden ut, ligger pannekaken omvendt på fatet, snur jeg den før jeg har på fyll. Merker at jeg får litt frysninger av tanken på å gjøre det motsatt......


#32

Palmen sa for siden:

Jeg er vanligvis ganske sär på hva som skal inn og ut og på skrå og alt det. Men pannekaker hadde jeg ikke tenkt på at hadde en bakside! Dette må studeres närmere. :nemlig:


#33

DM sa for siden:

Den siden som er stekt først skal ut. :nemlig:


#34

F!reF|y sa for siden:

Same shit! Det har jeg aldri tenkt over før nå, hehe. Men så spiser jeg veldig sjelden pannekaker også.


#35

Gwen sa for siden:

Uten å tenke over det når jeg faktisk spiser pannekaker så tror jeg det blir glatte siden ut. Jeg står mellom det og same shit. :knegg:

Vi spiser stort sett bare amerikanske pannekaker (med jordbær og banan :nam: ) når det er pannekaker på menyen her.


#36

ming sa for siden:

Den siden som stekes først er helt klart utsiden på pannekaken.


#37

Snippa sa for siden:

Ruglete side? Næ, det har jeg aldri tenkt på gitt. Pannekaka spises den veien den tilfeldigvis havner på tallerkenen min.

Det blir litt som ei venninne på vgs. Hun kjøpte alltid vafler i kantina hvis det var firkantete den dagen -det smakte jo så mye bedre enn de andre :knegg:
Hun spiste også bare gulost hvis den var høvlet med "ruglete" høvel (sånn at osten blir stripete).


#38

Enhjørning sa for siden:

Ja.
Når jeg steker pannekaker, blir de lagt med den øverste (ruglete) siden ned, for så å bli snudd etterpå (slik at den første pannekaka kommer opp, da det er den som er minst varm).
Da blir det naturligvis den ruglete siden som blir inn ot den glatte ut når man tar dem fra bunken. :nikker:


#39

Enhjørning sa for siden:

Osten er best med bølgete høvel, sånn er det bare! :nemlig:
Og vaflene skal spises med riktig side opp, slik at syltetøy, smør og rømme renner ned i bøyen og ikke utenfor.


#40

Lilith sa for siden:

Same shit.


#41

Miriel sa for siden:

Pannekakene rulles og jeg har alltid den glatte siden inn.


#42

Inagh sa for siden:

Har igrunn aldri tenkt over at det er to ulike sider på ei pannekake, jeg... :blånn:


#43

Maverick sa for siden:

Same shit. Det er derimot ikke med knekkebrød og doruller. :sjokk:


#44

Mauser sa for siden:

Inn eller ut?

:test:


#45

Kirsebær sa for siden:

Det er selvsagt ut. Noe annet er helt meningsløst.

Snart kommer det en poll om knekkebrød. :synsk:
(Dorullpoll regner jeg med det har vært her opptil flere ganger)



#47

Sokk sa for siden:

:sjokk: Jeg er overrasket over at så få synes det er viktig å ha glattsiden ut, altså. Er virkelig ikke folk opptatt av de viktige tingene her i livet?


#48

Maverick sa for siden:

Selvfølgelig har vi pollet doruller og knekkebrød. :knegg: Dorullen skal være ut, knekkebrødet skal med den ruglete siden ned. :fasit:


#49

Kirsebær sa for siden:

Med ruglete, mener du da den som ikke ser "pen og fikset" ut?
i så fall er vi enig. :nemlig:


#50

Grey sa for siden:

Jeg er lærer (som cirka halvparten her inne har jeg inntrykk av), og i følge min far bør jeg da vite alt. Og da mener han ALT. :nemlig:

Jeg må bare bøye nakken ydmykt og innrømme at her er jeg på meget tynn is. At pannekaka har to sider har jeg selvsagt skjønt. :glup:
Men at det er viktig hvilken vei den ligger på tallerkenen har virkelig gått meg hus forbi. Men noe sier meg at jeg kommer til å tenke over det heretter. :knegg:

Knekkebrød og doruller er, som for mange andre, en helt annen sak. De har sine fasitsvar. Likedan hvordan bøkene skal organiseres i bokhylla, hvilken vei tallerken skal stå på bordet, hvilken side av melkekartongen som skal stå fremovervendt i kjøleskapet og så videre...

For ikke å snakke om tepper/pledd. Skal man ha pledd over seg, er det IKKE likegyldig hvilken vei det ligger. Merkelappen SKAL være på undersiden på fotenden. Grey-mannen gjør det alltid feil. :skuffet:


#51

Kirsebær sa for siden:

:knegg: Exbo er lærer og mora hans rister alltid skuffet på hodet hvis det er noe han ikke vet eller ikke kan hjelpe med "Og du skal være lærer?! Hva skal det bli av ungene. :skuffet:"


#52

Appelsin sa for siden:

Må si at mine pannekaker verken blir glatte eller ruglete, jeg...? Har det noe med hvor mye smør en bruker i panna eller ikke? Eller, he?
Ja, same shit i hvert fall.
Men LilleHvit må ha den siste, lille, i hvert fall. Det er det eneste som er sikkert vedr. vår pannekakespising.


#53

Mauser sa for siden:

Jupp. Etter mye prøving og feiling har jeg slått fast at oversiden skal vende opp. For mange en uvesentlig detalj, og med flate frokosttallerkner kan man saktens slippe unna med å ha bunnen i været. Men etter Den Store Brennvarme Suppekatastrofen har i hvert fall jeg blitt meeeget nøye på på dette. Den dype siden må vende opp! Dal, ikke fjell!


#54

Grey sa for siden:

:rofl:
Ja, det var akkurat dette jeg mente også! :god å forklare:
Det, og at tallerken må stå slik at mønsteret stemmer med universet lissom.


#55

Kirsebær sa for siden:

Jeg dævver! :rofl:

Jeg søker herved om å kunne gi ubegrenset med prikker til Mausermannen.
Hver gang han kommer med noe genialt har jeg prikket for få i mellomtiden.


#56

Schnuppa sa for siden:

Fantastisk bra!
Ja en slik kommentar fortjener virkelig prikk ja.


#57

Schnuppa sa for siden:

Jeg er forøvrig også en av de som har litt faste vaner når det kommer til hva som er riktig og galt.
Dorullenflippen skal selvrølgelig henge utfra veggen. Noe annet gjør meg bare frustrert. Knekkebrødet blir fortært men den "glatte" siden opp og hullete side ned.
Men når det kommer til hvilken vei teppet er over føttene mine i sofaen så er jeg mer likegyldig.

Men det store men'et er at jeg virkelig ikke har tenkt over at pannekaker har en glatt og ru side. Gjett om jeg blir det fra og med nå da - oh yes!


#58

Grey sa for siden:

Nå skal jeg steke pannekaker med en forskende innstilling. Rapport kommer senere.


#59

Schnuppa sa for siden:

Da har vi laget pannekaker og jeg må innrømme: Same Shit!


#60

Grey sa for siden:

Samme her. :nemlig:
Men mannen lanserte en ny variant. Den bruneste og best stekte siden skal visstnok være ned, og da altså ut.


#61

Tåtti sa for siden:

Skal det være to sider på pannekaker altså? :noterer: Mine ser mer ut som noe bikkja har tygget og spyttet ut igjen. (Vi har ikke pannekaker så ofte, nei. :hehehe:)


#62

Maverick sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at det blir pannekaker i dag, ja. :knegg:


#63

Maxine sa for siden:

Jeg spiser en del lapper/frokostpannekaker, og skjønner jeg er nødt til å ta bilde for å vise at jeg har rett her ja.


#64

Tucec sa for siden:

HAr aldri tenkt over det, men vi har også den glatte siden ut. Fordi det blir naturlig.. :jupp:


#65

Spira2 sa for siden:

Jeg har aldri tenkt over at det er en glatt og en ru side, men dersom den ene siden er for mye stekt tar jeg den inn, slik at jeg slipper å se på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.