Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Internminne i netbook (ASUS EeePC / Acer One)

#1

Left sa for siden:

Til tekstbehandling, nettsurfing osv, er det vesentlig forskjell på 512Mb og 1024Mb internminne? Kommer sikkert til å spille litt musikk, og kanskje litt spilling. Hvilken betydning har det i praksis?


#2

HP sa for siden:

Ja der er en vesentlig forskjell mellom 512 og 1024mb. Til spilling trenger du nok mer, men til de andre tingene så holder det med 1024mb, selv om det kan gå litt tregt om du har mange vinduer oppe.

Windows XP, Vista, Linux eller Mac?


#3

Left sa for siden:

Antar det blir Linux. Det er snakk om en sånn bitteliten duppeditt, som skal brukes til studier, og ikke veldig mye annet. Har både en stasjonær maskin og en annen bærbar hvor det er plenty minne, så skal ha en ekstramaskin jeg kan ta med frem og tilbake til skolen. Den vi har nå er for stor å drasse på.
Det er ikke mange hundrelapper forskjell mellom 512 og 1024, så jeg venter på 1024 tror jeg. Den kommer ikke før i starten av august, mens den minste kan jeg få nå.


#4

HP sa for siden:

Du snakker om en slik bitteliten duppeditt?

Andreklassingen vår holder på å spare til en slik. Vi kommer til å kjøpe den med 1024mb minne (Eee 904) og installere nynorsk Edubuntu-linux på den. Linux fungerer greit med 512mb også, selv om alt blir bedre med mer. Windows (XP+) må ha mer for å være brukbart.


#5

Left sa for siden:

En sånn ja - men merke vet jeg ikke enda- kaaaanskje Acer One eller Dell, får se.
Vil gjerne ha Linux jeg, for det er ikke så ressurskrevende. Tror flere av disse småttisene kommer med Linux fra forhandler.


#6

HP sa for siden:

De kommer fra de fleste leverandører både med Linux og Windows XP. De fungerer nok best med Linux, ja. Mulig vi også kommer til å velge en annen enn Eee, det får vi se når vi kommer uti august; Netbook-markedet har mange alternativer i månedsskiftet august/september.


#7

Left sa for siden:

Egentlig litt for mange å velge i - har beslutningsvegring jeg, og er verre enn Vingle-Petter i Fjordlandreklamen. :wacko:


#8

Left sa for siden:

Tror det blir denne jeg, eller en Acer Aspire One i hvert fall.

Snerten liten sak. Litt senere i år kommer den i brunt :hjerter: Fargen er jo ekstreeeemt viktig.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.