Jeg er i hvert fall temmelig sikker på at det var hun som på et eller annet tidspunkt i fjor sommer fortalte at Tyrkisk pepper-is var godt.
Det er ikke det.
Jeg hadde mine mistanker om at det ville smake py eller merkelig i det minste, og jeg brukte altså et år på å kvinne meg opp til å kjøpe en eske med slik is fra isbilen. Det er ikke det at det er vondt, det er bare ikke godt. Det er rart, merkelig og føles helt feil. Salt lakrisis, lissom. Not for me!
:fnis: Har du hørt Iset sagt noe smaker vondt noen gang?
Hun kommer jo bare med fristelser som vi bare må prøve.
Har godt i fellen noen ganger jeg også TM.
Iset (samt Missa og Bokormen) har mystisk smak. Jeg vemmes fremdeles ved tanken på Hershey's Kisses. Hvordan kan noen like sjokolade som smaker spy? Jeg skal ikke være så lettlurt neste gang.:nemlig:
Ååå, ikke snakk om Tyrkisk Pepper-isen nå som jeg er med i sukkerfri uke-tråden! Den er jo knallgod og ligger og roper navnet mitt i fryseren. :lalala:
Det er ingen sjokolader jeg direkte spyr av (nå kan jeg jo ikke spy som vektoperert heller, men sånn mentalt sett), men jeg styrer glatt unna Mars, Japp og disse ekle greiene.
Hmmm. Betyr det at du ikke ville spist en Mars om alle skap var tomme, barna sov, du var alene uten barnevaktmuligheter og sukkerhungeren herjet? For så ille smakte Hershey's, at selv i slike desperate øyeblikk ville de ikke fristet meg. :forsøker å unngå flere pytonopplevelser:
Men hvilken Hershley's var det du smakte? Jeg har faktisk ikke smakt de kiss-greiene, bare peanut butter cups og den der nøtte-karamell-nougatgreia. De smaker fantaaaastisk!
Buttercups var desidert verst. Nei, vent, Kisses med mandler var verst. Nei vent, ALLE VAR VERST. Så selv om de ikke hadde noe nøtter-karamell-nougatgreier så lar jeg meg ikke lure, den smaker garantert spy den også.
Svigermor spyr nesten hver dag. Og har gjort det hele tiden siden hun ble operert. Spiser hun litt feil kommer det opp igjen. ( og hun sier at hennes slankemåte er bedre enn min lavkarbo fordi hun kan spise kake, haha)
Er hun DS-operert? For de kan spy, men vi som er GBP-operert kan bare om vi spyr direkte etter å ha spist, mens maten enda ikke har kommet så langt ned. Jeg har ikke spydd en eneste gang på halvannet år, siden jeg ble operert, ikke engang da jeg var gravid og superkvalm hele døgnet i nesten 10 uker (jeg spydde som en gris i første svangerskap).
De tar magen og tarmen på begge typer operasjoner, men ved GBP tar de mye mer av magesekken (95 %) og mindre av tynntarmen, mens det er omvendt ved en DS. Ved en DS har man altså 30-40 % magesekk igjen, ergo kan man fint spy etter en slik operasjon, mens vi som har kun 5 % igjen (såvidt det); hos oss går maten rett ned i tynntarmen veldig kjapt, og da er det ikke så lett å få den opp igjen. :p
Jeg kunne tenkt meg en GBS oprasjon ser det ut til. Mye magesekk lite tarm. Men er nok ikke overvektig nok siden jeg hele tiden klarer å holde meg litt nedenfor med hardt arbeid.
Hva står GBP for da? Jeg tenker jo "Gastric Bypass" men det stemmer jo ikke med det du skrev om større magesekk. DS (Duodenal Switch) = stor magesekk og lite tarm.
Mindre varig? Både GBP og DS er livsvarig, mens GB (Gastric banding, der man kun setter et bånd på magesekken og ellers ingenting annet) kan reverseres ved å ta av båndet, men de fleste legger på seg igjen da, derfor tilbys denne operasjonen sjelden i dag.
GBP (Gastric Bypass, den jeg har) = De fjerner 95 % av magesekken og endel av tynntarmen, avhengig av hvor stor man er, opptil 2 meter tror jeg.
DS (Duodenal Switch) = de fjerner 60-70 % av magesekken og mye mer av tynntarmen. GBP er mest vanlig og har færrest bivirkninger.
Magesekken utvides ikke, men kroppen lager en slags "lomme" (reservoir, kalte legen det) slik at man har plass til litt mer mat, men det er snakk om maks 5 % tror jeg. Så man vil aldri klare store mengder mat, men nå får jeg feks. i meg 1,5 -2 brødskiver (kommer an på mengden pålegg og hvor sulten jeg er) i forhold til maks 1 tidligere. Så man har plass til litt mer, men ikke MYE allikevel. Heldigvis. :)