Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spis ostetallerkenen på Gladmat-festivalen!

#1

Dixie Diner sa for siden:

Ja, gjør det og få deres livs smaksopplevelse. Tallerkenen får dere på Tine sin stand og den koster bare 20,- kroner! Det gikk nesten for meg da jeg smakte på blåmuggosten, Selbu Blå. Det er den aller ALLER beste blåmuggosten jeg noensinne har smakt. Og så fikk man valnøtter med flytende honning over til osten, det var helt himmelsk!

Jeg må dit igjen på lørdag og spise meg kvalm.


#2

Tammen sa for siden:

Iset: Du har en veldig lei tendens til å få meg fysen på noe! Makan:mad:.

Vil også på Gladmat og spise ost!!! :misunnelig-pms-troll:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er skikkelig i matmodus for tiden, skulle tro jeg var gravid. Jeg har jo ikke plass til så mye mat om gangen, men jeg elsker temaet mat, og jeg er rett og slett i matmodus nå. Mannen er lykkelig da, for jeg lager jo alt fra bunnen av og eksperimenterer skikkelig for tiden. :glis:


#4

Balanse sa for siden:

:paranoid:
Prøver du å lure meg igjen, Iset? Ost er godt, da. :gruble:


#5

Balanse sa for siden:

Jeg tror hele FP er i matmodus, kan ikke huske det var så ille før? Delvis din feil, Iset :catfight:


#6

Tammen sa for siden:

Misunnelig på Isetmannen kjenner jeg!

"Problemet" er at du er så utrolig flink til å beskrive maten din. Fantastiske bilder, oppskrifter smaker som passer min gane utmerket, og ordbruk som i seg selv gir meg bøttevis med vann i munnen ( man kan ikke ramse opp blåmuggost, nøtter i honning, og himmelsk, før jeg nærmest bryter meg inn på ica-naboen min.).

Jeg vil også ha :trasser:, men kan jo ikke nærme meg slike godsaker før vekta går oppover igjen.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Du kan om du spiser lavkarbo. :knegg: Men da må du sløyfe honningen og melba-toasten, og da er det liksom ikke LIKE godt. :trasser:


#8

Tammen sa for siden:

:nemlig:Jeg er også veldig i matmodus for tiden! Alltid vært ekstremt opptatt av mat, men nå tipper det snart over til galskap her.
Synes Iset har mer en delvis skyld i dette altså!

:love:Kom foresten på et sted som serverer Meze, og verdens beste ostetalerken. Masse smakfull og variert ost (ca 6 typer), samt
nøtter, rosiner og tørket frukt i honning.



#10

Tammen sa for siden:

Ja, vurderer lavkarbo. Osten er et trekkplaster jeg ikke kan motstå i lengden merker jeg.
.. men det virker som et ork å sette seg inn i, så det utsetter jeg litt til :lat:.

Hva spiser man ved siden av osten da? :blond:


#11

safran sa for siden:

Hm, den må jeg prøve! Skal antageligvis dit lørdag.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Det er litt å sette seg inn i med en gang, men egentlig ganske enkelt. Unngå eller kutt voldsomt ned på ris, pasta, brød, poteter og sukker. Spis alt annet. :knegg: For det meste.

Ved siden av osten kan du ha nøtter, dog uten honning (:trasser:), men Lindberg har forresten en oppskrift på noen rødvinstrukne nøtter som er gode til ost, må se om jeg finner den. Du kan også ha frukt (spørs hvor langt ned på karbene du skal), grønnsaker og kanskje litt Fiberrik, Rugsprø eller hjemmelaget lavkarbo-knekkebrød.

Jeg og mannen skal satse høyt på lavkarbo etter dåpen om en uke. Orker ikke nå i ferien. Men både han og jeg trives best på det siden vi er glade i fet mat og ikke er såå begeistret for poteter, pasta og ris (liker det, men klarer oss fint uten). Jeg skal jo ikke ned i vekt, men han må ta av ca. 20 kg, og jeg gjør det for helsa.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Vi også! Jeg ville dit i dag også, men mannen var lei etter å ha trasket der i 5 timer i går. Jeg er mye sprekere enn ham. :knegg:
Å gå med barnevogn der er et helvete, men må man så må man.


#14

Tammen sa for siden:

Der faller jeg av :D, men har snoket litt på lavkarbo.no og suger til meg all informasjon jeg kommer over. En vakker dag er det meg som kan spise ost uten dårlig samvittighet!

Tanken er nesten orgasmisk:fnise:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Etterhvert blir man så "omvendt" at man får mer dårlig samvittighet av å spise en brødskive enn hjemmelaget lavkarbo-sjokoladekake. :knegg: Satt på spissen. Dårlig samvittighet er jo noe man helst ikke skal ha uansett.


#16

Tammen sa for siden:

Og dette går man ned i vekt av? Tanken slutter aldri å forundre meg, men den er god, veldig god! :glis:


#17

safran sa for siden:

Jepp, dete funker som bare rakkern. Den ble visst brukt helt tilbake i victoriatiden.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, man går ned. Jeg kjenner (både personlig og via nett) folk som har gått ned mellom 20 og 80 kg med lavkarbo, også ganske ekstreme varianter med nesten bare fet mat. Jeg prøvde selv ut Skaldeman-filosofien for noen år siden, holdt på i 8 uker og raste ned 10 kg. Dette til tross for NULL trening og et inntak på mellom 3500 og 4000 kcal daglig, hovedsakelig fra animalsk fett. Men det MEST interessante er faktisk hvor fantastisk vel jeg følte meg! Jeg ble kvitt leggplager jeg hadde slitt med lenge, jeg ble klarere i hodet, fikk bedre hukommelse, sov bedre, ble energisk som en femåring, ja og mye annet! Dette sa meg at kroppen faktisk VILLE ha denne maten, at det da for pokker må være bra for folk å leve sånn.
Nå blir dette litt for ekstremt for meg, så jeg liker helst å ligge på en ca. 60-70 gram karbo, kanskje litt mindre (Skaldeman er på rundt 10-15 gram). Og jeg MÅ ha grønnsaker og litt frukt og bær.

Er man redd for hjerteinfarkt og lignende, kan man jo bare lese artikler som feks. denne, samt be om å få se Skaldemans egne blodprøveresultater etter å ha levd slik i årevis, legene er forbløffet over at han er kvitt isn hjertesykdom og har en friskere kropp, hjerte og årer enn en tyveåring (han er over 60). Det samme med flere jeg kjenner, bla. ei på 52 som både ser ut som og føler seg som ei på 30, og har levd slik siden 1982 (Atkins). :)


#19

Tammen sa for siden:

Man må vel også gi slipp på øl og vin da :sukk:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Ikke vin, egentlig, bare begrense seg litt. Øl finnes som lavkarbo-variant (tror den heter Redlight?), men jeg har ikke smakt den (liker ikke øl).


#21

Tammen sa for siden:

Er overbevist, og skal prøve :ja:.
Skal sette meg ordentlig inn i de forskjellige teoriene en dag og finne den som passer for meg. Det er så mye som frister med slike dietter. Hvertfall det at jeg ser at flere mener å få mer energi på lavkarbo. Jeg har ofte perioder hvor jeg er så innmari energifattig. Det er slitsomt for en som egentlig har mange "baller i lufta".


#22

Bokormen sa for siden:

Jeg spiste lavkarbo en stakket stund, og var god og mett mellom måltidene. En veldig jevn metthetsfølelse, vanskelig å forklare, men jeg ble ikke sugen på noe søtt som jeg ofte blir ellers.


#23

Tammen sa for siden:

Kan jeg spørre om hvilken teori dere anbefaler for en lavkarbojomfru? :blond:

:sorry: Ble visst mange urelevante innlegg i forhold til gladmat fra denne kanten.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Energien blir helt fantastisk på lavkarbo, man føler seg som en femåring igjen. Men det kommer an på hvor karbogrensen til hver enkelt er. Jeg bør ikke overskride 50-60 gram eeegentlig (maks grense er rundt 70, jeg veier ikke maten, har det innebygd etter så mange år) mens mannens er på rundt 30 tror jeg? Han ligger i hvertfall lavere enn meg. Man bruker kanskje noen uker/måneder på å finne sin grense, men etterhvert kjenner man det på kroppen. Noen trives best i ketose, mens andre ikke gjør det og må litt høyere opp på karbostigen.
Jeg har ikke vært så flink med maten nå i ferien, og merker allerede at humøret mitt er et helvete, PMS-greier, dårlig søvn, muskel- og leddplager, livløst hår, litt kviser (jeg har aldri kviser ellers!), mindre energi osv, BARE fordi jeg spiser feil. Med en gang jeg kutter ned på karbene og spiser mer fett og proteiner så blir jeg kvitt absolutt ALLE de plagene igjen.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Tja, mange har jo hevet seg på ketolysekuren, det virker som om det er det som er i skuddet nå. En slags norsk variant av Atkins. Er en kjempekoselig lege som står bak den, jeg fikk signert bok og kosttilskudd i posten av ham for et par år siden, bare fordi han hadde lyst å sende det til meg. :love: (Skaldeman er også en kjernekar, jeg fikk signert bok av ham også etter å ha hjulpet ham med å lete opp noe info til en av bøkene hans). Han er forresten på www.lavkarbo.no og svarer på spørsmål der inne.
Men det kommer jo an på hva slags mat du liker, og du må jo finne deg noe du kan leve med over lengre tid. Dette er jo ikke noen kortvarig kur, men en livsstil. Nå er lavkarbo.no nede for øyeblikket, men jeg kan PMe deg litt mer info og linker når de er oppe igjen. :)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.