Svigermor er født med hamstrer-evner og en utrolig lyst til å dele, hun tråler alle tilbudsavisene og kjører byen rundt . Derfor har jeg nå fryseren full av nakkekoteletter...
Foruten om vanlige stekte kottiser med brunsaus eller bernaise hva kan jeg lage, og hvilket tilbehør?
Synes de er gode om du krydrer dem godt, steker dem i panna, legger på en tykk epleskive og dekker den igjen med ost. Stek under lokk til osten har smeltet.
Spises med deilig salat og fullkornsris.
Da ville jeg bedt svigermor på nakke-kotelett-middag hver gang hun kom og ga det til meg, til hun slutt var så dørgende lei at hun sluttet. Men, som ett hint, ikke invitert henne de gangen hun kjøpte noe jeg virkelig har lyst på. :løsningsorientert:
Det er ikke bare koteletter hun kjøper altså;) Hun kommer med 10 kilossekker med mel, sukker, frukt, fisk, blomsterjord, vaskemidler, klær til ungene etc...
Så heldig du er ;). Min kommer bare med bråkete leker.
Brun kotelettene lett og legg dem på et fat. Skjær gulrot, kålrot, pepperrot, persillerot og poteter i terninger og brun dem lett i en panne. Ta en boks tomater i en kaserolle, tilsett salt, pepper, litt sukker og hvitløk og kok det en stund. Tilsett grønnsaker og kok 10 minutter. Ha gjerne i litt fløte. Legg kotelettene i en ildfastform, hell grønnsaksblandingen over. Stekes i 20-30 minutter ved 220 grader til kjøttet er gjennomstekt.
Jeg bruker å salte godt på dem. Jeg pleier ta mange koteletter, slik at jeg tar 3-4 koteletter etter at det har stått tildekket med salt på i kjøleskapet natten over. Resten av kotelettene får fortsette å stå i kjøleskapet 1 uke, kanskje 1 1/2. Og dette lager jeg saltkjøtt og kålrotstappe til. Det er supergodt, og nakkekotelettene egner seg ypperlig.
For de kotelettene jeg tok av etter et døgn i kjøleskapet, ordner jeg en kjele som jeg legger de i, og fyller vann i til det dekker kotelettene godt. Så lar jeg det koke i 1 1/2 - 2 timer, til det er skikkelig mørt. Når kjøttet er ferdig så siler jeg kraften. Jeg rengjør kjelen, og setter den på platen igjen. Tar i litt margarin som smelter. Rasper en løk i margarinen og tar i litt mel. Så sper man med kraften etter kjøttet. Dette krydres med salt og eventuelt pepper, og kjøttet legges tilbake i sausen. Til dette serveres poteter og gulrot. Det er supergodt, og har slått an både hos store og små :nikker:
Takk igjen for mange gode ideer:)
-og til dere som ønsker dere min svigermor- tja vil dere også ha tlf hver ettermiddag der hun spør om maten var ferdig da sønnen hennes kom hjem fra jobb slik at han slapp å sulte ved kjøleskapdøra...Og så er det så synd i den stakkars sønnen hennes som ikke alltid får kokte poteter til middag;)
...men handlinga hennes er ok da, utenom når hun overleverer 5 kg fiskefilet og oppskrift på fiskekaker for så å ringe å sjekke om jeg har lagd det...
Du kan steke dem på vanlig vis i panne, krydre med det du pleier, og ha i en god skvett med fløte og la det putre under lokk i halvannen times tid. Da er koteletten mør som smør og du har en god saus i panna.
Forøvrig glad jeg ikke har en svigermor som "sjekker" slike ting. Etter at barna flyttet ut har svigermor og svigerfar blitt skikkelig gourmeter og disker opp med den ene nydelige retten etter den andre - så det er en fryd å komme på middag til dem :jupp: Reiser vi hjem til foreldrene mine får vi oksestek uten krydder, ihjelkokte grønnsaker, kokte poteter og brun saus - hver gang :rolleyes: