Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan gjør dere med mat på stranda?

#1

malena sa for siden:

Jeg trenger litt inspirasjon, her.

Har dere med kjølebag med fryseelementer og hele sulamitten, eller gjør dere det enkelt med brødskiver?


#2

Elise sa for siden:

Vi pleier å kjøpe en pose boller og litt frukt. Har en mini-kjølebag med plss til 3 flasker vann og 2 kjøleelementer som også er med.

Er egentlig motstander av å gi ungene boller i tide og utide, men lateElise har tatt over styringen i hodet her.


#3

Sokk sa for siden:

Pasta/kyllingsalat er en klassiker. Fraktes i isboks eller mer fænsy plast - helst i kjølebag, lett å spise og noe alle liker. Brød/baguetter med smør ved siden av. :nikker: Og kald drikke i store mengder, selvsagt! Til dessert oppskåret vannmelon eller annen frukt, helst kald. Og kaffe på termos og en liiiiten sjokoladebit...


#4

Veronal sa for siden:

Vi er ikke noen strandmennesker, men på tur har vi alltid med oss fryseelementer selv til brødskiver (med mindre det er på vinteren evt. hvis det kun er skive med syltetøy).


#5

Left sa for siden:

Vi har vært svært lite på stranda i sommer fordi jeg har vært mye alene, og med to villminker så går det heller dårlig, for får ikke gjort annet enn å løpe etter lillebror, mens storebror gauler fra en annen kant at jeg må komme. :nemlig:

MEN da vi var på stranda i "gamle" dager hadde vi med kjølebag med litt av hvert i. Kald drikke, kanskje en god salat med kylling/skinke eller noe, eller ferdig smurte brødskiver med godt pålegg. Litt kjeks og frukt (kald vannmelon og ananas er veldig godt) hadde vi også ofte med.
På stranda der vi pleier å være, er det grillplass også, så vi har ofte grillet. Da er kjølebagen fylt med grillmat ++
Kjølebag er et must om man skal være på standa hele dagen.


#6

Tertit sa for siden:

Tja, noen ganger lager vi pannekaker. Da har vi pannekakerøra på 1 1/2 liters flaske. Har med squise syltetøy. Steker pannekakene på vårt gass-kokeapparat (fås nå kjøpt til rundt 200 på Biltema). En suksess på stranda.

Ellers er en kjølebag god å ha med seg (med fryseelementer i) til oppbevaring av frukt, pålegg, drikke, grillmat eller hva man måtte ønske å ha med seg. Hva vi har med på stranda varierer veeeeldig. I dag har vi tenkt å ta med baguetter og pålegg, samt litt frukt.


#7

Left sa for siden:

DET var en god ide ja - et sånt gassapparat skal jeg kjøpe! Bruker du en turstekepanne, eller drasser du med hjemmefra?
Pannekaker er en megaslager her i heimen.


#8

DM sa for siden:

Det pleier å fungere veldig fint om pappa kommer med varme fiskekaker til ungene og salat til mamma. :glis: Ellers, så fungerer det fint med det samme i kjølebag, men da er fiskekakene kalde. (Bortsett fra i går, da hadde vennene våre med stormkjøkken fordi det er mer miljøvennlig enn engangsgriller, så da fikk vi varmet dem.) Og så har jeg med skive med peanøttsmør og oppskåret eple. Og vann. (Og noen ganger riskjeks og peanøtter. )


#9

malena sa for siden:

Det beste forslaget hittil! :glis:


#10

Tertit sa for siden:

Vi bruker en turstekepanne ja. Kjøpte et sett med turpanner for noen år tilbake. Det er ikke mange kronene for ei sånn turstekepanne tror jeg. Vi bruker vårt ofte. Lager suppe, egg og bacon, steker karbonader m.m Elsker å servere ting som ikke forventes når man er på tur :D


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg blir syk av misunnelse når jeg sitter der med matpakka vår og ser på alle de rundt oss som drar opp den ene fancy retten etter den andre (for ikke å snakke om alle asiatene som griller). Jeg føler meg flink bare jeg har smurt helt vanlig matpakke med leverpostei og brunost på skivene. Tidligere endte vi alltid opp med å kjøpe pølse i kiosken på stranda, så egentlig er jeg fornøyd med matpakka mi.


#12

malena sa for siden:

Det er egentlig der vi er i dag. Dette med maten er en ting som gjør at jeg føler det som et tiltak å gå på stranda.

Men nå tror jeg at jeg skal lage en enkel salat og ta med noen skiver og godt pålegg. Har kjøpt matboks fra Tupperware med plass til kjøleelement, så da har jeg kalkunskinke og litt ost i den.


#13

Mandarin sa for siden:

Dette minner meg om at det kan være lurt å handle inn litt slik at det går an å lage pastasalaten kvelden i forveien.

Npen som har en god "pastasalat på stranden" oppskrift?


#14

Stompa sa for siden:

Jeg prøver å time strandbesøk sånn at vi spiser rett før, for jeg synes det er noe herk å spise omgitt av sand. Den havner jo overalt, inkludert i maten. Men drikke har vi med, helst i kjølebag.


#15

Nenne sa for siden:

Der er jeg også. Vi bor så nær at vi heller går hjem for å spise og så tilbake igjen.


#16

Susse sa for siden:

I dag kjøpte vi godt brød på bakeren og kuttet opp der. Små bokser med div. pålegg og grønt i kjølebagen. Pitabrød med salat, bacon og tomat er også en slager.
Har vi dårlig tid blir det bolleposer,men vi prøver å unngå det så langt vi kan .Pastasalat var en super ide !


#17

Ariel sa for siden:

På ferie nå, tok "kjipe mamma" med seg småbokser med syltetøy, leverpostei, makrell og nugatti(det er lov i heimen i ferier) hjemmefra, og kjøpte brød der vi var. Så smurte vi brødskiver til lunchen, og unngikk dermed alt det frityrstekte som florerte rundt oss. Vi supplerte med frukt og juice.
På bilturen bortover hadde jeg med grove muffins med champignong, basilikum, skinke og ost. Fungerte veldig fint. :)


#18

malena sa for siden:

:himle:

Så treige som vi er endte vi opp med å spise skivene og salaten hjemme, og hadde med druer og bananer på stranda. :knegg:


#19

Maxine sa for siden:

Oftest tar vi med noe ferdig, og en kjølebag. Salat, omelett osv. Eller, vi tar med pålegg i kjølebagen, varmer rundstykker før avreise som vi putter i en stoffpose til vi skal spise. Hender vi tar med grillmat også, kommer an på hvor vi skal reise og hvor lenge vi blir :)


#20

malena sa for siden:

Dette er jo veldig enkelt og ikke minst godt. Nå fikk jeg lyst på ferskt brød.


#21

DM sa for siden:

Hva slags stoffpose?

#22

Balanse sa for siden:

:noterer gode tips:

Her var det mange gode tips til meg også, så flott at du er i gang, Malena!

:nikker: Jeg har også en anseelig samling kjølebagger i forskjellige former og størrelser, der picknikryggsekken er mest brukt.

Jeg oppdaget min turstekepanne (19 kr) i sommer, og den er kjempepraktisk på tur. Funker også på engangsgrill, feks med Toros lapper hvis det skal være enkelt.

Dette var meg frem til i forfjor. Du har kommet langt allerede. Neste skritt kommer når det er rett tid. :forsøker et balansert og konfusiansk nikk:

LatBalanse pleier å ha med en tom kjølebag og kjøre innom butikken. Der går hun i varmmatdisken og får kjøttkaker, baconburger, fiskekake e.l. delt i to og puttet i hvert sitt brød. Så plukker hun med noe frukt og kanskje ferdigsmurte lefser (de trekantete). Drikke etter humør. Putter alt i kjølebagen.

Balanse koker makaroni eller pasta og hiver oppi en matboks med lokk fra Ikea. Overskuddsposer med ketchup eller soyasaus finnes frem fra LatBalanses skuffer. Rester av pølse, kjøttboller eller hva vi nå har puttes også i boks. Har vi noe ost deler jeg det i terninger eller stenger og har med. Frukt etter utvalg, det er sjeldent Balanse har planlagt.

AvansertBalanse har med feks pastasalat og baguetter, oppskårne epler og vannmelon (som vi liker best, epler er deilig på grill også), samt grove skiver med skinkeost eller tomatost som også er deilige etter liten tur på grillen (ikke smøreost, fast konsistens). Vann på flasker, halvfull flaske har ligget i frysen først så det holder seg kaldt lenge.


#23

Niobe sa for siden:

Sjelden vi styrer med kjølebag... Strandmat for oss har denne uken vært:

  • Pastasalat (kylling, bacon, pesto, fetaost, rødløk, paprika) og foccacia
  • Grove baguetter med kalkunskinke, egg, fetaost, paprika, rødløk og lollo rosso.
  • Grove matmuffins med skinke, paprika, purre og ost.

Det blir stranden i morgen også, og jeg har skåret noe svinekjøtt i terninger og lagt i marinade. Så fikser jeg til en slags pastasalat i morgen tidlig.


#24

Misteri sa for siden:

Drikke har vi på termoser. Fyller dem med isbiter og heller på drikke. Da holder det seg kaldt i timesvis.

Mat varierer etter humøret. Spiser som regel rett før vi drar også har vi med matpakker, boller, druer osv. Er ikke så nøye på at det er kaldt.


#25

trøtt sa for siden:

Jeg kjøper rundstykker på butikken på vei til stranda. Noen ganger har jeg med litt pålegg i en liten kjølebag, andre ganger spiser vi rundstykkene uten pålegg. Har noen ganger boller, kjeks, frukt osv også. Vann i en liten kjølebag.


#26

gurgle sa for siden:

Vi kjøper ferdigsmurt hos bakeren, og spiser som regel ikke så lenge etter vi har kommet. :flau: Men så er vi ofte ikke så lenge på stranda av gangen, 3 timer ca, for det passer best i fht minstemann på 11 mnd.


#27

MokkMokk sa for siden:

I dag kjøpte vi ferske rundstykker og boller hos bakeren, og hadde med pålegg og drikke i kjølebag. Supplerte med is fra kiosken ved stranda. Lettvint og greit. :)


#28

Apple sa for siden:

Kjølebag med drikke, pålegg, frukt osv. Bag med brød, håndklær, leker, lesestoff. Ellers strandstoler.


#29

Strå sa for siden:

Mat på stranda varierer veldig, avhengig av hvem av oss som skal være med, når på dagen vi drar, hvor lenge vi har tenkt å være og om vi (jeg) gidder ordne noe spesielt. Ofte tar vi opp bakverk, f.eks. boller, kanelsnurrer e.l., fra fryseren og lar det ligge i sola. Da er det akkurat tint når vi er sultne. Vi har nesten alltid med frukt og gjerne tomater. Frukten blir enklest hvis vi tar oss tid til å dele den opp før vi drar.

Planlegger vi noe middagslignende mariner vi noe kjøtt og frakter det med i en kjølebag med passende tilbehør i bokser. Vi har en ganske lite og bærbar grill slik at vi slipper å produsere engangsgrillsøppel hele tiden.

Drikke er en klassiker: En halvfull vannflaske legges i fryseren kvelden før og fylles opp med vann før vi drar. De funker ganske lenge som kjøleelementer også.


#30

Tertit sa for siden:

I dag tar vi en litt kortere tur på stranda, da tar vi med litt frukt og drikke.


#31

Maiden sa for siden:

Smører niste, har med vann, juice, frukt og kjeks.


#32

Lykken sa for siden:

Frysebag står på kjøpelisten, men igår hadde vi ryggsekk med en pose oppi med mange fryseelementer, det funket det.
Kjøpte med vann og juice, kaffe på termos, baguetter og en tube smøreost, vi brøt bare av brødet, kanelboller på pose, kjeks og frukt.


#33

Balanse sa for siden:

I dag var det rett fra jobb og til stranda, etter en hektisk morgen. Jeg hadde med tom kjølebag, og så ble det "sopihop":
Polarbrød, ost i nett (de små røde), tapaskjøttboller fra varmdisken, kalde bokser med pepsi max, 2 rissifrutti og vann. Etternølerne på stranda hadde med seg jordbær og gulerøtter.

Det var forøvrig en deilig ettermiddag med over 20 grader i den normalt iskalde nordsjøen (med åpent hav foran). Jeg hadde flashback til barnløs ferie i Rio mens vi svømte i de varme bølgene :solbrent, sliten og lykkelig:


#34

Balanse sa for siden:

Maxine? :besnært:


#35

LaBanga sa for siden:

Vi tager som regel det man haver. Alt fra brødskiver, til boller eller ting fra ferskdisken på butikken. Ferdig oppskåret frukt er alltid en slager og poppis hos ungene.

På lørdag reiste vi på brygga og kjøpte ferske reker, til bakeren og kjøpte oppskåret pariserloff, og så satt vi og spiste det i solstolene. Veldig godt! :nam:


#36

Isbjørn sa for siden:

Vi kjøper som regel saftig frukt som plomme, druer, bringebær, jordbær. I tillegg har vi noe som smaker litt salt, f.eks Ritz-kjeks, Selinas, potetgull eller noe lignende. Forrige dagen hadde vi rundstykker, idag hadde vi boller. Kommer an på hva jeg gidder før vi drar.

I kveld har jeg laget halvfulle saftflasker og lagt i fryseren. Så fyller jeg på iskaldt vann like før vi drar i morgen og vi har kald drikke lenge. Har en liten kjølebag som rommer en sixpack, og den er akkurat stor nok til mat for oss.


#37

Joika sa for siden:

Har med veske som er foret med isolasjon og har pakket en brusflaske og en vannflaske i en pose med et kjøleelement. Har maten i en annen pose med kjøleelement. Oftest innbakte horn eller boller ol.


#38

Isbjørn sa for siden:

Vi hadde bl. annet en liten Imsdalflaske med delvis frosset innhold. Den holdt seg frossen i 4 timer!


#39

Alfa sa for siden:

Riskjeks, rugkjeks, nøtter, frukt og rundstykker og tubeost er typisk strandmat for oss. Eg orkar ikkje å styre med mykje matlaging, oppbevaring og servering.


#40

Alfa sa for siden:

Dei siste dagane har vi hatt med Imsdalflasker med 100 % frosent innhold. Det holdt seg kaldt i 5 timar...


#41

Fluke sa for siden:

Vi er aldri på stranda så lenge at det er et problem ...
Om vi en gang skulle finne på å ta en dagstur, har vi med oss kjølebag.


#42

Isbjørn sa for siden:

Jeg frøs 2/3 av flasken og fylte på med vann før vi dro.


#43

Benzo sa for siden:

Brød/rundstykker, tubeost, frukt.


#44

Alfa sa for siden:

Ja, det gjorde vi dagen før, men då holdt det seg ikkje kaldt i meir enn 2-3 timar. Lille A lurte veldig på korleis vi hadde fått dei digre isbitane inn ein så liten flasketut. :knegg:


#45

Isbjørn sa for siden:

:knegg: Mamma klarer alt.


#46

Mamarazzi sa for siden:

Nja - en boks Sibas kjeks og en kurv jordbær er greit for en kortere tur. Skal vi være litt lenger, pakker jeg gjerne ned noen lomper og kjøper et par fiskekaker vi kan legge oppi. Er det kiosk på stranda kompletterer vi med is.

På stranda i syden blir det i tillegg en Bacardi Breezer + salt potetgull til hu' mor :glis:.


#47

Blånn sa for siden:

To 1 1/2 l flasker med saft/brus/farris, en pakke knekkebrød, to sorter smøreost på tube og en pakke digestivekjeks...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.