Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor i verden skal vi gifte oss?

#1

Bærekraftig sa for siden:

Vi har omsider bestemt oss for at det ikke blir bryllup i Norge. Det blir heller ikke sjømannskirke, altså må det bli en ambassade. Jeg har lest gjennom hvilke ambassader som vier, og er egentlig veldig usikker på hvordan vi skal klare å bestemme oss. :luksusproblem:

Jeg vil gifte meg neste sommer, ha med foreldre og søsken, og for meg faller da valget på København. Paris og Roma har ingen vielser i slutten av juni, ei heller juli og august (de ville vært førstevalg). Sambo vil gjøre det i varmere strøk. Vi skal ha med våre barn som er 2,8 og 12 år, og vil ha barnevennlige utflukter ol i dagene etter bryllupet.

Noen som har giftet seg ved ambassader i utlandet, og har noen tips til flotte byer ol?


#2

Tjorven sa for siden:

En kollega av meg giftet seg i Roma i en gammel kirkeruin med bare levende lys og vielse på italiensk. Det var en svensk dame som organiserte det hele, og hun gjorde en solid jobb. Det var visst vanvittig romantisk, men på ingen måte gratis (begge deler er jo veldig relativt). Det jeg mener å si er at man ikke trenger å gifte seg på ambassaden om man vil gifte seg i Roma.

Jeg giftet meg ved sjømannskirken i New York og var veldig fornøyd med det, men jeg skjønner at det ikke var et alternativ for dere. New York var en veldig fin by, men der vet jeg ikke om noen alternativer.


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Hva med Las Vegas? Tenk så mye morsomt dere kan finne på med barna etterpå. Og så kult bryllup dere får. Nå blir det vel neppe ambassadebryllup der da, men er det ikke mange som har vigselsrett der? Elvispredikanter osv?


#4

Ekorn sa for siden:

Ei vennine av meg skal gifte seg i Cooks island, og det synes jeg høres veldig romantisk ut. Men jeg tviler på at det er spesielt billig...


#5

Bærekraftig sa for siden:

Romantisk i Roma høres jo supert ut, men jeg tror kanskje det blir masse ekstra styr mtp leie av bryllupsplanlegger ol. New York høres strålende ut! Hvor og hvordan feiret dere? Hvor bodde dere?

Jeg tror jeg må få han med på et kirkebryllup, altså.

Las Vegas har han faktisk snakket om for litt siden. Kan jo bli virkelig morsomt med Elvis-prest i Elviskapell :knegg: Siden barna skal være med, så må det være litt på deres premisser også, med litt liv og røre.


#6

Tjorven sa for siden:

Et vennepar av meg giftet seg i Las Vegas. De tok den helt ut, og har virkelig fått et minne for livet. (Noe alle bryllup uansett vil være.)


#7

Ru sa for siden:

Ingrid-lille giftet seg vel på en strand i Thailand, om jeg ikke husker feil?


#8

Aminta sa for siden:

Men man må vel ha et eller annet papir for å gifte seg der?
(Bare så man tenker på det først, hvis det er slik.)


#9

Acsa sa for siden:

Jeg har overvært et par vielser på den norske ambassaden i New Dehli. Brudeparet forlot ambassaden på en festpyntet elefant. :) (Men jeg sier ikke hvilken daværende norsk politiker jeg har sett i smoking på elefantryggen på sin bryllupsdag... :fnise: )


#10

Tjorven sa for siden:

New York er en utrolig spennende by. Vi var der i halvannen uke, og første delen av uka bodde vi i en leid leilighet (billig og anbefalelsesverdig) og flyttet deretter til dette snodige, men ålreite hotellet (som heller ikke var så altfor dyrt).

Det var bare oss og forlovere. Etter vielsen spiste vi bløtkake i kirken (tradisjon i sjømannskirken i NY, skjønte jeg). Så hadde vi leid limousin som tok oss til restauranten. Denne var blitt anbefalt meg av en venninne som hadde bodd i NY og som hadde frekventer flere av byens finere restauranter. Vi var meget fornøyd. Denne restauranten har utsikt til Manhattan skyline og var et perfekt sted for å ta bilder.

Vi avsluttet kvelden på en bar som gikk rundt seg selv i toppen av en skyskraper like ved Times Square. Det var kanskje litt harry, men fantastisk utsikt. Vi fikk gå foran alle køer siden jeg hadde brudekjole.


#11

Bærekraftig sa for siden:

Takk for info Tjorven75! Det høres ut som en drøm. :nikker:

Thailand høres også veldig herlig ut, samt å ri på festpyntet elefant i New Dehli. Sukk.

Sambo sitter nå og søker på ambassader, og Mexico er visst ganske høyt oppe på hans liste.


#12

MissS sa for siden:

Bærekraftig:

Vi giftet oss også i New York året før Tjorven og anbefaler det virkelig! Jeg ville gjort det samme igjen, uten tvil! Her ligger en rapport fra dagen. Lykke til med valget! :)


#13

Honda sa for siden:

Ja sånn kirke der man kler seg ut. ridder osv

Det har jeg lyst til å gjøre om jeg noen gang skal gifte meg igjen :fnis:


#14

IOA sa for siden:

Mexico er ikke så dyrt, og det er utrolig flotte steder der, som kan lage en fin ramme rundt. Ellers vet jeg at Wickstrøm i hvert fall tidligere har arrangert bryllup på den Dominikanske republikk.


#15

Bærekraftig sa for siden:

Miss S: For et fantastisk bryllup! :rørt: Jeg har veldig lyst til å dra dit eller til Miami :godsnakkemedmannen:

Det som står høyest i kurs nå er Kuala Lumpur. Noen som har vært der? Vi tar det som en familieferie for oss og guttene. Bryllupet blir helt enkelt, vi spiser på en fin resturant og koser oss etter vielsen.


#16

Ru sa for siden:

Kan hende det er annerledes med ambassader, men jeg mener at min kusine (som er gift med en meksikaner) sa at i Mexico er det slik at man må være i landet så og så mange dager før man får gifte seg der. :vetikke:
De endte nemlig med å gifte seg der de bor i stedet, pga. denne regelen.



#18

Bærekraftig sa for siden:

Ja, det er den jeg har tatt utgangspunkt i ;) Har også tittet litt på sjømannskirkens side.


#19

Miss Norway sa for siden:

Jeg kjenner noen som var veldig fornøyd med ambassadebryllup i Lisboa. Det måtte ordnes på litt kort varsel og førstevalgene deres var "opptatt"/fullt, men de angret ikke på at de endte opp med Portugal. De reiste til Algarve for "bryllupsreise" etterpå.


#20

Bærekraftig sa for siden:

Det er utrolig mange plasse vi kunne tenkt oss, men nå har valget falt på Miami. Nå må jeg bare finne dato og kontakte sjømannskirka. Regner med vi tar to ukers ferie, hvor noen dager tilbringes i Miami og resten i Orlando. Jeg må nok lage meg en egen Florida-tråd :)


#21

kokosbolle sa for siden:

Lykke til!!

Og takk for mange gode tips. :er i samme situasjon selv:


#22

tiddelibom sa for siden:

Gode venner av oss giftet seg i Lisboa, og leide feriehus rett utenfor byen, ved sjøen, etterpå. Veldig vellykket, og vi som var med på moroa (forlovere) fikk en fin helg i byen etter vielsen.


#23

Fibi sa for siden:

Jeg har lyst til å fornye bryllupsløftene i Las Vegas. Med Elvis som prest! :jupp: Bare sånn på pur moro.


#24

Blånn sa for siden:

Gratulerer med valget!

Jeg skal i bryllup i sjømannskirka i New York i oktober. Broren min skal gifte seg der og vi får nok litt spesialbehandling. Kaka husmoren lager er i allefall kjempegod. :knegg:


#25

Tucec sa for siden:

Søsteren min er bryllupsplanlegger i Roma :) Sjekk ut siden hennes: www.italienskebryllup.com/index.asp Litt dyrere blir det sikkert, men hun vet alt man må ha i orden før vielse og ordner med det byråkratiske :giggle: Det er et kjempe fint sted å gifte seg. Ikke bare mulig på abassaden og sjømannskirke der..


#26

-ea- sa for siden:

Jo, hun gjorde det. Jeg kjenner også noen andre som har giftet seg der, og det ser utrolig romantisk ut på bildene. Det er sjømannspresten i Bangkok som visstnok bruker mye av sin tid til å reise rundt i Thailand og vie nordmenn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.