Lilith sa for siden:
Jeg har lyst til å bake med ungene i dag. Vi har mel, egg, smør, sukker, gjær osv. Men bare 1 dl melk og ingen muligheter til å kjøpe mer. Noen som har noe forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Lilith sa for siden:
Jeg har lyst til å bake med ungene i dag. Vi har mel, egg, smør, sukker, gjær osv. Men bare 1 dl melk og ingen muligheter til å kjøpe mer. Noen som har noe forslag?
Beathe sa for siden:
Er det ikke mange med melkeallergi som bytter ut melk med juice da?
Lilith sa for siden:
Ah, har desverre ikke juice i hus heller. Vi handler inn for en uke mandager, og er alltid rimelig skrapet på søndager:rolleyes:
Albertine sa for siden:
Jeg har en eplekakeoppskrift med bare 1 dl melk. Har dere ikke epler kan dere bruke annen frukt/bær, eller dere kan bake kaka uten. Smaker fortsatt like godt. :) Skal se om jeg finner den.
Lilith sa for siden:
Takk takk, jeg elsker eplekake men liker ikke epler i eplekaken, så det høres perfekt ut..
Albertine sa for siden:
4-5 epler, delt i båter
200 g margarin eller smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl fløte eller melk
anbefales å ha i enten:
2 ts vaniljesukker
skall av 1/2 sitron eller appelsin, revet
til toppen:
sukker
kanel
1 1/2 dl hakkede nøtter
Smør en rund form, ca 24 cm i diameter.
Rør sukker og smør/margarin hvitt.
Rør inn ett egg om gangen. Blandingen kan bli grynete, men blir jevn igjen når melet røres i.
Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker/sitron/appelsin og rør til deigen er jevn.
Fyll røren i formen. Skjær eplene i båter, fordel eplebåtene i formen og strø på litt sukker, kanel og hakkede nøtter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 45 min ved 175 grader.
Che sa for siden:
Hva med boller da? (Nå har du jo allerede fått en god oppskrift da men)
Her er det stor stas og rulle ut boller. Bruker slike små kopper fra tupperware for å rulle ut med og 3-åringen lager like fine boller som meg med dem (samme utgangspunkt liksom)
Lilith sa for siden:
Ja, boller er godis, men de krever vanligvis litt melk (rundt 3 dl).. :(
Ru sa for siden:
Poden og jeg baker mye rundstykker. :nikker:
Fru Snurp sa for siden:
Jeg baker nesten alltid boller/kringle uten melk pga. av pappa som ikke tåler egg og melk (men heldigvis elsker gjærbakst)! Bruker vanlig hvetedeig og erstatter bare melkemengden med vann. Kan evnt. ta litt mindre vann og dæsje på litt ekstra med margarinmengde. Du kan jo alltids ha i den melken du kan avse sammen med vannet?
Boller uten (eller lite) melk egner seg best som ferskvare (varme) som skal spises med engang, evnt. fryses da de fort blir tørre ved oppbevaring. Men dere skal sikkert kose dere med en gang? :jupp:
kisha sa for siden:
Jeg bytter ut melk med vann i all slags bakst. Det går fint.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.