Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg får aldri til den gule kremen til suksessterte

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er jo ikke akkurat noen noldus når det kommer til baking, men av en eller annen grunn får jeg ikke denne kremen ordentlig til. Den smaker jo helt som den skal, men den blir aldri stiv nok. Jeg følger oppskriften (har prøvd flere men alle er jo ganske like) og setter bollen i fryseren en stund så den skal bli stiv nok til å has over mandelbunnen, men så snart jeg setter den i kjøleskapet etterpå så blir den jo for rennende igjen? Det er jo masse smør i den som burde stivne, skjønner ikke hvorfor den aldri blir den konsistensen den skal. Jeg kan jo ha litt gelatin i den, men hvorfor får alle andre den til?


#2

Left sa for siden:

Det har faktisk jeg lurt på også :flau:


#3

allium sa for siden:

Jeg gjør sånn:

Koker opp fløte og sukker, rører inn egget, setter i mikroen. Varmer til 92 grader, rører, gjentar til det ser passe tykt ut. Så setter jeg kremen i romtemperatur sammen med smøret. Når kremen er avkjølt er smøret mykt. Bruker ballongvispen til kjøkkenmaskinen, den som er til pisket krem og eggehvite, og rører sammen kraftig.

I romtemperatur er kremen fortsatt litt myk, men setter jeg den i kjøleskapet blir den nesten for stiv. Jeg har funnet ut at det viktigste er at smør og eggekrem har samme temperatur når man blander.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ah, da har jeg notert meg det bak øret. Skal prøve til helgen. :)


#5

Misteri sa for siden:

Hvilken oppskrift har du da?

Jeg koker opp egg, sukker og fløte til jeg ser en, altså en boble. Rett av plata og lar den avkjøles. Så tar jeg i smør og pisker det inn med miks masteren. Aldri blitt er flopp av det og lett å smøre ut.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det jeg også har gjort, derfor skjønner jeg ikke hva som skjer.


#7

Misteri sa for siden:

Du må la kremen bli helt kald før du tar i smøret.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg gjør det, for det står det i oppskriften. Men vent litt, jeg har brukt vanlig ballongvisp og bare vispet inn smøret for hånd. Det har blandet seg helt fint, men jeg burde kanskje bruke kjøkkenmaskinen så den blir pisket mye hardere?


#9

Misteri sa for siden:

Der har du det. Eureca! :fnise:

Bruker miks masteren til å blande det sammen, smør og eggekremen altså. ;)


#10

Dixie Diner sa for siden:

Der fant vi nok problemet ja. :knegg: Da blir det perfekt suksesskake til dåpen! :glis:


#11

Misteri sa for siden:

Jeg har forresten en veldig enkel oppskrift på en snopekake, er omtrent det samme og folk elsker den. Så vil du ha den så rop ut. :)
Er forresten favortittkaken min selv, både å spise å lage.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Hey, tror du det finnes kaker jeg IKKE vil ha oppskrift på? :knegg: Kom med den. :D


#13

Solice sa for siden:

Jeg får som regel til kremen på kaken men det var engang den ble for myk,
og da la jeg hele bollen i fryseren i noen få minutter - og voila! :)


#14

Lenam sa for siden:

Jeg er i grunn en bakeanalfabet, men til sambos 30 årsdag la jeg godsiden til å skulle bake en skikkelig suksessterte. Jeg brukte oppskriften på "kjempesuksess" på detsoteliv.no, den ble helt perfekt å alt jeg gjorde var å følge oppskriften til punkt og prikke.


#15

Nessie sa for siden:

NÅ fikk jeg lyst på suksesskake! :nam:

Og snopkake? Den må vi få oppskrift på :D


#16

Dixie Diner sa for siden:

Det er det jeg har gjort alltid, satt bollen i fryseren. Men den har faktisk stått der i 1-2 timer uten å bli fast nok ... Rart.




#19

dutte sa for siden:

Men Iset, hvilket smør bruker du til kremen da ?


#20

Misteri sa for siden:

Nei er ikke den. Den er veldig god den også, men snopekaken ligger på innlegg 97 ser jeg. Har lagt inn bilde av den også, legger inn oppskriften her også.

Snopekaka:

Bunnen:

Mal: 150g mandler
6 sukkerkavringer

Pisk sammen 4 eggehvitter og 2 1/2 dl farin. Stekes på ca. 180 grader i 30 min? Stikk en pinne i så ser dere om den er ferdig. Min ovn er litt dum, derfor litt vanskelig å si. ;)

Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl sukker
La kremen bli helt kald, rør så inn 100 g soft margarin.

Rasp sjokolade oppå som pynt.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker ALDRI noe annet enn meierismør (nå har jeg begynt å bruke margarin i kaker som skal stekes da, siden det er billigere og jeg ikke akkurat tenker sunnhet når det gjelder kaker heller, men i kremer og alltid ellers bruker jeg kun meierismør).

Takk for oppskriften, Misteri. :D


#22

dutte sa for siden:

Ok, da er det ikke det som er feilkilden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.