Har kjøpt svinefilet i sverige, sånn "avlang pølse" :fnis: og skal lage det i kveld. Har 2 styk. på hver ca 500 gram. lappen er ramlet av i fryseren. vi er 4 voksne, 3 gutter:fnis: Er det nok?
Og hva skal jeg ha til?
Potet og annet?
Trenger ideer :D
Må vite hva jeg skal ha når jeg kjører på bunnpris å handler senere
Har ikke potet eller noe hjemme. For poteten i kjelleren begynnte å gro å skrumple inn:rolleyes:
Og mann har spist hos svigermor når jeg å ungene har vært på ferie. så kjøleskapet inneholder ikke så mye spisende :rolleyes:
Vi spiser ofte svinefilet og når vi skal gjøre det enkelt, så har vi Pommes Noisettes, Kesam og salat ved siden av (P.N er slike potetboller som ligger i frysedisken sammen med Pommes Frites). Fileten blir også veldig gode når de marineres først. Vi bruker ferdige marinader fra pose.
Jeg pleier å lage potetbåter i ovnen, med masse godt krydder og olje. Enten helsteiker jeg kjøttet eller så skjærer jeg det i medaljonger og har dem oppi skikkelig feit hjemmelaget fløteppepersaus. :nam: Jeg pleier å ha maiskolber eller frisk salat og en god dressing til.
Broccoli ja, det er så opplagt i denne familien at jeg ikke engang husket å skrive det. :knegg: Minstemann spiser broccoli til absolutt alt, hadde jeg tilbudt han broccoli til pannekaka eller grøten så hadde han sikkert spist det og.
Mariner svinekjøttet i en blanding av dijonsennep og hakket basillikum. La det ligge ute på benken i minst et par timer med marinaden. Kjøttet blir fantastisk mørt og godt. Server med fløtegratinerte poteter eller en eddikbasert potetsalat. Nydelig.
<strong>Slik gjør du:</strong>
1. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over krydder.
Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
Vi var 6 voksne paa 900 gram svinefilet paa fredag. Alt forsvant men det var absolutt nok. Det var bare saa veldig godt. Jeg fylte den med friske urter (basilikum, timian, oregano) og Philadelphiaost med krydder og surret bacon rundt. Brunet kjapt paa pannen og saa inn i oven ca. 15-20 minuter avh. av hvor tykk den er. Vi hadde sukkererter og baguette til.
Helstekt svinefilet, marinert og surret i bacon eller spekeskinke. :namm:
Tilbehør f.eks fløtepeppersaus (Fløte, pepperost og litt krydder/kraft), brokkoli, mais, helstekt sopp og ovnsbakte rosmarinpoteter. :riktig:
Mulig det er litt seint med tips nå, men jeg spiste også svinefilet i dag. Da hadde jeg gulrotsalat og urtepoteter til. Det var veldig godt.
Urtepotetene:
Kok poteter i båter eller passe store biter i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og ha over masse timian (fersk) og/eller andre urter, hvitløk, salt og pepper (peppermix ble brukt i dag). Kan mer enn gjerne bruke litt olje også.
Gulrotsalaten:
Riv ca fire gulrøtter og et par epler uten skall på den fine siden av rivjernet. Ha over en boks kokosmelk med tja, kanskje to spiseskjeer sukker.
Oppskrift fra Kokke-Lise på NRK som lager veldig mye god mat.
Vi har vår egen vri - serverer alt i en ildfast form (omtrent så stor som en langpanne)
Legger grønnsaker i bunnen (paprika, squash, gulrøtter, løk f.eks) Legger filetene oppå. Og på slutten gratinereres også potetmosen med på retten.
Til ca. 4 pers.
2 svinefileter à ca. 400 g
12 løvtynne skiver serrano- eller parmaskinke
110 g tørket tomat i olje eller tomatpesto
200 g revet Jarlsberg eller annen fast ost
2 håndfuller salvie eller basilikumblader, hakket
ca. 200 g cherrytomater
2 ss balsamicoeddik
smør og olivenolje til steking
salt og pepper
Potetstappe:
600 g mandelpotet
150-200 g usaltet smør
2 dl melk eller fløte
salt og pepper
Slik gjør du
Kok mandelpotetene helt møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Varm opp melken sammen med smøret. Mos potetene og rør inn den varme melk- og smørblandingen. Smak stappen til med salt og pepper, dekk kasserollen med plastfilm og sett den et lunt sted til servering.
Trim svinefiletene for eventuelle sener og hinner, og krydre med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne med olivenolje og litt smør. Ta filetene ut av pannen og kok ut pannen med balsamico. Ha de tørkede tomatene og oljen i en hurtigmikser. Kjør til det blir en jevn masse. Bland det sammen med revet ost og hakkede urter.
Lag to A 4 ark av bakepapir eller plastfilm. Legg seks skinkeskiver på hvert ark slik at de overlapper hverandre.
Fordel tomatmassen over skinken og legg på kjøttet. Rull skinken rundt svinetfileten og bind den sammen med litt kjøkkenhyssing, slik at den holder formen.
Legg de ferdig pakkede svinefiletene over i en passende ildfast form. Tilsett cherrytomater og hell over stekefett/balsamico fra pannen, evt. litt ekstra olivenolje. Stek det i ovn ved 210 grader i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det. Bruk stekesjyen som saus.
Tips
Dryss gjerne litt ekstra urter og ristede pinjekjerner over retten før servering. Bytt ut smør og melk i potetstappen med olivenolje. Mos potetene og rør inn olivenolje med en gaffel. Tilsett en håndfull uskrelte hvitløksfedd når du bruner kjøttet. La dem være med i ovnen også - bakt hvitløk er kjempegodt!
sant. fløtegratinerte er godt. men når man blir dårlig av de så er det ikke så gøy :fnis:
Tror jeg må dra på apoteket å kjøpe meg en ny eske kerutabs. men de er f så dyre:(
Har brut opp laktosefri fløten jeg kjøpte i sverige. .Neste gang skal jeg dra alene, uten vogn, og ha med 2-3 kjølebegger :haha: