Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg er den ultimate sneglefanger

#1

Balanse sa for siden:

Jeg er så kry over min utvikling at jeg ikke klarer å begrense meg til Noorias Iberia-tråd. Sommeren 2004 lot jeg alle snegler spise seg mette i hagen min, med en slags naiv og misforstått "alle må få leve på sin egen måte"-tankegang. Det fikk jeg svi for. I fjor turde jeg ikke sove med vinduene åpne i 2.etasje. Sneglene var overalt, også på dagtid. I år fikk jeg hjelp av den tørre starten på sommeren, og hver kveld nå er jeg ute på jakt. Fra en pysete start er jeg nå den perfekte jeger. Ingen slipper unna, jeg kan vinne over enhver snegle. :moahaha::moahaha::moahaha:

Les om den ultimate plukketeknikken her, og ligg unna saltet.

: overmodig, overtrøtt og sykt stolt:


#2

Olvina sa for siden:

Oisann. Imponerande. Eg har eit piggsvin som svinsar innom hagen av og til, og er naiv nok til å tru at den fiksar det meste. Men eg reknar med at for å få has på iberiasneglen, bør alle hageeigarar gjere som du. Eg meinar å ha lest at ein slik snegle fort blir til 4 - 500... grøss


#3

Inagh sa for siden:

Å fytti granskogen... Godt kjempa!


#4

Left sa for siden:

:woohoo:

The snailkilling woman!


#5

Tallulah sa for siden:

Fantastisk teknikk! Jeg skal huske den til vi blir invadert. I fjor strødde vi salt på en snegle, det var så grusomt å se, at det gjør vi ikke igjen.


#6

Kaija sa for siden:

Godt jobba.
Her tyr vi fremdeles til gutter på sneglesommerjobb. De tar en runde hver kveld, og tjener noen kroner hver. Hagen er liten og det er tørt, så i år har vi ikke vært så plaget av utyskene ennå.


#7

Lilith sa for siden:

Vi har ikke hage. Når jeg leser sånne tråder så blir jeg glad for det:o

You go, supersneglefangern!:tilber:


#8

Fibi sa for siden:

Inviterer herved Balanse på en ukes snegledreperferie. :nemlig: :invadert:


#9

Balanse sa for siden:

:neie: Jeg er ubeskjedent og litt sykelig stolt.

Ja, salt er forferdelig. Det er unødvendig å seigpine noe levende vesen. Jeg er veldig fornøyd med denne hurtigkoketeknikken. I og med at jeg har kokvarmt vann i før jeg starter igjen, og at de døde sneglene slås ut hurtig, så lukter ikke bøtta skummelt for de små heller. :D

Ha! Vær forsiktig så jeg ikke tar deg på ordet. Sneglejakten i år har vært mer avhengighetsskapende enn det verste Nintendo-spill. Det er meg mot sneglene, og de er på vei til å tape stort. Det er nesten litt skuffende når bøtta bare inneholder noen få stykker.


#10

Maverick sa for siden:

Jeg synes du er fryktelig flink! :tilber: ...og ganske søt også. :knegg:


#11

Balanse sa for siden:

:jippi:

:rødme:

:gleder seg til i kveld:


#12

Superior sa for siden:

Det kan jeg nesten skjønne :knegg:


#13

Jenna sa for siden:

Så flink! Pappa har hage og han er ute med saltet hver kveld. Synes ikke det så noe bra ut, nei. Naboen hans brukte samme metode som du, med varmt vann i bøtta. En kveld hadde han fanget 70-80 snegler i bøtta og helte av en eller annen grunn kaldt vann i den før han gikk og la seg. Da ha sto opp neste dag var bøtta tom. All that work for nothing. Derfor; VARMT vann er viktig, har jeg lært.

:glad for at jeg ikke har hage:


#14

Balanse sa for siden:

Uff, pappan din bør kutte saltet. Det trekekr gså flere snegler til hagen hans når de døde saltsneglene ligger igjen. VARMT vann er helt klart bedre :fnis:


#15

Mani sa for siden:

Har ikke blitt invadert her enda, og det er jeg glad for når jeg hører hvor plaget dere blir og når jeg vet hvor lite tid jeg har til hagen denne sommeren.
Men hvor er det du finner sneglene da, i busker og kratt eller?


#16

Mani sa for siden:

Jeg har det forresten likedan som du når det gjelder fluer, meg mot dem!


#17

Balanse sa for siden:

Lokasjon avhenger av timing. Jeg starter jakten når solen har vært borte fra hagen i ca 1/2 -1 time. Sneglene har gjemt seg om dagen, og starter å krype frem da, samtidig som det ikke er blitt for mørkt til å se. (Jeg har ikke skaffet meg hodelykt. Ennå.) Da er sneglene såvidt på vei opp fra buskområder, høyt gras og staudebed. De er også under potter, verandaer/terrasser/redskapsskjul etc. Overraskende nok hender det ofte at sneglene gjemmer seg i nærheten av planter de ikke spiser, som rohodendron, bartrær og -busker, spirea etc. Det er ikke en fasit her, det kommer an på hvor i hagen man har hva i forhold til sol/skygge, fuktighet, jordtype og plantetype (mikroklimasoner). Har du noen ekstra attraktive planter i hagen, som poteter, kan du banne på at en hel gjeng setter kursen mot dem når mørket faller på.


#18

turi sa for siden:

Hvor bor dere som har så mange snegler? Her er det ingen, og det er akkurat sånn som jeg vil ha det :skvetten: og liker ikke snegler!!

Husker det var mange i Lillesand når jeg var der om sommerern som liten. :grøsser:


#19

Balanse sa for siden:

[quote=Kaija;1104139]Godt jobba.
Her tyr vi fremdeles til gutter på sneglesommerjobb. De tar en runde hver kveld, og tjener noen kroner hver. Hagen er liten og det er tørt, så i år har vi ikke vært så plaget av utyskene ennå.[/quo2te]

Jeg forsøkte inspirert å dra med meg Lærlingen (for anledningen kalt Rekrutten) i sneglekrigen, men det var ikke helt vellykket. Han var med i teorien, men i praksis la det en demper på stemningen. "Se her, lille sneglevennen, her er en deilig løvetann du kan spise"

Jeg kom på at vi har jo egentlig en avtale, men jeg må dessverre melde avbud. Jeg skal visstnok til Sauda i stedet. Det vil si, jeg driver intens lobbyvirksomhet for å få til Dyreparken i stedet, men tror ikke jeg lykkes.

Vi snakker det våte og milde sørvestlandet her, snegleparadis. :bitter:

Akkurat i kveld må jeg tilstå at kampviljen er liten. Gårsdagen gav laber fangst, jeg er solbrent og sliten etter lang dag først på jobb og så på stranda. En liten gutt er lurt i søvn og jeg tror jeg skal spise litt is og lete opp Jon Blund for en date. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.